Kippen houden


06 - Dieren en natuur »  -  Kippen houden »
2014-04-11 17:02:00
Kip zit hele dag in legnest en komt er niet af.
Ik heb een krielkip die de hele dag in het legnest blijft zitten, soms op de eieren van een andere kip. Ze legt zelf geen eieren meer en is ook wel een beetje mager aan het worden. Als ik haar weer in het hok zet zit ze luid te mopperen en gaat ze bijna onmiddellijk weer naar het legnest. Dit gaat nu al een paar weken zo, wat is er met haar aan de hand en wat kan ik hier aan doen?

Ga naar onderwerp op de site »  Go to topic page in the site »
Reageren!

Antwoorden / Answers
2014-04-11 17:02:00
Ha, dit kipje is broeds, dit komt vaker voor en dan blijven ze telkens weer op het legnest zitten. Ze kunnen ook afvallen omdat ze minder buiten komen en ook minder eten. Wanneer ze niet bij de haan is geweest en u geen bevruchte eieren heeft en u dit ook niet wilt, dan is het beste om het kipje een tijdje de toegang tot het legnest onmogelijk te maken. Ik heb hetzelfde gehad en de kippen in de tuin gelaten en het legnest elke dag een halve dag dicht gelaten. U kunt ook het kipje een tijdje (met voldoende eten en drinken) afzonderen in een apart deel van de ren. Het gaat dan vanzelf over. Gebruik geen harde methodes zoals het achterste van een kip in koud water doen, dit is dierenmishandeling. Het is een natuurlijk drang van het kipje, en wanneer ze niet op het legnest kan zal ze gewoon weer gaan scharrelen en gaat het wel weer over.
Vriendelijke groet, Hein Pragt
2015-06-30 07:47:00
Die kip is broeds! En krielkippen zijn zeer eiverig! (woordspeling)
(6429) Reactie van een bezoeker van de site! Response by a vistor of the site!
Reageren!
Om dit snel terug te kunnen vinden kunt u door onderstaande knop deze pagina toevoegen aan uw favorieten!
Toevoegen aan uw favorieten!


Disclaimer: Hoewel de heer Pragt de informatie beschikbaar op deze site met grote zorg samenstelt, sluit hij alle aansprakelijkheid uit met betrekking tot de informatie die via deze site wordt aangeboden. Op de artikelen van de heer Pragt rust auteursrecht, overname van tekst en afbeeldingen is uitsluitend toegestaan na voorafgaande schriftelijke toestemming. Voor vragen hierover kunt u contact opnemen met: (email: mail@heinpragt.com). Heinpragt.com is ingeschreven bij de KvK onder nummer: 73839426.  Lees hier de privacyverklaring van deze site. Voor informatie over adverteren op deze site kunt u contact opnemen met: (email: mail@heinpragt.com).