Partner vinden in de liefde (Liefde)

Op deze pagine staat een vraag en alle reeds gegeven antwoorden. Op deze pagina kunt u ook zelf een antwoord of reactie toevoegen. U kunt de vraag anoniem beantwoorden maar u mag ook een schuilnaam of echte naam gebruiken. Plaatsing van vragen en antwoorden zal na toetsing door de beheerder plaatsvinden. Deze redactionele toetsing is bedoeld om de integriteit van deze vraag en antwoord sectie te bewaken en de kwaliteit van vragen en antwoorden te controleren. Hierdoor hoeft u niet bang te zijn voor beledigende, kwetsende of onzinnige reacties. De beheerder behoudt zich het recht voor stijl en taalfouten te corrigeren voor plaatsing en mag te allen tijde naar eigen goeddunken en zonder discussie achteraf, vragen of antwoorden weigeren.


2014-10-04 13:49:00
Reacties op de pagina: Partner vinden in de liefde
Hier kunt u reageren op de onderwerpen op de pagina: Partner vinden in de liefde. Alle vragen en reacties worden gecontroleerd voor ze geplaatst worden. Wanneer een vraag of reactie kwetsend, beledigend, neerbuigend, provocerend of grof taalgebruik bevat, zal deze niet geplaatst worden. Ook is het gebruik van websites adressen, email adressen en huisadressen alleen in overleg met de beheerder toegestaan om uzelf en de lezer te beschermen.
Antwoorden en reacties
2014-10-04 13:49:00
Al tijden op zoek naar een partner. Te kampen met een verstoorde hechting en trekken van autisme extra moeilijk dus. Nu wil ik graag mijn complimenten geven aan de auteur van deze mooie verduidelijkende woorden. Ik heb nog nooit zo'n verhelderend stuk gelezen over daten en een partner vinden. Mijn dank hiervoor. Ik ga ermee aan dat slag.
(5436) Reactie van een bezoeker van de site!
2017-04-22 10:05:00
Een goed verhaal, ik ben ook al jaren op zoek naar een nieuwe partner, ik ben 50+ en ben meer dan 14 jaar getrouwd geweest. Ik kijk om mij heen, ga er op uit, sta op datingsites en singlesites ingeschreven maar kom niet die ene die ik denk dat bij mij past tegen. Mijn ex man was erg dominant en ik merk dat het type mannen waar ik op val vaak deze eigenschap heeft. Ik knap totaal af van dominant gedrag en heb daar ook mijn antennes wel erg voor openstaan. De combinatie van een mannelijke man die er ook nog een beetje leuk en verzorgd uitziet, die niet dominant is en denkt dat hij mij moet "redden" en die ook nog serieus voor een monogame relatie wil gaan, lijkt nergens meer te vinden. Vrijblijvendheid willen ze wel maar weer samen met een toekomst bezig zijn en monogaam zijn, willen er niet zoveel meer. Soms dan doe ik weer erg mijn best, maar soms heb ik ook het gevoel dat ik het maar moet opgeven, Maar niemand wil toch echt alleen door het leven en verlangt toch ook naar lekker tegen iemand aan kunnen kruipen. En om mij heen zie ik vrienden en vriendinnen weer zomaar ergens een nieuwe vriend of vriendin vinden, ik snap af en toe niet hoe dat nou werkt en waarom dat voor mij niet werkt.
groet K.
(7974) Reactie van een bezoeker van de site!
2017-04-24 19:01:00
Wat nou als je in de liefde zelf je beperkende factor bent? Ik heb een slechte smaak wat de liefde betreft en ik ben niet handig in relaties. Zoveel is inmiddels zeker. De heren die ik aantrekkelijk vind zijn getormenteerde, intelligente heren met humor en een fikse zwarte rand, woest aantrekkelijk en soms over de grens van gekte. Ondanks dat ik hier al veel aan heb gedaan ben ik inmiddels door mijn pijnlijke ervaringen tot de voorlopige conclusie gekomen dat het veiliger is om mijn leven alleen zo prettig mogelijk te maken. Ik houd van mezelf, kan goed alleen zijn en ik heb een goed leven met lieve mensen om me heen maar soms...soms mis ik de liefde zo enorm.
(7977) Reactie van een bezoeker van de site!
2018-01-06 22:28:00
Herkenbaar!
(8581) Reactie van een bezoeker van de site!
2018-12-03 15:47:00
