Partner vinden in de liefde (Liefde)

Op deze pagine staat een vraag en alle reeds gegeven antwoorden. Op deze pagina kunt u ook zelf een antwoord of reactie toevoegen. U kunt de vraag anoniem beantwoorden maar u mag ook een schuilnaam of echte naam gebruiken. Plaatsing van vragen en antwoorden zal na toetsing door de beheerder plaatsvinden. Deze redactionele toetsing is bedoeld om de integriteit van deze vraag en antwoord sectie te bewaken en de kwaliteit van vragen en antwoorden te controleren. Hierdoor hoeft u niet bang te zijn voor beledigende, kwetsende of onzinnige reacties. De beheerder behoudt zich het recht voor stijl en taalfouten te corrigeren voor plaatsing en mag te allen tijde naar eigen goeddunken en zonder discussie achteraf, vragen of antwoorden weigeren.


2017-10-29 15:18:00
Wat zou je opgeven voor de liefde?
Wanneer ik de wensenlijstjes op datingsites soms zie dan denk ik dat daar geen partner bij te vinden is, en zelf denk ik ook wel eens aan mijn eisen en wensen en welke nu eigenlijk heilig zijn. Voor mij is roken er een die ik niet loslaat, ik rook zelf niet en wil ook absoluut geen partner die rookt, Maar de sauna bijvoorbeeld, zou ik dat willen opgeven voor een partner, of zou ik mijn kledingstijl aanpassen? Ik hou van kamperen, maar als mijn partner absoluut niet van kamperen houdt zou dat dan een breekpunt zijn? Mijn kinderen zou ik nooit opgeven voor een liefdespartner, die horen onvoorwaardelijk bij mij. Maar hoe zit het met huisdieren? Stel je hebt iemand gevonden waar je super gek op bent en die in alle opzichten bij je past, maar een allergie heeft voor jouw huisdier, zou je dat willen opgeven? De open vraag hier is eigenlijk, wat zijn de dingen waar geen compromis over mogelijk is en wat wil je eventueel nog opgeven of aanpassen?
Vriendelijke groet, Hein Pragt
Antwoorden en reacties
2017-10-29 15:18:00
Ik zou ook niet iemand willen hebben die rookt (bah vies) maar ook niet iemand met een slechte lichaamshygiŽne. Hier heb ikj slechte ervaringen mee dus is het nu een no-go. Ik denk dat iedereen die een of meerdere langere relaties gehad heeft een aantal dingen heeft die hij of zij niet meer wil omdat ze er slechte ervaringen mee hebben. Ik zie ook el eens dingen waarbij ik denk, nou nou, zoals eisen aan inkomen of zelfs merken van producten. In alles kun je doorslaan. :-)
(8258) Reactie van een bezoeker van de site!
2017-10-29 15:53:00
Ik wil nooit meer iemand die zijn oude relatie nog niet heeft afgesloten, ik heb dit nu al een paar keer meegemaakt dat mannen of nog getrouwd zijn of nog midden in een scheiding zitten. Ik heb geen enkele behoeft om nog eens het troost en sx vrouwtje te zijn die gedumpt word als ze zogenaamd gaat claimen.
Ik ben er erg alert op geworden dan mannen hun leven goed op orde hebben en hun vorige relatie goed afgesloten hebben.
Groet Ans
(8259) Reactie van een bezoeker van de site!
2017-10-30 21:12:00
Grappig, dat de antwoorden aangeven wat men niet op wilt geven en wat een wens (bijna eis) is aan de ander. Terwijl toch echt de vraagstelling is, wat jezelf wilt opgeven voor de liefde. Waarmee ik overigens niet wil zeggen dat ik antwoord op de vraag kan geven, t'is best een lastige vraag :-)
(8260) Reactie van een bezoeker van de site!
2017-10-30 21:14:00
In het verlengde van deze vraag zou je ook kunnen stellen: "Wat zou je accepteren van de ander?"
(8261) Reactie van een bezoeker van de site!
2017-12-03 12:13:00
Wat ik zou willen opgeven? Mijn lazy-sundays wil ik best opgeven. Verder wil ik ook best een boekje minde lezen, en als hij het leuk vind mee te kijken naar sport op tv (behalve auto-races, dan ga ik wel een boekje lezen) Als iemand niet al te truttig met zijn huisdier omgaat pas ik me daar ook gewoon op aan. Maar als hond of kat in bed mag slapen al dan niet tussen ons in, of als het zo'n likkertje is, of een boxer met van die hangwangen vol kwijl, of zo agressieve pitbull/stafford of zo'n klein verwend accessoire-keffertje, of zo jaloerse kat arrogante kat die telkens er tussen gaat zitten. Bah, gadver en ieuwwk, dan mag die persoon zijn huisdier met liefde en plezier boven mij kiezen. Daar wil ik me niet op aanpassen. En die ander waarschijnlijk ook niet aan mij. Zitten we wat dat aangaat lekker op 1 lijn.
(8445) Reactie van een bezoeker van de site!
2019-01-19 18:55:00
Met het oog op het verschil tussen lust en liefde: wat kan iemand daadwerkelijk ertoe kan brengen om het risico te nemen van verwoesting van diens huidige leven door iemand anders bewust proberen te versieren om hier een sxrelatie mee aan te gaan.. Is alleen lust voldoende dan?

