Vragen over Jaloezie in de liefde (Liefde)

Op deze pagine staat een archief van een vraag en alle reeds gegeven antwoorden. Deze vraag en antwoord sectie is niet meer actief maar staat nog op de website om te kunnen lezen. U kunt niet meer actief deelnemen en geen nieuwe vragen of anntwoorden toevoegen.


2015-05-20 22:26:00
Reacties op de pagina: Jaloezie in de liefde
Hier kunt u reageren op het onderwerp: Jaloezie in de liefde. Alle vragen en reacties worden gecontroleerd voor ze geplaatst worden. Wanneer een vraag of reactie kwetsend, beledigend, neerbuigend, provocerend of grof taalgebruik bevat, zal deze niet geplaatst worden. Ook is het gebruik van websites adressen, email adressen en huisadressen alleen in overleg met de beheerder toegestaan om uzelf en de lezer te beschermen.

Ga naar het onderwerp op deze website »

Antwoorden en reacties
2015-05-20 22:26:00
Wat een goed stuk en helaas heel herkenbaar voor mij. Ik ben een vrouw van 37 die nu 2 jaar een relatie heeft met Rob. Eerst hebben we een paar maanden samengewoond maar dat ging gewoon niet. Denk dat we te snel zijn gaan samenwonen. Maar we hebben nu een lat-relatie. Wat voor mij erg wennen is want dat is nieuw voor mij. Hij heeft na zijn scheiding alleen maar lat-relatie's gehad.

Voor Rob was ik 11 jaar getrouwd met een andere man. In dit huwelijk heeft mijn vertrouwen toch wel een deuk opgelopen. In deze relatie met Rob ben ik veranderd in een jaloers en achterdochtig iemand. Ik ben er achter gekomen dat Rob nog contact had met zijn vriendin die hij voor mij had. Hij zegt dat het alleen maar koffie drinken is en verder niets. Hij had mij dit niet verteld omdat hij dacht dat ik dat niet zou begrijpen. Ik vind het erg moeilijk om hem te vertrouwen omdat hij in 2 eerdere relaties voor mij niet helemaal eerlijk is geweest.

Toen we nog samen woonde controleerde ik waar ik kon. Mobiel had ik graag gecontroleerd maar daar mocht ik absoluut niet op van hem. Dat was zijn prive en ik had daar niets te zoeken. En hij heeft daar ook gelijk in. Het is ook nog eens een man die er erg graag alleen op uit gaat. En dat gun ik hem ook natuurlijk.

Maar als hij weg is en hij stuurt geen berichtjes raak ik helemaal in paniek. Het is ook al een aantal keren voor gekomen dat ik hem daar mee heb lastig gevallen als hij weg was. Ik ben gek op deze man en ik hou van hem en ik ben nu alleen maar bang dat ik hem van mij af duw. Heeft u misschien tips voor mij?
(6366) Reactie van een bezoeker van de site!
2015-08-13 12:53:00
We zijn 30 jaar samen geweest,hij was veel jonger dan mij maar dat zag je er niet aan,we leken even oud .Nu heeft hij nadat mijn moeder gestorven is er een punt achter gezet.Hij wou nog wel vrienden blijven maar wou zijn vrijheid terug.Het ergert me zo erg dat t'hem steeds met GSM zit te chatten
Nu gaan we op vakantie ,en ik heb gevraagd de GSM thuis te laten,en het antwoord was,Mijn GSM gaat sowieso mee dus als hij moet kiezen tussen mij en zijn GSM moet ik maar thuis blijven.Mijn vraag is .Wat denken jullie daar van?En wat zouden jullie doen?
(6492) Reactie van een bezoeker van de site!
2017-09-11 11:44:00
Ik heb schijnbaar een ( wederkerig) probleem? Ik ben een vrouw van 48 en single.
Was 20 jaar getrouwd en na mijn huwelijk kreeg ik een relatie ( voor zover dat mogelijk was) met een man die gediagnosticeerd was met PTSS en NPS. Ik heb " de kneepjes van het manipuleren, achterdocht, jaloezie enz" dus genoeg meegemaakt. Ik schijn een " neus te hebben" voor narcisten omdat ik een open mens ben en gevoelig. Mijn laatste relatie was met een man die nog erger was! In het begin was ik de mooiste en de beste, later boorde hij me 3 x zo hard de grond in en omdat ik hier niet gevoelig voor ben/was en afstand nam, had ik vreselijke kapsones?

Ik ben gelukkig " heelhuids" kunnen ontsnappen aan deze man.

