Liefde en uiterlijk


03 - Liefde »  -  Liefde en uiterlijk »
2016-01-30 11:14:00
200% innerlijke aantrekking maar geen uiterlijke klik, wel op intiem vlak
Ik ben al uren en uren aan het lezen op forums maar vind nergens een gelijkaardig verhaal. Ik heb drie maanden geleden (waarvan 2maand een relatie) een jongen leren kennen die qua persoonlijkheid, karakter, denkwijze en levensvisie volledig bij mij past. Na enkele dates kwam er al snel die eerste kus maar na enkele weken merkte ik aan mezelf dat ik me stoorde aan zijn uiterlijk en houding. Ik twijfelde toen enorm omdat ik het van mezelf nogal overdreven vind om steeds op zoek te zijn naar de perfectie, die toch onvindbaar is. Dus hebben we toen besloten er verder voor te gaan tot enkele dagen geleden... Het was weer sterker dan mezelf en hij merkte aan mijn houding dat er iets scheelde. Hij is helemaal niet zó lelijk maar zijn gezicht, kledingstijl en haar zijn helemaal niet mooi. Hoe kan ik zo absurd denken? Kleding kan veranderen, haarstijl ook en zijn houding mag helemaal niet zo bekritiseerd worden vind ik. Ik denk nogal snel wat andere van ons of hem denken. Ik lig met mezelf dus in strijd of ik nu twijfel door wat andere van hem denken of dat ik hem echt niet mooi vind. Is het uiterlijk dan echt zó belangrijk? Want op intiem vlak is het wel allemaal dik oké. Kan ik hierin groeien? Heeft het tijd nodig? Voel ik me zo omdat ik gewoon ben om erg zelfstandig te leven en nu ineens alles moet delen? Ik weet het allemaal niet meer en wil hem geen derde keer kwetsen...hij is van goud en zou een wereld voor me verzetten. Jullie verhalen zijn meer dan welkom. Bedankt!

Ga naar onderwerp op de site »  Go to topic page in the site »
Reageren!

Antwoorden / Answers
2016-01-30 11:14:00
ik denk dat het antwoord ligt in "ik denk nogal snel wat anderen van ons of hem denken". Als je leert om meer voor jezelf te denken en je minder aan te trekken van de veronderstelde mening van een ander, kan je jezelf de kans geven om echt te zien, voelen en begrijpen wat je zelf mooi en lief vindt. En zal je beter in staat zijn de schoonheid in en van een ander te zien. Zolang je dat nog niet lukt en je jezelf teveel stoort aan zijn uiterlijk, trek dan je conclusies en laat hem gaan. Dan zie je hem niet voor vol en volwaardig aan en dat kan je een mens niet aan doen. Dat is gewoonweg niet eerlijk. Dat verdient hij niet. Stel je voor dat een geliefde zo naar jou zou kijken, dat is zou je toch ook pijnlijk vinden?
(6782) Reactie van een bezoeker van de site! Response by a vistor of the site!
Reageren!
Om dit snel terug te kunnen vinden kunt u door onderstaande knop deze pagina toevoegen aan uw favorieten!
Toevoegen aan uw favorieten!


Disclaimer: Hoewel de heer Pragt de informatie beschikbaar op deze site met grote zorg samenstelt, sluit hij alle aansprakelijkheid uit met betrekking tot de informatie die via deze site wordt aangeboden. Op de artikelen van de heer Pragt rust auteursrecht, overname van tekst en afbeeldingen is uitsluitend toegestaan na voorafgaande schriftelijke toestemming. Voor vragen hierover kunt u contact opnemen met: (email: mail@heinpragt.com). Heinpragt.com is ingeschreven bij de KvK onder nummer: 73839426.  Lees hier de privacyverklaring van deze site. Voor informatie over adverteren op deze site kunt u contact opnemen met: (email: mail@heinpragt.com).