De website heinpragt.com is al sinds 1994 een begrip op het internet en is door de jaren heen uitgegroeid naar meer dan 330 themapagina's en een paar duizend bezoekers per dag. De website heeft drie hoofdonderwerpen: mens, cultuur en techniek.

Borderline en relaties


2013-08-29 20:24:00
Reactie op de pagina: Borderline algemeen
Hier kunt u reageren op het onderwerp: Borderline en relaties. Alle vragen en reacties worden gecontroleerd voor ze geplaatst worden. Wanneer een vraag of reactie kwetsend, beledigend, neerbuigend, provocerend of grof taalgebruik bevat, zal deze niet geplaatst worden. Ook is het gebruik van websites adressen, email adressen en huisadressen alleen in overleg met de beheerder toegestaan om uzelf en de lezer te beschermen.

Ga naar onderwerp op de site »

Antwoorden en reacties

Er zijn meer dan 100 antwoorden op deze vraag, hier staan de laatste 100 antwoorden.
Wilt u alle 2544 antwoorden zien klik dan op deze link: Toon alle antwoorden!

2018-03-10 07:27:00
Hallo Richard, wat een lieve reactie op mijn bericht. Dank je.
En wat vervelend dat je avond gisteravond anders is verlopen dan je had gewenst en gehoopt. Maar mag ik toch zeggen dat je echt aan het veranderen bent? Er is zoveel, zoveel verschil met een paar maanden en toch zeker met een jaar en langer geleden. Het is een lange weg met veel vallen en opstaan maar de vooruitgang is echt merkbaar in je berichten. En dan vooral het inzicht in wat er gebeurt met je en dat niet alleen....ook zelf proberen daar mee om te gaan. Het externaliseren vindt veel minder vaak plaats. Je begeleider heeft je volgens mij echt kunnen bereiken en volgens mij ga je er echt serieus mee aan de slag.
De kijk die je ons geeft in je en op je strijd is bijzonder. Want wat moet het toch regelmatig een heftige en soms beangstigende strijd zijn. Zeker nu je steeds meer inzichten krijgt en de confrontatie meer met jezelf ipv met buiten aangaat. Echt Richard, ik vind het zo knap wat je aan het doen bent. De weg is nog lang en ik kan me zo indenken dat er periodes van moedeloosheid zijn maar juist daarom wil ik je zeggen dat de verbeteringen, ook voor een buitenstaander zoals ik, echt merkbaar zijn. Deze week maar liefst 4/5 dagen met normaal menselijke emoties...de periodes dat dit gebeurt worden langer. Ik blaas je wat energie en goedheid toe om vol te kunnen houden waar jezelf je met jezelf mee bezig bent.
Gr Trea
(8799) Reactie van een bezoeker van de site!
2018-03-10 09:28:00
Thnx Trea, ..

Ook nu weer moet ik vechten tegen de haast onbedwingbare wens om de verantwoordelijken voor mijn huidige instabiliteit, de financiŽle schade, mijn praktisch arbeidsongeschiktheid en de ellende voor mijn dochter en ex2 zo ongelooflijk hard terug te pakken.

Al vier keer tikte ik een nieuw openbaar bericht op mijn facebook, zonder het te versturen. Haar opzoeken en volledig total loss slaan, de winkel in stormen en die kop tien keer of meer in volle vaart tegen een muur slaan, haar mondhoeken opensnijden, haar lippen eraf snijden en als een bonus die twee andere ratten in hun nek steken met een scherp voorwerp. Alles komt voorbij .. en niets gaat mij daarin helpen.

Ik denk dit soort dingen als een afweermechanisme om me niet continu machteloos te voelen. Maar uitvoeren .. Nee, dat lost niets op.

Aan de andere kant zitten mensen, die gewoon uitvoeren. Die je een hartaanval bezorgen, die aangifte doen als je net hebt verteld dat je met zelfmoordneigingen uit huis gehaald bent, die aangifte doen voor laster (terwijl elk oprecht persoon kan zien en lezen hoe onrechtvaardig ik behandeld ben, welke schade er is aangericht en het een pure roep om hulp is). Maar nee .. gewoon schijt hebben aan mij maar ook aan mijn dochter en ex2 en gewoon doorgaan met de emotionele mishandeling/pesten.

En wie of wat gaat deze mensen bestraffen? De politie leest die documenten ook en dan blijven ze nog aan de kant staan van deze achterlijke imbecielen.

Ik hou me maar vast aan het feit dat ooit de rechtszaak zal volgen en ik eindelijk kan aantonen wat deze mensen hebben aangericht.

Zo maar weer douchen en sporten en dan hopen we dat de balans weer terug wil komen.

Richard
(8800) Reactie van een bezoeker van de site!
2018-03-10 14:00:00
Alles komt los.
Ex2 was net hier .. ze had haar fiets opgehaald van een onderhoudsbeurt.. een van de geweldige dingen die wij konden kopen in 2015 toen ons leven ons nog toelachte.

Ze kwam even een bakkie doen en zou dan mijn dochter ophalen en bij mij brengen. Ik was inmiddels een uurtje terug uit de sportschool. Ik stond in de keuken en merkte op dat ik zo ontzettend depressief me weer voelde .. en terwijl ik met haar stond te praten, draaiden mijn ogen alle kanten op en voelde ik ze steeds wegzakken. Ex2 vroeg wat ik voelde en ik zei dat ik me zo ontzettend moe voelde. En ze zei .. zal ik Alessandra bij mij thuis houden? Ik knikte ja .. en vervolgens zag ze wat dat met me deed, dat ik er nog steeds niet voor haar kan zijn. De vermoeidheid was zo groot, dat ik merkte dat ik begon te tollen op mijn benen. Ik schrok er weer zo van dat ik alle controle weer kwijt raakte. Ik hield mijn hand voor mijn mond en de tranen sprongen in mijn ogen. Ex2 zei: kom, .. je gaat gewoon even slapen nu.
En terwijl ik mijn schoenen uit liet trekken, begon ik weer ontroostbaar te huilen, .. met stromen kwamen de tranen uit mijn ogen. Zodra ik mijn bed geraakt had voelde ik aan alle kanten hoe zwaar oververmoeid ik was. Alle spanning van de afgelopen maanden komt er uit. De onmacht, het moeten vechten tegen mensen die jou willens en wetens kapot willen maken. Politie die maar niet inziet dat ze daders aan het helpen zijn. Het is gewoon teveel en ex2 is inmiddels weg .. maar ik heb geen rust in mijn hoofd. Ik kan nu niet slapen. Elke gedachte is te pijnlijk ..

Ik zit er weer middenin .. ik word er zo moe van.

Richard
(8802) Reactie van een bezoeker van de site!
2018-03-11 15:43:00
Heel gek...
Maar klinkt goed...
Dit is hoe het gaat...
Niet meer externaliseren maar het verdriet toelaten...
En Ja... je lijf geeft het dan ook op...
Je zit nu op goede weg. Echt. Geloof me..
#trots

Belinda
(8803) Reactie van een bezoeker van de site!
2018-03-11 18:47:00
Het is zo zwaar. Ook vandaag. Mijn gezicht is ingevallen, ik ben kilo's afgevallen sinds de ellende begon. En ik krijg maar niet de kans om mijn agressie en woede kwijt te raken.

Richard
(8804) Reactie van een bezoeker van de site!
2018-03-12 13:34:00
Na twee dagen van het verlies van controle, waarin mijn lichaam het (zoals Belinda het noemt noemt) compleet begaf en ik letterlijk door mijn hoeven zakte is vandaag weer een kraak heldere dag.

Ik had niet goed geslapen. Gisteren na het tikken van het vorige bericht uiteindelijk nog wel een paar uurtjes geslapen. Toen ik wakker werd nog even wat gegeten en een film gekeken. Tijdens de film in slaap gevallen en dan word je rond 23.00 uur weer wakker. Slapen daarna ging dan niet .. tot een uur of 3 wakker gelegen. Daarna wel geslapen weer tot mijn benedenburen om 05.00 uur met deuren gingen slaan.

In de vroege ochtend voelde ik me al opmerkelijk goed weer. Ik sprong onder de douche en spoelde alles van me af. Ik moest de tijd doden en begon aan het aanmaken van een profiel op de jobboard waar we sinds vandaag een abonnement op hebben. Toen ik dat alles klaar had, zonder enige negatieve gedachten aan Misha was het nog steeds pas een uur of 6. Toen bedacht ik me dat ik op een bepaald moment een overzicht nodig zou hebben van alle uitingen van emotionele mishandeling waaraan in bloot gesteld ben. Ik begon te tikken .. uiteindelijk zijn het 8 volgeschreven A4-tjes geworden samen goed voor 19 afzonderlijke incidenten, waarbij de ik emotionele mishandeling via Facebook als 1 incident geteld heb, maar alleen via facebook kun je al zeker tot een stuk of 8 aparte items komen.

Uiteindelijk heb ik ook naar mijn eigen rol gekeken en daar ook in de brief aandacht aan besteed. Kortom, .. ik ben er nu volledig klaar voor. Laat de dagvaarding maar komen of (en dat denk ik eerder) als deze wordt ingetrokken ben ik klaar om zelf aangifte te gaan doen.
Normaliter komen er tijdens het schrijven allemaal gevoelens van teleurstelling, verdriet, onbegrip, haat, .. het was er allemaal niet. Het was gewoon een duidelijke beschrijving van hoe alles is verlopen alsof het een ander betrof.

Ook vandaag heb ik het er niet veel met ex2 over gehad. Omdat ik me nu zo goed voel en het me niet raakt kan ik er dan alleen nog op terugkijken met onbegrip voor de harteloosheid en stomme verbazing als ik naar de rol van de twee vrienden/collega's kijk.

Het lijkt er dus op dat we weer een stapje dichter bij volledig herstel aan het komen zijn. Maar ik maak me geen illusies meer. Verwerking vindt wel plaats, maar ik ben er nog lang niet. Ik hoop wel dat ik in ieder geval weer 5 dagen tegemoet ga van balans. Zo voelt het wel weer althans.

Richard
(8805) Reactie van een bezoeker van de site!
2018-03-12 14:45:00
Fijn te horen dat je voor nu weer uit bent. Gelukkig.
En ook om te lezen dat het besef er is dat er geen absolute staat van zijn is. Daarmee bedoel dat de periodes van dat het goed gaat (nu nog) afgewisseld worden met periode dat het minder goed gaat. Maar een houvast zou kunnen zijn dat ook die periodes dat het niet goed is, je het overzicht verliest met alles er op eraan....dat die periodes dus ook weer overgaan.

Je bent er niet definitief en absoluut uit of in. Dus als jij zegt "ik zal mij deze dag herinneren dat ik definitief heb afgerekend met mijn verleden (of iets van die strekking) dan wens ik je dat enorm toe maar het is niet reŽel.
Ook "normale"mensen hebben periodes dat het beter en minder goed gaat, alleen zijn deze beter hanteerbaar. Vanwege je BPS/narcisme in normale moodswings de meter enorm uit en vlieg je in het rood. Je leert door je therapie echter steeds beter omgaan met dat uitslaan van de meter.

Dat kost godsonmogelijk veel energie zowel mentaal als fysiek. Nu leer je steeds meer om niet in de boosheid en agressie te schieten (iets want naast frustratie vaak ook veel energie kan geven. Vuur geeft energie)
Maar nu leer je zťlf je emoties te verwerken en dat kost bakken met energie en daarom heeft Belinda volkomen gelijk met haar opmerking dat die vermoeidheid goed is en hoort bij het proces waarin je nu zit. Goed bezig, ga zo door. Op naar weer een hoop goede dagen. Gr Trea.
(8806) Reactie van een bezoeker van de site!
2018-03-13 03:09:00
Dank je Trea ..
4 mrt .. ik was na dit weekend die uitspraak alweer vergeten.
Ja, het blijft vallen en opstaan.

Net weer gewekt door mijn fijne syrisch/afghaanse beneden buren.
Het is het vermoeden van mijn huisbaas dat ze hier beneden slaapplekken verhuren. Op de gekste momenten komen er ineens groepen mensen binnen. Pandbrigade er al twee keer op afgestuurd. Die zeggen dan dat er niet genoeg bedden staan. Mijn huisbaas verteld me dan dat deze mensen helemaal geen bed nodig hebben. Hebben ze in afghanistan ook niet. Slapen gewoon op de grond op een matje.

