Vragen over Jaloezie in de liefde (Liefde)

Op deze pagine staat een archief van een vraag en alle reeds gegeven antwoorden. Deze vraag en antwoord sectie is niet meer actief maar staat nog op de website om te kunnen lezen. U kunt niet meer actief deelnemen en geen nieuwe vragen of anntwoorden toevoegen.


2008-04-04 23:27:00
Ziekelijk jaloers in een relatie
hallo, ik ben een meisje van 18 jaar.. ik heb al een tijde een relatie. Alleen het probleem is dat ik erg onzeker ben omdat me vriend met veel meisjes omgaat.. hij begrijpt totaal niet dat ik jaloers ben.. hij verteld me ook niet veel als hij bijvoorbeeld iets gaat doen met een vriendin verteld hij dit nooit.. daardoor controleer ik alles, zijn smsjes, emails, zijn hyves.. ik weet echt niet meer wat ik moet.. hij rkijgt vaak berichtjes op zijn profiel van andere meisjes en dan heb ik het gevoel dat ie hun leuker vind.. ik weet echt niet wat ik moet, ik denk dat ik hem op deze manier juist kwijtraakt. wat kan ik hieraan doen :( ??
alvast bedankt.
xx

Ga naar het onderwerp op deze website »

Antwoorden en reacties
2008-04-04 23:27:00
Ik heb echt met je te doen, het lijkt me slopend om zo achter mijn vriend aan te moeten lopen. Eerlijk gezegd heb ik een tijdje met mijn vriend in een dip gezeten en was er toen ook een meisje met wie hij zijn problemen deelde....aaaarch. Ik word nog gek als ik daaraan denk. Maar goed, uiteindelijk kwam ik erachter dat ik me te afhankelijk opstelde ten opzichte van mijn vriend. Mijn leven draaide om hem...Vraag je dus af: Ben je afhankelijk van hem? Wie ben jij zonder je vriend? Waar wordt jij blij van en wat vind jij leuk om te doen zonder je vriend? Ik heb heel erg goed nagedacht en ben in gaan zien dat je je eigen leven moet invullen zoals je dat zelf wilt, zonder daarbij teveel rekening te houden met je vriend. Ga je eigen gang (bij wijze van spreke alsof je geen relatie hebt, maar dan geen intimiteit met anderen natuurlijk, want daarvoor heb mijns inziens je een relatie). Let op: hoe meer je zelf vrij en onafhankelijk overkomt, hoe aantrekkelijker je wordt voor anderen...dus ook voor je vriend! De rollen keren zich zo vanzelf om. Jij krijgt meer aandacht van anderen en daardoor wil je vriend jouw aandacht ook meer. Want op dit moment ben je er ten overvloedde, hij hoeft maar een kik te geven je bent er voor hem...dat is veel minder aantrekkelijk en uitdagend dan als je tijd spaarzaam is.
Ik hoop voor je dat je de jaloezie onder controle krijgt en je een onafhankelijke en vrije, aantrekkelijke meid wordt!
Groetjes N.
(462) Reactie van een bezoeker van de site!
2008-04-28 10:58:00
Hee,, ik ben een meisje van 17 jaar en ik heb precies hetzelfde!
ik word zo jaloers als ik die krabbels op zyn hyves zie. en op school als hy met andere meisjes knuffelt die hij mooi vind. tegen mij zegt hij dat het 'gewone'' vriendinnen zijn. en later begon ik echt het gevoel te krijgen dat hij vreemding
en die dag had ik er ook met hem over gepraat, hij zei die gevoel moet je niet hebben want jij bent de enige voor mij en je moet mij echt vertrouwen..
dus myn onzekerheid was wel minder.. ik was zo blij toen hij dat zei.
en die avond toen ik thuis kwam wou ik hem een heel lief mailtje sturen
maar ik was vergeten er een foto bij te voegen, dus ging ik ff heel snel op zijn hotmail om myn berichtje te verwijderen, dus zag ik daar een meisjesnaam met een hartje dr achter als onderwerp. ik kon het niet laten om die bericht niet te lezen.
dus opende ik het en las allemaal dingen.. ik kon mijn ogen niet geloven
dus hij was wel vreemdgegaan:(
en ik heb hem nog niet gesproken, kan hem niet bereiken.
ik wil hem eigenlijk nog een kans geven want ik hou teveel van hem, maar aan de andere kant ook weer niet omdat hij tegen mij heeft gelogen:(
wat kan ik het beste doen? please help me:(
alvast bedankt

