Vragen over Migraine (Lichaamswerk)

Op deze pagine staat een archief van een vraag en alle reeds gegeven antwoorden. Deze vraag en antwoord sectie is niet meer actief maar staat nog op de website om te kunnen lezen. U kunt niet meer actief deelnemen en geen nieuwe vragen of anntwoorden toevoegen.


2014-02-09 17:32:00
Reacties op de pagina: Migraine
Hier kunt u vragen stellen of reageren op het onderwerp migraine!

Ga naar het onderwerp op deze website »

Antwoorden en reacties
2014-02-09 17:32:00
Ik gebruik zelf ook imigran en dit werkt ook bij mij erg goed. Ik ben het er mee eens dat nu je de eigen bijdrage moet betalen het wel een duur medicijn is. Ik ben ook heel benieuwd naar uw ervaring met dat andere middel. Het verschil tussen 100 euro en 7 euro is wel erg groot.
Groet Janz.
(4470) Reactie van een bezoeker van de site!
2014-03-01 22:40:00
Ik heb inmiddels vandaag een keer rizotriptan geprobeerd. Ik had vandaag een lichte migraineaanval, een beetje zeurderige die langzaam erger werd. Ik ben even gaan liggen met een smelttablet op de tong en na een kwartier tot een half uur merkte ik dat de scherpe randjes er al af waren en een uur later was het helemaal over. Het middel werkt even goed als sumatriptan alleen duurde het nu even langer voor het ging werken, ik denk dat het iets trager opgenomen wordt. Maar het effect is na een uur hetzelfde en dit medicijn heeft een fijne smaak en is niet zo bitter als sumatriptan. Ik moet nog even wachter hoe het effect is bij een zware aanval en of 5 mg dan wel genoeg is, maar ik kan dan ook 2 x 5 nemen om te zien of 10mg dan beter werkt. Tot nu toe zijn de resultaten dus positief. Wanneer ik weer meer weet zal ik ik weer meer schrijven.
vriendelijke groet, Hein Pragt
2014-03-07 23:21:00
Ja ook ik ken de werkzaamheid van rizatriptan heb dit 3 jaar terug via de neuroloog voorgeschreven gekregen omdat ik steeds terugkerende migraine aanvallen had in combinatie met burnout ik zeg met name had want hoe ik het begrijp van de apotheek is het zinvol om in de gaten te houden hoeveel rizatripran je bij periode binnenkrijgt om zodoende medicijnafhankelijke hoofdpijn te gaan reguleren met betablokkers...
Heb een ayurvedische arts bezocht en kreeg een persoonlijk voedingsadvies en met name de zuivel werd mij afgeraden. Dronk voornamelijk cappucino's...en heb deze laten staan en eerst was het een wonder 1 week migrainevrij te zijn en nu sla ik zelfs maanden over!
(4602) Reactie van een bezoeker van de site!
2017-05-02 15:04:00
Inmiddels heb ik door ervaring geleerd dat Rizatriptan 5 Mg smelttablet in combinatie met een 1000 Mg paracetamol zetpil voor mij goed werkt bij een lichte aanval. Wanneer de aanval doorzet neem ik alsnog een Sumatriptan neusspray. De laatste twee kleine aanvallen was ik met de combinatie Rizatriptan 5 Mg en 1000 Mg Paracetamol er weer helemaal bovenop. Ik heb met mijn huisarts overleg gehad en ik mag beide middelen blijven gebruiken. Tenslotte gaan de dure medicijnen wel volledig van het eigen risico af dus moet je ze zelf betalen en dan is een besparing wel welkom.
Vriendelijke groet, Hein Pragt
2017-07-07 12:51:00
Ik heb bijna elke dag migraine en dankzij naratriptan is mijn leven erg verbeterd, ik ben me bewust dat dit heel vaak is en vroeg me af of er nog iemand is die dit heeft? Mijn tabletten worden nu ineens stopgezet en ik moet weer terug naar de neuroloog. Dat wordt weer een lange lijdensweg ben ik bang.
(8088) Reactie van een bezoeker van de site!
2017-08-20 11:40:00
Sumatriptan is merkloos verkrijgbaar en is stukken goedkoper dan Imigran (wat als werkbare stof Sumatriptan bevat). Ik meen 5 euro voor zes tabletten. Het is alleen in tabletvorm verkrijgbaar, dus: eerder je medicijn innemen, voordat misselijkheid optreedt. Werkt verder precies als Imigran. Vraag je huisarts om het recept te wijzigen van merk naar merkloos.
(8144) Reactie van een bezoeker van de site!
2017-09-10 11:33:00
Een ding dat ik recent meegemaakt heb is dat ik voor een nieuwe bril een oogmeting zou ondergaan en ik helaas de nacht ervoor een migraineaanval had. Ik nam imigran neusspray en de volgende ochtend was ik weer helemaal opgeknapt. Echter bij de oogmeting viel op dat ik een behoorlijke binoculaire afwijking had. We besloten een paar dagen later de meting maar opnieuw te doen en toen was de binoculaire afwijking geheel verdwenen. Ik denk dat dit een bijwerking van de imigran neusspray zou kunnen zijn. Misschien een tip voor alle mensen met een migraine die een bril dragen.
Vriendelijke groet, Hein Pragt