Anyway .. we zijn weer midden in de nacht wakker.
Hoofd nog altijd leeg.

Richard
(8807) Reactie van een bezoeker van de site!
2018-03-13 17:19:00
Rest van de dag .. Hoofd bepaald niet leeg.
Ik ben weer aan het externaliseren geslagen, ex2 weer boos hierdoor, past dan haar emotionele mishandeling toe door telefoons te blokkeren.

Crisisdienst gebeld .. heb je geen zak aan.
Slecht slapen zorgt voor onbalans.

Richard
(8808) Reactie van een bezoeker van de site!
2018-03-14 03:19:00
In Nederland laten ze compleet gestoorde mensen vrij rondlopen, die 20 jaar onder behandeling staan van PsyQ. Na 20 jaar is er HELEMAAL NIETS te merken van enige behandeling.

Deze persoon heeft waanideeŽn, die zij voor waarheid aanneemt. Op basis hiervan lastert zij, zet mensen tegen anderen op en mishandelt zij iemand, die hierdoor volledig uit balans raakt. Door haar achterbakse en doortrapte manier van handelen krijgt zij het voor elkaar om deze volledig onschuldige persoon door de politie continu aan te laten merken als dader.

Rondom de persoon die mishandeld wordt leven een kind en haar moeder. Deze twee personen worden financieel, maar inmiddels ook psychisch volledig naar de afgrond gebracht.

Een klacht bij PsyQ levert een deur in het gezicht genaamd Privacy.
Een klacht bij de politie levert een deur in het gezicht genaamd we horen wel, maar we luisteren niet en we blijven achter de compleet gestoorde staan .. ook al zien we wel dat deze persoon meerdere persoonlijkheden heeft.
Een organisatie als Veilig Thuis die zou moeten helpen, stuurt medische gegevens van de compleet gestoorde mee in het dossier van het onschuldig slachtoffer.

Nu wordt verwacht van het slachtoffer dat hij dit alles maar over zijn kant laat gaan. Bij PsyQ verwijzen ze naar de politie en voelen ze zich niet verplicht om privacy van een compleet gestoorde op te heffen om te voorkomen dat 3 mensenlevens volledig verwoest worden. In mijn ogen is dit hetzelfde als zeggen tegen de kampbeul van een concentratiekamp: befehl, ist befehl .. dus ja, jou valt niets te verwijten. Volgens mij MOET PsyQ als zij horen dat een patiŽnt van hun mensenlevens in gevaar brengt ingrijpen. Ik heb de richtlijnen voor specifiek dit aspect ook doorgelezen en het voldoet aan ALLE eisen om privacy te moeten doorbreken, maar zowel de directeur van Parnassia waar PsyQ onder valt, als ook mijn begeleider weigeren hierin mee te gaan.

Dan de politie .. in 18 maanden tijd wilde ik 3 keer aangifte doen tegen deze gestoorde. Tot drie keer toe werd mijn verzoek geweigerd, zelfs toen ik een afspraak fysiek gemaakt had op een bureau bij mij in de buurt werden ex2 en ik weggestuurd. Uiteindelijk kreeg ik dan de kans om dat wel te kunnen doen, maar op dat moment zat ik door dit alles zo in crisis dat dat simpelweg niet mogelijk was.
18 maanden lang is er geen sprake van hoor en wederhoor.

Inmiddels zijn er 4 valse aangiftes gedaan. De laatste aangifte was wegens laster. Deze mensen uit de omgeving van de gestoorde zijn door haar beÔnvloed of hebben meegewerkt aan het voeden van haar waanbeeld. Toen alles nog goed was, had ik goed contact met alle drie deze mensen. Voor een van hen heb ik zelfs nog flink wat uren als vriendendienst geholpen om hem een compleet nieuwe manier van solliciteren aan te leren. Nu doen deze mensen of ze mij totaal niet kennen.
Bij de eerste aangifte voor stalking waren 3 vrouwen aanwezig. 1 van hen heb ik nooit contact mee gehad. De ander had ik prima contact mee, erg veel mee gelachen, geen enkele reden waarom zij daar moet zitten.

Kortom:
Je wordt volledig kapot gemaakt. Alle mensen waar jij goed contact mee had hebben een dusdanig verhaal te horen gekregen dat zij zich allemaal tegen je keren en van dat verhaal is niets waar. Hoe moet je hiermee omgaan als je dan dus ook ineens borderline blijkt te hebben.

Voor een normaal persoon is dit al zodanig stressvol en oneerlijk en onbegrijpelijk dat je hier compleet de weg door kwijt kunt raken. Voor een borderliner natuurlijk helemaal.


Je voelt je nergens gehoord, nergens gesteund en er wordt van mij dan verwacht dat ik de schade die ik dagelijks zie (mijn dochter, ex2 en ikzelf en ook financieel) maar gewoon accepteer als een Nederlands systeemfoutje.
18 maanden lang lukt dat dus voor geen meter.

Waar is onze bescherming tegen dit soort gevaarlijke idioten?

Nu ik dit schrijf kom ik tot de conclusie dat de enige mogelijkheid waarop ik geholpen kan worden de weg is van een aangifte. Pas dan zal de politie haar vizier echt op deze gek gaan richten.

Maar de kans dat zij hier ook daadwerkelijk dan iets mee gaan doen acht ik (gezien mijn ervaring) bijzonder klein.

En als dat uiteindelijk zo blijkt te zijn, dan rest mij nog maar 1 ding: in actie komen. Want behandeling en tijd hebben mij nu gebracht waar ik nu ben: en dat is wel meer in balans en vaker dan een jaar geleden, maar het gaat mij niet compenseren voor EUR 180.000,- schade, blijvende schade aan mijn kind, schade aan ex2, schade aan mijn bedrijf.

Wie gaat deze schade op zich nemen? Eigenlijk moet je constateren dat zowel PsyQ als de Nederlandse overheid hier schuldig aan zijn, naast de gestoorde gek natuurlijk.
PsyQ schat in dat het geen kwaad kan om deze gek vrij rond te laten lopen. Maar dat is dus een complete misvatting gebleken. Daarnaast verzaken zij hun zorgplicht richting drie mensenlevens.
De Nederlandse overheid heeft dusdanig bezuinigd op de GGZ en is verantwoordelijk voor de regelgeving, die het kennelijk mogelijk maakt dat dit soort gevaarlijke imbecielen vrij rond mogen lopen. Maar dan is ook de schade die dit veroorzaakt op oprechte eerlijke mensen haar verantwoordelijkheid om te compenseren.

Alles bij elkaar moet ik vaststellen dat de situatie aardig hopeloos is.
Wat er moet gebeuren is dat de politie alle personen rondom de gestoorde afzonderlijk naar bureau haalt en volledig boven tafel krijgt wie wat wanneer gezegd en gedaan heeft. Op deze manier komt de laster, de beinvloeding naar boven en kan precies de dader of daders aangewezen worden. Wat denkt u? Gaat de politie deze doortastende aanpak volgen? Natuurlijk niet.
Maar dat is wel wat er nodig is om deze zaak op een juiste manier tot een goed einde te brengen.

Het slaappatroon is weer aardig ontregeld, dus dan maar therapeutisch van me af tikken hier op het forum.

Fijne nacht!

Richard
(8809) Reactie van een bezoeker van de site!
2018-03-14 06:46:00
Haha... moet wel een beetje om je lachen...
(Ik mag dat want ik weet hoe verschrikkelijk boos, wanhopig, dat je het uit wil schreeuwen zo slecht je je dan kan voelen:).
En idd. Crisisdienst etc; je moet het toch echt zelf doen.
Niemand lost het voor je op. Klote he dat gevoel?
Goed dat ex2 zichzelf zo goed weet te beschermen trouwens..
Zij is goud waard. Besef je dat goed!
Ga huilen, ga gillen, ga hardlopen, stop het het slachtofferschap..
Jij staat aan het stuur.. Je staat gewoon weer op..
Sterkte..

Belinda
(8810) Reactie van een bezoeker van de site!
2018-03-15 02:48:00
Zoals gezegd waren we weer even aan het externaliseren.

Deze keer heb ik 1 van de oorspronkelijke 3 die valse aangifte tegen mij deden voor stalking een email gestuurd met een ultimatum van 48 uur om volledige openheid te geven over de laster die door Misha is gepleegd. Waarin ik haar vroeg om aan te geven wat zij precies gezegd heeft, waardoor haar mening over mij -we hadden juist heel leuk contact tot het moment van de breuk- ineens veranderde. Waardoor zij het kennelijk nodig vond om pal na een hartaanval en een relatiebreuk en vervolgens na 35 dagen met zelfmoordneigingen uit huis gehaald te zijn vanwege 1 emailbericht met de strekking: kijk wat jullie met z'n allen bereikt hebben, aangifte te gaan doen. Dat is natuurlijk niet logisch, dus moet er iets over mij gezegd zijn.

Daarmee gaf ik haar de kans om te voorkomen dat ik haar ook straks aansprakelijk ga stellen voor alle geleden schade.

Er kwam geen reactie, terwijl ik wel zeker weet dat zij het gelezen heeft. Dus heb ik haar laten weten dat wij aangifte gaan doen en haar ook volledig aansprakelijk zullen stellen.

Ongetwijfeld zal ze nu met die tekst huilie huilie doen bij Misha en bij de politie.
Prima.

Feit blijft dat er over mij gelasterd is. Feit blijft dat Misha mensen heeft aangezet tot het doen van valse aangifte. Daar heb ik via een vriendin ook de bevestiging en de bewijzen van. De persoon die ik benaderde is zelf ook niet een heel stabiel en zit in de machtssfeer van Misha. Laat maar komen die politie ik ben er klaar voor.

Nu dan deze spanningsboog ook weer opgebouwd en afgebouwd is. Is alles weer helder en in rust.

Vraag blijft dan inderdaad wat nu? .. Elke keer weer krijg ik gevoelens van haat, boosheid, machteloosheid .. dan vervolgens gaat mijn hele systeem blokkeren of ongecontroleerd alles overnemen. En dan komt op een bepaald moment mijn afweermechanisme in werking, die weer op zoek gaat naar een nieuwe mogelijkheid om de machteloosheid op te heffen. Wie kan ik nog benaderen die kan helpen, wie kan ik nog benaderen zodat er angst ontstaat, wat kan ik nog doen om de schade gelijk te trekken.

En dit is natuurlijk een proces wat keer op keer niet de gewenste uitkomst biedt door tegenwerking, oneerlijk mensen, instanties die de verkeerde dingen doen.
Ex2 zegt dan .. eerst herstellen, dan terugpakken.

Probleem is alleen .. ik kan niet herstellen zonder iets te doen met al deze impulsen die continu in een week op me af komen, omdat ik nog geen instrumenten heb geleerd om hiermee om te gaan.
Kip-ei verhaal dus.

Volgende week begint mijn groepstherapie, maar ja .. mag ik daar op korte termijn al iets van verwachten? Ik denk het niet.

Dus, .. er zal nog wel heel wat drama volgen hier.

Richard
(8811) Reactie van een bezoeker van de site!
2018-03-15 07:18:00
Belinda,

Hoe stop je "het slachtofferschap" .. wat zich in mijn geval uit als machteloosheid?

Door iemand volledig beschadigd zijn en iedereen in haar omgeving die een lasterverhaal te horen gekregen heeft, niemand mocht meer met mij praten, politie werd op handige wijze door met 3 personen te komen (Misha wist dat ik twee personen benaderd had, 1 wilde aan haar plan niet meewerken, maar ik mocht niet de indruk krijgen dat die ene niet onder haar macht valt, dus moest er een derde bijkomen) zodanig beÔnvloedt dat ze daar dachten: goh, als er toch ineens 3 mensen een aangifte willen doen, dan moet het wel ernstig zijn wat deze man doet.
Maar ik deed niets, .. ik vroeg alleen om hulp omdat ik nooit een normaal gesprek kon krijgen, eerst niet wist waarom het uit was en vervolgens met zelfmoordneigingen uit mijn huis gehaald werd en hierop slechts 1 bericht stuurde. Dat was alles.
Dus was er geen hoor en wederhoor nodig volgens de politie, dan gaan we maar meteen over tot intimidatie.