(595) Reactie van een bezoeker van de site!
2008-07-12 21:32:00
Spijtig om te horen dat jullie zo weinig zelfvertrouwen hebben .Ik ben moeder van een knappe dochter ,die onlangs door haar wantrouwen een hele mooie relatie om zeep heeft geholpen .Haar vriend was een lieve betrouwbare jongen die alles in het werk stelde om haar vertrouwen te winnen ,maar kon haar niet helpen .Hij stikte in haar web van jaloezie en wantrouwen ,wat ook begrijpelijk is als je recht in je schoenen staat en niks verkeerd doet .Ik weet dat het wantrouwen uit haar negatief zelfbeeld komt dat ze haar zelf voorhoud .Maar eerst moet ze het probleem onder ogen zien en alleen dan kan ze hulp vragen en krijgen .Kijk niet altijd naar wat een ander heeft of kan ,maar ga van je eigen kunnen en kwaliteiten uit .Het leven is zoveel aangenamer als je de wereld vol zelfvertrouwen kan tegemoet kijken .Ik hoop dat mijn dochter geholpen kan worden ,anders vrees ik dat ze nooit een fijne en open relatie kan hebben.
(1044) Reactie van een bezoeker van de site!
2008-10-16 19:18:00
heej heej,, ik ben een meisje van 16 en ik begrijp je heel goed.. ik heb zel een relatie van 10 maanden nu.. ik ben ook hartstikke jaloers.. meestal door verhalen van andere of omdat ik is een smsje lees.. het is heel vervelend.. op dit moment hebben me vriend en ik een rust pauze in gelast.. ik vind het echt verschikkelijk ik mis hem echt heel erg.. maar heeft me wel heel erg aan het denken gezet.. ik weet dat het door mij kom.. als ik jaloers ben kan ik namelijk heel heftig reageren. ik krijg dan woede aanvallen,, word aggresief,, verdrietig,, etc.. terwijl ik weet dat het eigelijk nergens voor nodig is.. hij zegt vaak genoeg hoe veel hij van mij houd en hoe speciaal ik voor hem ben.. maar me gedachtens zegge heel wat anders.. ik heb heel wat mee gemaakt en een heel laag zelfbeeld en ben regelmatig verlaten (door familie,,vrienden,, vriendjes bedrogen etc) nu hij me zo aan het denken heeft gezet probeer ik het te veranderen.. ik zou er echt niet aan moeten denken dat ik hem kwijt raak.. ik probeer nu na te denken waarom ik zo negatief ben.. en ga bij me zelf na of ik dat ook werkelijk moet zijn.. en als het na een tijdje niks veranderd zit ik te denken om hulp te zoeken.. als ik hier door me relatie kan redden wil ik dat zeker..
(1258) Reactie van een bezoeker van de site!
2008-11-22 20:29:00
Hoi,

Ik ben een meisje van 19 jaar en ik maak op dit moment precies hetzelfde mee. Al drie jaar lang heb ik een relatie met de jongen van mijn dromen, dat dacht ik tenminste. Tot een aantal maanden terug, eigenlijk begon het in het begin van onze relatie al, maar ik zag het niet in.

Het ging niet altijd even lekker, en het is ook wel eens uitgeweest. In de tijden dat het uitging, zocht hij altijd gezelschap op van andere meisjes. Op een gegeven moment kwam het goed, toen gingen we alweer bijna 2,5 jaar met elkaar.. Er waren een aantal dingen gebeurd waardoor ik hem niet meer vertrouwde, had ook met andere meisjes te maken. Hierdoor kon ik niet meer normaal tegen hem doen, en toen is hij weer begonnen met het zoeken van contact met een ander meisje.