Etiquette op deze vraag en antwoord pagina's

Deze vraag en antwoord pagina's zijn een eenvoudige vorm van een forum, u kunt vragen stellen, reageren op anderen en de beheerder van deze website beantwoord zelf ook vragen. Om te zorgen dat de kwaliteit een beetje op peil blijft zijn er aan aantal aanbevelingen die ik graag wil doen aan de mensen die hier willen reageren. Voordat u uw vraag op een plaatst wilt u dan eerst even controleren of deze vraag al niet eens is gesteld, dubbele onderwerpen zijn wat vervelend. Probeer bij het onderwerp te blijven en niet "off topic" te gaan. Typ niet in HOOFDLETTERS, wanneer u dit doet, zal het lijken alsof u schreeuwt. Probeer cynisme en sarcasme zoveel mogelijk te vermijden, niet iedereen begrijpt dit altijd. U mag het met elkaar oneens zijn maar probeer een beetje respect te blijven tonen tegenover de ander.

Probeer geen onzin te plaatsen of misinformatie, dit zal bij de controle voor plaatsing al zoveel mogelijk worden weggehaald maar voorkomen is beter. Probeer een beetje kort en bondig te schrijven en gebruik alstublieft leestekens en afgesloten regels in uw tekst. De beheerder zal berichten enigszins formatteren maar u kunt de beheerder hierdoor veel werk besparen. Controleer ook even de meest recente opmerkingen voordat u op een oudere opmerking reageert, aangezien het probleem mogelijk al is opgelost of de meningen zijn gewijzigd. En natuurlijk is vloeken, vulgaire taal en schelden niet toegestaan, deze berichten zullen ook niet geplaatst worden. Het is de bedoeling om kennis en ervaring te delen, hou dit ook in uw achterhoofd wanneer u wilt reageren.

Acute (psychische) problemen hulplijnen.

Wanneer u een acuut ernstig probleem heeft dan zult u waarschijnlijk het antwoord niet vinden op deze website. Er zijn echter een aantal gespecialiseerde websites en telefoonnummers die meestal dag en nacht te bereiken zijn voor mensen met acute ernstige problemen. Ik zal deze lijst proberen zo goed als mogelijk uit te breiden.
Disclaimer: Hoewel de heer Pragt de informatie beschikbaar op deze site met grote zorg samenstelt, sluit hij alle aansprakelijkheid uit. Op de artikelen van de heer Pragt rust auteursrecht, overname van tekst en afbeeldingen is uitsluitend toegestaan na voorafgaande schriftelijke toestemming. Heinpragt.com is ingeschreven bij de KvK onder nummer: 73839426 en is gevestigd in Veenendaal.  Lees hier de privacyverklaring van deze site. Voor informatie over adverteren op deze site kunt u contact opnemen met: (heinpragt@outlook.com).