De website heinpragt.com is al sinds 1994 een begrip op het internet en is door de jaren heen uitgegroeid naar meer dan 330 themapagina's en een paar duizend bezoekers per dag. De website heeft drie hoofdonderwerpen: mens, cultuur en techniek.

Leven in het Nu


2014-05-03 16:55:00
Reacties op de pagina: Leven in het Nu.
Hier kunt u reageren op het onderwerp: Leven in het Nu. Alle vragen en reacties worden gecontroleerd voor ze geplaatst worden. Wanneer een vraag of reactie kwetsend, beledigend, neerbuigend, provocerend of grof taalgebruik bevat, zal deze niet geplaatst worden. Ook is het gebruik van websites adressen, email adressen en huisadressen alleen in overleg met de beheerder toegestaan om uzelf en de lezer te beschermen.

Ga naar onderwerp op de site »

Antwoorden en reacties
2014-05-03 16:55:00
Beste Hein, ik ben bezig mij hier in te verdiepen maar als ik je stuk goed begrijp geloof jij dus niet dat een mens geheel in het "nu" kan leven en dat de momenten dat je jezelf in het nu voelt gewoon toevallig zijn? Als dit zo is, zijn dan al die trainingen, cursussen en workshop gewoon bedrog? Dit lijkt me niet zo waarschijnlijk!
Groet, Lisa.
(4809) Reactie van een bezoeker van de site!
2014-05-03 17:08:00
Hallo Lisa, ik ga er van uit dat de mens zijn gevoel niet via wilskracht kan sturen. Je kunt niet even bedenken, nu ga ik me even gelukkig voelen of nu wil ik even geen zorgen hebben. Op dezelfde wijze kun je de hersenen niet instrueren om niet aan het verleden en niet aan wat er gaat komen te denken. Wat je wel kunt doen is de omstandigheden om een bepaald gevoel te krijgen beïnvloeden, wanneer je naar een mooi concert gaat dan is de kans dat je even helemaal opgaat in het moment wel groter, maar ook als je een wandeling langs het strand maakt bij zonsondergang. Je kunt dus wel leren om de omstandigheden zo te maken dat de mogelijkheid om even helemaal in het nu te zijn kan ontstaan. Meditatie is een van die methodes, maar ook kun je jezelf trainen en trucjes toepassen om sneller het gevoel van in het nu zijn te kunnen opwekken. Daarnaast is jezelf bewust zijn van de invloed van hoe je brein werkt met opgeslagen ervaringen en bewust zijn van een ego ook belangrijk. En dat kun je prima leren in trainingen en workshops.
vriendelijke groet, Hein Pragt

Disclaimer: Hoewel de heer Pragt de informatie beschikbaar op deze site met grote zorg samenstelt, sluit hij alle aansprakelijkheid uit. Op de artikelen van de heer Pragt rust auteursrecht, overname van tekst en afbeeldingen is uitsluitend toegestaan na voorafgaande schriftelijke toestemming. Heinpragt.com is ingeschreven bij de KvK onder nummer: 73839426 en is gevestigd in Veenendaal.  Lees hier de privacyverklaring van deze site. Voor informatie over adverteren op deze site kunt u contact opnemen met: (mail@heinpragt.com).