Deze machteloosheid maakt mij ziek en houdt mij ziek. Omdat ik terug wil slaan. Ik heb niet het karakter om over me heen te laten lopen.
Hoe kun je dit over je kant laten gaan, als je mijn karakter hebt. Vraag een narcist om geen narcist te zijn .. dat gaat dus niet.

Het gaat niet gebeuren dat deze persoon dit met mijn leven kan doen, zonder dat zij daarvoor de gevolgen gaat dragen. Over my dead body.
En af en toe heb ik het idee dat dit ook de enige uitweg wordt.


Je kunt van mij geen mak schaapje maken dat zich laat slachten. Ik strijd tot de dood erop volgt, maar ik ga dit hoe dan ook van haar winnen. Linksom of rechtsom.


Jij bent minder extreem misschien, maar ook jij hebt je persoonlijkheid opzij moeten zetten. Hoe doe je dat?

Richard
(8812) Reactie van een bezoeker van de site!
2018-03-15 15:04:00
Net terug van boodschappen doen met ex2. Mijn dochter is ziek en ik heb haar al zeker anderhalve week niet gezien, terwijl ik eigenlijk 50%-50% co-ouderschap heb. Haar na zo'n tijd weer zien, doet echt heel veel met je, maar ik merkte tegelijkertijd dat het onwennig was en ik kreeg een paniekaanval. Ademhaling ging omhoog.
Snel nam ik afscheid van haar en in de gang brak ik al, gelukkig geruisloos.
In de auto op weg naar mijn huis liet ik de tranen lopen en toen zag ik de hatelijke lach van Misha ..

En in een keer was daar de HAAT weer in volle hevigheid aanwezig. In gedachten reed ik naar de winkel. Liet mijn auto midden op de rijbaan staan met de portier open. Ik denderde de winkel in .. eerste greep ik die rat van een collega van haar en duwde hem met de hand in zijn rug en nek met zijn gezicht in volle vaart tegen de betonnen muur, waarbij ik als doel had om de muur te raken die zo'n 30cm achter de echte muur stond. Je hoorde alles kraken en breken.

Vervolgens nog twee keer met volledige kracht om het levenloze lichaam vervolgens aan de zwaartekracht over te laten. Hem vervolgens nog een hele harde schop midden in zijn gezicht gevend zodra het tot stilstand op de vloer lag, .. en dan draai je je om richting Misha ..
Die vol ongeloof en doodsbang in een paniek aanval schiet .. en
toen was ik thuis.

Deze film komt keer op keer en steeds realistischer in beeld als ik weer tot in het diepst van mijn kern geraakt wordt.

Richard
(8813) Reactie van een bezoeker van de site!
2018-03-16 07:43:00
Hi Richard

Die persoon zit nog steeds in mij hoor. Als ik mij machteloos voel heb ik ook nog steeds heel extreme gevoelens en ideeŽn. Zo had ik pas ruzie met mijn partner en dan wens ik intern echt dat hij dood gaat. Met volle overtuiging. Daar kunnen hij en ik later samen om lachen. We weten hoe het zit. Het is niet wat ik echt wil. Het is mijn machteloosheid.
Je zal je eigen trucjes moesten gaan verzinnen om te leren omgaan met jou.
Wraakgevoelens parkeerde ik altijd. Zo van: wraak kan altijd nog. Eerst ik. En als het over een jaar nog zo voelt mag ik wraak nemen op welke manier dan ook. Dat hielp mij altijd enorm.
Het groeien naar verantwoordelijkheid nemen gaat echt stap voor stap. 1 vooruit. En soms 1p terug. Mij hielp het vaak om bij een terugval te denken; he ik voelde me een paar dagen geleden nog zo en zo. Hoe serieus moet ik deze gevoelens nemen? Morgen is het misschien weer anders...
Sterkte joh... groep is super... maar idd wordt het niet direct beter... Het tegenovergestelde zelfs misschien... Voor ons soort mensen zijn helaas geen snelle oplossingen..;)...

Belinda
(8814) Reactie van een bezoeker van de site!
2018-03-16 11:13:00
Kijk, .. we hebben de doorbraak bereikt.

In 2016 toen ik met zelfmoordneigingen uit mijn huis gehaald werd, stonden er een week later twee wijkagenten voor mijn deur.
Deze vertelden mij dat er 3 vrouwen aangifte tegen mij gedaan hadden voor stalking.

Omdat ik kort nadat ik uit huis gehaald werd twee vrouwen had benaderd met een e-mail en bij de ander een sms met de strekking: Kijk, wat jullie met z'n allen bereikt hebben, kon ik niet anders concluderen dat deze twee vrouwen samen met Misha aangifte gedaan hadden.

Enige tijd geleden was ik er al achter gekomen dat een van deze vrouwen niet aanwezig geweest was bij de aangifte. En door mijn actie van afgelopen maandag blijkt zojuist dat ook die tweede vrouw nu aangeeft niet bij de aangifte aanwezig geweest te zijn.

Dit waren de enige twee personen die ik benaderd had naast Misha.

Kortom: Misha heeft samen met twee vrouwen aangifte tegen mij gedaan, maar die twee personen heb ik dus nooit gestalked/benaderd of hoe je het ook wilt noemen.

Hiermee heb ik dus voor 100% het bewijs dat dit hele proces van geen kant klopt. Dat mensen zijn aangezet om tegen mij aangifte te doen, die daar geen enkele aanleiding toe hadden.

Ik weet nog altijd niet wie dat zijn, maar daar gaan wij wel achter komen.
En die personen zijn ECHT nog niet jarig.

Richard
(8815) Reactie van een bezoeker van de site!
2018-03-16 11:45:00
Aanvulling op het vorige bericht:

Deze dame wilde mij dus doen geloven dat zij niet aanwezig geweest was bij de aangifte door te zeggen dat:

Ze geen aangifte tegen mij gedaan had en dat ze geen idee heeft, waar ik het allemaal over heb.

Normaliter zou ik het hierbij gelaten hebben en dan dus gedacht hebben -zoals ik net in mijn vorige bericht ook deed- dat er dus dan twee andere mensen aanwezig geweest waren.

Maar iets zei mij dat ik hierop toch moest doorvragen. En nu blijkt na haar antwoord dat zij toch wel degelijk aanwezig geweest is om de aangifte te steunen.
Dus, de opmerking: ik weet niet waar je het allemaal over hebt, was dus bedoeld om de verdenking in haar richting weg te duwen.

Blijft dus over nog altijd 1 persoon die een aangifte gesteund heeft, terwijl ik deze persoon nooit benaderd heb.

Ik heb haar dan ook de vraag gesteld, wie die derde persoon is, maar ik vermoed dat ik daar dus geen antwoord meer op krijg.

Richard
(8816) Reactie van een bezoeker van de site!
2018-03-16 14:48:00
Hi Belinda,

Fijn dat jij ook alleen geweldadig denkt en niet doet.
Ja .. het is een flinke strijd.
Vandaag voel ik me weer in mijn kracht. Ik begin controle te krijgen op mijn situatie.
En dat voelt zo goed.

Ik ga de komende week eens proberen om dingen uit te stellen, niet meteen te reageren maar het te parkeren. Het kan inderdaad altijd nog.
Hoe serieus ik een gevoel moet nemen en dan te bedenken dat ik me een paar dagen daarvoor nog goed voelde doe ik al vaak maar waarschijnlijk te laat. Het is dan al crisis.
Mijn begeleider is vaak samen met mij op zoek naar voortekenen voor dat gevoel om er voor te zorgen dat ik in kan grijpen voor de crisis.
Vaak zit er in mijn beleving 0-tijd tussen .. maar dat blijkt toch vaak niet zo te zijn.
Met name op de echte pijnpunten die teruggaan naar mijn jeugd is er op dit moment ook inderdaad 0-tijd. Maar door steeds weer de voorbeelden door te nemen kan er hopelijk een voorteken gevonden worden, waardoor ik dan wel die gedachte tijdig kan doorbreken.

Richard
(8818) Reactie van een bezoeker van de site!
2018-03-16 23:10:00
Ik heb een relatie gehad met een borderliner. Ze heeft het twee maanden geleden uitgemaakt (voor de zesde keer) en ik ben er klaar mee. Ik laat mezelf niet meer kwetsen, ik kies voor mezelf. Wraak nemen is geen optie, wel vergeven want ze kan er niets aan doen. Ik ga haar gewoon uit de weg tot ik er helemaal overheen ben. Ik hoef geen wraak te nemen, ze is haar eigen wraak, helaas. Ik zou haar willen beschermen tegen haarzelf, maar dit is een onmogelijke taak want ze heeft het besef niet.
(8819) Reactie van een bezoeker van de site!
2018-03-17 17:48:00
Zwaar depressief.
Je kunt er niets aan doen dat je in de val gelopen bent van een narcist/borderliner.
Volgens mensen op dit forum heb je wel 100% controle op hoe je er mee omgaat.
Als je je zwaar depressief voelt: waar is die controle dan over dit gevoel?
Als je in je slaap een nachtmerrie over haar krijgt en je wordt er uit wakker en de droom gaat in je gedachten gewoon nog door: waar is die 100% controle dan?

Hoe stop je al deze gedachten?
Vanochtend werd ik wakker, dronk koffie .. en dacht toen aan mijn dochter en zag de pijn in haar ogen. De tranen sprongen weer in de mijne .. en ik was weer daar op het spoor dat nergens heen gaat en me gevangen houdt.

Hoe kom ik hier ooit uit. Ik zit letterlijk in een doolhof.

Richard
(8821) Reactie van een bezoeker van de site!
2018-03-17 18:48:00
Controle op gedachtes, gevoelens en dromen is er niet. Die zijn er gewoon. Maar het zijn gedachtes, gevoelens en dromen...het is geen werkelijkheid. Dat besef hielp en helpt mij, samen met de wetenschap dat ook dit weer voorbij gaat.
Waar je wel controle over hebt en waar je voor je kan kiezen, is wat je doet (of niet doet) met de gedachtes ed.
Overigens wil dat niet zeggen dat die keuze om iets verstandigs te doen of te laten gemakkelijk is. Omdat er zoveel emotie in zit wil het primaire brein dingen die niet altijd samen gaan met verstandig handelen. Daar ben je nu in de therapie zo te lezen ook mee bezig. Om die overweldigende emoties waarin de impulsen vrij spel hebben, voor te blijven.
Het feit dat je dit al inziet, is al zoveel meer dan een tijd geleden.
Niet dat met deze opmerking je klote gevoel nu voorbij is. Al kan je het op dit moment niet voelen (dat is nou eenmaal jammer genoeg de intensiteit van je ziekte) weet in ieder geval dat het echt weer voorbij gaat. Sterkte Trea.
(8822) Reactie van een bezoeker van de site!
2018-03-18 09:17:00
Amen Trea...

Sterkte Richard...
Soms moet je gewoon een tijdje verblijven in dat doolhof..
Er aan wennen..
Je mediteert toch?
Ga op dat kussen en voel maar eens goed wat er in je gebeurt..

Belinda
(8823) Reactie van een bezoeker van de site!
2018-03-18 09:31:00
Thnx Trea en Belinda,
Ik ben zo dankbaar voor de steun die jullie me blijven geven.
Gisteren voelde ik me zo slecht, depressief, steeds kwam de gedachte op dat het maar beter zou zijn voor iedereen als ik maar gewoon uit dit leven zou stappen.
De laatste week was mijn slaappatroon ernstig verstoord geraakt.
Steeds viel ik rond 19.00 uur in slaap om dan rond 23.30 uur wakker te worden in de hoop dat het al de volgende dag was en dan klaar wakker zijn. Hele nacht niet slapen dan de volgende dag weer hetzelfde.

Gisteren kom ik het eindelijk doorbreken door een wekker te zetten en van 18-20.00 uur te slapen en daarna van 23.00 - 06.45 doorgeslapen.
Nu voel ik me weer in balans.

Straks sporten .. en dan hopelijk vanavond weer zo'n nacht.
Voor het slapen maar weer eens mediteren.
Kijken wat dat met me gaat doen.

Richard
(8824) Reactie van een bezoeker van de site!
2018-03-19 06:50:00
Het lukt me niet ..
Elke keer weer word ik terug gezogen naar elke vorm van mishandeling, onrecht, machteloosheid.

Obsessieve gedachten. Compleet kapot gemaakt.

