Liefde en wederkerigheid


03 - Liefde »  -  Liefde en wederkerigheid »
2014-07-09 17:44:00
Reactie op de pagina: Liefde en wederkerigheid
Hier kunt u reageren op het onderwerp: Liefde en wederkerigheid. Alle vragen en reacties worden gecontroleerd voor ze geplaatst worden. Wanneer een vraag of reactie kwetsend, beledigend, neerbuigend, provocerend of grof taalgebruik bevat, zal deze niet geplaatst worden. Ook is het gebruik van websites adressen, email adressen en huisadressen alleen in overleg met de beheerder toegestaan om uzelf en de lezer te beschermen.

Ga naar onderwerp op de site »  Go to topic page in the site »
Reageren!

Antwoorden / Answers
2014-07-09 17:44:00
Ieder mens is in essentie een egoïstisch wezen, dat is geen oordeel, dat is gewoon de aard van de mens, een mens kan zichzelf overstijgen door liefde te geven en daar niets voor terug te verwachten, gewoon omdat je zielsveel om die persoon geeft en wilt dat diegene gelukkig is. Het vreemde is, dat er niets voor terugverwachten en er ook niets voor terugkrijgen een enorme mooie ervaring is, het geeft enorm veel kracht en een boost voor je zelfvertrouwen en zelfrespect.
Mijn ervaring is dat wanneer je dingen onzelfzuchtig doet de beloning vele malen groter is dan wanneer je op een beloning uit bent. Wat is er uiteindelijk mooier dan waardering voor jezelf te hebben en te weten dat je in de meest moeilijke situaties jezelf kunt vertrouwen, ontdekken dat je beste vriend jijzelf bent. Wat een ander van jou vind heeft niets met jou te maken, wat je van jezelf vind heeft alles met jezelf te maken.
Van iemand houden die niet van jou houdt kan het meest leerzame zijn uit je leven, als je er goed mee omgaat kun je ervan leren van jezelf te houden, die "zelf" daar moet je het je leven lang mee doen. Ik zou durven zeggen, het is vele malen belangrijker van jezelf te houden dan van een ander, die ander is stap twee. Doe goed en wees trots op jezelf.
(5059) Reactie van een bezoeker van de site! Response by a vistor of the site!
2018-11-22 08:56:00
Mee eens, maar wat als er nu echt weinig van de ander terugkomt? Dan is blijven geven voor mij erg onwaarschijnlijk.
(9227) Reactie van een bezoeker van de site! Response by a vistor of the site!
2018-11-23 18:19:00
O, dus je hebt een ander helemaal niet nodig! Als je toch alles uit jezelf kan halen en de liefde van een ander er toch niets toe doet, waarom zou je dan uberhaupt nog een ander willen hebben. Je houdt immers van jezelf, je verlangt niets van een ander en het geeft nog een goed gevoel ook. Ideaal, zou ik zeggen.
(9230) Reactie van een bezoeker van de site! Response by a vistor of the site!
2019-03-14 23:08:00
Sorry, maar elke relatie die niet gebaseerd is op wederzijds respect en genegenheid is gedoemd te mislukken. Wanneer twee mensen echt van elkaar houden horen wederkerigheid, genegenheid en intimiteit daar gewoon natuurlijk bij. Wanneer relaties zo uit balans raken is er ten minste één partner die niet echt van de ander houd.
(9308) Reactie van een bezoeker van de site! Response by a vistor of the site!
Reageren!
Om dit snel terug te kunnen vinden kunt u door onderstaande knop deze pagina toevoegen aan uw favorieten!
Toevoegen aan uw favorieten!


Disclaimer: Hoewel de heer Pragt de informatie beschikbaar op deze site met grote zorg samenstelt, sluit hij alle aansprakelijkheid uit met betrekking tot de informatie die via deze site wordt aangeboden. Op de artikelen van de heer Pragt rust auteursrecht, overname van tekst en afbeeldingen is uitsluitend toegestaan na voorafgaande schriftelijke toestemming. Voor vragen hierover kunt u contact opnemen met: (email: mail@heinpragt.com). Heinpragt.com is ingeschreven bij de KvK onder nummer: 73839426.  Lees hier de privacyverklaring van deze site. Voor informatie over adverteren op deze site kunt u contact opnemen met: (email: mail@heinpragt.com).