De website heinpragt.com is al sinds 1994 een begrip op het internet en is door de jaren heen uitgegroeid naar meer dan 330 themapagina's en een paar duizend bezoekers per dag. De website heeft drie hoofdonderwerpen: mens, cultuur en techniek.

Ego


2015-08-05 15:30:00
Leven of overleven?
Je kunt zeker zonder ego leven. Een ego heb je zelf opgebouwd om te overleven wat je niet leven wou. een/klein ego betekent niet dat je geen mening meer hebt en niks meer zelf mag of kan. Met een minder groot ego geniet je als je echte persoonlijkheid meer van je leven, want het leven zou moeten gaan over je leven en niet wat je jezelf hebt geleerd om te overleven.
Dus een ego is niet altijd je voordeel. Je zult zien als je jezelf accepteert en wie je werkelijk bent (het kind dat je vroeger was, zo zorgeloos) dat je leven een stuk leuker word!
Dan kun je leven vanuit je ziel! Je moet het maar kunnen jezelf zijn, dat is makkelijker gezegd dan gedaan. Maar leven van iets waar je ziel zich niet thuis voelt en het je echte ik sloopt zorgt uiteindelijk voor onvoldoening aan je leven. Je ego is inderdaad niet wie je bent. Dat is het verwarrende, je zult eigenlijk vanuit het kind moeten leven dat je vroeger was, met passie liefde zonder zorgen. En jezelf accepteren, dat leeft veel fijner dan overleven!

Ga naar onderwerp op de site »

Antwoorden en reacties
Er zijn nog geen reacties op deze vraag!

Disclaimer: Hoewel de heer Pragt de informatie beschikbaar op deze site met grote zorg samenstelt, sluit hij alle aansprakelijkheid uit. Op de artikelen van de heer Pragt rust auteursrecht, overname van tekst en afbeeldingen is uitsluitend toegestaan na voorafgaande schriftelijke toestemming. Heinpragt.com is ingeschreven bij de KvK onder nummer: 73839426 en is gevestigd in Veenendaal.  Lees hier de privacyverklaring van deze site. Voor informatie over adverteren op deze site kunt u contact opnemen met: (mail@heinpragt.com).