Ik moet even miss. vermelden dat ik als kind en jong volwassene thuis het niet makkelijk heb gehad en dat is nog zachtjes uitgedrukt, maar ik heb mijzelf alles aangeleerd tot wat ik nu ben ( een zelfverzekerde dame die er goed uitziet en zich niet laat imponeren door geld/macht en aanzien) En zo kreeg ik kennis aan een oudere man, waar ik meteen een o.a. spirituele band mee had en het klikte ontzettend goed! Door mijn eerdere ervaring(en) wou ik het rustig aan doen. Het bleek een man te zijn die zeer rijk is....en het ging hem niet snel genoeg! Al snel bleek hij erg boos te worden wanneer ik hem niet naar de mond praatte, en u raadt t al...

Ook deze meneer gaf mij in het begin te kennen dat ik zo ontzettend anders was en mooi, prachtig blabla.... en hij vond het waanzinnig raar dat ik zo langzaam aan wilde doen, andere dames waren vereerd om thuis bij hem te komen! ( ik heb geen intimiteit gehad met hem, dit op mijn verzoek) ...Ik moest vereerd zijn dat hij interesse in mij toonde en niets deugde meer aan mij! Hij was niet gewend dat hij zo zijn best moest doen voor een dame! En toen kwam zijn " gal" naar buiten! Ik had kapsones....kon zijn " etikette-manieren" niet snappen want ik hield het wijnglas niet vast bij de steel en het kopje niet bij het oortje bladiebla. Mijn haar was niet goed, mijn kleding niet en make up niet...Hij zou mij wel even " boetseren"....Dat had hij ook bij zijn (overleden echtgenote) gedaan, want die had kraaiepootjes en zwarte kousjes aan bij hun kennismaking en hij had haar ook " gelift" tot een wereldvrouw?

Nadat hij schreeuwend mij alles toe had gebeten, heb ik hem uitgelegd dat ik hem niet galant vindt en dat hij zelf geen manieren heeft! Toen brak de hel los en toen zei meneer niet verder te willen en smeet de hoorn erop! Hij was verwend door iedereen naar eigen zeggen, en ik ben achteraf trots op mijzelf dat ik mij niet heb " gegeven" aan deze man!

Iedereen slijmt hem om zn mond, maar voor mij is een vuilnisman net zo waardevol als een miljonair! Miss. ben/was ik daarom wel een mooie prooi? Maar al met al zeer verstandig om een mens eerst een poosje langzaam aan te leren kennen! Bespaart een hoop ellende en verdriet!
(8162) Reactie van een bezoeker van de site!
2018-01-29 16:35:00
Ik zie jaloezie toch echt als een last. Heb er vijf jaar geleden flink last van gehad, terwijl daar feitelijk geen reden toe was, maar heb het onder ogen genomen en vrijwel volledig weg kunnen doen. Voordat ik het verhaal vertel; de oplossing ligt in ieder geval niet bij je partner(s), maar volledig bij jezelf ! Liefde voor jezelf is een vereiste om liefde voor een ander te kunnen hebben. Zelfvertrouwen is belangrijk...., zelfliefde nog belangrijker, maar eigenwaarde (onderscheid svp deze drie termen) is het allerbelangrijkst !

Na een voorspoedige en vriendschappelijke echtscheiding ben ik in contact gekomen met N terwijl enkele maanden daarna ook m'n ex-vrouw M weer liefdevol en herboren in beeld kwam. Dilemma. Ik kende het niet. De liefde voor twee vrouwen komt wel vaker voor, maar alles open en eerlijk, met een heldere agendaplanning en zelfs een vakantie met z'n drietjes... afijn... blijkt gewoon te boek te staan als poly-amorie.

Na 1 jaar kreeg M contact met een andere man en ondanks dat ik al een jaar een poly-relatie had kwam de jaloezie, onverwacht en onterecht, als een monster in de nacht bij me op bezoek. Eerste paar weken sleurde het monster mij van links naar rechts en van boven naar onder. Wat viel ik mezelf toch tegen.... rationeel was er geen enkele reden om jaloers te zijn, want we hielden als zielsverwanten, als lovers, als ex-echtgenoten, als LAT-partners en als polyamoristen zielsveel van elkaar.... PLUS de nieuwe vriend van M was ook nog eens getrouwd dus wilde M niet van me afpikken. Ook zijn vrouw was van alle spelers op de hoogte, dus geen enkele verborgenheid, geen bedreiging en geen reden voor jaloezie.