Het valt mij ook op dat de marktwerking bij dating boven de veertig ook heeft toegeslagen. Mensen die er nog goed uitzien zoeken massaal een (veel) jongere partner. soms staat er bij een profiel van een vrouw van 50 dat men boven de veertig niet hoeft te reageren en zie ik steeds vaker wensen over opleiding en vooral inkomen staan. Ik ben ook regelmatig geen kinderen en of kleinkinderen tegengekomen en bij één profiel van een knappe dame stond gewoon "laat maar eens weten wat je me te bieden hebt". Brr. perverse prikkels die je geloof in de mensheid best een beetje aantasten. Ik ben een keurige gescheiden man die netjes werkt, alimentatie betaald en daarnaast voor zijn kinderen zorgt, ik heb soms de indruk dat ik geen enkele kans meer maak. Binnen mijn vrienden en kennissenkring kom ik ook niemand meer tegen en soms schrijf ik me tegen beter weten weer een keer in op een datingsite. Maar dat is meestal niet zo goed voor mijn net weer een beetje opgebouwde zelfvertrouwen. Er zijn best wel vrouwen op deze sites die op mij reageren, maar die vind ik vaak erg onaantrekkelijk en ik ben niet van plan om een relatie aan te gaan met iemand die ik niet aantrekkelijk vindt om maar weer iemand te hebben. Dan maar alleen verder en hopen dat er nog ooit iemand opduikt. Maar ik merk dat mede door internet en Tinder de concurrentie erg groot is. :-)
Groet AvZ.
(9238) Reactie van een bezoeker van de site!
2018-12-08 15:02:00
Hallo AvZ, die marktwerking valt mij ook el op, hoe aantrekkelijker de vrouw hoe langer het wensenlijstje en inderdaad hoe lager de leeftijdgrens. Het zal wel een teken van deze tijd zijn, ik denk meestal, wanneer je zo'n instelling hebt pas je sowieso niet bij mij. En mij valt het ook op dat je op een datingsite tegenwoordig blij moet zijn als je op 2 op de 10 berichten die je verzend enige reactie krijgt, men is zelfs te lui om de standaard "geen interesse" knop in te drukken. Maar inderdaad als het aanbod erg groot is gaan mensen kieskeuriger worden en willen ze er minder moeite voor doen. Nogmaals, het is de tijdsgeest, we hebben het er mee te doen. Binnen mijn kennissenkring hebben meer mensen een nieuwe partner gevonden door deel te nemen aan allerlei activiteiten (wandelclubs e.d.) dan via datingsites. Het is ook heel anders wanneer je iemand ook echt ziet en hoort. Ik hoop dat het nog eens voor jou gaat lukken.
Vriendelijke groet, Hein Pragt
2018-12-09 19:19:00
En je eigen wensen? Vaak is een eigen wensenlijst net zolang als de wensenlijst van een ander. Maar alleen omdat de eigen wensen als vanzelfsprekend worden gezien , heeft men vaak geen zicht meer op de zowel de zwaarwegendheid als (vaak) de onhaalbaarheid van die wensen.
Sxe speelt hierin geen rol. Vaak geldt dit ook voor het gedrag op de sites. Een eigen gedrag (het wegklikken van of niet reageren op bv lelijk bevonden personen) wordt als logisch ervaren terwijl als dit iemand zelf overkomt, als onfatsoenlijk wordt gedefinieerd.
Ik zeg overigens niet dat u en voorgaande schrijvers dit doen. Het valt me gewoon in het algemeen genomen vaak op dat er gemeten wordt met twee maten en de splinter in andersmans oog groter is dan de balk in het eigen oog. Neemt niet weg dat ik ieder succes wens in het vinden van de liefde.
(9240) Reactie van een bezoeker van de site!
2019-10-08 22:23:00
Dat klopt ook wel, je hebt zelf ook wel wensen, ik val op slank of tenger, niet roken, gezonde levensstijl en niet materialistisch, dieren liefhebber, niet dominant en dat zijn ook redelijk wat wensen van mijn kant. Maar ik date toch regelmatig maar merk dat ik niet zo snel meer verliefd kan worden als vroeger. En vaak is een date dan ook een beetje raar als je voor jezelf af zit te vragen of je niet te hoge eisen stelt. Om eerlijk te zijn heb ik wel de eis voor mijzelf dat ik verliefde gevoelens moet hebben, ik weiger een relatie aan te gaan op zakelijke relationele gronden. Bij mij gaat het wel om gevoel en minder om verstand. En wat betreft de wensen en eisenlijstjes, dan denk ik inderdaad tegenwoordig maar: "we hebben beiden zo onze wensen en die passen wel of niet bij elkaar".
Vriendelijke groet, Hein Pragt
Bol.com AlgemeenBol.com Algemeen


Disclaimer: Hoewel de heer Pragt de informatie beschikbaar op deze site met grote zorg samenstelt, sluit hij alle aansprakelijkheid uit. Op de artikelen van de heer Pragt rust auteursrecht, overname van tekst en afbeeldingen is uitsluitend toegestaan na voorafgaande schriftelijke toestemming. Heinpragt.com is ingeschreven bij de KvK onder nummer: 73839426 en is gevestigd in Veenendaal.  Lees hier de privacyverklaring van deze site. Voor informatie over adverteren op deze site kunt u contact opnemen met: (mail@heinpragt.com).