Vragen over Manipulatie, slachtofferrol en martelaars (Menswerk)

Op deze pagine staat een archief van een vraag en alle reeds gegeven antwoorden. Deze vraag en antwoord sectie is niet meer actief maar staat nog op de website om te kunnen lezen. U kunt niet meer actief deelnemen en geen nieuwe vragen of anntwoorden toevoegen.


2014-10-27 23:38:00
Reactie op de pagina: Manipulatie, slachofferrol en martelaars
Hier kunt u reageren op het onderwerp: Manipulatie, slachofferrol en martelaars.

Ga naar het onderwerp op deze website »

Antwoorden en reacties
2014-10-27 23:38:00
Als je in de spiegel van je ziel kijkt is er een verbinding te leggen door je hart te openen, het belang van de ander voor jou te ervaren. Door dankbaar te zijn voor deze ervaring, en de ander lief te hebben in zijn/haar behoeften: zowel de "dader" als het "slachtoffer".
(5495) Reactie van een bezoeker van de site!
2017-01-24 18:32:00
U heeft zeker nooit burenoverlast gehad?
(7774) Reactie van een bezoeker van de site!
2017-01-31 12:16:00
Prachtig artikel! Ik heb mijnvriend vorige maand mn huis uitgezet nadat hij n jaar de tijd had gehad zijn belofte te stoppen met drugs niet was nagekomen, en bleef liegen.
Nu heeft hij geen vaste woonplek meer, en dat is allemaal mijn schuld, ook is het mijn schuld dat hij gebruikt en dat ik hem na n maand heb geblokkeerd en negeer is ook maar lekker makkelijk. Manipulatie ten top! Ik probeer me er niets van aan te trekken, hij heeft kansen genoeg gehad. Ben benieuwd wanneer hij inziet dat hij verantwoordelijk is voor zijn daden, maar ik heb er n hard hoofd in....triest voor allebei.
(7789) Reactie van een bezoeker van de site!
2017-11-19 17:46:00
Tja...Soms is er maar één oplossing en dat is die mensen het lekker zelf uit laten zoeken en maken dat je weg komt. Iedereen heeft shit in zijn lever te verwerken op allerlei levels. Ik vind het altijd zo bijzonder dat de ene groep mensen die daar wel mee om weet te gaan en naar zichzelf durft te kijken en indien nodig hulp schakelen, vervolgens ook nog begrip voor dat soort gedrag op moet brengen. Ik vind dat echt gewouwel van de bovenste plank. Laat ze maar even lekker in hun eigen sop gaar koken en een oplossing bedenken en zo niet? Dan zien ze mij voorlopig ook niet meer. Ik heb er vaak mee te maken ( gehad ) Schoonmoeder en mijn eigen vader en moeder. Vreselijk en het zuigt mijn energie weg...Sterk kun je worden maar je moet het wel willen en de weg van de minste weerstand is de makkelijkste..het excuus dat sommige mensen nou eenmaal niet anders kunnen, bestaat in mijn ogen echt niet. Vaak is het koppigheid en een vastgeroest patroon. Ik zie ook heel vaak dat de omgeving maar blijft meepraten en zich ondertussen groen en geel ergert maar het gewoon in stand houden op deze manier. Wat wanneer iedereen nou zegt; prima maar wanneer je niets met adviezen of echte hulp wil doen om je eigen situatie en je kijk naar dingen te veranderen dat bekijk je het maar. Moet je eens kijken hoe snel er dan een verandering kan komen...
(8358) Reactie van een bezoeker van de site!
2017-12-20 16:28:00
Mooi en heel duidelijk omschreven.
(8541) Reactie van een bezoeker van de site!
2018-06-17 00:51:00
Is dat guilttripping.
(8984) Reactie van een bezoeker van de site!
2018-10-02 16:48:00
Manipulatie tja het gaat dikwijls heel subtiel. In ieder geval hebben deze mensen niet het goede met je voor. Ik kwam erachter dat ik telkens voor hun karretje gespannen werd.Ik nam verantwoordelijkheden op mij die hunzelf aangaan. Er heerst onder zulke mensen ook jaloersheid. Daar waar ze je raken kunnen in je goedheid kwetsbaarheid of schoonheid zullen zij dat zeker niet nalaten. ENFIN......ik ben christen en de Bijbel zegt dat dit grote zonden zijn. God zegt ook eerst jezelf liefhebben en dan je naaste. En Hij houdt van mij en van degene die gepest worden. Laat je niets wijs maken door leugens. Geef ze geen enkele kans jou te vernederen.Blijf weg en geef je grenzen aan. Deze mensen kunnen zo aan je kleven dat je geen ruimte meer over hebt voor de goede mensen. Denk ook hierbij aan bv. Het verhaal van Simson en Delilah. Zij zijn uit op eigenbelang. Laat je niet gebruiken.
(9184) Reactie van een bezoeker van de site!
2018-10-04 08:26:00
Niets is zo manipulatief als het geloof. Welk geloof dan ook.
(9185) Reactie van een bezoeker van de site!

