Beschadigende relaties


01 - Menswerk »  -  Beschadigende relaties »
2017-04-08 09:53:00
Reacties op de pagina: beschadigende relaties.
Hier kunt u vragen stellen en reageren op de pagina beschadigende relaties. uw reactie zal na goedkeuring meestal dezelfde dag nog geplaatst worden. Vriendelijke groet, Hein Pragt .

Ga naar onderwerp op de site »  Go to topic page in the site »
Reageren!

Antwoorden / Answers
2017-04-08 09:53:00
Mijn ouders zijn ook veel te lang bij elkaar gebleven en hebben elkaar meer dan tien jaar tijdens mijn puberteit het leven zuur gemaakt. Ik heb vaak gehoopt dat ze uit elkaar zouden gaan maar ze konden niet met elkaar maar ook niet zonder elkaar. Ik heb hier een serieuze bindingsangst aan overgehouden en na een zware depressie kwam mijn hele jeugd naar boven. Ik wil graag aan alle ouders meegeven die voor de kinderen bij elkaar blijven en elkaar het leven zuur maken, ga a.u.b. scheiden, dit is veel minder erg voor de kinderen dan jarenlange psychische mishandeling.
Groet Ima
(7938) Reactie van een bezoeker van de site! Response by a vistor of the site!
2017-05-05 13:52:00
Hallo Irma, ik ben een vrouw die veel te lang in een relatie is blijven zitten met een man die mij geestelijk (en soms ook fysiek) mishandelde. De sfeer bij ons thuis was altijd te snijden, met elke opmerking kon het raak zijn en was er weer ruzie in huis. Pas na vele jaren heb ik hem verlaten en dat was de beste beslissing ooit. Toch kan ik er niet bij waarom ik deze beslissing niet eerder heb kunnen nemen, waarom bleef ik bij een man en wilde ik een gezin bij elkaar houden terwijl ik ook zag wat voor ellende dit veroorzaakte. Ik dacht in die tijd echt dat het soms aan mij lag en dat het wel weer goed zou komen. En wanneer je telkens onderuit gehaald word dan verlies je ook een stukje eigenwaarde. Ik ben het met je eens hoor, ook ik had voor de kinderen en voor mijzelf moeten kiezen, dat kan ik helaas niet terugdraaien. Ik hoop alleen dat andere mensen die dit lezen wel de stap durven nemen, voor zichzelf en voor de kinderen.
Groet, Sunflower.
(7992) Reactie van een bezoeker van de site! Response by a vistor of the site!
2017-07-20 15:02:00
Een heel andere vorm van beschadigen is je partner bij een meningsverschil of wanneer je je zin niet krijgt, negeren en afwijzen. Mijn ex partner had deze neiging, als ze haar zin niet kreeg dan negeerde ze mij dagenlang, ging expres in de uiterste hoek van het bed liggen en wees al mijn liefdevolle toenaderingen de hele dag af door me gewoon weg te duwen. Iemand negeren, afwijzen en wegduwen, zeker iemand die van je houd, is ook een vorm van mishandeling in mijn ogen. Bij mij heeft ze dit jarenlang volgehouden en uiteindelijk ging mijn gevoel van liefde er ook aan en dit heeft ons uiteindelijk ook uit elkaar gedreven. Nog steeds ben ik gevoelig voor afwijzing, ik heb wel geleerd om het wat te relativeren, je kunt best even boos op elkaar zijn of een meningsverschil hebben maar toch van elkaar houden en liefdevol met elkaar omgaan. Maar het heeft mij weer jaren geduurd om dit vertrouwen opnieuw te krijgen. Relatie kunnen dus op veel gebied schade achterlaten.
groet W.
(8103) Reactie van een bezoeker van de site! Response by a vistor of the site!
2017-07-20 17:07:00
Hallo W, helaas is dit voor mij zeer herkenbaar. Ook ik heb in een relatie in de situatie gezeten dat ik, wanneer ik iets deed wat ze niet goedkeurde, of wanneer ze haar zin niet kreeg, ik genegeerd werd, weggeduwd werd en langdurig enige vorm van intimiteit moest missen. Ook was ze op dat soort momenten tegen iedereen extra aardig, om dan als we weer alleen waren me de meest gemene opmerkingen en steken onder water te geven en dan weg te gaan om me verder te negeren. Ik heb ook vele nachten in bed gelegen met een wanhopig rotgevoel omdat ik het niet goed kon maken en mijn partner net deed of ze sliep en zo ver als mogelijk met de rug naar me toe lag en me bij iedere toenadering boos wegduwde. Ook ik heb hier de nodige schade aan overgehouden. Ik weet nu ook dat ik me zo heb laten behandelen omdat ik te graag een liefdevolle relatie wilde en dat mijn zwakke plek was. In sommige relatie kunnen mensen erg respectloos met elkaar omgaan als het gaat om "het gaat niet zoals ik het wil" en daar heb ik nu wel alle voelsprieten voor uitstaan in een nieuwe relatie. Ik heb mij voorgenomen om me nooit meer zo te laten behandelen.