Het kan om uiteenlopende situaties gaan waarin jullie elkaar hebben leren kennen, maar het maken van alleen maar avances zou ertoe kunnen leiden dat je een aanklacht aan je broek krijgt, dat het algemeen bekend wordt, dat je huwelijk voorbij is en je financiŽle consequenties (schulden en ontslag) ondervindt door alle gevolgen die het tot uitdrukking brengen van de avances teweeg hebben gebracht.

Wat moet er in de persoon zelf aanwezig zijn? Welke triggers? (open relaties niet meegerekend)

Wanneer gaat een vrouw bewust een andere man versieren en er als ze succes heeft buiten haar huwelijk mee naar bed? Wanneer versiert een man een andere vrouw om sx mee te hebben? Is het tijdelijk? Kan iemand dit doen vanuit hevige (nog nooit zo eerder voor iemand meegemaakt) emoties? Is het lust of wat anders? Is het mogelijk dat de versierder toch echt wel meer voelt dan diens woorden voor de ander uitdrukken?

Ik kan op internet slechts wat oppervlakkige informatie hierover vinden en dan is het ook nog tegenstrijdig waar het mannen betreft. Zoals dat een man zegt gevoelens te hebben, maar dat kan onderdrukken van verliefdheid alsmede lustgevoelens betekenen. Bij sxverslaving lees ik vooral over p####. Of een korte termijn f#ckbuddy, want eenmaal binnen geharkt is niet meer interessant om verder na te jagen. T.a.v. lust of liefde wordt het dan lastig aangezien bepaalde voorwaarden voor liefde sowieso afvallen omdat deze niet opgaan in een discrete situatie. Als er dan eens iemand iets over vraagt, reageren mensen hierop met geslepen messen.

Gelet op de beschrijving van mannen op internet als logische zaadverspreidende "dieren" verplicht monogaam levend door het huwelijk: wat is er dan toch logisch aan het uitspreken van deze lustgevoelens in een situatie waarin je werkelijk alles kwijt kan raken als de andere persoon er slecht op reageert terwijl deze je eigenlijk verder niet zoveel boeit?
(9262) Reactie van een bezoeker van de site!
Bol.com AlgemeenBol.com Algemeen


Disclaimer: Hoewel de heer Pragt de informatie beschikbaar op deze site met grote zorg samenstelt, sluit hij alle aansprakelijkheid uit. Op de artikelen van de heer Pragt rust auteursrecht, overname van tekst en afbeeldingen is uitsluitend toegestaan na voorafgaande schriftelijke toestemming. Heinpragt.com is ingeschreven bij de KvK onder nummer: 73839426 en is gevestigd in Veenendaal.  Lees hier de privacyverklaring van deze site. Voor informatie over adverteren op deze site kunt u contact opnemen met: (mail@heinpragt.com).