Jaloezie in de liefde


03 - Liefde »  -  Jaloezie in de liefde »
2008-04-04 23:17:00
Is het zo vreemd dat ik jaloers ben?
Mijn man ging in de eerst 2 maanden al vreemd van onze relatie en hij had er spijt van. Het duurde nog geen maand en hij zat te tongen met zijn ex vriendin. Wij zijn inmiddels getrouwd 5 jaar. Maar nu liegt hij me steeds voor met van alles . Hij zeg dan dat hij iets niet heeft gedaan waar ik later achter kom dat hij het wel gedaan heeft wat kan ik hier aan doen zodat hij mij niet meer voorliegt. Nu vindt hij het gek dat ik jaloers ben.

Ga naar onderwerp op de site »  Go to topic page in the site »
Reageren!

Antwoorden / Answers
2008-04-04 23:17:00
Ik vind het erg knap van je dat je zijn eerste "fout" vergeven hebt en met hem getrouwd bent. Ik vind ook dat iemand die spijt betuigt een tweede kans moet krijgen. Maar uit je woorden klinkt toch iets van boosheid. Ben je nog boos over die eerste fout? Dat zou onredelijk zijn als je hem vergeven hebt. Heeft hij je vertrouwen weer teruggewonnen na die eerste "fout"? Dat je met een schone lei opnieuw verder gaat is namelijk superbelangrijk. Het zou namelijk kunnen dat hij liegt over wellicht onbelangrijke zaken (een vriendschappelijk smsje van een vrouwlijke collega bijvoorbeeld) omdat hij bang is om je teleur te stellen of opnieuw ongerust te maken. Dit is natuurlijk slecht van hem, maar hij wil wellicht jou niet opnieuw pijn doen.
Ik zou er in eerste instantie niet gelijk vanuit gaan dat hij vreemdgaat. Ik zou wel een goed gesprek hebben met hem en hem heel duidelijk uitleggen dat je het erg belangrijk vind dat jullie eerlijk zijn naar elkaar en dat hij niet bang hoeft te zijn dat je jaloers wordt op vriendschappelijkheden. Geef aan waar je grenzen wel liggen en probeer je energie op jezelf en je eigen leven (activiteiten zonder hem) te richten. Jaloezie is een angel, het vreet energie en maakt je onaantrekkelijk. Ik heb er zelf ook last van gehad...
Sterkte, N.
(461) Reactie van een bezoeker van de site! Response by a vistor of the site!
Reageren!
Om dit snel terug te kunnen vinden kunt u door onderstaande knop deze pagina toevoegen aan uw favorieten!
Toevoegen aan uw favorieten!


Disclaimer: Hoewel de heer Pragt de informatie beschikbaar op deze site met grote zorg samenstelt, sluit hij alle aansprakelijkheid uit met betrekking tot de informatie die via deze site wordt aangeboden. Op de artikelen van de heer Pragt rust auteursrecht, overname van tekst en afbeeldingen is uitsluitend toegestaan na voorafgaande schriftelijke toestemming. Voor vragen hierover kunt u contact opnemen met: (email: mail@heinpragt.com). Heinpragt.com is ingeschreven bij de KvK onder nummer: 73839426.  Lees hier de privacyverklaring van deze site. Voor informatie over adverteren op deze site kunt u contact opnemen met: (email: mail@heinpragt.com).