Er is niets meer over van de persoon die ik ooit was. Ja, .. ineens slaap je weer eens goed en word je wakker en voel je je prima. Dan denk je .. ik ben er, deze keer gaat het me lukken.
Maar nog diezelfde dag door een simpele gedachte vooruit of terugkijkend begint het weer:
Teleurstelling of haat, machteloosheid of op zoek naar iets om het op te heffen, ..
En in de tussentijd gaat alles stuk wat belangrijker zou moeten zijn.

Er is nog maar een handje vol mensen over die je een warm hart toedraagt.
En die krijgen soms de volle lading ..

1 in-en-in slecht persoon tegen gekomen die jou kapot maakt en poef .. weg is je leven.

De grens ligt bij het voortbestaan van mijn eigen bedrijf .. als dat misgaat dan is mijn grens bereikt.

Deze week probeer ik weer te gaan werken. Een wijkagent is terug van vakantie en ik ga zo spoedig mogelijk nu de aangifte doen.
En dan maar weer verder met de therapie en de continue oorlog die zich afspeelt in mijn hoofd.

Ik heb ooit in de re-integratie gewerkt, daar kwam ik in contact met een Nederlandse soldaat uit Bosnie. PTSS had hij. Een compleet lege huls zat tegenover mij. Ook in mijn geval is PTSS vastgesteld ..

Hartaanval, emotionele mishandeling, verbroken relatie om een waanidee, mensen tegen je opzetten, valse aangiftes, PTSS, obsessieve gedachtenstroom, verlatingsangst, extreme liefdesverdriet, deuren in je gezicht, machteloosheid, mishandeling die doorgaat, zelfmoordgedachten en neigingen, Borderliner en narcist blijken te zijn, moeder die je in de steek laat en je altijd al een loser gevonden heeft, instanties die je tegenwerken in plaats van helpen, leningen moeten afsluiten om nog te kunnen leven.

Het is wel erg veel wat je een plek moet geven en eigenlijk als ik dit zo zie kan ik ook de conclusie trekken: ik leef nog, woon nog in mijn huis, wordt gesteund door ex2 en een paar echte vrienden .. en ik heb een geweldige dochter.
En ik kan hier mijn gedachten kwijt en vindt hier ook steun.
Het is niet allemaal slecht wat me overkomt.

Ik ben er nog en het is nog niet het einde.

Richard
(8825) Reactie van een bezoeker van de site!
2018-03-19 14:59:00
Zie je wat je doet Richard? Je hebt je in 1 bericht vanuit het zwart (wat bij jou altijd een aanleiding is om helemaal erin te geraken) naar lichtere regionen gerelativeerd. De eerste keer dat ik dit in ťťn bericht van je zie. Zomaar een observatie die ik je terug wil geven. Gr Trea.
(8826) Reactie van een bezoeker van de site!
2018-03-20 17:34:00
Ik was even stil.
Gisteren om 07.20 uur ging de bel .. ik had om 08.00 uur afgesproken met een cv monteur.
Ik denk .. die is wel erg vroeg.
Wilde net gaan douchen. Gelukkig nog even mee gewacht, want anders had mijn deur eruit gelegen. Arrestatieteam.
Twee dagen in de cel gezeten zonder sigaretten.
En natuurlijk weer geen hoor en wederhoor.
Nu mag ik mij 90 dagen niet uiten op internet over mijn favoriete onderwerp.
Kennelijk ook hier niet.
Geen idee hoe we dat voor elkaar krijgen.

Kapot gemaakt worden door mensen die het slachtoffer door de politie nog verder de afgrond in laat trappen. Bijzonder.

Richard
(8827) Reactie van een bezoeker van de site!
2018-03-20 23:26:00
stilte is soms goed Richard.
Hier moeder weer van dochter. Zo weinig steun
uit familie. Geen hond die tegen mijn dochter zegt dat
Ze gewoon moet doen. Ik vind dit bijzonder.
Middels heb ik hulp en ben erachter wat ze
allemaal heeft gedaan. Mishandeling. oplichten
En zo veel meer. Advies is gaar nooit meer binnen te
laten. Raar dit advies. Ik vind zelf dat ze ziek is.
Ze heeft er niet om gevraagd borderline/ narcist.
wat is jullie Advies?
(8828) Reactie van een bezoeker van de site!
2018-03-21 09:23:00
Beste 25/moeder,

Ik krijg soms ook advies wat lijnrecht tegen je gevoel in gaat.
Om er dan weken, soms maanden later achter te komen dat dit advies uiteindelijk wel het beste was.

Je vecht tegen iets wat je niet kunt winnen.
Ik denk dat als je de deur voor haar dicht doet, dat pas dan de realisatie komt en ze het misschien juist gaat willen. Het kan natuurlijk ook dat dit besef er niet komt en ze je om die reden nog meer gaat afstoten onder het mom van zie je wel ..

Het lijkt me erg lastig om aan te moeten zien hoe je het contact met je dochter verliest. Dat voelt vast als een stukje doodgaan en daar mee om moeten gaan.
Ik heb natuurlijk hetzelfde met mijn moeder. Ook ik begrijp niet dat er in al die maanden waarin ik door de grootste beproeving uit mijn leven heen moet, er nooit een moment gekomen is dat zij de telefoon pakt en vraagt:
"Jongen, .. hoe gaat het nu met je?"

Als zoon kijkend naar je moeder is anders dan als moeder kijkend naar je dochter .. ik kan het makkelijker naast me neerleggen, dan dat ik dat zou kunnen als het mijn dochter zou zijn.

Het is een beslissing die uiteindelijk alleen jij kan nemen.
Het advies word je denk ik niet voor niets gegeven. Ik denk dat ze inschatten dat als je op de huidige manier doorgaat, dat de lijdensweg voor jou groter zal zijn.

Heel veel sterkte.

Richard
(8829) Reactie van een bezoeker van de site!
2018-03-21 13:46:00
Heel veel sterkte Richard,leef met je mee!
(8830) Reactie van een bezoeker van de site!
2018-03-21 15:27:00
Hoe ging dat nou precies in zijn werk maandag en gisteren.

Je staat op. Naar ex2 stuurde ik op zondag nog een bericht waarin ik me verontschuldigde voor de zaterdag; een dag waarop ik me erg depressief voelde en niet heel gezellig was. Ik schreef ook dat ik blij was dat ik het slechte slaappatroon had kunnen doorbreken. Zondagavond kreeg ik van haar het lieve bericht: geeft niet, schat .. ik begrijp het en ik hoop dat je goed slaapt vannacht.

Om 05.49 maandagochtend schreef ik dat ik tot dat moment had kunnen slapen, dat ik me in balans voelde en weer zin had om te gaan werken.

Om 07.20 uur deed ik de deur open om meteen hardhandig de woning uit getrokken en in de boeien geslagen te worden. Natuurlijk had ik met deze mogelijkheid al wel langere tijd rekening gehouden. Een echte Borderliner analyseert alles dus ook wat elke actie tot gevolg kan hebben. Ik was dan ook niet aangeslagen of angstig of geÔntimideerd, maar eerder geamuseerd.
Eenmaal op het bureau aangekomen bedankte ik de agenten voor de lift. En ook in de cel kon ik mijn lach maar moeilijk inhouden.

Doel van deze hele operatie is natuurlijk om de narcist te breken. Ik mocht met niemand bellen. Dat verbaasde me wel. Ik leefde altijd in de veronderstelling dat je recht hebt op een telefoontje. Gebeurt kennelijk alleen in films.
Na twee uur van observeren van je lege cel begint de verveling wel toe te slaan. Slapen is dan eigenlijk wel het beste. Best lastig met het felle TL-licht, maar uiteindelijk lukte het me ook nog zo af en toe. Dan het gesprek met de advocaat.
Ik besloot dan maar om gewoon mee te werken.

Twee en een halfuur na aankomst begon het verhoor. Nou daar zaten ze dan: de twee bloedhonden. Ik denk dat ze elke techniek wel getest hebben om me uit mijn tent te lokken, uit balans te brengen, .. schelden, denigreren, me zo klein mogelijk laten voelen, belachelijk maken, bang maken, .. you name it.
En dan weer ineens vader- of moederlijk optreden, waarna er weer een nieuwe kanonnade op me afgevuurd werd.
Even hadden ze me van mijn a propos gebracht, door me continu aan te spreken met :"Hey jij, deed toen dit en hey jij deed toen zo" en medische adviezen die ze gingen geven ..
Maar ook dit pareerde ik eigenlijk best goed.

Ruim 5 uur duurde dit feestje ..

Maar dan komt het meest lastige aan het hele verhoor en dat is niet zozeer de vragen, maar wel wat er dan uiteindelijk op papier komt.
Onverwacht uit je huis gehaald, niet roken, in je pyama/huispak zonder onderbroek, nog niet gedoucht .. dan inmiddels al 7 uur onder hoge mate van stress gebracht. En dan moet je de vragen nog eens schriftelijk doorlopen en kijken of je in staat bent om de vooropgezette val te onderkennen en aan te laten passen.

In het verslag staat genoeg om je te kunnen veroordelen, maar is het ook waar? Heb jij dit uberhaupt wel gezegd. Staat de nuance die je aanbracht er ook zo in. Hebben ze je woorden niet verdraaid. En dan gaan ze er ongeduldig bijstaan, terwijl je dat allemaal probeert te herinneren. Uiteindelijk gaan ze wel weg, maar je bent weer even uit balans gebracht. Dan pas je wat opzichtig verkeerd verwoorde zinnen aan, hier en daar voeg je wat toe of streep je door. En dan staan ze alweer ongeduldig klaar om het te gaan verwerken.

In de tussentijd gaan de gedachten door en kom je er achter dat er nog een paar strikvragen inzaten en antwoorden die niet de waarheid weergeven zoals het gesprek echt is verlopen en zoals je het oprecht wilt meegeven.

En dan blijkt de valsheid van Politie Haaglanden. De rechercheur komt terug, heeft passages aangepast op basis van mijn aantekeningen. En dan zegt de man: dan heb ik hier een handtekening nog van je nodig en een paraaf op elke pagina.
Dus ik zeg, ok .. dan ga ik het weer even lezen, ook omdat ik nog een aantal aanpassingen en aanvulling wilde doorvoeren. En dan valt je bek open bij wat er dan gebeurt. Hij zegt: Het heeft nu allemaal wel lang genoeg geduurd, ik ben al uitgelopen voorbij mijn dienst. Artikel dit en dat .. een ambtenaar in functie heeft de bevoegdheid om de gedane aanpassingen te verklaren als doorgevoerd. Ik heb uw handtekening niet meer nodig. En terwijl ik nog zeg: ja, maar wacht even ik wil nog passages aanpassen, dendert hij weg en valt de deur met een klap dicht.

Inmiddels was ook duidelijk dat de 9 uur dat ze me vast kunnen houden niet meer gered ging worden en dus werd het verlengd met maximaal 3 dagen.
En daar zit je dan.

Die nacht afwisselend slecht slapen, maar ook niet heel gestrest .. berusting en even me gefocussed op mindfullness en ademhaling. Geen wilde nare gedachten, het was prima voor dat moment. Pas tegen een uur of 01.00 uur begon de zin in een sigaret op te steken, maar ik had niets mee mogen nemen. Tot vroeg in de ochtend werd ik mishandeld door hier geen oplossing voor te bieden.

De volgende ochtend wilde ik graag tandenpoetsen en douchen, want dit had de hele voorgaande dag niet gekund. Dat zou later kunnen werd mij verzekerd. Maar mooi dat ze daar nooit op terugkwamen. Ook mijn vraag hoe de dag zou verlopen: geen reactie. De hele dag een beetje hetzelfde doorgebracht. Dan tegen 16.30 uur werd ik het zat: door de intercom duidelijk gemaakt dat ik de hulp-officier van justitie wilde spreken. Toen kreeg ik te horen dat ik een dagvaarding zou krijgen.

Enerzijds dus geen seponering, maar anderzijds had ik met geen enkel voorstel akkoord gegaan. Want mijn doel is ook een dagvaarding. Dit biedt mij de mogelijkheid om wie ik maar wil als getuige op te kunnen roepen en dan heb ik na 18 maanden dus eindelijk dat bereikt wat ik ook wilde bereiken.

Nog een detail uit het verhoor wat totaal niet klopt: ze lieten doorschemeren dat zij de mensen uit de winkel erg goed kenden. En dan doemt natuurlijk op het idee dat je er ingeluisd wordt. Dat het proces straks niet eerlijk zal verlopen, omdat ik natuurlijk wel tegen wat schenen heb aangeschopt.
We zullen dat dan maar moeten afwachten.

