Borderline en relaties


03 - Liefde »  -  Borderline en relaties »
2016-09-15 11:42:00
herkent iemand zijn eigen borderline (trekken)?
Mijn (ex) partner ontkent absoluut dag ze bordeline*trekken) heeft. Wel volgt ze tgerapie en heeft ook een intensief therapie verleden achter de rug. * na 4 jaar haf ze aan niet meer op haar tenen te kunnen lopen. * automutilatie verleden tot voor kort vr onze relatie * vaak geld uitgeven zonder de gevolgen te overzien. * om de 3 maanden de relatie beeindigen. * voortdurend schulden creren. * bijna nooit aan afspraken houden. * liegen om confrontaties uit de weg te gaan. * ze wil alles voor mij doen..cijfert zichzelf weg * vaak depressief en lusteloos. * veel naar haar hand willen zetten. * conflicten worden in frequentie hoger en harder. * vaak inhoudsloze woorden/beloftes. * mij overladen met cadeautjes en weinig waarde hechten aan die ze van mij krijgt. * Het ene moment ben ik lles en dan helemaal niks. * schichtig en niemand vertrouwen.

Ga naar onderwerp op de site »  Go to topic page in the site »
Reageren!

Antwoorden / Answers
2016-09-15 11:42:00
Beste, ik stel mij ook dezelfde vraag. Mijn BL partner zal ook alles ontkennen, hoe duidelijk de symptomen voor mij ook zijn. Wel integendeel ! Hij is heel manipulatief en zal steeds proberen van mijzelf de schuld te geven van alles wat er verkeerd gaat (vooral in onze relatie). Volgens hem zijn de ruzies die we hebben, een gevolg van mijn verkeerde houding tegenover hem. Hem treft helemaal nooit enige schuld. Ik ben ook nog op zoek naar tips om er beter mee te leren leven (want zie hem graag) maar dat is allesbehalve gemakkelijk, laat staan leefbaar.
(7454) Reactie van een bezoeker van de site! Response by a vistor of the site!
2016-09-16 08:56:00
Je zegt dat het niet leefbaar is en toch wil je met hem verder leven? En om dat te kunnen wil jij je met een paar adviezen volledig aanpassen aan zijn karakte inclusief persoonlijkheidsstoornis? Wat blijft er dan over van jezelf? Ja, een persoon met BPS is zeker in staat om zijn eigen gedrag te herkennen mits hij de moed heeft de confrontatie met zichzelf aan te gaan. En dan nog is het heel, heel erg moeilijk om hier mee om te gaan. En hoe meer jij als partner hem beschermt tegen de gevolgen van zijn gedrag (dus door "er mee om te leren gaan" ergo : jezelf zo aan te passen aan zijn gedrag dat je alle grenzen in jezelf overschrijdt en als een uitgeput, krachteloos wrak tot de ontdekking komt dat het alleen maar tot ellende lijdt met af en toe een beetje leuk wat meteen weer wordt gevolgd door ellende) hoe minder aanleiding hij heeft om te veranderen. Door je aan te passen aan zijn gedrag is er al helemaal geen noodzaak voor hem om te veranderen. En als het weer leidt tot ruzie zegt hij gewoon dat jij niet voldoende je best doet om met hem te leren om gaan. Kansloos dus.
(7456) Reactie van een bezoeker van de site! Response by a vistor of the site!
2016-09-27 12:58:00
Dit laatste advies:.. Volgens mij ben jij van mening: eens Bps, altijd Bps en Bps is onmogelijk om mee te leven. Dus zeg je tegen alle borderliners: jammer joh, accepteer maar dat je met niemand een vriendschap of relatie aan kan gaan. volgens mij zijn er heel veel gradaties binnen Bps en waar een wil is, is een weg
(7482) Reactie van een bezoeker van de site! Response by a vistor of the site!
2016-09-27 18:29:00
Nee hoor, dat zeg ik niet. Ik zeg dat BPS een hele verdrietige stoornis is voor zowel de persoon als de geliefde en dat een relatie veel pijn, verdriet en vreugde met zich meebrengt. En dat ik het nog nooit goed heb zien gaan. Dat wil dus niet zeggen dat het niet goed kan gaan. Ik heb zeer veel bewondering voor mensen met BPS die de confrontatie met huun eigen diepe angsten aan durven te gaan en zelfs met die therapie is het nog steeds heel lastig om een evenwichtige relatie op te bouwen. Belinda, schrijfster op deze site en zelf een persoon met BPS zal dit onderschrijven. Ik zal nooit zeggen dat dit onmogelijk is, dat is ieder zijn eigen keuze en zijn eigen bevinding. Het is wel zo dat als de geliefde aangegeeft heeft niet meer door te willen/ kunnen met de relatie, dit NEE voor de persoon met BPS soms zo lastig is te verwerken dat het gedrag dat hieruit voortkomt als frustrerend, heftig en zelfs beangstigend ervaren kan worden voor de ex-geliefde. Dit heb ik vaker waargenomen en zelf ondervonden. Maar dat wil natuurlijk niet zeggen dat dit bij jou ook zo is. Ieder volgt zijn eigen pad.
(7485) Reactie van een bezoeker van de site! Response by a vistor of the site!
2016-11-13 12:27:00
Ik (vrouw, 59 j.) heb ook Borderline. Graag wil ik een tip geven aan anderen met dezelfde stoornis/kwaal (hoe je het ook wilt noemen) : onze emoties, gevoelens, zijn veel intenser dan bij "normale" mensen en leiden vaak naar misprijzen en haat. Sinds ik heb geleerd om meteen te verwoorden wat ik denk en voel (bijvoorbeeld : "ik vind het niet leuk dat je mijn sms'je niet hebt beantwoord, dat geeft me het gevoel dat je mij niet belangrijk vindt") zijn mijn relaties met anderen veel beter geworden. Ook al geeft de andere een antwoord dat jou niet bevalt, dan kan je jezelf nog troosten met de wetenschap dat je je hart hebt gelucht. Dat lucht op. Het is alleszins veel beter dan je frustraties, woede enz. op te kroppen uit angst voor de reactie van de andere. Wl opletten dat je heel kalm en vriendelijk zegt wat jouw hart bezwaart en dat je het "juiste moment" uitkiest, dus onder 4 ogen en op een kalm moment. De kans is groot dat de andere jou zal begrijpen en zich excuseren. Veel moed gewenst aan allen die Borderline ebben! Het is moeilijk maar met de nodige vaardigheden (geleerd in o.a. de Linehan-therapie) kan je toch een bevredigend en mooi leven hebben. 2
(7615) Reactie van een bezoeker van de site! Response by a vistor of the site!
Reageren!
Om dit snel terug te kunnen vinden kunt u door onderstaande knop deze pagina toevoegen aan uw favorieten!
Toevoegen aan uw favorieten!


Disclaimer: Hoewel de heer Pragt de informatie beschikbaar op deze site met grote zorg samenstelt, sluit hij alle aansprakelijkheid uit met betrekking tot de informatie die via deze site wordt aangeboden. Op de artikelen van de heer Pragt rust auteursrecht, overname van tekst en afbeeldingen is uitsluitend toegestaan na voorafgaande schriftelijke toestemming. Voor vragen hierover kunt u contact opnemen met: (email: mail@heinpragt.com). Heinpragt.com is ingeschreven bij de KvK onder nummer: 73839426.  Lees hier de privacyverklaring van deze site. Voor informatie over adverteren op deze site kunt u contact opnemen met: (email: mail@heinpragt.com).