Amulet of talisman


21 - Betekenis van symbolen »  -  Amulet of talisman »
2013-11-30 05:56:00
Reacties op de pagina: Betelenis van amulet of talisman.
Hier kunt u reageren op het onderwerp: Betekenis amulet of talisman.

Ga naar onderwerp op de site »  Go to topic page in the site »
Reageren!

Antwoorden / Answers
2013-11-30 05:56:00
Meneer, heb ik het mis, ik dacht dat de talisman ying en yang er ook een is. Graag zou ik informatie ontvangen aangaande dit onderwerp. Dank op voorhand.
Noel
(4385) Reactie van een bezoeker van de site! Response by a vistor of the site!
2013-11-30 16:39:00
Ik heb het uitgezocht en geplaatst, bedankt voor de tip.
Vriendelijke groet, Hein Pragt
2014-04-30 21:59:00
Beste Hein

Ten eerste complimenten voor je website, ziet er allemaal pico bello uit.
Maar ik heb nog wel een vraag voor je. Ik heb als kind van mijn moeder een zilveren kruisje gehad zonder Jezus figuur. Maar wel strak omwonden met touw, het touw is vier laags onder elkaar en op de borst van het kruis, kruist het touw zich diagonaal.
Let wel dit is allemaal onderdeel van het sieraad, dus dit alles zit in het kruisje verwerkt. En ik vraag me nu af , wat dit precies voor betekenis heeft.
Is het gewoon zomaar een leuk extraatje aan het sieraad, of zit er meer achter???.

Alvast bedankt: Joost van Iersel
(4802) Reactie van een bezoeker van de site! Response by a vistor of the site!
2014-04-30 23:44:00
Ik heb het nog even opgezocht, het touw om het kruis is de wijze waarop 2000 jaar geleden een kruis gemaakt werd. De dwarsbalk werd met touwen aan de staande balk bevestigd. Het is dus een detail van een echt kruis. Soms werden de veroordeelde mensen met touwen om de handen opgehangen maar soms ook met nagels door de handen of polsen. Soms heeft het kruis dus ook touw aan de uiteinden van de dwarsbalk als symbool voor de touwen om de handen en polsen. Het touw is dus decoratief maar wel een goede weergave van een echt kruis.
Vriendelijke groet, Hein Pragt
Reageren!
Om dit snel terug te kunnen vinden kunt u door onderstaande knop deze pagina toevoegen aan uw favorieten!
Toevoegen aan uw favorieten!


Disclaimer: Hoewel de heer Pragt de informatie beschikbaar op deze site met grote zorg samenstelt, sluit hij alle aansprakelijkheid uit met betrekking tot de informatie die via deze site wordt aangeboden. Op de artikelen van de heer Pragt rust auteursrecht, overname van tekst en afbeeldingen is uitsluitend toegestaan na voorafgaande schriftelijke toestemming. Voor vragen hierover kunt u contact opnemen met: (email: mail@heinpragt.com). Heinpragt.com is ingeschreven bij de KvK onder nummer: 73839426.  Lees hier de privacyverklaring van deze site. Voor informatie over adverteren op deze site kunt u contact opnemen met: (email: mail@heinpragt.com).