Kippen houden


06 - Dieren en natuur »  -  Kippen houden »
2014-01-10 21:30:00
Hoe lang kan je eieren bewaren.
Mijn kippen leggen om de dag een ei en ik bewaar ze in een schaal in de koelkast. Nu merk ik dat ik vaak eieren van bovenaf erbij leg en ook weer van boven afhaal. Soms weet ik niet zo goed hoe oud een ei is en ik vraag me dan ook af hoe lang je eieren kunt bewaren, er staat geen datum op zoals in de winkel :-)

Ga naar onderwerp op de site »  Go to topic page in the site »
Reageren!

Antwoorden / Answers
2014-01-10 21:30:00
U kunt er met een kleine watervaste stift een datum opzetten :-) als u ze geraapt heeft. Ik lees vaak dat eieren ongeveer 14 dagen goed zijn maar dat is volgens mij wat te kort. Volgens mij is de houdbaarheid van eieren tenminste 28 dagen na de leg. Wanneer u wilt weten of eieren nog te gebruiken zijn, dan moet u ze in een maatbeker met water doen, een vers ei blijft op de bodem liggen. Wanneer het ei gaat drijven kunt u het maar beter niet meer gebruiken. Het probleem van boven bijvullen en dan van boven ook weer wegnemen dat ken ik, het overkomt mij ook wel eens. Ik doe vaak de eieren dan maar in een leeg eierdoosje met een datum er op. Ook geef ik eieren weg want het is zonde als ik ze uiteindelijk weg moet gooien.
(4435) Reactie van een bezoeker van de site! Response by a vistor of the site!
2014-04-13 19:04:00
Wij zetten de datum gewoon zelf met een stift op de eieren. Werkt prima!
(4728) Reactie van een bezoeker van de site! Response by a vistor of the site!
2014-09-17 11:23:00
Het beste is om de eieren niet in de koelkast te bewaren maar op een droge plaats.Je kan ook de eieren met datum voorzien dat doe ik ook altijd het consumeren van de eieren is het beste als ze een week oud zijn gaat bv beter met pellen als je de eieren gekookt hebt. Aan hand van de datum kan je zien welk een oud ei en welk een nieuwe ei zo voorkom je vergissing in je eieren.
(5383) Reactie van een bezoeker van de site! Response by a vistor of the site!
2017-04-28 17:26:00
Ik zet met n potlood de raap datum erop. Ikzelf zorg dat de eieren binnen 14 dagen zijn geconsumeerd. Uiteraard geef ik ze ook met regelmaat weg.
(7981) Reactie van een bezoeker van de site! Response by a vistor of the site!
Reageren!
Om dit snel terug te kunnen vinden kunt u door onderstaande knop deze pagina toevoegen aan uw favorieten!
Toevoegen aan uw favorieten!


Disclaimer: Hoewel de heer Pragt de informatie beschikbaar op deze site met grote zorg samenstelt, sluit hij alle aansprakelijkheid uit met betrekking tot de informatie die via deze site wordt aangeboden. Op de artikelen van de heer Pragt rust auteursrecht, overname van tekst en afbeeldingen is uitsluitend toegestaan na voorafgaande schriftelijke toestemming. Voor vragen hierover kunt u contact opnemen met: (email: mail@heinpragt.com). Heinpragt.com is ingeschreven bij de KvK onder nummer: 73839426.  Lees hier de privacyverklaring van deze site. Voor informatie over adverteren op deze site kunt u contact opnemen met: (email: mail@heinpragt.com).