Relatieproblemen


03 - Liefde »  -  Relatieproblemen »
2014-06-08 11:11:00
Reacties op de pagina: Relatieproblemen
Hier kunt u reageren op het onderwerp: Relatieproblemen. Alle vragen en reacties worden gecontroleerd voor ze geplaatst worden. Wanneer een vraag of reactie kwetsend, beledigend, neerbuigend, provocerend of grof taalgebruik bevat, zal deze niet geplaatst worden. Ook is het gebruik van websites adressen, email adressen en huisadressen alleen in overleg met de beheerder toegestaan om uzelf en de lezer te beschermen.

Ga naar onderwerp op de site »  Go to topic page in the site »
Reageren!

Antwoorden / Answers
2014-06-08 11:11:00
Als een vrouw na de zoveelste discussie zegt of roept "zoek dan maar een ander", dat die het na de zoveelste keer dan echt doen, wil toch niet zeggen dat die man een arm schaap is, wordt er hier niet afvgevraagd waarom die vrouw dat zegt? Dat die vrouw het na de zoveelste keer weer een hoop kritiek krijgt en als die vrouw dat dan beu is, en uitvliegt waarop die man dan waarschijnlijk zegt, jij kunt niet tegen kritiek terwijl hij het eigenlijk zelf heeft uitgelokt dat die vrouw weer eens uitvliegt en zij volgens hem weer kuren heeft. Om een lang verhaal kort te maken, het ligt niet altijd bij de vrouw of man zie zoiets zegt. Waar het omgaat is, dat ieder zijn eigen aandeel in een ruzie eens moet zien.
(4897) Reactie van een bezoeker van de site! Response by a vistor of the site!
2014-07-16 23:04:00
Zoek dan maar een ander? Dat heb ik nog nooit gezegd tegen mijn vriendin! Het lijkt mij dat er erg veel onvrede is om zoiets te zeggen en veel onbegrip. Is het dan wel zinvol zo'n relatie voort te zetten? Ik heb altijd het gevoel dat wij [ik en mijn vriendin] onvolwassen in het leven staan, ik heb me altijd te jong gevoeld om uberhaupt aan kinderen te denken, maar als ik dit soort dingen lees denk ik, zo ga je toch niet om met iemand waarvan je houdt? Ik vind het erg vreemd. Ik heb de liefste vriendin die je je kunt voorstellen en met minder zou ik ook nooit genoegen willen nemen, als je een slechte relatie hebt, mijn advies, stop ermee elkaars leven zuur te maken! Mijn relatie voelt elke dag als een kado'tje en ik wens dat iedereen toe, je bent samen om elkaar gelukkig te maken, niet om elkaar het leven zuur te maken.
Succes, en geloof in jezelf, je bent net zoveel liefde waard als je geeft.
(5098) Reactie van een bezoeker van de site! Response by a vistor of the site!
2019-06-01 10:57:00
Mijn huwelijk begon uit liefde, maar nadat we het eerste kind hadden nam mijn vrouw bijvoorbeeld zonder verder overleg ontslag omdat ze thuis bij het kind wilde zijn. Ik had het maar te pikken dat ik ineens alleenverdiener werd. Ze begon steeds meer alles te doen zoals zij dat wilde en meestal zonder overleg of met zielig doen en zo dingen voor elkaar krijgen. Later ging het over in zij de good parent en ik de bad parent, en als ik dat niet wilde manipuleerde ze me daar wel in. Ik was de vader en inkomstenbron van het gezin en langzaam was de liefde weg en bleef alleen het plichtsgevoel over. Nog jaren later was het plichtgevoel zelfs weg en begon ze me letterlijk te chanteren (altijd als er niemand in de buurt was, want als er iemand bij was speelde ze altijd e liefdevolle wegcijferende moeder) "als het je niet aanstaat dan flikker je toch op, maar ik maak je helemaal kapot en je ziet de kinderen nooit weer!". Onder deze dreiging heb ik het nog twee jaar volgehouden. We zaten ondertussen als meer dan vijf jaar samen in relatie therapie maar zij ging achteraf alleen uit goed fatsoen mee maar deed er totaal niets voor, ik was degene die er alles aan probeerde te doen. Toen de therapeut dat ook doorkreeg en meerdere sessie's alleen met haar alleen wilde doen, haakte ze af en wilde niet meer in therapie. Haar argument was "dit is het, hier moet je het mee doen en als je het niet aanstaat... enz.". Ik heb echt zitten twijfelen over zelfmoord maar heb achteraf toch voor een echtscheiding gekozen. En ja, ze heeft er alles aan gedaan om me kapot te maken, gemene roddels verspreiden, stoken in de familie, mijn werk onmogelijk maken, de kinderen tegen me opzetten... ze was een kampioen in het manipuleren, het was een hel. Toch ben ik blij dat ik de stap heb durven nemen, maar ik heb nu wel problemen met het aangaan van nieuwe relaties, de vele jaren in dit huwelijk hebben hun littekens achtergelaten. Wat ik nu achteraf weet is dat ik al veel eerder had moeten scheiden, voor het zo ver uit de hand kon lopen, maar toch hoopte ik dat het nog weer goed kwam, tegen beter weten in. Zo'n huwelijk maakt meer kapot (voor zowel de kinderen en mij) dan je lief is en je kunt helaas de rest van je leven nog met de gevolgen zitten. Maar nooit zegt iemand meer tegen mij: "als het het niet bevalt..." of "zoek dan maar een ander" om daarmee een heel redelijk en respectvol gesprek af te kappen en er verder niet meer over te willen praten. Om eerlijk te zijn knap ik bij elke vorm van dominant gedrag momenteel af en ben ik ook snel in het kiezen voor mijzelf. Wat ik meegemaakt heb, nooit meer..... en ik kan iedereen alleen maar adviseren, laat je niet manipuleren of chanteren, kies op tijd voor jezelf...
