Kippen houden


06 - Dieren en natuur »  -  Kippen houden »
2014-05-25 21:38:00
pluimenverlies
ik woon in Tenerife spanje , en heb 35 kippen voor de eieren de helft van mijn kippen loopt halfkaal en verliezen al weken aan een stuk pluimen . ze krijgen veel mais , maar ook iedere dag fruit , zoals papaya,tomaten en elke dag een banaan voor elk.......zou ik misschien beter stoppen met di bananen ? ik heb iedere dag gemiddeld 12 eieren van die 35 kippen , dat lijkt me ook erg weinig . ze hebben geen luizen en lopen veel buiten kan er iemand raad geven ?

Ga naar onderwerp op de site »  Go to topic page in the site »
Reageren!

Antwoorden / Answers
2014-05-25 21:38:00
Het is volgens mij niet de tijd van het jaar maar wie weet is dat in Spanje iets anders, maar het zou gewoon de rui kunnen zijn. Dan zou er over een paar weken wel weer wat nieuwe veren moeten gaan groeien. Tijdens de rui leggen ze inderdaad minder dat zou dus ook een teken kunnen zijn. Ik weet niet van bananen, maar kippen eten bijna alles, hier eten ze zelfs het kattenvoer op als ze de kans krijgen. Wanneer de ontlasting goed is, (mooi hard met een witte top van de urine) dan is er vaak niets mis met het voer. Ik zou me er nog niet direct zorgen om maken.
Vriendelijke groet, Hein Pragt
Reageren!
Om dit snel terug te kunnen vinden kunt u door onderstaande knop deze pagina toevoegen aan uw favorieten!
Toevoegen aan uw favorieten!


Disclaimer: Hoewel de heer Pragt de informatie beschikbaar op deze site met grote zorg samenstelt, sluit hij alle aansprakelijkheid uit met betrekking tot de informatie die via deze site wordt aangeboden. Op de artikelen van de heer Pragt rust auteursrecht, overname van tekst en afbeeldingen is uitsluitend toegestaan na voorafgaande schriftelijke toestemming. Voor vragen hierover kunt u contact opnemen met: (email: mail@heinpragt.com). Heinpragt.com is ingeschreven bij de KvK onder nummer: 73839426.  Lees hier de privacyverklaring van deze site. Voor informatie over adverteren op deze site kunt u contact opnemen met: (email: mail@heinpragt.com).