Alles bij elkaar kun je wel stellen dat van een echt oprecht en eerlijke gang van zaken al geen sprake is, maar dat was het al niet omdat ik nog altijd geen hoor en wederhoor gehad heb. Steeds als ik verwees naar dader of daders, blaften ze me heel narcistisch af dat daar niet over gesproken mocht worden. Dus mijn verhaal kreeg sowieso geen ruimte. Daar zal ik een goede advocaat voor nodig hebben om dit bloot te leggen. Het ontbreken van de handtekening kan natuurlijk echt niet en geeft mij in ieder geval de kans om de volledige verklaring dan ook in te trekken of aan te vechten indien nodig.

Inmiddels is het drie uur geweest en heb ik nog altijd geen contact gehad met mijn advocaat. We zullen eens zien hoe hij hier op reageert.

Alles bij elkaar ook weer een bijzondere ervaring. Never a dull moment.

Richard

PS. Balen was wel dat ik hierdoor de eerste dag van de groepstherapie heb moeten missen. Oh ja .. dat was ook nog leuk, .. dat continu mij aanpraten dat ik opgenomen moest worden en dat ik gek ben en .. pfff, .. ha ha ha, .. nou, ik ben wel wat uit balans, maar politieagenten die op de stoel van de psycholoog gaan zitten heb ik niet echt een boodschap aan, wat ik ze dan ook wel even heb laten weten. Uiteindelijk was ik best trots hoe ik ook dit alles weer heb doorstaan.

Wat je al niet op je af krijgt als je toevallig verliefd wordt op een borderliner van de kwaadaardige soort .. het is haast niet te beschrijven. Maar ik heb me wel voorgenomen dat dit verhaal echt wel richting boekvorm moet komen. Hoe weet ik nog niet, maar het gaat wel degelijk gebeuren.
(8831) Reactie van een bezoeker van de site!
2018-03-21 23:14:00
Jee Richard. Ik schrik hiervan. De politie doet dit niet voor niets ben ik bang.
Ik weet even niet meer hoe ik over de zaak moet denken....

Belinda
(8833) Reactie van een bezoeker van de site!
2018-03-22 01:34:00
Ik had iemand een brief gestuurd met verzoek om hulp, staat in een eerdere post beschreven. Die gaf deze brief aan mijn kwelgeest om tegen me te gebruiken (laster), samen met ex2 had ik hem laten weten dat als hij dat zou doen met een in vertrouwen toegestuurde brief dat ik hem aansprakelijk zou stellen.
Hij deed het toch en toen heb ik hem via facebook bedreigd. Hij stak een mes in mijn rug en ik gaf aan dat ik dat ook bij hem zou doen, maar dan niet achterbaks van achteren in de rug maar gewoon met open vizier van voren in het hart. Uiteindelijk gaat het hierbij om dat hem daarmee duidelijk is dat ik hem terugpak: hetzij financieel zoals ik hem had beloofd als hij het zou doorsturen, dan wel op andere wijze ( en dat zou dan worden: aangifte voor emotionele mishandeling).
That's it. Heb ik letterlijk een mes in mijn rug? Nee .. krijgt hij letterlijk een mes in zijn hart .. nee, maar wat wel duidelijk is dat ik het niet achterbaks doe en met open vizier hem aan zal pakken.

Hier een 100% eerlijk mens, die niet over zich heen laat lopen.
En als dat in twijfel getrokken wordt dan stelt mij dat zeer teleur zeker van bepaalde mensen, die inmiddels wel beter zouden moeten weten.

Politie Haaglanden is absoluut niet oprecht, absoluut niet onpartijdig en steunt de daders en achterbakse mensen.

En dat is het laatste wat ik er over zeg.
Stoom komt uit mijn oren nu.

Richard
E
(8834) Reactie van een bezoeker van de site!
2018-03-22 04:28:00
De politie doet dit niet voor niets ben ik bang?

Ik zal je mijn ervaring delen, zoals ook mijn advocaat dat met mij besproken heeft.

Zodra de politie een aangifte binnenkrijgt met voldoende bewijs of getuigen zullen zij jou direct als dader aanmerken. Je krijgt dan geen hoor en wederhoor gesprek, zoals eigenlijk zou moeten, maar als er voldoende basis is word je meteen als verdacht behandeld. Ze zoeken naar een paddenstoel en dat is hun taak .. er is een aangifte en er is bewijs dus kunnen ze de zaak rondmaken.

Dat is wat er in mijn geval gebeurt is. Er zijn 3 personen binnen gekomen met een aangifte voor stalking.

Waar dit helemaal op mis gelopen is, is het feit dat er een heel verhaal voorafgaat aan deze zogenaamde stalking. Als je iemand eerst in een kwaad daglicht gesteld hebt, de persoon volledig machteloos gemaakt hebt door tegen iedereen te zeggen dat niemand contact met deze persoon mocht hebben. En je dat doet pal na een hartaanval en pal na het via de app uit te maken, zonder enige opgaaf van reden, dan kun je je voorstellen dat die persoon daar niet van het ene op het andere moment mee kan leven. Dan gaat deze persoon natuurlijk op zoek naar een mogelijkheid om een verklaring te krijgen voor deze absurde onaangekondigde breuk op een bizar moment in zijn leven.
Als het kwaad daglicht dat je op iemand hebt geworpen maar overtuigend en erg genoeg is, zullen de mensen dit ook aannemen en je vervolgens steunen in de strijd/aangifte etc. Zeker als je een kwaadaardig narcist bent die zwakke personen om zich heen verzameld heeft die emotioneel van haar afhankelijk zijn.

Het feit dat er geen hoor en wederhoor toegepast wordt is er de schuld van dat gedurende een hele lange tijd de dader hiermee weg kan komen en als het slachtoffer dan emotioneel uit balans raakt en dan dus vreemd gedrag gaat vertonen, kun je vervolgens zeggen .. zie je wel, hij is gek!
Maar de echte reden is, dat de dader deze persoon gek gemaakt heeft.

En dat is hier het geval. En dat is de reden dat de politie zand in de ogen gestrooid is en daarom zegt ex2 .. je moet eerst herstellen, want in deze staat nemen ze je niet serieus.

Feit blijft dat de dader verantwoordelijk is voor laster, mensen tegen deze persoon opzetten, het doen van valse aangifte en bewuste emotionele mishandeling.

En daar vecht ik dus tegen. Natuurlijk doe ik ondoordachte dingen, die mijn zaak geen goed doen. Zoals bedreiging etc.
Maar dat wordt mede veroorzaakt door mijn stoornis die door deze persoon dus bewust geactiveerd is.

En zo geniepig zit het dus in elkaar,

Het zou goed zijn als Politie Haaglanden nu eindelijk eens gaat luisteren, gaat kijken naar alle bewijzen, die ik heb en dan onmiddellijk over gaat tot intensief verhoor van alle betrokkenen.

De bewuste persoon heeft ook een minder zwakke volgeling benaderd om tegen mij ook de aangifte te steunen. Echter deze persoon liet zich niet voor dit karretje spannen. Zij kent haar al lang en weet hoe zij kan zijn. Bovendien weet zij dat ik een kind heb en wilde zij mij niet kapot maken. Die persoon heeft mij verteld dat iedereen tegen mij opgezet is.

Kortom .. de politie gaat op sommige punten misschien terecht achter mij aan. Bedreiging hoe simpel weerlegbaar dan ook is gewoon niet ok. Als ze me daar op zouden willen pakken zou dat misschien wel kunnen. Maar ik heb een verhaal en een paar stoornissen, die dit gedrag verklaren, zeker als je ook alle omstandigheden kent rondom de persoon die hier het lijdend voorwerp voor was.

Maar wat er dan niet klopt is dat de politie dus daadwerkelijk niet aan hoor en wederhoor doet. En dan zie je mij dus als dader .. terwijl ik dus oorspronkelijk een slachtoffer ben.

En de enige manier waarop Politie Haaglanden zou kunnen gaan meebewegen is als zij bereid zijn om echt te gaan luisteren. En daarvoor zal ik aangifte moeten doen. Want dan moeten ze er iets mee.

Zo geraffineerd zit dit dus in elkaar. Maar dat is ook precies het kenmerk van een echte kwaadaardige narcist. Die gaat dus heel sluw te werk.

Richard
(8835) Reactie van een bezoeker van de site!
2018-03-22 11:51:00
Op een helder moment na mijn aanhouding stuurde ik mijn moeder de volgende tekst:

onderwerp: sorry voor alles.
Lieve mama,
Sorry voor de manier waarop ik me richting jou geuit heb.
De afgelopen 18 maanden ben ik tegen een hoop dingen aan gelopen die niet goed gaan in mijn leven.
Als je wilt weten hoe deze 18 maanden er voor mij uitgezien hebben, kan ik je een link sturen met een bijna dagboek, waarin ik op een forum op internet over Borderline bijna dagelijks alles heb beschreven wat er in deze periode is gebeurt en wat het met mij gedaan heeft.
Uiteraard komt daarin alles naar voren, dus ook onze botsing.
Nogmaals sorry. Ik ben door mijn stoornissen flink de weg kwijt geraakt.
Groet,
Richard

Dat was afgelopen woensdag om 10.11 uur.

Wat dat dan met je doet dat je daar dus geen antwoord op krijgt, is niet voor te stellen.
(8836) Reactie van een bezoeker van de site!
2018-03-22 19:57:00
Is er misschien ergens in je verhaal iets waar je ook zelf verantwoordelijkheid voor draagt en die dan ook pakt? Want nu krijgen in je weergave veel anderen de schuld toebedeeld van jouw situatie en het enige wat ik bij jou lees is dat zelf niets kan doen aan je gedrag/ bedreigingen omdat andere mensen ervoor hebben gezorgd dat jij je zo gedraagt. gr t
(8837) Reactie van een bezoeker van de site!
2018-03-22 20:06:00
Echte oprechte excuses hebben geen reactie nodig. Als je wel een reactie nodig hebt op het sorry wat je zegt, gaat het niet om de excuses maar zijn de excuses een aanleiding om een reactie te ontlokken. Misschien wel om een sorry van haar kant te krijgen, of steun, of aanleiding om je slachtofferschap bevestigd te zien in het uitblijven van een reactie. Wat dan ook. Als het doel van je excuses een reactie van een ander krijgen is zijn je excuses vanuit een andere intentie gemaakt dan een sorry of verontschuldiging.
(8838) Reactie van een bezoeker van de site!
2018-03-22 20:45:00
Richard

Ik ben even eerlijk...
Ik heb van jouw posten alleen de eerste regels gelezen.
Je bent te ver gegaan. En ook hier wordt nu een grens getrokken.
Iig door mij.
Ik laat je voorlopig.

Ik wens je veel wijsheid.

Belinda
(8839) Reactie van een bezoeker van de site!
2018-03-23 04:42:00
Prima, ..
Mijn strijd zal ik toch alleen moeten voeren.

Blijf vooral denken dat ik te ver gegaan ben. De politie doet niet aan hoor en wederhoor. Ik heb bewijzen te over. Ik heb een vriendin van haar die bevestigd dat mensen tegen me opgezet zijn.
Ook ex2 ziet dat de mensen om haar heen ons bewust emotioneel mishandelen. Maar dat hele verhaal wordt al 18 maanden lang door de politie genegeerd.

Stel je geeft iemand een hele harde schop. Niemand heeft dat gezien. Vervolgens draait de ander zich om en geeft jou een klap in het gezicht. Iedereen ziet dat. De ander wordt veroordeeld voor het slaan in jouw gezicht. Ik ben die ander.

En dat is feitelijk het verhaal.

Richard
(8840) Reactie van een bezoeker van de site!
2018-03-23 05:26:00
@8837 Trea
Draag ik ergens zelf verantwoordelijkheid voor?

Kijk, .. ik strijd tegen een kwaadaardig narcist. Iemand die tegen mensen gezegd heeft dat ik haar bewust een SOA wilde aansmeren omdat ik al gedacht zou hebben dat ik een SOA had. Dat is dus absolute onzin. Ik dacht niet dat ik een SOA had en ik heb geen SOA's. Ik was eerlijk vooraf en zij heeft zelf de keus gehad om het zonder condoom te doen. Alles daarna is een gevolg van haar achterbakse handelen.

