Emotionele ontrouw


01 - Menswerk »  -  Emotionele ontrouw »
2018-08-02 22:55:00
Emoties maken me gek
Ik en mijn man zijn al reeds meer als 10 jaar samen, zo goed als elkaars 1ste liefde ook. (Hij is 28, ik 27jaar) samen hebben we een zoontje van bijna 3 jaar. Onlangs heeft hij een vouw leren kennen op een opleiding. Toen de opleiding bijna rond was, zijn ze met zijn allen iets gaan drinken. Na het eten & drinken zijn ze naar een danscafe getrokken en hebben ze liggen dansen met elkaar. Allebei ook redelijk dronken en dan is het allemaal veel plezanter natuurlijk. Ze zijn verliefd geworden op elkaar (zij heeft ook een relatie van meer als 10jr) ik ben daar heel stom achtergekomen via berichten. (Wat ze naar elkaar stuurden, was echt niet leuk om te lezen) Hebben even op het punt gestaan om uit elkaar te gaan (langs zijn kant) Na veel dagen en uren te praten heeft hij wel ingezien dat hij mij niet kwijt wil.. We hebben zelf beseft dat we echt in een sleur zaten, ik die enkel ‘mama’ was er niet meer was voor hem zoals vroeger. Maar mijn vertrouwen is wel enorm geschaadt. Hij stuurt ook nog bijna elke dag met haar, maar zegt dat hij er niets meer voor voelt. En ik moet hem er vrij in laten, want hij zou niets doen om mijn vertrouwen te schaden. Ikzelf zit elke dag met zoveel emoties, wil continu bevestiging krijgen van hem terwijl hij wat meer ‘ruimte’ wil. Hij zegt elke dag dat hij me graag ziet, maar blijft er wel met sms’en terwijl hij weet dat ik me daar echt niet goed bij voel. Hij heeft met haar over mij gepraat, over ons maar ook soms gewoon de stomste dingen. Vraagt hoe het met haar is en andersom. Ik moet het allemaal niet persoonlijk nemen, dat het spannend maar onschuldig is. Maar in mijn ogen is dit nooit onschuldig geweest. Er is niets fysiek gebeurd, zelfs niet gekust. En toch, voel ik me ‘bedrogen’.. Moet zelfzeker zijn, hem laten doen. Maar dit is elke dag een gevecht met mezelf 😔 Hij wil een ‘openere’ relatie, en ik weet niet of ik me daarbij goed bij ga voelen. Hij heeft er onlangs zelfs met afgesproken terwijl hij zij dat hij iets ging drinken met vrienden. Hij zei dit om me te beschermen, dat ik dan enkel me zot zou maken die dag. En dat is waarschijnlijk wel zo, maar dat neemt niet weg dat hij dit achter mijn rug om heeft gedaan. Wat moet ik nu? Wordt zot van mezelf, moet elke keer men gedachten verzetten of ik denk aan niets anders. Als zijn gsm gaat, denk ik direct ‘dat is zij’ of als hij iets zegt over iets stom, gaan mijn gedachten direct naar haar omdat ik heb gelezen dat hij dit tegen haar ook heeft gezegd. Hem lijkt het niets te doen, hij blijft gewoon zijn gangetje gaan. En ik, ik ga kapot vanbinnen. Hij wil er vrienden met blijven (dat zijn we ook niet gewoon vrouwelijke vrienden vr hem/mannelijke vr mij) maar ik blijf steeds denken dat er meer achter zit. Iemand die hier ook ervaring met heeft, tips of tricks? Ben gewoon even radeloos...

Ga naar onderwerp op de site »  Go to topic page in the site »
Reageren!

Antwoorden / Answers
2018-08-02 22:55:00
Ja ik ken dat. Lees de vorige bijdrage maat eens in de lijst die van 01/08/2018, die is van mij. Nu is het beter tussen ons maar verleden week en de week ervoor liep ik haar in de weg. Nu weet ze dat hij geen relatie wil met haar, en dus had ze liefdesverdriet. Dat heb ik haar ook goed onder de neus geduwd. Ik zwijg niet. Zij zegt dat er niets gebeurd is, en dat geloof ik ook, maar het is enkel omdat hij te snel sks met haar wou dat ze er op afknapte.

