Vragen over Migraine (Lichaamswerk)

Op deze pagine staat een archief van een vraag en alle reeds gegeven antwoorden. Deze vraag en antwoord sectie is niet meer actief maar staat nog op de website om te kunnen lezen. U kunt niet meer actief deelnemen en geen nieuwe vragen of anntwoorden toevoegen.


2014-04-11 14:58:00
Problemen met migraine en werkgever.
Ik heb c.a. 4 tot 5 keer per jaar last van een migraineaanval van één dag en meestal meld ik me die dag netjes ziek. Nu hoor ik via mijn ledingevende dat ik in een speciale frequent verzuim bespreek groep geplaatst ben en moet ik naar de bedrijfsarts en het bedrijfsmaatschappelijk werk. Mijn leidinggevende gaf aan dat het bedrijf minder vriendelijk ging worden voor mensen die zich meer dan drie keer per jaar ziek melden en adviseerde mij om na drie keer maar dagen verlof op te nemen bij migraine om problemen te voorkomen. Ik was nu namelijk een bespreekgeval. Ook kreeg ik het advies om maar preventief medicijnen te gaan slikken zodat ik geen verzuim had. Ik vraag me af, mag dit zomaar, iemand die een chronische kwaal heeft adviseren om maar verlofdagen op te nemen (want anders ben je de eerste die straks ontdslagen gaat worden) en onder druk te zetten om preventief medicijnen te gaan slikken. Wie heeft hier nog meer ervaring mee, ik merk nu dat werkgevers helemaal niet zo begripvol over migraine denken. Groet K.V.

Ga naar het onderwerp op deze website »

Antwoorden en reacties
2014-04-11 14:58:00
Bij mij op het werk waren ze ook bezig met het terugdringen van ziekteverzuim. Dus iedereen die meer dan 4 ziekmeldingen had per jaar kreeg er aan het einde van het jaar geen loonschaal bij. Ik had 5 keer 1 dag ziekmelding voor mijn migraine, een collega breekt bij het skieen een been en arm en is drie maanden thuis. Ik krijg geen schaal erbij hij wel. Dit vond ik zo oneerlijk maar ook ik kreeg te horen dat ik dan maar een verlofdag moest nemen anders zou het me best wat geld gaan kosten want ik kon nog een paar treden omhoog in de loonschaal. Ik vond dit chantage, en ben naar de bedrijfsarts gestapt en heb aangegeven dat iedereen met een chronische aandoening dus nooit meer een loonschaal omhoog zou gaan. Uiteindelijk heeft men toen een uitzondering opgenomen voor mensen met een chronische aandoening. Werkgevers zijn niet begripvol voor iemand met migraine, alles draait op de cijfers en als je alleen stuurt op het aantal ziekmeldingen, dan zul je minder meldingen krijgen maar het resultaat bij ons was dat de lengte van het ziekteverzuim was toegenomen. Ja.... dat had ik ook kunnen voorspellen, iedereen nam er nu nog een extra dag bij ter compensatie van die verlofdag.
(4715) Reactie van een bezoeker van de site!
2019-05-10 11:19:00
Ik heb ook regelmatig last van migraine en behalve invloeden van het weer en spanning merk ik de laatste jaren dat mijn werkplek ook van grote invloed is. Wanneer ik een hele dag in een warme drukke ruimte met airco zit dan heb ik veel vaker last van migraine dan wanneer ik in een koelere en rustigere werk omgeving zit. Helaas kan ik het niet altijd kiezen, maar met de flexplekken probeer ik nu tegenwoordig een werkplek te vinden die het minst belastend is voor mijn migraine.
(9354) Reactie van een bezoeker van de site!

Etiquette op deze vraag en antwoord pagina's

Deze vraag en antwoord pagina's zijn een eenvoudige vorm van een forum, u kunt vragen stellen, reageren op anderen en de beheerder van deze website beantwoord zelf ook vragen. Om te zorgen dat de kwaliteit een beetje op peil blijft zijn er aan aantal aanbevelingen die ik graag wil doen aan de mensen die hier willen reageren. Voordat u uw vraag op een plaatst wilt u dan eerst even controleren of deze vraag al niet eens is gesteld, dubbele onderwerpen zijn wat vervelend. Probeer bij het onderwerp te blijven en niet "off topic" te gaan. Typ niet in HOOFDLETTERS, wanneer u dit doet, zal het lijken alsof u schreeuwt. Probeer cynisme en sarcasme zoveel mogelijk te vermijden, niet iedereen begrijpt dit altijd. U mag het met elkaar oneens zijn maar probeer een beetje respect te blijven tonen tegenover de ander.

Probeer geen onzin te plaatsen of misinformatie, dit zal bij de controle voor plaatsing al zoveel mogelijk worden weggehaald maar voorkomen is beter. Probeer een beetje kort en bondig te schrijven en gebruik alstublieft leestekens en afgesloten regels in uw tekst. De beheerder zal berichten enigszins formatteren maar u kunt de beheerder hierdoor veel werk besparen. Controleer ook even de meest recente opmerkingen voordat u op een oudere opmerking reageert, aangezien het probleem mogelijk al is opgelost of de meningen zijn gewijzigd. En natuurlijk is vloeken, vulgaire taal en schelden niet toegestaan, deze berichten zullen ook niet geplaatst worden. Het is de bedoeling om kennis en ervaring te delen, hou dit ook in uw achterhoofd wanneer u wilt reageren.

Acute (psychische) problemen hulplijnen.

Wanneer u een acuut ernstig probleem heeft dan zult u waarschijnlijk het antwoord niet vinden op deze website. Er zijn echter een aantal gespecialiseerde websites en telefoonnummers die meestal dag en nacht te bereiken zijn voor mensen met acute ernstige problemen. Ik zal deze lijst proberen zo goed als mogelijk uit te breiden.
Disclaimer: Hoewel de heer Pragt de informatie beschikbaar op deze site met grote zorg samenstelt, sluit hij alle aansprakelijkheid uit. Op de artikelen van de heer Pragt rust auteursrecht, overname van tekst en afbeeldingen is uitsluitend toegestaan na voorafgaande schriftelijke toestemming. Heinpragt.com is ingeschreven bij de KvK onder nummer: 73839426 en is gevestigd in Veenendaal.  Lees hier de privacyverklaring van deze site. Voor informatie over adverteren op deze site kunt u contact opnemen met: (heinpragt@outlook.com).