Dan zit ik nu dus met een sterk geactiveerde Borderline en Narcisme-staat waar ik nauwelijks mee kan leven. Dan merk je keer op keer dat alles en iedereen in haar omgeving jou tegenwerkt. Dat je geen gehoor vindt bij de politie.

Ik ken 1 manier om dit los te kunnen laten en dat is een persoonlijk gesprek. Bij PsyQ komen ze binnen 1 jaar begeleiding niet met een werkend alternatief. Dan benader je mensen (met wie je zelf ook contact gehad hebt destijds en zelfs nog als vriendendienst iemand geholpen hebt bij sollicitaties). En die personen steken je een mes in je rug. Niet alleen bij mij, maar ook mijn dochter en ex2.

Dan leidt dat tot frustratie en laat je ze via facebook even weten dat je ze aan gaat pakken en dan wordt dat uit zijn verband gerukt en doen ze aangifte voor bedreiging. Heb ik dan zelf ergens verantwoordelijkheid voor? In mijn huidige staat reageer ik als ik in mijn emotionele geest zit. Kom ik weer in mijn rationele staat dan denk ik soms: hmm, dat was niet handig. Heb ik invloed in mijn emotionele staat: het antwoord daarop is Heel beperkt en soms helemaal niet.

Vandaag ga ik het met mijn begeleider hebben over de komende 90 dagen tot aan het proces. Ik heb dus nu een duidelijke aanwijzing van de politie dat ik geen contact mag leggen of me mag uiten richting mijn kwelgeest of indirect via vrienden van haar. Wat gaat mijn emotionele geest in deze 90 dagen doen? Ik ben niet nu ineens als donderslag bij heldere hemel genezen van mijn stoornissen. De afgelopen dagen worstel ik daar aardig mee.

Mijn rationele geest probeert grip te krijgen op mijn emotionele. Als ik iets plaats op facebook ben ik dan steeds aan het afwegen, kan dit wel of kan dit net niet. Maar echt emotioneel ben ik nog niet geweest. Dus nu gaat het nog. Wat als er straks weer een golf van emotie aan komt. Ik heb geen idee hoe dat zal gaan.

Kortom: draag ik ergens verantwoordelijkheid voor? Ik denk niet dat ik als ik in de emotionele staat ben op dat moment toerekeningsvatbaar ben, want .. zo werkt dus het overweldigende emotionele .. het neemt alles over.

Daarom heb ik een tijd geleden me ook bewust op willen laten nemen toen ik in die staat continu zat. In zo'n bui kun je ineens besluiten dat je de stad in wilt om het conflict op te zoeken. Nu ben ik meer in balans en ben ik daar niet zo bang voor. Maar stel dat ik op straat loop en ik kom ineens 1 van de 5/6 personen tegen die mijn leven helemaal naar de klote geholpen hebben .. wat gaat er dan gebeuren?
Geen idee ..

Richard
(8841) Reactie van een bezoeker van de site!
2018-03-23 07:06:00
@8838
Mooie analyse.
Dan even de toelichting op waarom ik de brief stuurde.

Ik was al 13 jaar onder de indruk van de kwaadaardig narcist. Het was wederzijds en dat merkte ik tijdens die 13 jaar regelmatig, maar haar stoornissen zorgden ook steeds weer voor het afstoten. Na 20 jaar behandeling liet zij mij geloven dat het onder controle was en zij alleen nog af en toe een gesprekje nodig had. Zij koos bewust voor mij en aan alles en iedereen liet zij weten hoe blij ze met mij was. Eindelijk iemand die echt bij haar paste, die haar rust gaf en met haar om kon gaan.

Uiteindelijk werden haar argwaan en waanideeŽn toch weer getriggerd en dan steekt het kwaadaardige weer op, kwam de kwaadaardige persoonlijkheid naar boven die bewust wil mishandelen en de ander wil zien lijden.

Kapot gemaakt, psychisch uit balans geraakt, iedereen tegen je opgezet met een lasterverhaal wat dus niet waar is, arbeidsongeschikt geraakt, financieel de afgrond in gebracht, aangiftes (mensen aangezet tot het doen van aangifte) pal na een door haar veroorzaakt hartaanval, richting zelfmoord gedreven, 18 maanden lang psychoses, stemmingswisselingen, dissociatie, pleinvrees, nachtmerries, paniekaanvallen, huilbuien, agressief door medicijnen, 7 verschillende medicijnen, bewuste emotionele mishandeling. Je kind psychische schade zien oplopen.

Na een half jaar wachten te horen krijgen dat je hierdoor nu een geactiveerde staat van Borderline en Narcisme hebt. En steeds jou niet de kans geven op een normaal gesprek wat alles weer in balans kan brengen, zodat je door kan.

Dan in de steek gelaten worden door je moeder. Dan blijkt dus dat je moeder ook narcist is en je er ineens achter komt dat je jarenlang verwaarloosd bent tijdens je jeugd met name op emotioneel vlak. Als je haar hulp inroept aan je lot overgelaten wordt. Je dan een conflict krijgt waar zij nooit ook maar 1 poging doet om dit weer te herstellen. Als je een poging doet om te verzoenen, bij haar huis weggestuurd wordt. Er sinds augustus 2017 geen enkel contact meer is. Je je oom inschakelt om te bemiddelen, maar ook hij aan haar kant geen enkele beweging tot stand kan brengen.

Dan roep je de hulp in van mensen die zich ook wel moeten kunnen verplaatsen in jou, je dochter, ex2 en hoe het leven voor ons geweest moet zijn. Je beschrijft in een brief alles zoals het echt gegaan is. En in plaats van hulp gebruiken ze dit om je nog verder de grond in te trappen door een aangifte wegens laster. Je voelt dit als een bewuste poging tot pesten en emotionele mishandeling en je uit je op facebook met een bedreiging, die spreekwoordelijk is, maar die letterlijk wordt uitgelegd. Dan word je vervolgens uit je huis gehaald door een arrestatieteam. 5,5 uur psychische mishandeling, waarbij jouw verhaal geen ruimte krijgt en telkens wordt afgekapt. Je verklaring binnen een minuut of 10 gelezen en aangepast moet zijn en nog voor je je handtekening kunt zetten en laatste aanpassingen kunt doen uit je handen gegrist wordt, er tijdens het verhoor gezegd wordt dat ze de daders ook goed kennen en je dus al weet dat je niet eerlijk wordt behandeld.

Dan kom je uiteindelijk thuis en weet je dat er een waarschijnlijk niet eerlijk proces zal volgen. Dat zijn de momenten dat je steun nodig hebt van een ouder. Dat zijn de momenten dat je even wilt horen: Jongen, wat heb je het moeilijk gehad, maar ik weet hoe je bent en ik weet dat je een eerlijk en oprecht mens bent. Het komt wel goed.

Met die instelling op een helder moment kijk je dan ook terug naar het contact met je moeder en zie je ook wel dat je haar ook gekwetst hebt met je uitspraken gedaan in een emotionele staat. Je wilt die verzoening en dus schrijf je een email. Je laat deze nog even lezen door ex2 en past wat dingen nog aan. Wat wil je ermee bereiken? Verzoening en de hoop dat je eindelijk die steun krijgt die je nodig hebt.

Het komt niet.

Na jouw mooie en ook wel terechte analyse. Kan ik dan zeggen dat mijn excuses oprecht zijn: ja, die zijn oprecht op dat heldere moment als de hele wereld weer eens tegen zit en je haar hulp zoekt, maar dan ook open een eerlijk naar je eigen rol hebt gekeken. In de email gaf ik haar ook de mogelijkheid om te kunnen lezen hoe mijn jaar geweest is. Ze heeft geen enkel zicht gehad op hoe het is geweest en dat is voor een moeder natuurlijk ook verschrikkelijk kan ik me zo indenken. Haar trots of eigenwijsheid hield haar tegen denk ik. Ja, .. ik heb behoefte aan haar steun.

Jouw conclusie dat het zwart-wit het een of het ander is deel ik niet. Mijn behoefte komt voort uit het willen ontvangen van steun. Mijn heldere staat heeft mij laten inzien dat ik ook fouten gemaakt heb en niet voor het eerst spreek ik daar mijn excuses voor uit.

Dat er geen reactie volgt, is teleurstellend.

Richard
(8842) Reactie van een bezoeker van de site!
2018-03-25 22:53:00
Richard ik hoop dat je moeder reageer.
Ook jij heb steun nodig.
Moeder/24
(8843) Reactie van een bezoeker van de site!
2018-03-26 15:02:00
24/moeder,
Sprak een paar dagen geleden met mijn oom. Ik dacht, .. vast vanwege de e-mail. Maar nee, .. niets van dat alles.
Het schijnt niet goed met haar te gaan. Maar ja, .. hey, meer kan ik niet doen, als er geen enkele reactie volgt of poging gedaan wordt vanuit haar kant.
Ik merkte ook dat ik er geen behoefte aan had om er verder naar te informeren.

De actie van de politie heeft mij twee dingen gebracht:
1. Een helderheid die ik eerder nog niet kende. Iets heeft de dwangmatige gedachten enigszins onderbroken. Nog altijd denk ik er aan, maar de lading van emotie is afgenomen.
2. Een stuk eigenwaarde is terug. Ik weet dat mij 100% niets te verwijten valt tot en met de e-mails sturen na uit huis gehaald te zijn en ook tot en met de laatste brief, die ik stuurde aan de vrienden.
Daarna ben ik wel aardig los gegaan. De bedreiging was niet ok, maar goed: hoe ga je om met mensen die jou willens en wetens kapot willen maken.
Ik reageer zo, een ander was er misschien al naar toe gegaan.

Mijn contactpersoon bij de politie heeft van mij op 3/3, 13/3, 16/3, 20/3, 22 en 22/3 emails ontvangen en een tweetal terugbelverzoeken.
Tot op heden heeft hij niet gereageerd en wordt het mij dus wederom onmogelijk gemaakt om aangifte te doen.
Ex2 is hierover extreem boos, ook over hoe het verhoor gelopen is en er in dat verhoor is gebleken dat de rechercheur de betreffende daders goed kent. Met andere woorden: hier klopt niets van.

Wij geven de bewuste man tot aanstaande donderdag de tijd en dan gaan we meerdere instanties aanschrijven met een formele klacht wegens machtsmisbruik, vooringenomenheid, intimidatie en obstructie.

Richard
(8844) Reactie van een bezoeker van de site!
2018-03-26 16:46:00
Aanstaande vrijdag:
EMDR .. een behandeling die veel gebruikt wordt bij mensen die traumatische ervaringen keer op keer herbeleven. PTSS en dwangstoornissen.

Daar gaan we proberen om de haat, die ik in ongeveer 18 maanden heb opgebouwd voor een deel weg te kunnen nemen.

Laten we hopen dat dit gaat lukken. Vooral hoop ik dat de dwangmatige gedachten weg te halen zijn. Want het is ontzettend vermoeiend.

Richard
(8845) Reactie van een bezoeker van de site!
2018-03-27 22:47:00
Vandaag eerste keer groepstherapie.

Nou, dat is geruststellend. Daar waar je voorheen alleen met je eigen shit te maken had, krijg je nu even een beeld van de doorsnee populatie van een GGZ-instelling.
En dan kun je stellen dat je eigen problemen niet uniek zijn, maar uiteindelijk bij mij ook weer te verhelpen zijn, in tegenstelling soms tot wat je bij anderen om je heen ziet.

Ik heb een traumatische ervaring die kort geduurd heeft met hoge impact. Zodra ik de dwangmatige gedachten kan doorbreken, kan ik rustig werken aan het verbeteren van mezelf. Maar mijn natuurlijke staat is eigenlijk in groepsverband al heel prima. Zelfverzekerd en het ook zo voelen als je voor de groep staat, geÔnteresseerd in anderen en ook best geduldig ondanks de soms trage opbouw van mensen.