Zij zegt dan laconiek, we zullen het nooit weten. Ze belde me zelfs teleurgesteld op dat ze besefte dat hij haar enkel voor de sks wou, dat ze niet meer betekende, hij had haar blijkbaar als een Princes doen voelen. En bij mij was ze Assepoester. Zij wil niet gaan werken, en heeft altijd gekozen om thuis te blijven voor de kinderen, ook al zei ik tegen haar dat dit een slecht idee was. Ik voel me nu niet meer thuis in mijn huis en ik vrees dat jij ook altijd wel ergens je pijn blijft voelen. Ik weet niet of ik het haar kan vergeven. Al die leugens om bij die kerel te kunnen zijn.

Het is geen gemakkelijke periode. En maandag begint mijn verlof. Zelfs de liefde voor mijn kinderen voel ik niet meer. Als ik naar huis rij heb ik zin om me in te draaien en nooit er nog naar toe te gaan. Voor jou en mij is het beste advies het tijd te geven. Ik geef het een half jaar. Voel ik me dan niet beter in mijn vel in mijn gezin, dan ben ik weg. Mijn vriendin is bijzonder irrationeel. Ik ben de kostwinner, heb een sterke carrière met vele voordelen. Zij staat nergens. Als ik haar verlaat zit E in de armoede.

Dan kan ze doen wat ze wil, geld verdienen met haar poes! Neen dat is te cru, want ze deed niets. Maar als je verliefd wordt of gevoelens hebt dan ga je in een relatie toch niet dat nog verder opzoeken? En je blootstellen aan extra verleidingen... Maar dat is exact wat jouw man en mijn vrouw gedaan hebben. Ik bezie het op de middellange termijn, en hou mijn ogen open voor haar contacten maat ook voor andere partner voor mij waar ik me beter bij voel. En liefst zo dat mijn huidige partner terug gevoelens voor me heeft die ik dan even genadeloos kan afstraffen. Want ik vind toch dat we ergens wraak mogen nemen.
(9108) Reactie van een bezoeker van de site! Response by a vistor of the site!
2018-08-03 16:57:00
Ik herken de emoties. vertrouwen kunnen hebben in elkaar is toch het meest belangrijke in een relatie. En dan maar eenzijdig voorstellen om een meer open relatie te hebben (wat mij ook wel eens is voorgesteld) werkt niet, het omlaag brengen van de verwachtingen maakt het vertrouwen niet beter. Wanneer de ander die het vertrouwen heeft gebroken (hoewel een verliefd persoon het niet als vertrouwensbreuk wil zien omdat hij of zij het lekkere verliefde gevoel niet kwijt wil) niet bereid is om een offer te brengen voor zijn relatie met u dan is dit eigenlijk een vorm van minachting en het stiekem toch van twee walletjes blijven eten. Ik weet dat het lastig is, u zult zichzelf helemaal gek maken, alles zal gaan knagen. Ik zou zelf nooit meer zoiets accepteren, wanneer iemand niet meer genoeg om mij geeft om ook voor mij te kiezen, dan kies ik voor mijzelf en mag de ander gaan. Hoe hard dat ook is, het is minder hard dan jezelf laten kwellen en minachten.
Vriendelijke groet,
Hein Pragt
2018-08-06 21:22:00
Op de een of andere manier vindt ik jou post niet terug?! Was het in deze groep of klopt de datum wel?

Maar vindt wat jij hebt meegemaakt ook wel heel erg! Dat vergeet je niet zomaar hé.. Zeker omdat ze echt ‘liefdesverdriet’ had 🤔 Ik hoor dat jij er veel harder in bent (wat niet slecht is..) wou dat ik dat ook had... Ze had bijna het perfecte leventje bij jou als ik het zo hoor en toch..
Dat je niet graag thuiskomt, is misschien omdat je weet dat zij daar altijd is? Als je na u werk af en toe even ‘alleen’ kan zijn, of met de kids, zou misschien ook al veel doen. Maar probeer toch je kids niet te ‘verwaarlozen’ (groot woord, maar als je snapt wat ik bedoel..) zij hebben hun papa ook nog steeds nodig hé, en ik snap zeker dat het moeilijk is soms. Ik reageerde men emoties ook soms af op men zoontje. En voelde me erna ENORM schuldig! Men vriend kan zich daar wat meer van distantiëren, maar de mama is er altijd al voor geweest hé.
Ik hoop voor jou dat het ofwel nog goe komt; of dat je ook iemand tegen komt waar je u zelf goed bij voelt, maar doe het rustig aan en niet vr de verkeerde redenen!