S.J.
(9371) Reactie van een bezoeker van de site! Response by a vistor of the site!
2019-06-02 11:33:00
Wat een verschrikkelijk verhaal, ik herken er wel een paar dingen in. Het overgaan van liefde in plichtgevoel en dan in chantage en manipuleren is ook mij overkomen. Het lijkt me dat jij ook iemand bent die voor de goede vrede en de wens om samen gelukkig te zijn helemaal over zich heen liet lopen. Ik heb dit als de grootste les uit mijn eerste huwelijk geleerd. Mijn ex was meester in het uitleggen dat ik alles idealiseerde en dat ander huwelijken echt niet beter waren dan de onze en dat bij anderen het vaak nog veel slechter was en dat andere de mooie schijn maar ophielden. Volgens haar hadden al haar vriendinnen na het tweede kind ook jarenlang geen knuffels en sx meer en stelden die andere mannen zich niet zo aan als ik. Nu in mijn tweede huwelijk weet ik dat ze verschrikkelijk loog en manipuleerde om mij maar in de rol te dwingen die zij voor mij weggelegd had, de vader en inkomen van HAAR gezin. Wij zijn wel op tijd gescheiden en ik ben heel blij met mijn tweede kans waar ik nu al jarenlang een fijne liefdevolle relatie heb.
(9372) Reactie van een bezoeker van de site! Response by a vistor of the site!
2019-06-03 10:16:00
Ik ben nooit getrouwd omdat ik het huwelijk een walgelijk zakelijk contract vindt dat mensen zogenaamd uit liefde aangaan. De meeste mensen die gaan trouwen weten niet eens welke wettelijke verplichtingen ze aangaan tot het huwelijk slechter gaat. Ik heb het vaak gezien bij mijn vriendinnen, romantisch trouwen uit liefde voor elkaar, tot na een paar jaar de liefde afgezwakt is of weg is en er alleen een keihard zakelijk contract over is waar men elkaar mee om de oren slaat. Ik heb het iets te vaak zien gebeuren. Ook verbaast het mij dat mensen die gaan trouwen juist zo'n controle drang hebben op hun partner, mensen die niet willen trouwen en zelf afspraken maken en bijstellen waar nodig, werken m.i. veel beter aan het in stand houden van een goede relatie dan de meeste getrouwde mensen. Maar dat is wat ik ervaren heb de laatste jaren, dit hoeft geen absolute waarheid te zijn. Wel heb ik vaak gezien dat vrouwen met het huwelijkscontract in de handen de man onder controle proberen te houden, met meestal precies het tegenovergestelde effect. Niemand wil graag de ander de baas laten spelen over zichzelf en meestal gaan mensen dan juist als opstandige daad doen wat ze verboden wordt. Ik denk dat wanneer je een relatie makkelijker zou kunnen verbreken, beide partners er meer moeite voor zouden doen om het goed te houden, omdat het risico dat de ander er genoeg van heeft en weggaat erger is dan je zin krijgen, waardoor mensen realistischer zijn. Er zijn ook genoeg vrouwen die onder dwang en chantage in een beschadigend huwelijk blijven zitten, ik vind dit triest en reden te meer om eens na te gaan denken of een zakelijk contract wel bij liefde en een relatie hoort.
Marijke.
(9373) Reactie van een bezoeker van de site! Response by a vistor of the site!
2019-06-03 10:18:00
Hallo Marijke, na het lezen van je reactie was ik even onder de indruk, ik ben het helemaal met je eens en dit is ook mijn ervaring.
Vriendelijke groet,
Hein Pragt
Reageren!
Om dit snel terug te kunnen vinden kunt u door onderstaande knop deze pagina toevoegen aan uw favorieten!
Toevoegen aan uw favorieten!


Disclaimer: Hoewel de heer Pragt de informatie beschikbaar op deze site met grote zorg samenstelt, sluit hij alle aansprakelijkheid uit met betrekking tot de informatie die via deze site wordt aangeboden. Op de artikelen van de heer Pragt rust auteursrecht, overname van tekst en afbeeldingen is uitsluitend toegestaan na voorafgaande schriftelijke toestemming. Voor vragen hierover kunt u contact opnemen met: (email: mail@heinpragt.com). Heinpragt.com is ingeschreven bij de KvK onder nummer: 73839426.  Lees hier de privacyverklaring van deze site. Voor informatie over adverteren op deze site kunt u contact opnemen met: (email: mail@heinpragt.com).