Vragen over Jaloezie in de liefde (Liefde)

Op deze pagine staat een archief van een vraag en alle reeds gegeven antwoorden. Deze vraag en antwoord sectie is niet meer actief maar staat nog op de website om te kunnen lezen. U kunt niet meer actief deelnemen en geen nieuwe vragen of anntwoorden toevoegen.


2008-04-04 23:17:00
Is het zo vreemd dat ik jaloers ben?
Mijn man ging in de eerst 2 maanden al vreemd van onze relatie en hij had er spijt van. Het duurde nog geen maand en hij zat te tongen met zijn ex vriendin.
Wij zijn inmiddels getrouwd 5 jaar.
Maar nu liegt hij me steeds voor met van alles .
Hij zeg dan dat hij iets niet heeft gedaan waar ik later achter kom dat hij het wel gedaan heeft wat kan ik hier aan doen zodat hij mij niet meer voorliegt.
Nu vindt hij het gek dat ik jaloers ben.

Ga naar het onderwerp op deze website »

Antwoorden en reacties
2008-04-04 23:17:00
Ik vind het erg knap van je dat je zijn eerste "fout" vergeven hebt en met hem getrouwd bent. Ik vind ook dat iemand die spijt betuigt een tweede kans moet krijgen. Maar uit je woorden klinkt toch iets van boosheid. Ben je nog boos over die eerste fout? Dat zou onredelijk zijn als je hem vergeven hebt. Heeft hij je vertrouwen weer teruggewonnen na die eerste "fout"? Dat je met een schone lei opnieuw verder gaat is namelijk superbelangrijk. Het zou namelijk kunnen dat hij liegt over wellicht onbelangrijke zaken (een vriendschappelijk smsje van een vrouwlijke collega bijvoorbeeld) omdat hij bang is om je teleur te stellen of opnieuw ongerust te maken. Dit is natuurlijk slecht van hem, maar hij wil wellicht jou niet opnieuw pijn doen.
Ik zou er in eerste instantie niet gelijk vanuit gaan dat hij vreemdgaat. Ik zou wel een goed gesprek hebben met hem en hem heel duidelijk uitleggen dat je het erg belangrijk vind dat jullie eerlijk zijn naar elkaar en dat hij niet bang hoeft te zijn dat je jaloers wordt op vriendschappelijkheden. Geef aan waar je grenzen wel liggen en probeer je energie op jezelf en je eigen leven (activiteiten zonder hem) te richten. Jaloezie is een angel, het vreet energie en maakt je onaantrekkelijk. Ik heb er zelf ook last van gehad...
Sterkte, N.
(461) Reactie van een bezoeker van de site!

Etiquette op deze vraag en antwoord pagina's

Deze vraag en antwoord pagina's zijn een eenvoudige vorm van een forum, u kunt vragen stellen, reageren op anderen en de beheerder van deze website beantwoord zelf ook vragen. Om te zorgen dat de kwaliteit een beetje op peil blijft zijn er aan aantal aanbevelingen die ik graag wil doen aan de mensen die hier willen reageren. Voordat u uw vraag op een plaatst wilt u dan eerst even controleren of deze vraag al niet eens is gesteld, dubbele onderwerpen zijn wat vervelend. Probeer bij het onderwerp te blijven en niet "off topic" te gaan. Typ niet in HOOFDLETTERS, wanneer u dit doet, zal het lijken alsof u schreeuwt. Probeer cynisme en sarcasme zoveel mogelijk te vermijden, niet iedereen begrijpt dit altijd. U mag het met elkaar oneens zijn maar probeer een beetje respect te blijven tonen tegenover de ander.

Probeer geen onzin te plaatsen of misinformatie, dit zal bij de controle voor plaatsing al zoveel mogelijk worden weggehaald maar voorkomen is beter. Probeer een beetje kort en bondig te schrijven en gebruik alstublieft leestekens en afgesloten regels in uw tekst. De beheerder zal berichten enigszins formatteren maar u kunt de beheerder hierdoor veel werk besparen. Controleer ook even de meest recente opmerkingen voordat u op een oudere opmerking reageert, aangezien het probleem mogelijk al is opgelost of de meningen zijn gewijzigd. En natuurlijk is vloeken, vulgaire taal en schelden niet toegestaan, deze berichten zullen ook niet geplaatst worden. Het is de bedoeling om kennis en ervaring te delen, hou dit ook in uw achterhoofd wanneer u wilt reageren.

Acute (psychische) problemen hulplijnen.

Wanneer u een acuut ernstig probleem heeft dan zult u waarschijnlijk het antwoord niet vinden op deze website. Er zijn echter een aantal gespecialiseerde websites en telefoonnummers die meestal dag en nacht te bereiken zijn voor mensen met acute ernstige problemen. Ik zal deze lijst proberen zo goed als mogelijk uit te breiden.
Disclaimer: Hoewel de heer Pragt de informatie beschikbaar op deze site met grote zorg samenstelt, sluit hij alle aansprakelijkheid uit. Op de artikelen van de heer Pragt rust auteursrecht, overname van tekst en afbeeldingen is uitsluitend toegestaan na voorafgaande schriftelijke toestemming. Heinpragt.com is ingeschreven bij de KvK onder nummer: 73839426 en is gevestigd in Veenendaal.  Lees hier de privacyverklaring van deze site. Voor informatie over adverteren op deze site kunt u contact opnemen met: (heinpragt@outlook.com).