Dit is allemaal achter mijn rug om gebeurd. Ik vroeg hem wel heel vaak waarom dat meisje zo achter hem aanzat etc. en toen zei hij altijd dat er niets aan de hand was en dat hij niet wist waar het over ging, terwijl hij héél goed wist dat hij tegen me aan het liegen was.
Een aantal weken nadat ik hem geconfronteerd had, bleek toch wel dat er ''iets'' was tussen hem en dat meisje.. Op dat moment was het alweer voorbij tussen ons omdat het niet meer ging, toen ging hij openlijk met haar om.. Hij bracht haar overal mee naartoe, zelfs kennis laten met zijn ouders.. Hij heeft achter mijn rug om met haar afgesproken, gesmst, gebeld, gemaild etc. etc. Alles wat je je maar bedenken kan.

Nu is hij weer terug bij mij, hij wil dat het weer goed komt tussen ons, maar het vertrouwen is er niet meer...

Waarom doet iemand degene waar hij het meest van zegt te houden het meest pijn??

Ik snap het niet..

Het enige wat ik geleerd heb van deze situatie is dat als je gevoel zegt dat er iets is, dat dat meestal ook zo IS. Waar komt die jaloezie uit voort? Toch uit bepaalde dingen die gebeurd zijn.. Je vriend mag dan wel tegen jou zeggen dat er niets aan de hand is, maar achteraf zal blijken dat het tegendeel ervan waar is. Ik zeg niet dat alle jongens zo zijn, maar als jij het gevoel hebt dat hij tegen je liegt en je bedriegt, dan zal het vast wel zo zijn.
Als hij van je hield, zou hij je dat gevoel niet geven. Dan zou hij het niet eens in zijn hoofd halen om te reageren op krabbels van andere meisjes en jou zo een slecht gevoel te geven... Waarom houdt hij dingen voor je achter. Waarom is hij niet eerlijk tegen je? Als er niets ernstigs was, dan zou hij toch eerlijk tegen je zijn en niets verbergen?

Jongens zijn niet te vertrouwen.

Liefs,

Meisje met een gebroken hart.
(1368) Reactie van een bezoeker van de site!
2009-02-12 00:12:00
Meisje met een gebroken hart,
Dat heb ik ook allemaal mee moeten maken, daar leren we van. Er zullen zich nog wel meer situaties voor doen waarvan je zegt: "Moet dat nou!" Zo is ut leve, en geloof ut of niet, na een aantal jaren ben ik weer verliefd geworden. Heerlijk gevoel is dat. Had ik niet gedacht. Iedereen zegt altijd ALLES KOMT ALTIJD GOED maar je sluit je af en dan veranderd toch langzaam weer met de jaren en dan plots ben je weer IN LOVE hihi
(1590) Reactie van een bezoeker van de site!
2009-03-05 21:13:00
Ik lees Momenteel het boek: De ideale vrouw is een bitch.
GENIAAL!!! echt een aanrader voor vrouwen die onzeker zijn of snel afhankelijk raken van een man. Het is geen dik boek maar mij heeft het echt geholpen want ik ben ook een onzekere, hopeloze romanticus die altijd bang is geweest om verlaten te worden.
Sterkte in ieder geval.:)
(1675) Reactie van een bezoeker van de site!
2010-06-15 16:51:00
hallo ik ben een man van 41jaar gehuwd, 20jaar, mijn echtgenoot is erg jaloers al sta ik gewoon met een vrouw te praten nog niet lang geleden stond ik met een buurvrouw te praten en mijn vrouw ging haar te lijf ze dacht dat ik een relatie had dat is niet maar dat denk ze altijd. Vroeger is ze me wel ontrouw geweest en heb ik niets gedaan, het is zwaar zo te leven met een jaloerse vrouw.
(2836) Reactie van een bezoeker van de site!
2012-07-24 00:23:00
Hee,, ik ben een meisje van 17 jaar. ik heb pricies het zelfde probleem. alhoewel ik wel een vriendin heb. door mijn ex vriend ben ik heel erg beschadigd. hij is enorm vaak vreemd gegaan en heeft nooit mij echt geholpen. aan hem durfde ik ook niet mijn verdriet te laten zien. nu in deze relatie beni dus extra jaloers. zei heeft me alleen geleerd er over te praten en ik weet zeker als ik dat niet had gedaan het nu al weer over was met haar. het belangrjkste is dus. praat over je jaloezie. al is dat heel erg moeilijk. ik heb 2 x per week ongveeer wel een gesprek met haar er over. toen i te horen kreeg dat zenaar de neimegsevierdaagse wilde om feest te vieren terwijl ze daar niet van houdt werdt ik gek. in de eerste instantie zei ik daar niks van. alleen ze merkte het. ze is niet gegaan voor mij. wel heb ik afspraken gemaakt met haar. ze gaaat me proberen te helpen van de jaloezie af te komen door mij te laten kiezen met wie en waar ze naar toe gaat. natuurlijk zeg ik met je vader naar de macdonalds ofzo. alleen zo gaan wij het samen proberen op te bouwen. er is ook knog een verschil tussen 'gezonde jaloezie' en ziekelijke jaloezie. gezonde is namelijk goed. dat laat je zien dat je van iemand houdt. en dat de relatie niet niks is. dus dat wil ik er natuulijk nog wel in houden. suc6 en praat! ik hoop dat je er iets aan hebt gehad allemaal! x
(4007) Reactie van een bezoeker van de site!