Ik heb geen pasklaar antwoord, maar eigenwaarde en zelfliefde hebben een grote rol gespeeld in het accepteren dat de jaloezie er was EN dat de jaloezie mocht vertrekken. De rol die jaloezie in mijn leven speelde, had wellicht te maken met een stukje onverwerkte scheiding van m'n ouders.... en dus wilde de jaloezie mij waarschijnlijk beschermen om verdriet op te lopen. Ik heb de jaloezie bedankt maar wel gevraagd of hij/zij wilde vertrekken, want met 45 jaar en zeer veel meegemaakt te hebben, was de jaloezie niet welkom en kon ik het "gevaar" emotioneel zelf wel de baas. Inmiddels ben ik gelukkig met al bijna 7 jaar een dubbele LAT relatie op poly-amorische grondslag (respectvol, open, eerlijk en liefdevol naar alle kanten).... en ben inderdaad van mening dat het overwinnen van de jaloezie te maken heeft met eigenwaarde (in je onderbewuste), met zelfvertrouwen (in je bewustzijn) en met zelfliefde (in beide staten van persoonlijkheid). Vecht er niet tegen, want jaloezie is een overlevingsmechanisme. Acceptatie van de jaloezie en een keuze om het zonder jaloezie te willen doen, is uiteindelijk de overwinning gebleken. Dankbaarheid & In liefde leven onderstrepen het verhaal.....

Succes aan ieder, hopelijk heb je er iets aan, groeten van de BosKabouter.
(8658) Reactie van een bezoeker van de site!
2018-07-25 11:11:00
Mijn beste vriendin is onlangs gehuwd ongeveer 2 weken geleden. Haar echtgenoot is sinds dien jaloers op ieder contact dat ze met mij of anderen heeft. En loopt dan dagen slecht gehumeurd. Waardoor ze op sommige momenten niet meer gezegd dat ze contact heeft met mij of andere mensen. Ook heeft hij ondertussen regels op gelegd ivm kleding die ze mag dragen. Haar haar stijl. Enz. Tevens belt hij haar meerdere malen per dag steeds met smoesjes zoals welk eten we deze avond of zo. Zij zelf is momenteel precies in een rol van behagen en is "veranderd"
Wat op termijn volgens mij niet goed komt. Want nu lijkt het als of hij haar probeert te isoleren.

Nu achter dit te lezen weet ik niet goed of ik haar moet wijzen op alles of stil zwijgen en er voor haar zijn als het mis loopt.
(9072) Reactie van een bezoeker van de site!

Etiquette op deze vraag en antwoord pagina's

Deze vraag en antwoord pagina's zijn een eenvoudige vorm van een forum, u kunt vragen stellen, reageren op anderen en de beheerder van deze website beantwoord zelf ook vragen. Om te zorgen dat de kwaliteit een beetje op peil blijft zijn er aan aantal aanbevelingen die ik graag wil doen aan de mensen die hier willen reageren. Voordat u uw vraag op een plaatst wilt u dan eerst even controleren of deze vraag al niet eens is gesteld, dubbele onderwerpen zijn wat vervelend. Probeer bij het onderwerp te blijven en niet "off topic" te gaan. Typ niet in HOOFDLETTERS, wanneer u dit doet, zal het lijken alsof u schreeuwt. Probeer cynisme en sarcasme zoveel mogelijk te vermijden, niet iedereen begrijpt dit altijd. U mag het met elkaar oneens zijn maar probeer een beetje respect te blijven tonen tegenover de ander.

Probeer geen onzin te plaatsen of misinformatie, dit zal bij de controle voor plaatsing al zoveel mogelijk worden weggehaald maar voorkomen is beter. Probeer een beetje kort en bondig te schrijven en gebruik alstublieft leestekens en afgesloten regels in uw tekst. De beheerder zal berichten enigszins formatteren maar u kunt de beheerder hierdoor veel werk besparen. Controleer ook even de meest recente opmerkingen voordat u op een oudere opmerking reageert, aangezien het probleem mogelijk al is opgelost of de meningen zijn gewijzigd. En natuurlijk is vloeken, vulgaire taal en schelden niet toegestaan, deze berichten zullen ook niet geplaatst worden. Het is de bedoeling om kennis en ervaring te delen, hou dit ook in uw achterhoofd wanneer u wilt reageren.

Acute (psychische) problemen hulplijnen.

Wanneer u een acuut ernstig probleem heeft dan zult u waarschijnlijk het antwoord niet vinden op deze website. Er zijn echter een aantal gespecialiseerde websites en telefoonnummers die meestal dag en nacht te bereiken zijn voor mensen met acute ernstige problemen. Ik zal deze lijst proberen zo goed als mogelijk uit te breiden.
Disclaimer: Hoewel de heer Pragt de informatie beschikbaar op deze site met grote zorg samenstelt, sluit hij alle aansprakelijkheid uit. Op de artikelen van de heer Pragt rust auteursrecht, overname van tekst en afbeeldingen is uitsluitend toegestaan na voorafgaande schriftelijke toestemming. Heinpragt.com is ingeschreven bij de KvK onder nummer: 73839426 en is gevestigd in Veenendaal.  Lees hier de privacyverklaring van deze site. Voor informatie over adverteren op deze site kunt u contact opnemen met: (heinpragt@outlook.com).