De website heinpragt.com is al sinds 1994 een begrip op het internet en is door de jaren heen uitgegroeid naar meer dan 330 themapagina's en een paar duizend bezoekers per dag. De website heeft drie hoofdonderwerpen: mens, cultuur en techniek.

Integriteit


2016-04-11 00:05:00
Reacties op de pagina: Integriteit
Hier kunt u reageren op het onderwerp: Integriteit

Ga naar onderwerp op de site »

Antwoorden en reacties
2016-04-11 00:05:00
Ongelooflijk dat nog geen enkele persoon een reactie heeft geplaatst.
Deze pagina over Integriteit zou goud bekroond moeten worden; want alles in het "leven" draait om die zuiverheid in integriteit, Alles hangt er mee samen. Integriteit samen met zuivere liefde zou alle mensen zó doen stralen en zó in ieders eigen kracht zouden komen; dat jaloezie, afgunst, haat, manipulatie, belediging ..... niet langer meer in onze maatschappij hoogtij vieren ! ***
(6974) Reactie van een bezoeker van de site!
2016-05-22 16:40:00
Integriteit en zuivere liefde? Bij een heftige verliefdheid kan je zuivere liefde voelen maar dat is vaak bezien door de bekende roze bril. Zuivere liefde in een relatie bestaat alleen als je ook van jezelf houd.
(7109) Reactie van een bezoeker van de site!
2016-07-11 17:33:00
Een leven zonder integriteit is eigenlijk een ongelukkig leven. Hoe kan je je goed voelen als je dingen doet die eerder bedriegend zijn, oneerlijk of onfatsoenlijk? Niet alleen bij ambtenaren en alle beroepen kom je dit tegen. Jammer genoeg ook in het dagelijks leven.
(7293) Reactie van een bezoeker van de site!
2016-07-13 20:19:00
Tja, dat is nou eenmaal het leven. Liefde, zorgzaamheid, naastenliefde, verdraagzaamheid maar ook angst, haat, jaloezie. Iedereen heeft alles in zich. Hoe je met bepaalde omstandigheden omgaat bepaalt in welke mate het een of het andere eruit komt.
(7295) Reactie van een bezoeker van de site!
2017-05-08 05:00:00
Waar haal je kracht vandaan om zelf integer te blijven als je partner niet integer blijkt en ook niet lijkt te willen zijn. Liefde zonder integriteit is niet houdbaar in een relatie. Want is een relatie immers niet gebouwd op onderling vertrouwen?
(7994) Reactie van een bezoeker van de site!
2017-06-11 13:39:00
De belangrijkste bron van kracht voor integer gedrag lijkt mij je eigen ervaring van voldoening en zelfwaarde die je ervaart wanneer je zo integer mogelijk handelt. Dat een partner met weinig integriteitskracht (en interesse) het lastiger maakt, is vanzelfsprekend. Maar blijvende inzet tegen een weerstand leidt tot grotere krachtwinst dan inzet zonder weerstand, op voorwaarde natuurlijk dat de weestand niet dermate groot is dat je overbelast raakt. In dat laatste geval zou ik van de weerstand proberen af raken, om mezelf te beschermen. Iemand die zelf door de stroming meegesleurd wordt, heeft namelijk weinig kans om een andere drenkeling te redden :)
(8041) Reactie van een bezoeker van de site!

Disclaimer: Hoewel de heer Pragt de informatie beschikbaar op deze site met grote zorg samenstelt, sluit hij alle aansprakelijkheid uit. Op de artikelen van de heer Pragt rust auteursrecht, overname van tekst en afbeeldingen is uitsluitend toegestaan na voorafgaande schriftelijke toestemming. Heinpragt.com is ingeschreven bij de KvK onder nummer: 73839426 en is gevestigd in Veenendaal.  Lees hier de privacyverklaring van deze site. Voor informatie over adverteren op deze site kunt u contact opnemen met: (mail@heinpragt.com).