Kippen houden


06 - Dieren en natuur »  -  Kippen houden »
2016-01-06 11:55:00
bloed bij aarsopening kippen
Ik heb 3 kippen, 1 witte en 2 bruine. De witte is de baas en pikt de andere 2 bij de aarsopening tot bloedens toe. De 2 bruine beginnen nu ook elkaar te pikken, wat kan ik hier tegen doen? wvanmiddelkoop@hotmail.com W.van Middelkoop Vriezenveen

Ga naar onderwerp op de site »  Go to topic page in the site »
Reageren!

Antwoorden / Answers
2016-01-06 11:55:00
Heeft u deze kippen recent bij elkaar gezet dan zullen ze inderdaad de pikorde gaan bepalen en dit kan er heftig aan toe gaan. Ik neem aan dat u de onderrug bedoeld, kippen hebben één opning (de cloaca) voor alles en die zit onder de staart. Wanneer de pikorde duidelijk is gaat het meestal weer goed. Kippen die bloeden moet u uit het hok halen aangezien rood bloed voor kippen de aanleiding kan zijn om te blijven pikken en de gewonde kip uiteindelijk kan overlijden.
(6723) Reactie van een bezoeker van de site! Response by a vistor of the site!
2016-01-07 22:03:00
Bij ons hielp dit. Kip die bloed apart tot het is aangesterkt. Dan bij de kip die niet pikt. Dan ze samen bij de pik kip. Mijn buurman zei altijd een haan erbij in doen en de bloedende kip eerst apart laten aansterken.
(6731) Reactie van een bezoeker van de site! Response by a vistor of the site!
Reageren!
Om dit snel terug te kunnen vinden kunt u door onderstaande knop deze pagina toevoegen aan uw favorieten!
Toevoegen aan uw favorieten!


Disclaimer: Hoewel de heer Pragt de informatie beschikbaar op deze site met grote zorg samenstelt, sluit hij alle aansprakelijkheid uit met betrekking tot de informatie die via deze site wordt aangeboden. Op de artikelen van de heer Pragt rust auteursrecht, overname van tekst en afbeeldingen is uitsluitend toegestaan na voorafgaande schriftelijke toestemming. Voor vragen hierover kunt u contact opnemen met: (email: mail@heinpragt.com). Heinpragt.com is ingeschreven bij de KvK onder nummer: 73839426.  Lees hier de privacyverklaring van deze site. Voor informatie over adverteren op deze site kunt u contact opnemen met: (email: mail@heinpragt.com).