Kippen houden


06 - Dieren en natuur »  -  Kippen houden »
2015-03-19 23:06:00
krielkippen eieren
Ik heb nu bijna een week 2 krieltjes die in mijn ommuurde tuin rondscharrelen. En een nachthok met stro. Ik vond een eitje ergens in de tuin. Verder niks meer. het eitje lag achter een grote bloempot, waar ze, voordat ik een nachthok had, de nacht doorbrachten. Hoe vaak produceren ze een ei? Kun je dat stimuleren? Leuke aanwinst in mijn tuintje! Hub Koene

Ga naar onderwerp op de site »  Go to topic page in the site »
Reageren!

Antwoorden / Answers
2015-03-19 23:06:00
Het is wel de bedoeling dat ze in het legnest van het nachthok gaan leggen maar wanneer ze daar als slapen zullen ze dit ook wel gaan doen. Ik heb zelf ook krielkipjes en deze leggen in de wintermaanden niet. Nu de dagen weer iets langer worden beginnen ze af en toe weer om de dag een eitje te leggen. Ik geef ze naast etensresten ook een bak legkorrel en ik strooi wat scharrelvoer in de tuin, zodat ze wat te doen hebben. Meer kunt u eigenlijk niet doen. (Sommige mensen verlengen de dag kunstmatig met lampen om extra eieren te krijgen maar ik hou alles liever natuurlijk!). Ik heb de kipjes niet speciaal voor de leg en ben altijd weer blij als er een eitje is.
Vriendelijke groet, Hein Pragt
Reageren!
Om dit snel terug te kunnen vinden kunt u door onderstaande knop deze pagina toevoegen aan uw favorieten!
Toevoegen aan uw favorieten!


Disclaimer: Hoewel de heer Pragt de informatie beschikbaar op deze site met grote zorg samenstelt, sluit hij alle aansprakelijkheid uit met betrekking tot de informatie die via deze site wordt aangeboden. Op de artikelen van de heer Pragt rust auteursrecht, overname van tekst en afbeeldingen is uitsluitend toegestaan na voorafgaande schriftelijke toestemming. Voor vragen hierover kunt u contact opnemen met: (email: mail@heinpragt.com). Heinpragt.com is ingeschreven bij de KvK onder nummer: 73839426.  Lees hier de privacyverklaring van deze site. Voor informatie over adverteren op deze site kunt u contact opnemen met: (email: mail@heinpragt.com).