Borderline en relaties


03 - Liefde »  -  Borderline en relaties »
2015-05-26 23:26:00
Hoe krijg ik mijn partner naar een arts
Mijn partner maakt ruzie om nix dreigt weg te gaan of ik moet weg gaan ben een naar mens en andere verwijten een uur later weer poes lief heerlijke sx maar de andere dag weer boos agressief en kwaad schelden doet geen pijn zeggen mensen nou dat doet het zeker wel en ook het kleineren en schelden op mij en onze pubers volgens mij alle symptomen na borderline zwart wit veel drinken en helemaal uit zijn dak gaan me weg sturen maar roepen dat ik hem verlaat ....Hoe krijg ik hem zo ver om hulp te zoeken we hebben een nieuwe huisarts waar ik nog geen contact mee heb gehad ....Wie heeft er tips en raad ik wil vechten voor onze relatie want als hij geen dip heeft is hij zo ontzettend leuk en aardig en lief......tot dat de bom weer barst ik uren loop te zoeken naar hem en me zorgen maak als hij de autosleutels op zak heeft ......Hij is trouwens 48 jr. Ik ben zijn 2e partner we hebben 3 kinderen 1 uit zijn relatie 2 uit die van mij die bij ons wonen ik ben 46jr. Britney

Ga naar onderwerp op de site »  Go to topic page in the site »
Reageren!

Antwoorden / Answers
2015-05-26 23:26:00
Britney, ik denk dat je een stap zult moeten zetten door bijvoorbeeld tijdelijk weg te gaan. Al is het maar een week met de kinderen er tussen uit om zo de zaken eens op een rijtje te zetten. Als ik je verhaal zo lees maar je man erg veel gebruik van intimidatie en psychische druk naar jou toe en dat heb je absoluut niet verdient. Als je man echt een border liner is zul het hoe dan ook nooit goed kunnen doen, dat is typerend voor border line. Lees er eens over op internet en zet. Voor jezelf de zaken op een rijtje. Succes
(6378) Reactie van een bezoeker van de site! Response by a vistor of the site!
2015-09-02 15:33:00
Beste Britney,

Je krijgt je man alleen naar de huisarts als hij zelf ook wil en inziet dat hij een probleem heeft. Hij moet gemotiveerd zijn!
Ik heb mijn partner (na een psychose, geweld naar mij en forse zelfbeschadiging en zelfmoordpogingen op één avond) de volgende dag de keuze gesteld: of je gaat nu naar de psychiater of ik ga voorgoed weg. We zijn toen samen naar de psychiater gegaan. Helaas in Turkije, waar hij pillen kreeg en dat was het een beetje. Geen verdere behandeling dus. Heeft uiteindelijk niet veel opgeleverd.
Ondertussen woont hij weer een jaar in Nederland en na veel liefde en geduld van mijn kant zijn we weer naar de huisarts gegaan en dooverwezen naar GGZ. Intake gehad, hij was erg open en leek inzicht te hebben en na wat omzwervingen en doorverwijzingen zou hij deze week starten voor behandeling bij GGZ centrum voor persoonlijkheidsstoornissen. In de tussentijd ben ik zwanger van hem geraakt (we zijn nu 3 jaar samen) en dat bleek zo'n grote trigger (denk ik dan) te zijn dat het weer volledig mis is gegaan. Hij heeft me verlaten, mogelijk voorgoed dit keer. Mogelijk ook voorgoed dit keer van mijn kant. Mij alleen laten terwijl ik zwanger ben en de kroeg in gaan en een nieuwe vriendin zoeken, gaat al mijn grezen over. Hij heeft zijn behandeling afgezegd. De kans is groot dat het hierbij blijft, dat hij deze situatie in een volgende relatie weer overgaat doen (is al de derde keer dat het zo bij hem gaat, verliefd, werken aan relatie, zwanger en dan wegrennen)
Wat ik eigenlijk met mijn verhaal wil zeggen, is dat je je partner niet naar een arts krijgt, als hij dat niet wil.
Als je hem de keus stelt; hulp zoeken of relatie verbreken, zal hij bij genoeg liefde hulp gaan zoeken. Maar dan komt dat niet vanuit zijn binnenste en zal de behandeling bijna met zekerheid niet gaan slagen. Als hij zelf wil, dan kan je hem steunen en zal de kans groot zijn dat jullie samen verder gaan komen.
Hem proberen te dwingen of motiveren voor behandeling zal meestal alleen maar averechts werken. Ik heb ondertussen wel geleerd dat er maar één iemand in de wereld is waarop je invloed hebt, en dat ben jezelf. Zo ook voor je partner, alleen hijzelf kan kiezen aan zichzelf te gaan werken of kiezen dit niet te doen. Jij kunt hem daarin niet sturen, helaas.
Liefs Divera (ps ik ben 33, mijn partner 39)
(6511) Reactie van een bezoeker van de site! Response by a vistor of the site!
Reageren!
Om dit snel terug te kunnen vinden kunt u door onderstaande knop deze pagina toevoegen aan uw favorieten!
Toevoegen aan uw favorieten!


Disclaimer: Hoewel de heer Pragt de informatie beschikbaar op deze site met grote zorg samenstelt, sluit hij alle aansprakelijkheid uit met betrekking tot de informatie die via deze site wordt aangeboden. Op de artikelen van de heer Pragt rust auteursrecht, overname van tekst en afbeeldingen is uitsluitend toegestaan na voorafgaande schriftelijke toestemming. Voor vragen hierover kunt u contact opnemen met: (email: mail@heinpragt.com). Heinpragt.com is ingeschreven bij de KvK onder nummer: 73839426.  Lees hier de privacyverklaring van deze site. Voor informatie over adverteren op deze site kunt u contact opnemen met: (email: mail@heinpragt.com).