Vriendelijke groet, Hein Pragt
2017-07-20 17:20:00
Dit overkomt niet alleen mannen hoor, ook ik heb een ex partner die bij alles wat ik in zijn ogen fout deed, me dagenlang een koude afstandelijke behandeling gaf. Genegeerd worden is verschrikkelijk en ook ik lag vaak in bed met mijn man die zo ver mogelijk van mij af lag met de rug naar mij toe en ja Hein, dat geeft een pijnlijk en wanhopig gevoel als je weggeduwd wordt. Ik wilde zo graag zijn liefde en aandacht en hij wist dit en gebruikte dit keer op keer om mij te "straffen" . Ik ben nu twee jaar verder en ik kan het nog steeds niet helemaal loslaten. Dit gedrag beschadigd je echt.
groet, E.
(8106) Reactie van een bezoeker van de site! Response by a vistor of the site!
2017-07-21 07:37:00
Wat is er mis met het willen van een liefdevolle relatie? Dat wil toch iedereen? Dan is het flauw als een ander je op dit menselijk verlangen pakt. Toch zeker als dit de geliefde is waarmee je deze liefdevolle relatie graag wil hebben. Ik denk dat de oplossing niet zozeer zit in het niet meer willen hebben van een liefdevolle relatie maar het stellen van grenzen aan het gedrag van een ander. En dat, Hein, lees ik gelukkig ook terug in je antwoord.
(8107) Reactie van een bezoeker van de site! Response by a vistor of the site!
2017-09-19 21:33:00
Hallo Irma, Sunflower en anderen.
Je moet je natuurlijk eerst afvragen wat is er mis in je relatie en waarom het niet meer gaat. Wat heb je uiteindelijk zelf gedaan om de relatie te redden? of heb je het eerder aangewakkerd bijv. overspel leugens enz.
Ik heb zoiets ook mee gemaakt wat ik ook deed het was nooit goed, van een mug werd een olifant gemaakt, verkeerde (vriendinnen) invloeden van buiten af, de psycholoog had totaal niet door wat er aan de hand was. Uiteindelijk zijn we uit elkaar gegaan ik ben ervan overtuigd dat als we beiden er aan gewerkt hadden om een goed huwelijk te hebben had het moeten lukken. Maar kinderen hebben haarscherp in de gaten wat er speelt onderschat dit niet!
(8166) Reactie van een bezoeker van de site! Response by a vistor of the site!
2018-04-15 21:57:00
Alle lieve mensen het raakt mij wanneer ik lees als ...ik wilde alleen maar een liefdevolle relatie. Lief liefde liefdevol ik vraag me af begint liefde voor jezelf eerst en daarna naar de ander ? Ik ben zo stom geweest me in te laten met een narcistische ex buurman op mijn alle breekbaarste punt van mijn leven. Ik deed alleen de deur voor hem open omdat hij mij ging condoleren ik wist niet dat ik nee had moeten zeggen op het moment dat hij zei goed dat ik nog eens langs kom ? Het waren wisselende tijden dat hij langs kwam ik was in de veronderstelling dat hij me hielp met mijn kersversrouwproces destijds.
(8871) Reactie van een bezoeker van de site! Response by a vistor of the site!
2018-04-16 17:55:00
Maar wat raakt je dan in de opmerking "ik wilde alleen maar een liefdevolle relatie?" En als je van jezelf houdt mag je dan niet verlangen naar een liefdevolle relatie? Of als je naar een liefdevolle relatie verlangd, houdt je niet van jezelf? Of wil je met je reactie aangeven dat je alleen openstaat voor beschadigende relaties als je op je kwetsbaarst bent. Of dat je je kwetsbaarheid in de liefde beter niet kan tonen omdat je dan juist openstaat voor beschadiging? Je verhaal begrijp ik en echt heel naar dat je dat is overkomen maar het begin van je reactie kan ik niet goed plaatsen. Wat bedoel je daarmee?
(8872) Reactie van een bezoeker van de site! Response by a vistor of the site!
Reageren!
Om dit snel terug te kunnen vinden kunt u door onderstaande knop deze pagina toevoegen aan uw favorieten!
Toevoegen aan uw favorieten!


Disclaimer: Hoewel de heer Pragt de informatie beschikbaar op deze site met grote zorg samenstelt, sluit hij alle aansprakelijkheid uit met betrekking tot de informatie die via deze site wordt aangeboden. Op de artikelen van de heer Pragt rust auteursrecht, overname van tekst en afbeeldingen is uitsluitend toegestaan na voorafgaande schriftelijke toestemming. Voor vragen hierover kunt u contact opnemen met: (email: mail@heinpragt.com). Heinpragt.com is ingeschreven bij de KvK onder nummer: 73839426.  Lees hier de privacyverklaring van deze site. Voor informatie over adverteren op deze site kunt u contact opnemen met: (email: mail@heinpragt.com).