Borderline en relaties


03 - Liefde »  -  Borderline en relaties »
2018-03-04 00:04:00
Waarom is er niets om Borderliners samen te brengen? (Dating ofzo)
Ik heb Borderline, PTSS en chronisch depressief. Ik ben een behoorlijk lange tijd alleen.(ruim 4,5jaar) Natuurlijk begrijp ik inmiddels heus wel dat mensen die dit niet hebben, liever niet met een Borderliner zouden willen daten. Dus ging ik snuffelen op Google of er ook ergens een app of pagina is voor mensen met Borderline die ook graag willen daten en niet alleen door het leven willen gaan. Maar alles wat men tegenkomt zijn enkel waarschuwingen van mensen die het niet hebben, om juist niets met Borderliners te beginnen. Alsof de Borderliner erom gevraagd heeft om in zoín hel op aarde te moeten leven door toedoen van anderen die dit veroorzaakt hebben. Laat zoín gezond persoon eens een dagje in de schoenen staan van de Borderliner, kijken hoelang die persoon het vol zal houden. Het stigma op Borderliners blijft bestaan, en er is niets te vinden voor Borderliners om ook een lieve partner te kunnen ontmoeten. Inmiddels leef ik dan dus ook extreem geÔsoleerd thuis en wordt ik met de dag banger en banger om mensen toe te laten. Uiteraard heb ik in de afgelopen (bijna) 20jr de nodige therapieŽn gevolgd en blijf ik braaf naar de psychologe gaan plus de medicatie erbij. Waarom is er niets voor ons??? Waarom zijn wij niet goed genoeg??? Ik kan eigenlijk nog eindeloos door blijven typen, maar ik denk dat mijn punt wel duidelijk is.

Ga naar onderwerp op de site »  Go to topic page in the site »
Reageren!

Antwoorden / Answers
2018-03-04 00:04:00
www.durfjijmetmij.nl

Succes!
(8777) Reactie van een bezoeker van de site! Response by a vistor of the site!
2018-03-04 00:21:00
Je punt is duidelijk, maar houdt hoop.
Als je er niets over zegt, zien mensen het ook niet van de buitenkant .. natuurlijk hoef je er niet over te liegen, maar je hoeft er ook niet mee te koop te lopen.

Ga gewoon eerst eens een drankje doen met iemand. Niet in de hoop dat het een relatie wordt, maar om eerst weer te leren hoe het is om onder te mensen te zijn.
En dan doe je dat later nog eens met weer iemand anders, .. en als je dat een paar keer gedaan hebt en je had het naar je zin, groeit ook weer het zelfvertrouwen.
Als je meteen te groot gaat denken en al meteen succes wilt boeken wordt alles lastig of onmogelijk.

En als je dan iemand tegenkomt die ook wat signalen afgeeft waardoor je merkt dat er meer in zou kunnen zitten, dan ga je dat gewoon eerste eens rustig ontdekken.

En pas als je merkt dat er echt serieuze interesse is vanuit de ander en die persoon geeft signalen af dat je het zo serieus kan nemen en bijna weet dat zij jou graag wil in een relatie, pas dan vertel je haar waar je mee worstelt. Ga dus niet naar haar/hem externaliseren, voor die tijd .. doe dat bij anderen .. eerst moet iemand je echt willen. vertel je het te vroeg dan haken ze sneller af, zijn ze al verliefd dan staan ze ook meer open voor een lastige hobbel.

Veel succes en geluk gewenst.
(8778) Reactie van een bezoeker van de site! Response by a vistor of the site!
2018-03-04 11:44:00
Ik weet natuurlijk niet wat jou is overkomen, wat er voor gezorgd heeft dat je zegt dat iemand anders verantwoordelijk is voor jouw Borderline.

Natuurlijk heb je dit zelf niet gewild en natuurlijk heeft jouw jeugd of een bijzondere gebeurtenis jouw huidige staat veroorzaakt. En nee, het is niet makkelijk om er iets aan te doen. Dat vergt heel veel van jou zelf, discipline, herhaling en de goede dingen doen. En soms lukt dat niet en dat is ook niet erg. Je hoeft niet perfect te zijn.

Maar therapie omarmen en er over lezen, mindfullness oefeningen doen, er aan werken gaat er uiteindelijk voor zorgen dat je ook dit kunt overwinnen. Heb daar vertrouwen in.

Dat je het hebt kun je niets aan doen. Hoe je er mee omgaat wel tot op zekere hoogte en met vallen en opstaan. Je bent een uniek persoon en hou daar aan vast, je hebt kwaliteiten die "gezonde, saaie" mensen nooit kunnen ontwikkelen.

Probeer positief dingen te bekijken en te formuleren.
Je had dit onderwerp ook zo kunnen beginnen:

"Beste allemaal, wie wil mij helpen? Ik zou graag willen daten met andere mensen, die ook Borderline hebben of iets soortgelijks. Weten jullie misschien van een site waar dat te vinden is?"

Komt veel prettiger binnen. Als je dat probeert toe te passen op je hele leven in elke situatie (gaat lang niet altijd) dan zul je zien, dat die relatie ineens ook een stuk dichterbij is.

Het gaat je lukken!

Richard
(8781) Reactie van een bezoeker van de site! Response by a vistor of the site!
2018-03-04 12:47:00
PS. .. ik zou als ik jou was op zoek gaan naar een gezond persoon, iemand met veel geduld, veel liefde en een meegaand karakter.

2 Borderliners, been there/seen that/bought a T-shirt .. en ik kan je verzekeren: als je denkt dat een relatie met een gezond persoon lastig is, met een andere borderliner is extreem uitdagend zo niet onmogelijk.

Richard
(8782) Reactie van een bezoeker van de site! Response by a vistor of the site!
Reageren!
Om dit snel terug te kunnen vinden kunt u door onderstaande knop deze pagina toevoegen aan uw favorieten!
Toevoegen aan uw favorieten!


Disclaimer: Hoewel de heer Pragt de informatie beschikbaar op deze site met grote zorg samenstelt, sluit hij alle aansprakelijkheid uit met betrekking tot de informatie die via deze site wordt aangeboden. Op de artikelen van de heer Pragt rust auteursrecht, overname van tekst en afbeeldingen is uitsluitend toegestaan na voorafgaande schriftelijke toestemming. Voor vragen hierover kunt u contact opnemen met: (email: mail@heinpragt.com). Heinpragt.com is ingeschreven bij de KvK onder nummer: 73839426.  Lees hier de privacyverklaring van deze site. Voor informatie over adverteren op deze site kunt u contact opnemen met: (email: mail@heinpragt.com).