Vriendschap algemeen


12 - Vriendschap »  -  Vriendschap algemeen »
2015-08-24 19:20:00
Problematiek binnen mijn vriendengroep
Ik heb een goede vriend 'Jan' waar ik al sinds de basisschool mee om ga. Tijdens de periode van de middelbare school is er een vriendengroep ontstaan, waaronder 'Jan' en ik bij zaten. Nu, naar 8 jaar wordt 'Jan' opeens buitengesloten, omdat hij niet veel aanwezig is. Deze afwezigheid heeft te maken door zijn studie in Enschede en hij daar is gehuisvest. Door zijn afwezigheid willen mijn andere vrienden niet meer met hem op vakantie en is er ondertussen een andere Whatsapp groep aangemaakt. Ik vind dit erg vervelend en ik weet echt niet wat ik moet doen. Graag zal ik hier advies willen krijgen, over hoe ik dit moet oplossen. Het probleem is als ik in het proces ga bemoeien, dat ik of mijn vriendengroep kwijtraak of mijn beste kameraad. Heeft er iemand advies of dit zelfde meegemaakt? Ik hoor het graag! Groeten Kevin

Ga naar onderwerp op de site »  Go to topic page in the site »
Reageren / respond!

Antwoorden / Answers
2015-08-24 19:20:00
Kijk eens naar de definitie van vriend en kameraad. Ik had een vriendengroep. Nu voel ik dat het geen vrienden zijn maar personen met die veel met zichzelf bezig zijn en geen begrip hebben voor een ander en zich daarin niet willen verdiepen. Vanuit de vriendengroep (kameraden) heb ik maar een vriend overgehouden. De overigen zijn kameraden. Sta nu voor de keuze of te kiezen voor de kameraden of voor mijn echte vriend. Voor mij is het duidelijk. Liever een goede vriend waar ik alles mee kan delen dan kameraden die mij min of meer verplichten een keuze te maken die voor hun goed voelt en mijn gevoel niet meenemen. Ik kies dus voor MIJN VRIEND.
Heel veel succes met jouw overwegingen die je jaren met jou meedraagt. Ben niet meer christelijk maar denk hierbij wel aan Judas relatie met Jezus.
(6502) Reactie van een bezoeker van de site! Response by a vistor of the site!
2015-08-29 15:16:00
Jij kan niet voor anderen bepalen of ze graag nog wel of niet met hem omgaan. Buiten de vriendengroep kan jij altijd nog met Jan omgaan.
Je kan gerust zeggen dat jij gewoon nog met Jan blijft omgaan en blij bent met je vriendengroep tegen iedereen. Over je vakantie naar Jan toe zou ik gewoon open zijn en zeggen dat het jij jammer vindt dat ze zoiets doen.
Bij goede vrienden dus ook in een vriendengroep moet je mening of gevoel kunnen uiten zonder daar ruzie uit ontstaat. Je dwingt ze niet tot iets maar geeft gewoon je mening. Verder zal ik er niet mee bemoeien. Als Jan zelf behoefte heeft om mee te gaan dan moet hij zelf maar met ze praten en oplossen.
(6506) Reactie van een bezoeker van de site! Response by a vistor of the site!
2017-06-02 15:39:00
Hallo Kevin,
Het is inderdaad onprettig dat je goede vriend Jan niet meer bij je vriendenclubje hoort. Ik kan juist moeilijk vriendinnen en vrienden maken door hazenlip en spraakgebrek. Ik vermijd dit nooit te vermelden. Gelukkig heb ik andere stotteraars ontmoet en weet je dat je niet alleen ben met je probleem. Ik hoop dat je andere vrienden niet kwijt raakt!!
Veel succes met je actie..
(8031) Reactie van een bezoeker van de site! Response by a vistor of the site!
Reageren / respond!

Disclaimer.

Hoewel de heer Hein Pragt de informatie beschikbaar op deze pagina met grote zorg samenstelt, sluit de heer Pragt alle aansprakelijkheid uit met betrekking tot de informatie die, in welke vorm dan ook, via zijn site wordt aangeboden. Het opnemen van een afbeelding of verwijzing is uitsluitend bedoeld als een mogelijke bron van informatie voor de bezoeker en mag op generlei wijze als instemming, goedkeuring of afkeuring worden uitgelegd, noch kunnen daaraan rechten worden ontleend.
Op de artikelen van de heer Pragt op deze Internetsite rust auteursrecht. Overname van informatie (tekst en afbeeldingen) is uitsluitend toegestaan na voorafgaande schriftelijke toestemming van de rechthebbende. Voor vragen over copyright en het gebruik van de informatie op deze site kunt u contact opnemen met: (email: mail@heinpragt.com). Dit is mijn