ADHD of ADD en relaties


03 - Liefde »  -  ADHD of ADD en relaties »
2013-11-02 20:47:00
ADD en samengesteld gezin
Een aantal jaar geleden kreeg ik een relatie met een ADDer. Hij had kinderen en ik samen hebben we ook nog 2 kinderen. Het is een schat van een man die alles voor iemand doet. Hij stond mij en mijn kinderen bij toen mijn ex moeilijk begon te doen en de kinderen niet meer wilde zien. Natuurlijk waren er wel eens wat dingen, zoals in elk gezin en zeker als twee gezinnen samen vloeien en zijn kinderen maar zo nu en dan hier zijn. Zijn zoon is ook een ADDer en mijn partner werd altijd als schuldige aangewezen voor deze handicap door zijn ex. Bij voortrekkerij kon ik mijn kinderen gelukkig uitleggen wat de grondslag was, alhoewel het wel wrijving gaf. Helaas is alles verandert nadat mijn man kanker kreeg luttele dagen na de geboorte van onze jongste. Praten erover deed en doet hij niet. Voor mij is en was het raden wat het met hem deed. Ik heb hem verzorgd terwijl er 8 kinderen in huis waren die ook verzorgd, getroost en gesteund moesten worden. Alles met alle liefde gedaan. Alleen helaas een jaar nadien raakte ik in de put. Omdat hij zelfstandige is, hebben we financieel ook nogal klappen gehad. Dit af te handelen en recht te trekken. Mijn man dacht dat ik het overspannen zijn gebruikte om een ruzie 'te winnen'. Om het hele plaatje nog mooier te maken hebben zijn zus en ex zich met ons bemoeid. Mijn man kwam toen met allerlei opmerkingen dat onze relatie niet meer goed was. Daarnaast negeert hij mijn dochter al 1 1/2 jaar, omdat ze in de lach schoot toen hij kwaad werd. Mede houd hij haar verantwoordelijk voor een aantal dingen die zijn dochter heeft gedaan. Bespreekbaar maken is niet mogelijk. Altijd draait het uit op ruzie, bovendien is hij een kampioen in iemand de grond in te boren op 1 woord. Hij verwacht alle steun als hij in het buitenland zit, zeker als hij ziek word of er even doorheen zit. Ik heb er redelijk mee om kunnen gaan, omdat veel dingen te herleiden zijn. Wel begrip, geen excuus. Zo ook recent dat hij niet in ging op mijn zeggen dat ik ziek was, longontsteking. Dat ik hem steunde toen hem hetzelfde overkwam en ik hem naar huis haalde, is gewoon. Wijs ik hem erop dat het fijn is als hij mij op afstand ook steunt, word hij kwaad en gooit het erop dat hij hard werkt, geld binnen haalt en geen tijd heeft voor zoiets. Jij wel, je zit alleen maar met je tel in je handen. Een duidelijke impasse waar ik niet uit kom. We houden veel van elkaar en ik kan begrijpen dat de ADD veel voorbrengt, maar ik pik niet alles. Op brieven, die altijd een paar veren in zijn kont geduwd worden, maar waarin ook de vraag waarom gesteld word, komt nooit reactie. We zijn al bij een psycholoog geweest, maar daar wenst hij niet mee te delen dat hij ADD heeft. Het ligt namelijk aan mij, ik vind iedereen belangrijk, behalve hem. Help!!!

Ga naar onderwerp op de site »  Go to topic page in the site »
Reageren!

Antwoorden / Answers
2013-11-02 20:47:00
Wil even heel duidelijk zijn. Ik hou enorm veel van deze man en wil niet dat dit kapot gaat.
Is er iemand die een manier weet om in een gesprek te komen zonder het uitloopt op ruzie of het naar niet toedoende zaken word gewend. Neutraal terrein heb ik al geprobeerd.
En ja, tegenwoordig ontplof ik ook regelmatig.
(4349) Reactie van een bezoeker van de site! Response by a vistor of the site!
2013-11-29 14:16:00
Ik herken veel van wat er wordt geschreven. Mijn man heeft ADD en slikt medicatie. Hij is heel lief en ik hou heel veel van hem, maar als ik niet af en toe mezelf tot de orde roep dat ik er ook toe doe, laat ik hem alles bepalen. Ik weet dat hij ook zielsveel van mij houdt en alles voor me zou doen, maar zodra ik laat zien dat ik sterk in mijn schoenen sta, laat hij alles los. Dan heeft hij geen probleem, nee, dat heb ik. Wij zijn ook een samengesteld gezin. Hij heeft veel moeite met de opvoeding, kort gezegd; de opvoeding van onze kinderen ligt bij mij. Wij hebben de laatste weken/maanden steeds meer ruzie over onderwerpen die niet eens belangrijk zijn. Er is een constante strijd, waarin we net twee kemphanen zijn. We willen allebei ons gelijk hebben. Voor mij is het heel belangrijk om herkenning te lezen. Herkenning op zijn ziekte. Ik weet het wel, maar als ik weer even weet hoe het zit, dan kan ik beter relativeren. Mijn man is de koning in huis, met de afstandbediening, het moet gaan zoals hij wil (ik laat hem in die waan, ondertussen regel ik dus alles........). Er is geen advies, zolang er liefde is, geen misbruik (op welke manier dan ook) en jij houdt het vol blijf dan vechten. Hun ziekte maakt hen zo, niet zij zelf. Heel veel sterkte, maar kies voor jezelf en je kinderen. Soms is liefde alleen niet genoeg!!!
(4382) Reactie van een bezoeker van de site! Response by a vistor of the site!
Reageren!
Om dit snel terug te kunnen vinden kunt u door onderstaande knop deze pagina toevoegen aan uw favorieten!
Toevoegen aan uw favorieten!


Disclaimer: Hoewel de heer Pragt de informatie beschikbaar op deze site met grote zorg samenstelt, sluit hij alle aansprakelijkheid uit met betrekking tot de informatie die via deze site wordt aangeboden. Op de artikelen van de heer Pragt rust auteursrecht, overname van tekst en afbeeldingen is uitsluitend toegestaan na voorafgaande schriftelijke toestemming. Voor vragen hierover kunt u contact opnemen met: (email: mail@heinpragt.com). Heinpragt.com is ingeschreven bij de KvK onder nummer: 73839426.  Lees hier de privacyverklaring van deze site. Voor informatie over adverteren op deze site kunt u contact opnemen met: (email: mail@heinpragt.com).