De website heinpragt.com is al sinds 1994 een begrip op het internet en is door de jaren heen uitgegroeid naar meer dan 330 themapagina's en een paar duizend bezoekers per dag. De website heeft drie hoofdonderwerpen: mens, cultuur en techniek.

Manipulatie, slachtofferrol en martelaars


2014-10-27 23:38:00
Reactie op de pagina: Manipulatie, slachofferrol en martelaars
Hier kunt u reageren op het onderwerp: Manipulatie, slachofferrol en martelaars.

Ga naar onderwerp op de site »

Antwoorden en reacties
2014-10-27 23:38:00
Als je in de spiegel van je ziel kijkt is er een verbinding te leggen door je hart te openen, het belang van de ander voor jou te ervaren. Door dankbaar te zijn voor deze ervaring, en de ander lief te hebben in zijn/haar behoeften: zowel de "dader" als het "slachtoffer".
(5495) Reactie van een bezoeker van de site!
2017-01-24 18:32:00
U heeft zeker nooit burenoverlast gehad?
(7774) Reactie van een bezoeker van de site!
2017-01-31 12:16:00
Prachtig artikel! Ik heb mijnvriend vorige maand mn huis uitgezet nadat hij n jaar de tijd had gehad zijn belofte te stoppen met drugs niet was nagekomen, en bleef liegen.
Nu heeft hij geen vaste woonplek meer, en dat is allemaal mijn schuld, ook is het mijn schuld dat hij gebruikt en dat ik hem na n maand heb geblokkeerd en negeer is ook maar lekker makkelijk. Manipulatie ten top! Ik probeer me er niets van aan te trekken, hij heeft kansen genoeg gehad. Ben benieuwd wanneer hij inziet dat hij verantwoordelijk is voor zijn daden, maar ik heb er n hard hoofd in....triest voor allebei.
(7789) Reactie van een bezoeker van de site!
2017-11-19 17:46:00
Tja...Soms is er maar één oplossing en dat is die mensen het lekker zelf uit laten zoeken en maken dat je weg komt. Iedereen heeft shit in zijn lever te verwerken op allerlei levels. Ik vind het altijd zo bijzonder dat de ene groep mensen die daar wel mee om weet te gaan en naar zichzelf durft te kijken en indien nodig hulp schakelen, vervolgens ook nog begrip voor dat soort gedrag op moet brengen. Ik vind dat echt gewouwel van de bovenste plank. Laat ze maar even lekker in hun eigen sop gaar koken en een oplossing bedenken en zo niet? Dan zien ze mij voorlopig ook niet meer. Ik heb er vaak mee te maken ( gehad ) Schoonmoeder en mijn eigen vader en moeder. Vreselijk en het zuigt mijn energie weg...Sterk kun je worden maar je moet het wel willen en de weg van de minste weerstand is de makkelijkste..het excuus dat sommige mensen nou eenmaal niet anders kunnen, bestaat in mijn ogen echt niet. Vaak is het koppigheid en een vastgeroest patroon. Ik zie ook heel vaak dat de omgeving maar blijft meepraten en zich ondertussen groen en geel ergert maar het gewoon in stand houden op deze manier. Wat wanneer iedereen nou zegt; prima maar wanneer je niets met adviezen of echte hulp wil doen om je eigen situatie en je kijk naar dingen te veranderen dat bekijk je het maar. Moet je eens kijken hoe snel er dan een verandering kan komen...
(8358) Reactie van een bezoeker van de site!
2017-12-20 16:28:00
Mooi en heel duidelijk omschreven.
(8541) Reactie van een bezoeker van de site!
2018-06-17 00:51:00
Is dat guilttripping.
(8984) Reactie van een bezoeker van de site!
2018-10-02 16:48:00
Manipulatie tja het gaat dikwijls heel subtiel. In ieder geval hebben deze mensen niet het goede met je voor. Ik kwam erachter dat ik telkens voor hun karretje gespannen werd.Ik nam verantwoordelijkheden op mij die hunzelf aangaan. Er heerst onder zulke mensen ook jaloersheid. Daar waar ze je raken kunnen in je goedheid kwetsbaarheid of schoonheid zullen zij dat zeker niet nalaten. ENFIN......ik ben christen en de Bijbel zegt dat dit grote zonden zijn. God zegt ook eerst jezelf liefhebben en dan je naaste. En Hij houdt van mij en van degene die gepest worden. Laat je niets wijs maken door leugens. Geef ze geen enkele kans jou te vernederen.Blijf weg en geef je grenzen aan. Deze mensen kunnen zo aan je kleven dat je geen ruimte meer over hebt voor de goede mensen. Denk ook hierbij aan bv. Het verhaal van Simson en Delilah. Zij zijn uit op eigenbelang. Laat je niet gebruiken.
(9184) Reactie van een bezoeker van de site!
2018-10-04 08:26:00
Niets is zo manipulatief als het geloof. Welk geloof dan ook.
(9185) Reactie van een bezoeker van de site!

Disclaimer: Hoewel de heer Pragt de informatie beschikbaar op deze site met grote zorg samenstelt, sluit hij alle aansprakelijkheid uit. Op de artikelen van de heer Pragt rust auteursrecht, overname van tekst en afbeeldingen is uitsluitend toegestaan na voorafgaande schriftelijke toestemming. Heinpragt.com is ingeschreven bij de KvK onder nummer: 73839426 en is gevestigd in Veenendaal.  Lees hier de privacyverklaring van deze site. Voor informatie over adverteren op deze site kunt u contact opnemen met: (mail@heinpragt.com).