Maar als je om je heen kijkt zie je mensen die stelselmatig mishandeld zijn door hun ouders of gedurende langere tijd in een relatie. Deze mensen hebben zo diep gewortelde problemen .. en ondanks dat zie je dan ook lichtpuntjes. Iemand bleef me erg bij .. een hele stille jonge vent, die door zijn ouders is gekleineerd, die constant in zijn hoofd zit en nul interesse heeft in andere mensen.
En die persoon heeft in die gedachten in zijn hoofd besloten dat hij mensen wil leren gaan vertrouwen en dat hij dus moedwillig gesprekken aan gaat om zichzelf opener op te gaan stellen .. en kan dan ook heel goed beredeneren waarom hij dat wil, wat het hem kan opleveren .. maar het dan ook daadwerkelijk doet .. iets wat voor hem natuurlijk 10x zo moeilijk is als voor een ander.
Dat vind ik dan echt mooi om te zien.

Verder loopt er natuurlijk ook weer eentje rond die mijn Borderline dan wel weer heel interessant vindt. Erg aantrekkelijk typje en zo op het eerste oog niets mee aan de hand. Blijkt twee jaar een relatie gehad te hebben met een pure narcist, dus toen ik mijn verhaal kort schetste zat ze op het puntje van haar stoel, stelde ze geÔnteresseerde vragen en in de pauze stond ze natuurlijk naast me .. Maar ja,.. iets zegt mij dat ik heel erg op mijn hoede moet zijn. Ik heb het nu ervaren om de echt verkeerde tegen het lijf te lopen en wat de impact op je leven kan zijn.
Leuk is het natuurlijk wel als er iets in de groep zit wat je aanspreekt. Dan wil je in ieder geval er volgende week ook wel weer zijn.

Er was er ook 1 bij. My god, die was erg. Als zij begon te praten, dan sprak ze eerst op rustige toon en dan ineens flipte ze in positieve of negatieve zin zo uit haar plaat met harde stem en bijna een hysterische reactie, dat ik twee keer bijna van mijn stoel sprong zo heftig kwam dat geluid bij mij binnen. Zat ook met mijn goede oor in haar richting pal naast haar, dus daar hebben we dan ook van geleerd. En die begon de trainer op een bepaald moment aan te vallen, negatief, en die zat duidelijk ineens in haar tunnel .. geen land mee te bezeilen. In elk van die mensen zie je dan ook wel iets van jezelf en denk je .. wow, dus zo komt dat over. Ha ha ha, best wel shocking.

Maar goed .. bizarre hoeveelheid huiswerk, dus we gaan er morgenochtend maar meteen mee aan de slag, dan hebben we in ieder geval een start gemaakt.

Richard
(8846) Reactie van een bezoeker van de site!
2018-03-28 13:18:00
moeder/24
Richard laten we hopen dat het werkt.
Je zit soms in je dwang.
naar idd dat het niet goed gaat met je moeder.
Echt jammer dat ze geen contact opneem. Hoewel
het ook kan dat het niet mogelijk is vanuit haar gezondheid.
Hier gewoon rustig aan. Ik hoop dat ze het goed heeft.
Verder kan ik er niks aan doen. Dochter komt niet
terug zonder dat ze eerst in crisis beland.
Eerlijk gezegd als ze dan voor de deur staat
Kan ik haar niet helpen.
Maar doe wat ik kan
(8847) Reactie van een bezoeker van de site!
2018-03-29 07:29:00
Gisteren een nieuwe advocaat ingeschakeld. Iemand die een kennis van mij geholpen heeft bij een uitzichtloze zaak, maar een echte pittbull is.
Volledige vrijspraak .
Ik vertelde het verhaal .. zij kwam met een strategie, waarbij we linksom winnen en waarbij we rechtsom ook winnen.
Heel briljant ..
Dat is in eerste instantie om de rechtszaak te kunnen winnen.

Maar dan en dat is voor mij het belangrijkste ervoor te zorgen dat we nu de rollen om gaan draaien. En daarvoor moet ik geduld hebben.
Iets wat ik natuurlijk op dit moment totaal niet heb.
Maar we gaan het zien. Ze gaat me helpen om alles zo om te kunnen draaien dat Misha straks in mijn rol terecht gaat komen.
Dus, .. ik ben heel benieuwd.

Richard
(8848) Reactie van een bezoeker van de site!
2018-03-30 11:37:00
EMDR sessie gehad.

Nu in een hele vreemde staat terecht gekomen. Volledige rust. Heel traag lopend, bewegend. Rust in mijn hoofd.

Voelt heel vreemd, net een soort trance.

Het idee was om mijn kwelgeest in een film aan te doen, wat al maanden in mijn hoofd zit. Het lukte me eerst nauwelijks om de twee dingen te combineren. De film voor me te zien en de voor mijn ogen bewegende vingers te volgen.
Steeds kwam er een klein stukje van de film voor mijn ogen ..

Uiteindelijk kwam ik op het punt om haar dan op de meest gruwelijke manier te verminken. Ik hield haar achterhoofd vast aan haar haren met het idee om haar daarna een keer of 10 op volle kracht tegen de muur te pletter te slaan, en daarna haar mondhoeken uit te snijden met een mes en haar lippen vervolgens weg te snijden.
Maar ik werd op een ander spoor gezet door de behandelaar door haar in de ogen te kijken. Ik hield haar gezicht voor een spiegel .. maar zag niets.
Kon haar niet voor de geest halen.
En stapsgewijs merkte ik dat het niet meer nodig was. Dat ik haar kon zien als het zieke mens dat zij is. Dat ik er boven kon staan en haar niet meer iets aan hoef te doen.
In dit proces merkte ik dat mijn lichaam aan alle kanten begon aan te spannen, tenen die ongecontroleerd in mijn schoenen op en neer bewogen, spanning in mijn hele lichaam, ademhaling die ingehouden werd, kaken die op elkaar klemden .. en een ongekende vermoeidheid die zich meester van mij maakte .. toen ik dan met de bewegende vingers voor mijn ogen gevraagd werd om de spanning aandacht te geven en de vermoeidheid gevoel moest worden, ontstond er een nieuwe spanning in mijn linker schouderblad. Toen ik ook die spanning moest volgen met de bewegende vingers, die ineens niet meer leken op horizontale bewegingen, maar meer op bewegingen van rechts naar links om de spanning weg te laten vloeien, begonnen de tranen over mijn wangen te stromen. En zat ik daar ineens in een andere houding van iemand die het zich niet meer laat raken, die er boven kan staan en de persoon nu alleen nog ziet als een ziek persoon, die me dan via facebook kwaadaardig aankijkt en er van geniet om mij te zien lijden, maar die mij niet meer kan raken. Die in staat is om de ziekte te zien en het verder te laten voor wat het is.

Ik liep naar buiten in een trance en eenmaal thuis zit ik daar nog steeds in. Er zullen nog een paar van deze sessies nodig zijn, maar dit gaat mij wel iets brengen.

Richard
(8849) Reactie van een bezoeker van de site!
2018-04-01 06:58:00
Voor de EMDR-sessie werd er al gewaarschuwd voor de effecten die de behandeling op je kon hebben in de dagen die er op zouden volgen.

Na 2 uur begonnen de eerste klachten al. Ik liep over straat en voelde me heel teneergeslagen, depressief en met een hoofd vol spanning maar geen gedachten .. een algehele somberheid.

Niet al te lang daarna ging het over in machteloosheid. En deze machteloosheid moest opgeheven worden door te externaliseren. Facebook moest er aan geloven. Heel duidelijk me groot makend en de daders aanpakkend. E-mails naar de hoogste politiechef met duidelijke instructies om corrupte agenten aan te pakken en hem te bewegen ex2 ye benaderen om nu eens te horen wat de echte waarheid is. Het zou me niets verbazen als ik direct na de pasen weer een arrestatieteam voor mijn deur heb staan. Ik denk zelfs dat ze niet eens aan zullen bellen maar gewoon om me te jennen en treiteren meteen de deur in rammen. Mark my words: dit is nu de intuÔtie van een borderliner. Ik informeer binnenkort of mijn voorgevoel ook klopt.

Ruzie met ex2 natuurlijk .. onze chemie is ook door de ziekte behoorlijk veranderd.

Maar dan na twee wandelingen op de zaterdag was ineens mijn hoofd leeg. Was er nu een staat van volledige onbezorgdheid. Ik ging slapen om 21.15 .. werd om 05.30 uur wakker en ineens heb ik het gevoel dat ik uit ben. De gedachtenstroom lijkt doorbroken.

Of dat zo blijft? Vast niet, maar ik overzie alles en al komen ze dinsdag mijn deur inrammen: deze keer treffen ze een andere Richard. Een Richard in control die zich niet laat intimideren, schofferen, treiteren of ander druk laat zetten.

Ik begin mezelf weer terug te vinden.

Richard
(8850) Reactie van een bezoeker van de site!
2018-04-05 16:32:00
Geen arrestatieteam.
Misschien dat er inmiddels intern eindelijk een onderzoek gestart wordt naar corruptie, maar dat zal wel niet .. verwarde blanke man kan natuurlijk nooit gelijk hebben en gewoon eerlijk zijn. Nee, .. onmogelijk :)

Maar ex2 ook niet gebeld .. kortom: het blijft een corrupt zootje.
Inmiddels de advocaat erop gezet en zij zorgt er maar voor dat we nu gehoord gaan worden.

Hier kan ik na een week echt wel zeggen dat EMDR geweldig is. De dwanggedachtes en de meeste haat is wel weg. Ik sta er steeds meer boven. Ik kan weer functioneren.

Heel fijn.

Richard
(8851) Reactie van een bezoeker van de site!
2018-04-05 23:33:00
ADVIES GEVRAAGD

Eind vorig jaar heb ik mijn verhaal hier al geplaatst over de zeer destructieve relatie waarin ik mij bevond. Ik heb een relatie gehad met een borderliner en antisociale persoonlijkheidsstoornis (psychopaat). Ik zelf heb de diagnose depressie en sinds augustus 2017 BORDERLINE. Ik ben vrouw en 23 jaar oud. Ik heb vooral veel last van stemmingswisselingen, agressie (verbaal en fysiek), verlatingsangst, obsessief gedrag (zeker in een relatie) en veel emotionele episodes.
In Juli 2017 relatie aangegaan met Jack (geheime naam) en na 4 weken is hij bij mij ingetrokken. Jack was een zeer charmante man met een hele rebelse kant. Lak aan regels, geen stabiele baan, inkomen en onderkomen. Verslaafd aan alcohol en drugs. Ik ging van een Ďstabielí persoon met een baan naar een zeer heftige borderliner met zeer impulsieve trekken (sks, drugs en geen regelmaat)

Jack heeft mij veel aangedaan. Vreemdgegaan (hoeren), dingen gestolen, mij onder invloed van slaappillen verkracht/misbruikt, naaktfotoís gemaakt terwijl ik onder invloed was van slaappillen (ik had overdosis genomen, niet dodelijk gepland) en deze doorgestuurd aan vrienden, stiekem zichzelf tonen op webcamsxsites, persoonlijk contact gehad met webcamgirls, veel spullen van mij kapot gemaakt, mijn kat ontvoerd en licht mishandeld, mij keer op keer vernederd, mijn hand verwonden door toetsenbord te gooien, autoruit in proberen te slaan terwijl ik in auto zat. EN GA ZO MAAR DOOR.

Het meeste van bovenstaande gebeurtenissen zijn gebeurd in het eerste half jaar van onze relatie. En toch bleef ik maar bij hem terug gaan. Deze man heeft de sociale, zelfverzekerde, onafhankelijke vrouw die ik was veranderd in een onzekere, agressieve borderlinebitch. Vorige week wťťr de knoop doorgehakt om relatie te beŽindigen nadat wij fysiek door heel het huis gevochten hadden met politie erbij. ĎS Avonds heeft Jack mijn voordeur ingeslagen en was ik voor het eerst bang. Jack heeft nu een contactverbod, maar blijft mij stalken. Aan de ene kant vervelend, maar aan de andere kant vind ik het fijn om die bevestiging en aandacht nog te krijgen. Al weet ik dat zijn aandacht niet OPRECHT is, maar puur manipuleren zodat ik hem terug neem.
Van binnen haat ik hem, maar mijn hart schreeuwt nog steeds om zijn aandacht en aanraking. Och, ik zou hem zo graag willen voelen nu.

Ik probeer al te Tinderen om de leegte op te vullen (vooral met vrouwelijk geslacht, terwijl ik niet ťcht lesbisch ben) maar eigenlijk heb ik hier ook helemaal geen zin in.

