Vragen over Borderline en relaties (Liefde)

Op deze pagine staat een vraag en alle reeds gegeven antwoorden in het formaat van een forum. Op deze pagina kunt u ook zelf een antwoord of reactie toevoegen. U kunt de vraag anoniem beantwoorden maar u mag ook een schuilnaam of echte naam gebruiken. Plaatsing van vragen en antwoorden zal na toetsing door de beheerder plaatsvinden. Deze redactionele toetsing is bedoeld om de integriteit van deze vraag en antwoord sectie te bewaken en de kwaliteit van vragen en antwoorden te controleren. Hierdoor hoeft u niet bang te zijn voor beledigende, kwetsende of onzinnige reacties. De beheerder behoudt zich het recht voor stijl en taalfouten te corrigeren voor plaatsing en mag te allen tijde naar eigen goeddunken en zonder discussie achteraf, vragen of antwoorden weigeren.


2017-07-13 14:26:00
Ik verpest al mijn relaties door Borderline
Ik realiseer me dat deze site vooral bedoeld is voor mensen die proberen om te gaan met iemand met een persoonlijkheidsstoornis zoals borderline of narcistisch gedrag.
Desalniettemin wil ik (een man van 39 met Borderline) je een specifieke vraag stellen.
Ik weet eigenlijk al mijn hele leven dat er iets ‘mis’ is met mij. Ik heb in totaal drie relaties gehad, respectievelijk 4 jaar, 12 jaar en 8 jaar. Door mijn stoornis heb ik alle relaties weten te verknallen, maar dit is wel het laatste wat ik wil.
Mijn laatste relatie is enkele maanden geleden beeindigd omdat ik te veel afhankelijk was van haar en in alle eerlijkheid, zo ging het ook met mijn eerdere relaties.
Als je bij me bent doe ik alles voor je en ben ik een van de meest zorgzaamste mannen die je zult tegenkomen, maar ga je een keer de stad in met vriendinnen oid, breekt de pleuris uit.
Ik vertrouw je dan niet, wil constant contact, wil weten wat je doet en probeer er op allerlei manieren achter te komen wat je aan het doen bent. Soms volg ik je, soms bel ik anderen om te horen of zij weten wat je doet, maar als ik er niet achter kom wat je doet of waar je bent word ik agressief en wil ik je vooral veel pijn doen. Mijn wraakgevoelens zijn op dat moment bizar groot en ik weet ze niet te onderdrukken.
Je zult me zien als klootzak en je afvragen, waarom doe je zoiets, maar ik HAAT mezelf dat ik dit doe en wil er vanaf.
Ik heb circa een jaar geleden te horen gekregen dat ik borderline heb, heb een vermogen uitgegeven aan therapeuten, heb gesproken met verschillene psychiaters, psychotherapeuten, heb relatietherapie geprobeerd en ben zelfs opgenomen in een kliniek op een gesloten afdeling.
Z.g.a. alle kenmerken van borderline weet ik te omzeilen mbv een workaround of ander middel mij is geleerd, maar de woedeuitbarsting als “mijn vriendin” niets van zich laat horen als ze uitgaat weet ik niet te voorkomen.
WAT KAN IK HIERAAN DOEN?

Ga naar het onderwerp op deze website »

Antwoorden en reacties
2017-07-13 14:26:00
Wat ik hier lees: een borderliner, die het inmiddels een jaar weet dat hij het is, maar die zijn behandeling niet serieus neemt. Je geeft aan dat je een vermogen hebt uitgegeven aan Therapeuten .. Erg vreemd vind ik dat want in Nederland valt dit gewoon onder de basis-zorg. Zodra er een stoornis wordt vastgesteld kom je ook op een wachtlijst voor een behandeling. Als ik jouw verhaal zo lees dan ben je of erg eigenwijs geweest door niet de reguliere zorg te kiezen, maar zelf op zoek te gaan naar therapeuten en die hebben vervolgens weinig met je weten te bereiken. Ik zou zeggen: terug naar de reguliere zorg en ga in behandeling. een serieus traject voor borderline duurt circa 1,5- 3,5 jaar .. pas dan kun je resultaten verwachten.

Ik wens je veel succes!
(8095) Reactie van een bezoeker van de site!
2017-07-13 17:27:00
De kenmerken van borderline niet omzeilen en serieus in therapie gaan. Daar hoef je geen vermogen voor uit te geven. Wel geduld voor te hebben. En voorlopig geen relatie aangaan totdat je door serieuze therapie de woedeuitbarstingen veilig te hanteren zijn.
(8096) Reactie van een bezoeker van de site!
2017-07-13 19:46:00
Mijn vorige bericht moet ik denk ik voor een gedeelte corrigeren. Met omzeilen bedoel je waarschijnlijk dat middels therapie met de meeste kenmerken van borderline om kan gaan behalve de woede uitbarstingen. Dus niet dat je je therapie omzeilt met truucjes zoals ik het aanvankelijk interpreteerde. Ga door met therapie want die verlatingsangst is de kern van borderline en zoals vorige schrijver aangeeft duurt het een behoorlijke tijd voordat hiermee om te gaan valt. Met een goede therapie echter (bijv MBT) zijn de resultaten hoopgevend.

