Liefde en Haat


03 - Liefde »  -  Liefde en Haat »
2013-08-29 23:37:00
Reactie op de artikel: Liefde en Haat
Reactie op de artikel: Liefde en Haat

Ga naar onderwerp op de site »  Go to topic page in the site »
Reageren!

Antwoorden / Answers
2013-08-29 23:37:00
Het is waar dat liefde en haat erg dicht bij elkaar kunnen liggen. Dit heb ik zelf een jaar geleden ervaren toen de man waar ik zielsveel van hield vreemd ging met mijn beste vriendin. Hoe veel ik ook van hem hield vanaf dat moment ben ik hem ook gaan haten voor wat hij mij aangedaan heeft. Hij heeft nu een relatie met mijn ex beste vriendin en ik koester alleen maar intense haat tegen hem omdat hij mij zo bedrogen heeft. Ik heb heel veel moeite om weer iemand te vertrouwen en dat blijft me belemmeren en elke keer als ik weer hoor van de paar echte vrienden die overgebleven zijn dat ze samen op vakantie zijn geweest ga ik hem weer meer haten omdat wij dat ook samen deden en hij al deze mooie herinneringen kapot gemaakt heeft. Haat en liefde kunnen dicht bij elkaar liggen maar ik ben bang dat uiteindelijk de haat wint en zo ontzettend veel kapot maakt.
Mirjam
(4294) Reactie van een bezoeker van de site! Response by a vistor of the site!
2013-08-29 23:38:00
Beste Mirjam, ik heb ontdekt dat de haat naar mijn ex ging smelten toen ik na verloop van tijd, echt mijn eigen leven weer ging invullen. Ik bemerkte dat ik het met andere mensen en nieuwe liefdes ook fijn had en dat ik niet afhankelijk was van het verleden met hem. Boosheid en haat kwamen best nog wel in mij op, maar deze gevoelens werden wel korter omdat ik mijn ex niet meer nodig had. En waarom zou ik dan daar nog veel tijd aan besteden?
Moniek
(4297) Reactie van een bezoeker van de site! Response by a vistor of the site!
2013-08-29 23:38:00
Beste Mirjam, ook mijn relatie is na 36 jaar gestrand. Ik kwam erachter dat zij al 6 maanden een relatie had. Dat is natuurlijk niet het enige wat in ons huwelijk is gebeurd, maar het was wel de bekende druppel. Wat nu zo vreemd is, dat mijn zoon van 33 jaar tegen mij zegt: "weet je pap, als ik met jou praat, dan zijn van de 100 herrineringen die jij hebt er 98 leuke en 2 nare. En als ik met ma praat hoor ik dat van de 100 herrineringen er 98 ruzies zijn en ja, er waren er ook misschien 2 leuke. waarom onthoud ik de leuke en zij alleen maar de ruzies? Het is maar net wat je wil, maar ik ervaar dat door haatgevoelens mijn leuke herineringen vervagen en dat wil ik niet, want dan ben je alles kwijt!
Herman
(4296) Reactie van een bezoeker van de site! Response by a vistor of the site!
2013-08-29 23:38:00
Mirjam, wat je schrijft is heel herkenbaar. De pijn is het grootste door het gevoel van verraad. Dat een relatie over gaat is n ding. Maar de herinneringen, daar had je graag met zoet plezier aan blijven terugdenken. Je maakte ze samen, je deed dingen samen. Zelfs dt is kapot gemaakt. En dt doet vreselijk veel pijn. Inderdaad, hoe KAN het bestaan dat iemand je zo behandelde. Dat iemand zich niet meer om jou bekommerd. Het blijkbaar koud laat hoe het verder met jou gaat. Het probleem is dat als de haat gaat overwinnen, dit er gelijk voor zorgt dat de herinneringen besmeurd worden. Overdekt met een laag slijk en hun mooie waarde verliezen. Dan heb je niets meer over. Dan ben je alles kwijt. Ja, ik voel het precies zo. Mijn verbroken relatie was dan wel een borderliner (zo bleek mij later) maar het verdriet is hetzelfde. (zie dat topic hier). Het verdriet wordt ook bepaald doordat jouw (en mijn) herinneringen blijkbaar voor ons belangrijker zijn dan voor "die ander". Waarom kent diegene daar niet meer waarde aan...? Waren wij dat niet waard? Te worden herinnerd?
Tom
(4295) Reactie van een bezoeker van de site! Response by a vistor of the site!
Reageren!
Om dit snel terug te kunnen vinden kunt u door onderstaande knop deze pagina toevoegen aan uw favorieten!
Toevoegen aan uw favorieten!


Disclaimer: Hoewel de heer Pragt de informatie beschikbaar op deze site met grote zorg samenstelt, sluit hij alle aansprakelijkheid uit met betrekking tot de informatie die via deze site wordt aangeboden. Op de artikelen van de heer Pragt rust auteursrecht, overname van tekst en afbeeldingen is uitsluitend toegestaan na voorafgaande schriftelijke toestemming. Voor vragen hierover kunt u contact opnemen met: (email: mail@heinpragt.com). Heinpragt.com is ingeschreven bij de KvK onder nummer: 73839426.  Lees hier de privacyverklaring van deze site. Voor informatie over adverteren op deze site kunt u contact opnemen met: (email: mail@heinpragt.com).