Arduino


32 - Techniek »  -  Arduino »
2018-07-28 11:52:00
Vragen en antwoorden m.b.t. de Arduino boards en Atmel processoren.
Hier kunt u vragen stellen en antwoorden geven die betrekking hebben op de Arduino boards en Atmel processoren. Reacties zullen pas na goedkeuring geplaatst worden, dit kan enige tijd duren.

Ga naar onderwerp op de site »  Go to topic page in the site »
Reageren!

Antwoorden / Answers
2018-07-28 11:52:00
Een tijdje terug heb ik platformio ontdekt. Het is een methode waarmee je vanaf de command-line een Arduino project kan bouwen. Alle instellingen (welk bordje, welke seriele poort snelheid, etc), maar ook alle libraries (+versies) die je gebruikt staan overzichtelijk in een tekstbestandje. Je hoeft dus niet meer 3x na te denken als je van project wisselt over wat voor instellingen e.d. je ook al had gebruikt en welke versie van welke library daarvoor nodig was. Libraries worden automatisch gedownload en daarna gecached op je eigen schijf.

Ik gebruik dit nu zelf voor al mijn Arduino projectjes en de Arduino IDE gebruik ik nog maar zelden. Ik gebruik Linux en daarop werkt dit allemaal heel makkelijk. Ik heb het ook wel aan de praat gehad op windows, dat was iets meer moeite, bijv. eerst python handmatig installeren, maar uiteindelijk werkte het daar ook.
(9087) Reactie van een bezoeker van de site! Response by a vistor of the site!
Reageren!
Om dit snel terug te kunnen vinden kunt u door onderstaande knop deze pagina toevoegen aan uw favorieten!
Toevoegen aan uw favorieten!


Disclaimer: Hoewel de heer Pragt de informatie beschikbaar op deze site met grote zorg samenstelt, sluit hij alle aansprakelijkheid uit met betrekking tot de informatie die via deze site wordt aangeboden. Op de artikelen van de heer Pragt rust auteursrecht, overname van tekst en afbeeldingen is uitsluitend toegestaan na voorafgaande schriftelijke toestemming. Voor vragen hierover kunt u contact opnemen met: (email: mail@heinpragt.com). Heinpragt.com is ingeschreven bij de KvK onder nummer: 73839426.  Lees hier de privacyverklaring van deze site. Voor informatie over adverteren op deze site kunt u contact opnemen met: (email: mail@heinpragt.com).