Mijn vriend had ook toegegeven dat hij ‘zot’ werd als hij haar niet hoorde, stuurde dingen als ‘goeiemorgen zonneschijn’ Wetende dat hij dit normaal nr mij stuurde... 😔 Het gaat nu wel iets beter tussen ons, omdat ik meer ‘moeite’ doe en hij ook wel. Maar die twijfel en onzekerheid is er nog steeds! Hij heeft zoveel gezegd en heb zoveel gelezen, dat ik vaak aan dat blijf denken... Terwijl hij zegt dat ik me daar over moet zetten, dat hij vr 100% voor ons terug gaat. Maar dat hij graag met haar stuurt, dat het leuk is en ze willen ‘goede vrienden’ blijven.. Het komt er op neer dat ik me daar maar moet bij neerleggen. Door al wat er gebeurd is, zou je zeggen dat hij er afstand van zou moeten nemen, maar nee. Ze zoeken elkaar elke dag nog op! Ik kan dat niet eisen van hem, want dat wilt hij helemaal niet! Opeens zou ik ook met andere mannen mogen sturen, afspreken.. Zolang ik maar eerlijk blijf. Maar ik heb daar helemaal geen nood aan, al weet ik wel dat ik dat ook leuk zou kunnen vinden maar dan zoek je het ook ergens op hé.
Dat zeggen er veel, geef het tijd. Maar elke dag dat gevecht met jezelf, is heel vermoeiend. Terwijl ik een maand geleden nog zo’n zorgeloos leventje had 😔
Tijd zal het uitwijzen dan zeker...
(9115) Reactie van een bezoeker van de site! Response by a vistor of the site!
2018-08-09 23:06:00
Ja ik ben er harder in. Verbaal toch. Alhoewel, we kochten een nieuwe auto op haar naam, die ik uiteraard ging betalen. Dus nu niet meer. Ik heb overigens onmiddellijk de wettelijke samenwoning stopgezet. Maar omdat ze geen vast inkomen heeft krijgt ze nergens een lening. Kijkt ze dus weer naar mij. Ik heb een waterdicht contract opgesteld met afbetalingsmodaliteiten en haar dat onder de neus geduwd. Renteloze lening, alternatief was dat ik de wagen kocht en zij er mee mag rijden, ze heeft er een nodig om de kids naar school te brengen. Het contract wil ze niet tekenen, dus vraagt ze het aan haar gescheiden ouders. Ik denk in de hoop dat ik haar tegenhoudt uit eer. Maar laat maar begaan. Ouders hebben ook niet veel middelen dus straalbrlachelijk gemaakt. Overigens had ik, omdat ik boos was, haar moeder ingelicht. Had ik volgens haar niet mogen doen. Ja zeker, morgen verjaardag van de kids en verrassing, we zijnuit elkaar of wat? Overigens, ik heb ook liefdesverdriet gehad en was zeer jaloers. Nu weet ik dat ze mentaal aan de grond zit, ze denkt nu dat ze enkel nog kerels aan de haak kan slaan die haar enkel willen voor de sks. Is mogelijk nog waar ook. Maar ergens ben ik ook bang om haar te verliezen, of om alleen te blijven, ik weet het niet wat het precies is. Ik Hou haar in ieder geval inde gaten en let op met wat ik doe. Ik wil dit volgende half jaar gebruiken om afscheid te nemen en een nieuwe partner te zoeken. Want dit is mij onwaardig. Ik hoop dat ik dit hard kan maken. Veel sterkte ook aan jou.
(9125) Reactie van een bezoeker van de site! Response by a vistor of the site!
Reageren!
Om dit snel terug te kunnen vinden kunt u door onderstaande knop deze pagina toevoegen aan uw favorieten!
Toevoegen aan uw favorieten!


Disclaimer: Hoewel de heer Pragt de informatie beschikbaar op deze site met grote zorg samenstelt, sluit hij alle aansprakelijkheid uit met betrekking tot de informatie die via deze site wordt aangeboden. Op de artikelen van de heer Pragt rust auteursrecht, overname van tekst en afbeeldingen is uitsluitend toegestaan na voorafgaande schriftelijke toestemming. Voor vragen hierover kunt u contact opnemen met: (email: mail@heinpragt.com). Heinpragt.com is ingeschreven bij de KvK onder nummer: 73839426.  Lees hier de privacyverklaring van deze site. Voor informatie over adverteren op deze site kunt u contact opnemen met: (email: mail@heinpragt.com).