Milieu en energie algemeen


15 - Milieu en energie »  -  Milieu en energie algemeen »
2018-04-21 01:16:00
Over de pagina milieu en energie.
Hier kunt u vragen stellen of beantwoorden op opmerking plaatsen over het onderwerp milieu en energie. Vragen en antwoorden worden eerst nagekeken voordat ze geplaatst worden (uit veiligheid) en worden meestal binnen een paar uur goedgekeurd. Vriendelijke groet, Hein Pragt .

Ga naar onderwerp op de site »  Go to topic page in the site »
Reageren!

Antwoorden / Answers
2018-04-21 01:16:00
Beste Hein,

Bij toeval ben ik op je site gekomen en vind het goed dat je ook een stuk aan het milieu besteedt. Mijn vrouw en ik hebben door het gebruik van o.a. stekkerblokken, led lampen, waterbesparende douchekop en een gedegen afvalscheiding onze ecologische voetafdruk al meer dan gehalveerd. De grijze kliko (klein model) zetten we slechts drie keer per jaar aan de weg door plastic, papier, gft , glas en blik te scheiden terwijl die van sommige buren elke twee weken aan de weg wordt gezet en nog uitpuilt ook. We hebben een tussenwoning uit de jaren '60 welke niet bijster goed geïsoleerd zijn maar toch hebben we de gas en elektra kosten weten te beperken tot slechts €65 per maand.

Een laptop gebruiken ipv een desktop pc scheelt ook zeer veel en bij het bereiden van het eten kun je de groenten prima slechts twee minuten laten koken om het vervolgens in het hete water te laten doorgaren. Het zijn allemaal kleine dingetjes maar alles bij elkaar scheelt het enorm in de kosten waar het mij meer gaat om de besparing dan het geld want we betalen extra om uitsluitend groene stroom te krijgen.
Het is een soort sport geworden om ieder jaar weer meer te besparen en het comfort hoeft er echt niet op achteruit te gaan.

Mijn complimenten voor je interessante site!

Met vriendelijke groet,
Laurens
(8876) Reactie van een bezoeker van de site! Response by a vistor of the site!
2018-05-26 13:18:00
Beste Hein,

Ik zou graag wat meer informatie hebben over accu cellen om de zonnecellen op aan te sluiten. Welke accu is het beste om te gebruiken?

Groet, Hendrik.
(8950) Reactie van een bezoeker van de site! Response by a vistor of the site!
Reageren!
Om dit snel terug te kunnen vinden kunt u door onderstaande knop deze pagina toevoegen aan uw favorieten!
Toevoegen aan uw favorieten!


Disclaimer: Hoewel de heer Pragt de informatie beschikbaar op deze site met grote zorg samenstelt, sluit hij alle aansprakelijkheid uit met betrekking tot de informatie die via deze site wordt aangeboden. Op de artikelen van de heer Pragt rust auteursrecht, overname van tekst en afbeeldingen is uitsluitend toegestaan na voorafgaande schriftelijke toestemming. Voor vragen hierover kunt u contact opnemen met: (email: mail@heinpragt.com). Heinpragt.com is ingeschreven bij de KvK onder nummer: 73839426.  Lees hier de privacyverklaring van deze site. Voor informatie over adverteren op deze site kunt u contact opnemen met: (email: mail@heinpragt.com).