Informatierecht kinderen


23 - Echtscheiding info »  -  Informatierecht kinderen »
2016-10-05 20:59:00
14 jaar mag ik zelf kiezen naar welke ouder ik wel of niet ga?
Ik ben 14 jaar en wil niet meer naar mijn papa gaan. Mijn papa zegt dat het hem niet uitmaakt maar mijn mama wil dat ik gewoon blijf gaan ook al wil ik niet.
Reageren!

Antwoorden / Answers
2016-10-05 20:59:00
Hallo vragensteller hierboven. Ik ben zelf gescheiden vader en weet hoe lastig het kan zijn wanneer kinderen problemen hebben met het naar één van beide ouders te gaan. Ik neem aan de je vader het niet uit gebrek aan interesse zegt maar dat hij ook denkt dat je er zelf al enige inspraak in hebt. In ik denk dat je dat ook hebt, wanneer je veertien bent dan mag mijns inziens hier over meepraten. Door een omgangsregeling op te leggen zal het alleen maar meer vervelend worden voor alle betrokkenen. Ik hoop dat je moeder reageert vanuit het niet verloren willen laten gaan van het contact met je vader i.p.v. ook even rust en tijd voor zichzelf willen hebben, wat op zich natuurlijk ook een goed argument kan zijn omdat alleenstaand ouderschap ook best zwaar kan zijn. Ik ken de motieven van jou en je ouders niet en dus kan ik daar niet zoveel over zeggen. Maar ik vind wel dat je als kind van veertien gehoord moet worden en dat er een compromis mogelijk moet zijn. Ik wens je veel succes,
vriendelijke groet, Hein Pragt
2016-10-20 16:47:00
Mijn ouders zijn gescheiden toen ik 4 jaar oud was en dat was op zich al moeilijk genoeg. Omdat je in die tijd nog een strengere omgangsregeling had ging ik eerst 1x per 4 weken naar mijn vader. Later werd dat 1x per 2 weken. Toen het eenmaal tot mijn moeder doordrong dat ik zelfstandig kon beslissen, heeft ze mij dat dus ook zelf laten doen. Ik kon naar mijn vader wanneer ik dat wilde, ook als dat betekende 1x per 4 weken of elke week , dus wanneer ik daar zin in had. Die vrijheid geeft rust. Dwingen geeft geen rust, alleen maar weerstand. Als je de tijd krijgt om daar zelf over na te denken, kom je als kind vanzelf tot de conclusie dat je twee ouders hebt en je jouw aandacht beter kan verdelen. Dat moeder wil dat haar kind perse naar de vader gaat is op zich geen slechte gedachte. Zij wil dat het kind ook die contacten onderhoud. Mijn advies; geef uw kind de tijd. Als er verder geen problemen zijn met de vader komt uw kind vanzelf in actie. ook een tip: laat vader een keer het initiatief nemen.
(7533) Reactie van een bezoeker van de site! Response by a vistor of the site!
Reageren!
Om dit snel terug te kunnen vinden kunt u door onderstaande knop deze pagina toevoegen aan uw favorieten!
Toevoegen aan uw favorieten!


Disclaimer: Hoewel de heer Pragt de informatie beschikbaar op deze site met grote zorg samenstelt, sluit hij alle aansprakelijkheid uit met betrekking tot de informatie die via deze site wordt aangeboden. Op de artikelen van de heer Pragt rust auteursrecht, overname van tekst en afbeeldingen is uitsluitend toegestaan na voorafgaande schriftelijke toestemming. Voor vragen hierover kunt u contact opnemen met: (email: mail@heinpragt.com). Heinpragt.com is ingeschreven bij de KvK onder nummer: 73839426.  Lees hier de privacyverklaring van deze site. Voor informatie over adverteren op deze site kunt u contact opnemen met: (email: mail@heinpragt.com).