Etiquette op deze vraag en antwoord pagina's

Deze vraag en antwoord pagina's zijn een eenvoudige vorm van een forum, u kunt vragen stellen, reageren op anderen en de beheerder van deze website beantwoord zelf ook vragen. Om te zorgen dat de kwaliteit een beetje op peil blijft zijn er aan aantal aanbevelingen die ik graag wil doen aan de mensen die hier willen reageren. Voordat u uw vraag op een plaatst wilt u dan eerst even controleren of deze vraag al niet eens is gesteld, dubbele onderwerpen zijn wat vervelend. Probeer bij het onderwerp te blijven en niet "off topic" te gaan. Typ niet in HOOFDLETTERS, wanneer u dit doet, zal het lijken alsof u schreeuwt. Probeer cynisme en sarcasme zoveel mogelijk te vermijden, niet iedereen begrijpt dit altijd. U mag het met elkaar oneens zijn maar probeer een beetje respect te blijven tonen tegenover de ander.

Probeer geen onzin te plaatsen of misinformatie, dit zal bij de controle voor plaatsing al zoveel mogelijk worden weggehaald maar voorkomen is beter. Probeer een beetje kort en bondig te schrijven en gebruik alstublieft leestekens en afgesloten regels in uw tekst. De beheerder zal berichten enigszins formatteren maar u kunt de beheerder hierdoor veel werk besparen. Controleer ook even de meest recente opmerkingen voordat u op een oudere opmerking reageert, aangezien het probleem mogelijk al is opgelost of de meningen zijn gewijzigd. En natuurlijk is vloeken, vulgaire taal en schelden niet toegestaan, deze berichten zullen ook niet geplaatst worden. Het is de bedoeling om kennis en ervaring te delen, hou dit ook in uw achterhoofd wanneer u wilt reageren.

Acute (psychische) problemen hulplijnen.

Wanneer u een acuut ernstig probleem heeft dan zult u waarschijnlijk het antwoord niet vinden op deze website. Er zijn echter een aantal gespecialiseerde websites en telefoonnummers die meestal dag en nacht te bereiken zijn voor mensen met acute ernstige problemen. Ik zal deze lijst proberen zo goed als mogelijk uit te breiden.
Disclaimer: Hoewel de heer Pragt de informatie beschikbaar op deze site met grote zorg samenstelt, sluit hij alle aansprakelijkheid uit. Op de artikelen van de heer Pragt rust auteursrecht, overname van tekst en afbeeldingen is uitsluitend toegestaan na voorafgaande schriftelijke toestemming. Heinpragt.com is ingeschreven bij de KvK onder nummer: 73839426 en is gevestigd in Veenendaal.  Lees hier de privacyverklaring van deze site. Voor informatie over adverteren op deze site kunt u contact opnemen met: (heinpragt@outlook.com).