Het tweede gedeelte van mijn bericht corrigeer ik niet omdat ik echt vind dat zolang die woede-uitbarstingen en het stalken er zijn , je geen nieuwe relatie moet aangaan. Met de wetenschap dat je dit gedrag (nu nog) heb mag je dat een ander (en jezelf) gewoonweg niet aandoen, hoe aardig je ook bent in goede buien. Het heel zwaar wat ik nu ga zeggen maar met de wetenschap dat je agressief wordt en gaat stalken, vind ik het zelfs misdadig nu een relatie aan te gaan. Maar nogmaals, er zijn therapien die bemoedigende resultaten laten zien dus wie weet in de toekomst.....Sterkte en veel succes!
(8097) Reactie van een bezoeker van de site!
2017-08-09 12:22:00
Ik heb hierdoor mijn relatie verbroken. Je moet je realiseren door zo jaloers te zijn wat je ermee bereikt? Jaloezie en controle maakt alles kapot. Je verliest meer dan je wil, door zo een houding aan te gaan dan dat je wint... Misschien moet je daar aan denken in je volgende relatie. . Heeft het je iets positief opgebracht?
(8125) Reactie van een bezoeker van de site!
2017-11-09 13:13:00
Je zegt dat je een BL hebt en dat houdt in dat je geen BL bent!! Het er voor uitkomen dat je BL hebt naar jezelf en naar die ander(je partner) houdt natuurlijk veel in. Dat getuigt van kracht!
Maar nu de vertaling in de praktijk. Het ervoor uitkomen dat je "ziek" bent en dat je gedrag heel vervelend is voor jezelf en je partner, dat helpt.
Het zou natuurlijk fantastisch zijn als je je partner zou kunnen vertellen dat je gedrag NIETS met je partner te maken heeft. Dit is een wel heel grote stap voor je want je wantrouwt de hele boel en alles ligt niet aan jou maar aan die ander. Sterker nog! Je wantrouwt de hele wereld. Lekker he!! Dat je je verantwoordelijkheid NIET neemt maar alles afschuift (projecteert) op een ander of op anderen. Dat je je verschuilt in je muur van weerstanden, angsten e.d. (dit is je veiligheid). Ik kan hier nog wel uren over doorpraten maar de kern is dat je de mogelijkheid oppakt om te werken aan ander gedrag. De idioterie straalt er eigenlijk vanaf. Je bent "ziek" en je beschuldigt de ander dat zij "ziek" is (je partner). Hoe dom kan je zijn!! Dus werk aan je gedrag zodat je op een dag durft te zeggen tegen je relatie. Ik werk hard aan mijn gedrag maar wil je laten weten dat mijn proces NIETS met jou te maken heeft.
Ik weet haast wel zeker dat je een irritatie naar mij voelt. Geeft niet! Dat hoort erbij. Je projecteert nu even op mij. Merk je dat?? Wees je ervan bewust dat je dit doet. Dit gebeurt ook naar je partner of naar andere mensen die dichtbij je staan.
Succes!!
Huib
(8291) Reactie van een bezoeker van de site!

Etiquette op deze vraag en antwoord pagina's

Deze vraag en antwoord pagina's zijn een eenvoudige vorm van een forum, u kunt vragen stellen, reageren op anderen en de beheerder van deze website beantwoord zelf ook vragen. Om te zorgen dat de kwaliteit een beetje op peil blijft zijn er aan aantal aanbevelingen die ik graag wil doen aan de mensen die hier willen reageren. Voordat u uw vraag op een plaatst wilt u dan eerst even controleren of deze vraag al niet eens is gesteld, dubbele onderwerpen zijn wat vervelend. Probeer bij het onderwerp te blijven en niet "off topic" te gaan. Typ niet in HOOFDLETTERS, wanneer u dit doet, zal het lijken alsof u schreeuwt. Probeer cynisme en sarcasme zoveel mogelijk te vermijden, niet iedereen begrijpt dit altijd. U mag het met elkaar oneens zijn maar probeer een beetje respect te blijven tonen tegenover de ander.

Probeer geen onzin te plaatsen of misinformatie, dit zal bij de controle voor plaatsing al zoveel mogelijk worden weggehaald maar voorkomen is beter. Probeer een beetje kort en bondig te schrijven en gebruik alstublieft leestekens en afgesloten regels in uw tekst. De beheerder zal berichten enigszins formatteren maar u kunt de beheerder hierdoor veel werk besparen. Controleer ook even de meest recente opmerkingen voordat u op een oudere opmerking reageert, aangezien het probleem mogelijk al is opgelost of de meningen zijn gewijzigd. En natuurlijk is vloeken, vulgaire taal en schelden niet toegestaan, deze berichten zullen ook niet geplaatst worden. Het is de bedoeling om kennis en ervaring te delen, hou dit ook in uw achterhoofd wanneer u wilt reageren.

Acute (psychische) problemen hulplijnen.

Wanneer u een acuut ernstig probleem heeft dan zult u waarschijnlijk het antwoord niet vinden op deze website. Er zijn echter een aantal gespecialiseerde websites en telefoonnummers die meestal dag en nacht te bereiken zijn voor mensen met acute ernstige problemen. Ik zal deze lijst proberen zo goed als mogelijk uit te breiden.
Disclaimer: Hoewel de heer Pragt de informatie beschikbaar op deze site met grote zorg samenstelt, sluit hij alle aansprakelijkheid uit. Op de artikelen van de heer Pragt rust auteursrecht, overname van tekst en afbeeldingen is uitsluitend toegestaan na voorafgaande schriftelijke toestemming. Heinpragt.com is ingeschreven bij de KvK onder nummer: 73839426 en is gevestigd in Veenendaal.  Lees hier de privacyverklaring van deze site. Voor informatie over adverteren op deze site kunt u contact opnemen met: (mail@heinpragt.com).