ADHD of ADD en relaties


03 - Liefde »  -  ADHD of ADD en relaties »
2015-03-24 10:06:00
Twijfels over relatie met ADHDer, doorgaan of kiezen voor mezelf?
Sinds een jaar of tien heb ik een relatie met iemand, waarbij een paar jaar geleden de diagnose ADHD gesteld is. Sindsdien lijkt het voor mij wel of het negatieve gedrag alleen maar toeneemt, ondanks de medicatie die er voorgeschreven is. De artikelen die ik hier lees herken ik wel, een partner die ego´stisch is, vreemdgaat( p&rno op internet, datingsites, chatten met andere vrouwen, impulsieve uitgaven ( we hebben continu strijd over uitgaven). Ik vraag me af, zijn er mensen die een relatie hebben met iemand die ADHD heeft die wel werkt? Ik krijg vooral het gevoel dat ik een slaaf ben in deze relatie en zelf helemaal niet meer leef. Ik hou heel veel van mijn partner, wil dolgraag de persoon terug waar ik in het begin een super fijne relatie mee had, maar mijn energie is op. Ik heb het gevoel dat ik alleen maar geleefd wordt ipv zelf te leven. Wie herkent dit, hoe doorbreek je het patroon, is dit te veranderen?

Ga naar onderwerp op de site »  Go to topic page in the site »
Reageren!

Antwoorden / Answers
2015-03-24 10:06:00
Ik herken dit gedrag ook direct. Mijn man heeft ADHD. Je kan het patroon van de impulsieve uitgaven doorbreken door zelf de bankpas in bezit te houden en je partner een bepaald bedrag in de week te geven waar hij/zij zich gewoon mee kn redden.Dit werkt uitstekend, geen strijd meer en geeft veel rust.Vooral proberen los te laten en je eigen leven te blijven leiden, leuke dingen doen voor jezelf waar jij energie uit haalt. ADHD`ers hebben ook enorm veel leuke dingen, kijk daar ook naar.Ik snap je heel goed, negatief gedrag is voor niemand echt te begrijpen, maar hang een kalender op waar alle afspraken op gezet worden, dit word een houvast voor ze om geen afspraken meer te vergeten.Misschien is de medicatie ook niet goed ingesteld, bij mijn partner werkt het nl heel goed, hij gebruikt Concerta.Je hebt het gevoel een slaaf te zijn omdat je alles wil controleren en in de hand wil houden zodat zich geen problemen voor doen, maar help met kleine simpele dingen die structuur en houvast geven.Maar....vergeet nooit jezelf.
(6221) Reactie van een bezoeker van de site! Response by a vistor of the site!
Reageren!
Om dit snel terug te kunnen vinden kunt u door onderstaande knop deze pagina toevoegen aan uw favorieten!
Toevoegen aan uw favorieten!


Disclaimer: Hoewel de heer Pragt de informatie beschikbaar op deze site met grote zorg samenstelt, sluit hij alle aansprakelijkheid uit met betrekking tot de informatie die via deze site wordt aangeboden. Op de artikelen van de heer Pragt rust auteursrecht, overname van tekst en afbeeldingen is uitsluitend toegestaan na voorafgaande schriftelijke toestemming. Voor vragen hierover kunt u contact opnemen met: (email: mail@heinpragt.com). Heinpragt.com is ingeschreven bij de KvK onder nummer: 73839426.  Lees hier de privacyverklaring van deze site. Voor informatie over adverteren op deze site kunt u contact opnemen met: (email: mail@heinpragt.com).