De website heinpragt.com is al sinds 1994 een begrip op het internet en is door de jaren heen uitgegroeid naar meer dan 330 themapagina's en een paar duizend bezoekers per dag. De website heeft drie hoofdonderwerpen: mens, cultuur en techniek.

Migraine


2014-04-11 14:58:00
Problemen met migraine en werkgever.
Ik heb c.a. 4 tot 5 keer per jaar last van een migraineaanval van één dag en meestal meld ik me die dag netjes ziek. Nu hoor ik via mijn ledingevende dat ik in een speciale frequent verzuim bespreek groep geplaatst ben en moet ik naar de bedrijfsarts en het bedrijfsmaatschappelijk werk. Mijn leidinggevende gaf aan dat het bedrijf minder vriendelijk ging worden voor mensen die zich meer dan drie keer per jaar ziek melden en adviseerde mij om na drie keer maar dagen verlof op te nemen bij migraine om problemen te voorkomen. Ik was nu namelijk een bespreekgeval. Ook kreeg ik het advies om maar preventief medicijnen te gaan slikken zodat ik geen verzuim had. Ik vraag me af, mag dit zomaar, iemand die een chronische kwaal heeft adviseren om maar verlofdagen op te nemen (want anders ben je de eerste die straks ontdslagen gaat worden) en onder druk te zetten om preventief medicijnen te gaan slikken. Wie heeft hier nog meer ervaring mee, ik merk nu dat werkgevers helemaal niet zo begripvol over migraine denken. Groet K.V.

Ga naar onderwerp op de site »

Antwoorden en reacties
2014-04-11 14:58:00
Bij mij op het werk waren ze ook bezig met het terugdringen van ziekteverzuim. Dus iedereen die meer dan 4 ziekmeldingen had per jaar kreeg er aan het einde van het jaar geen loonschaal bij. Ik had 5 keer 1 dag ziekmelding voor mijn migraine, een collega breekt bij het skieen een been en arm en is drie maanden thuis. Ik krijg geen schaal erbij hij wel. Dit vond ik zo oneerlijk maar ook ik kreeg te horen dat ik dan maar een verlofdag moest nemen anders zou het me best wat geld gaan kosten want ik kon nog een paar treden omhoog in de loonschaal. Ik vond dit chantage, en ben naar de bedrijfsarts gestapt en heb aangegeven dat iedereen met een chronische aandoening dus nooit meer een loonschaal omhoog zou gaan. Uiteindelijk heeft men toen een uitzondering opgenomen voor mensen met een chronische aandoening. Werkgevers zijn niet begripvol voor iemand met migraine, alles draait op de cijfers en als je alleen stuurt op het aantal ziekmeldingen, dan zul je minder meldingen krijgen maar het resultaat bij ons was dat de lengte van het ziekteverzuim was toegenomen. Ja.... dat had ik ook kunnen voorspellen, iedereen nam er nu nog een extra dag bij ter compensatie van die verlofdag.
(4715) Reactie van een bezoeker van de site!
2019-05-10 11:19:00
Ik heb ook regelmatig last van migraine en behalve invloeden van het weer en spanning merk ik de laatste jaren dat mijn werkplek ook van grote invloed is. Wanneer ik een hele dag in een warme drukke ruimte met airco zit dan heb ik veel vaker last van migraine dan wanneer ik in een koelere en rustigere werk omgeving zit. Helaas kan ik het niet altijd kiezen, maar met de flexplekken probeer ik nu tegenwoordig een werkplek te vinden die het minst belastend is voor mijn migraine.
(9354) Reactie van een bezoeker van de site!

Disclaimer: Hoewel de heer Pragt de informatie beschikbaar op deze site met grote zorg samenstelt, sluit hij alle aansprakelijkheid uit. Op de artikelen van de heer Pragt rust auteursrecht, overname van tekst en afbeeldingen is uitsluitend toegestaan na voorafgaande schriftelijke toestemming. Heinpragt.com is ingeschreven bij de KvK onder nummer: 73839426 en is gevestigd in Veenendaal.  Lees hier de privacyverklaring van deze site. Voor informatie over adverteren op deze site kunt u contact opnemen met: (mail@heinpragt.com).