Etiquette op deze vraag en antwoord pagina's

Deze vraag en antwoord pagina's zijn een eenvoudige vorm van een forum, u kunt vragen stellen, reageren op anderen en de beheerder van deze website beantwoord zelf ook vragen. Om te zorgen dat de kwaliteit een beetje op peil blijft zijn er aan aantal aanbevelingen die ik graag wil doen aan de mensen die hier willen reageren. Voordat u uw vraag op een plaatst wilt u dan eerst even controleren of deze vraag al niet eens is gesteld, dubbele onderwerpen zijn wat vervelend. Probeer bij het onderwerp te blijven en niet "off topic" te gaan. Typ niet in HOOFDLETTERS, wanneer u dit doet, zal het lijken alsof u schreeuwt. Probeer cynisme en sarcasme zoveel mogelijk te vermijden, niet iedereen begrijpt dit altijd. U mag het met elkaar oneens zijn maar probeer een beetje respect te blijven tonen tegenover de ander.

Probeer geen onzin te plaatsen of misinformatie, dit zal bij de controle voor plaatsing al zoveel mogelijk worden weggehaald maar voorkomen is beter. Probeer een beetje kort en bondig te schrijven en gebruik alstublieft leestekens en afgesloten regels in uw tekst. De beheerder zal berichten enigszins formatteren maar u kunt de beheerder hierdoor veel werk besparen. Controleer ook even de meest recente opmerkingen voordat u op een oudere opmerking reageert, aangezien het probleem mogelijk al is opgelost of de meningen zijn gewijzigd. En natuurlijk is vloeken, vulgaire taal en schelden niet toegestaan, deze berichten zullen ook niet geplaatst worden. Het is de bedoeling om kennis en ervaring te delen, hou dit ook in uw achterhoofd wanneer u wilt reageren.

Acute (psychische) problemen hulplijnen.

Wanneer u een acuut ernstig probleem heeft dan zult u waarschijnlijk het antwoord niet vinden op deze website. Er zijn echter een aantal gespecialiseerde websites en telefoonnummers die meestal dag en nacht te bereiken zijn voor mensen met acute ernstige problemen. Ik zal deze lijst proberen zo goed als mogelijk uit te breiden.
Disclaimer: Hoewel de heer Pragt de informatie beschikbaar op deze site met grote zorg samenstelt, sluit hij alle aansprakelijkheid uit. Op de artikelen van de heer Pragt rust auteursrecht, overname van tekst en afbeeldingen is uitsluitend toegestaan na voorafgaande schriftelijke toestemming. Heinpragt.com is ingeschreven bij de KvK onder nummer: 73839426 en is gevestigd in Veenendaal.  Lees hier de privacyverklaring van deze site. Voor informatie over adverteren op deze site kunt u contact opnemen met: (heinpragt@outlook.com).