Nu had ik het marvuleuze (en vooral impulsieve) idee om binnen twee weken gewoon eens voor vier weken Šlleen naar Bali te reizen. Ik ben nog nooit alleen op vakantie geweest en ik wil al heel lang meer van de wereld zien. Ik kan mijn emoties hier bijna niet meer aan en ik voel mij verschrikkelijk eenzaam en verdrietig. Ik weet dat Bali vluchten is, maar ik ben Nederland gewoon zo zat op het moment. Ook ben ik bang dat ik uiteindelijk in een moment van zwakte weer toe zal geven aan Jack.
Mijn schematherapeut vindt mijn reisplannen niet het meest verstandige en geeft mij het advies om gewoon het rouwproces door te gaan hier in NL. Structuur aanbrengen in mijn leven, goed eten, slapen en sporten. Maar ik heb hier helemaal geen zin in!
Nooit gaat er iets vanzelf goed in mijn leven. Altijd moet alles shit gaan. Nu ga ik zo een kutperiode door en dan moet ik weer verstandig aan mezelf werken. Heb ik niet ook gewoon recht op wat plezier en vrijheid??

Ik waardeer jullie mening over mijn volledige verhaal.
Tips om in mijn eentje dingen te verwerken; te Ďrouwení zijn ook welkom.

Liefs MichŤle (geheime naam)
(8852) Reactie van een bezoeker van de site!
2018-04-06 10:46:00
Hi Michele,

Inmiddels begin ik na 18 maanden de voordelen in te zien van de behandeling.
Mijn wens om in eerste instantie mijn kwelgeest terug te willen was zodanig groot dat ik eerst dat los moest koppelen. Daar gaat tijd overheen. Daarvoor is vluchten geen oplossing. Ik vroeg vandaag aan mijn behandelaar waarom EMDR, wat voor jou ook geweldig zou kunnen werken niet al veel eerder is ingezet.

Hij gaf aan dat als je nog in de heftige emoties zit, paniekaanvallen, psychoses etc, dat je dan vooral naar buiten gericht bent. Je moet eerst die fase door voordat je je puur op jezelf kunt richten. Ik heb 18 maanden in een 24/7 PTSS staat met dwanggedachten geleefd.

De spanningsboog waar een borderliner in zit maakt dat je al op hoogspanningsniveau opstaat en elke nare gebeurtenis start vanaf dit al te hoge niveau. Met mindfullness oefeningen gericht op ademhaling, waarnemen, observeren etc etc zorgt er voor dat stapsgewijs jouw spanningsniveau verlaagd kan worden naar het niveau van een gezond mens. Hierdoor reageer je op dingen anders, meer in balans waardoor de reacties die je van de buitenwereld krijgt ook veel positiever worden.

Een vakantie kan tijdelijk helpen om te vergeten en je beter te voelen. Maar het vertekent het beeld dat je genezen bent. Je bent na de vakantie nog altijd een beschadigd persoon. Nu deze problemen aanpakken is straks als veel beter en weerbaarder mens zoveel waardevoller dan vluchten in nieuwe flirts en een schijnwerkelijkheid creŽren.

Via EMDR is mijn haat voor mijn kwelgeest aanzienlijk gezakt. Nu is de haat verlegd naar de politie. Deze pakken we komende vrijdag aan.
Mijn begeleider ziet me groeien, meer in balans komen, een beter mens worden.
Hij geeft aan dat we nu in de komende periode ineens grote stappen kunnen maken, met name ook door mijn motivatie om te willen blijven veranderen.

Ik wens het jou ook toe.
Vlucht alsjeblieft niet. Zet jezelf even stil om te kunnen veranderen en verbeteren.
Het gaat je zoveel brengen en op jouw leeftijd zo waardevol als je er straks zoveel beter voorstaat om die geweldige persoonlijkheid van een nieuw persoon die je ook weer zult tegenkomen maar dan als gezond mens toe te laten in jouw hart. Het zou zo zonde zijn, als je hem of haar tegenkomt op een moment dat je zelf nog zo beschadigd bent, waardoor het niet kan werken.

Heel veel succes met je keuze.

Richard
(8854) Reactie van een bezoeker van de site!
2018-04-06 14:20:00
Tja, wat denk je zelf? Je weet zelf ook wel dat het meest verstandige is hetgeen je therapeut heeft gezegd. Door de rouw heen en rust, reinheid en regelmaat. Wat wil je nu met je vraag? Bevestiging van dat je ook recht heb op die dingen die je zelf aangeeft. Terwijl jezelf donders goed weet dat je therapeut gelijk heeft. Ik ga je in ieder geval niet bevestigen in je rebelse en tegendraadse gedrag. Het domste wat je kan doen voor je mentale en fysieke gezondheid is tegen alle adviezen van je therapeut (maar voornamelijk het gezonde boerenverstand) ingaan. Dat is juist datgene wat je het snelste naar een meer gezonde staat van leven brengt. Maar daar heb je geen zin in. Dat zeg je zelf. Dat is je goed recht maar ik ga je daarin niet ondersteunen. En dat geboehoe over dat je nooit eens recht heb op geluk, het is misschien shocking maar iedereen kent periodes van liefdesverdriet, pijn en rouw. Vanwege je ziekte maar vooral de verwaarlozing van je herstel wordt het er alleen niet beter op. Je weet zelf heel goed wat je te doen staat je hebt er alleen geen zin in. Wat een verwende conclusie.
(8855) Reactie van een bezoeker van de site!
2018-04-06 14:40:00
@8955 .. wat een nare en negatieve reactie.
Probeer het nog eens en verwoordt zoiets als je schreef eens positief. Het lukt je best en strijkt iemand in duidelijke nood ook niet meteen in tegen de haren.
De boodschap klopt wel, maar de toon is gewoon heel naar en gaat dan echt verloren.

Richard
(8856) Reactie van een bezoeker van de site!
2018-04-07 06:10:00
Ik heb al erg vaak gezegd in de afgelopen bijna 19 maanden dat ik eruit ben, dat het vanaf nu beter zal gaan. Deze keer is het ook waar.

Mijn dwangmatige obsessieve gedachtestroom is definitief doorbroken.
De emotie overheerst niet meer. Als ik nu iets denk is het een combinatie van emotie en ratio. Kortom, ik kan weer normaal functioneren.

Nu zit ik nog wel met de erfenis uit het verleden, die mij achtervolgt.

Ergens deze of volgende week krijg ik dan na 19 maanden inzicht in mijn politie-dossier en zal ik voor het eerst (hoop ik dan) er achter komen welke onzin mijn kwelgeest over mij geuit heeft tegenover de politie zo'n 18 maanden geleden. Hopelijk kom ik er dan ook achter wie die mysterieuze 3e persoon geweest is die daar aangifte deed voor stalking terwijl ik maar 2 mensen benaderd heb.

Het bizarre van dit hele verhaal is wat er dus met je kan gebeuren als er iemand willens en wetens een lasterverhaal over jou in de wereld brengt en dit gehoor vindt bij de politie. Ik kan met de hand op mijn hart zeggen en zweren op de gezondheid van mijn dochter dat alles wat ik hier op het forum verteld heb, mijn rol daarin volledig de waarheid is waarin niets is weggelaten of gelogen. Maar desondanks krijg ik te maken met tegenwerking vanuit de politie en mensen rondom mijn kwelgeest.

Hoe wapen je jezelf tegen een corrupte politieagent?
De betreffende rechercheur kent de werkgever van mijn kwelgeest goed. En hij is het die al 18 maanden mijn aangiftes tegenhoudt, niet wil kijken naar bewijsmateriaal, geen getuigen wil spreken.
Dan zitten we nog met een Korpschef die op basis van mijn klachten over de manier waarop ik door de politie wordt behandeld niet adequaat optreedt en deze corruptie laat bestaan.

Ook mijn advocaat die inmiddels zich aan het inlezen is, merkt op dat hier een vreemd luchtje aan zit. Ze heeft bijvoorbeeld op basis van mijn roep om hulp aan twee mensen uit de omgeving van mijn kwelgeest die toevallig ook haar werkgever zijn al geconstateerd dat deze mensen liegen en bewust bezig zijn om mij te beschadigen. Dat zou me wat vertrouwen moeten geven, maar dat doet het niet.
Tijdens mijn verhoor mocht mijn verhaal niet verteld worden. Elke keer als ik een antwoord wilde geven om uit te leggen wat hier nu mis gaat in deze zaak werd ik afgekapt, onderbroken en afgesnauwd. De waarheid mocht niet verteld worden.
Er zijn mij woorden in de mond gelegd die ik niet gezegd heb en uiteindelijk kreeg ik niet de kans om mijn aanpassingen in mijn verklaring door te voeren.

Ik ben er van overtuigd dat het als volgt gegaan is:
Mijn kwelgeest kwam met het verhaal bij haar collega's: hij heeft mij bewust een SOA willen aansmeren. Omdat mijn reactie op de werkvloer een bijzondere was: duizelig worden en naar buiten lopen zonder iets te zeggen, nadat ik net van haar gehoord had dat de SOA-experts gezegd hadden dat een urinetest er echt niet goed uitzag, zullen ze dan geroddeld hebben met elkaar en hierin een bevestiging gezien hebben van haar verhaal. Daar kwam dan het hartaanval die nacht/volgende dag nog overheen. Dat hebben zij verder zitten voeden, waarna zij het na drie weken buiten mij om roddelen uit maakte. Toen ik daar natuurlijk niet mee overweg kon deed ze aangifte.

Via deze vrienden/collega's kwam zij dan op het pad van de bevriende rechercheur. Het zielige verhaal bevestigd door 2 anderen zal dan bij de rechercheur de uitspraak ontlokt hebben: maak je geen zorgen .. ik zal deze gast wel even op zijn plaats zetten. Met als gevolg: geen hoor en wederhoor.
Omdat hij beloofd heeft dat ze geen last meer van mij zal hebben is alles in het werk gesteld om mij machteloos te maken.

Maar even terug naar de kern: Het verhaal klopt niet, want ik heb geen SOA's en ik dacht dat tot het moment van haar uitspraak over die urinetest ook helemaal niet.

Hoe dit verder gaat aflopen?
Ik heb geen idee. Ex2 zegt dat alles echt wel naar boven komt en dat binnenkort de rollen omgedraaid kunnen worden. Maar ja, .. dat is toch makkelijker praten als je niet zelf aangeklaagd wordt. Gezien mijn ervaring met de politie (die totaal niet objectief en eerlijk handelt) heb ik er een hard hoofd in.

Voor mij is het wel heel simpel:
ik heb nog twee grenzen, eigenlijk 3:
1. mijn bedrijf
2. veroordeeld worden ja of nee en natuurlijk vervolging van de daders
3. ruim 180.000,- schade

Als er 1 van deze drie niet naar behoren wordt opgelost, dan zou het zo maar kunnen zijn dat er bij mij iets knapt. Zeker bij punt 1. Als mijn bedrijf hierdoor failliet gaat dan kom ik zeker in actie.

Het is ongelooflijk dat je niets te verwijten valt en volledig kapot gemaakt kan worden met hulp van de politie.
Ik heb inmiddels ook contact gelegd met het Algemeen Dagblad. Ik heb de naam en het telefoonnummer gekregen van de correspondent die gaat over politiezaken.
Ik ga bespreken met mijn advocaat wat te doen zodra we het dossier ingezien hebben. Maar het is zeker niet ondenkbaar dat ik uiteindelijk de stap naar de media zal moeten zetten. Onbeschrijfelijk dat je om jezelf te kunnen beschermen je straks je hele privťsituatie in een krant moet neerleggen om te voorkomen dat je het slachtoffer wordt van een kwaadaardig narcist. Slachtoffer ben ik natuurlijk allang. De schade aan mijn dochter en ook de financiŽle schade zal nooit volledig hersteld kunnen worden. Maar als ik een veroordeling hierdoor krijg of mijn bedrijf failliet gaat, dan kan het zomaar zijn dat het voor mij klaar is en ik in actie kom.

Richard
(8857) Reactie van een bezoeker van de site!
2018-04-07 19:47:00
Gaat een week goed. Je hebt het nog niet geschreven of je krijgt ineens weer paniekaanvallen. Haat, angst dat het nooit meer wordt zoals het was, weten dat er mensen bewust je erin willen luizen om niets.

En de persoon die hiervoor verantwoordelijk is heeft nog geen kritisch woord van wie dan ook gekregen. Ja, van mij dan ..

Dit wordt omgedraaid de komende maanden. Zo niet dan is het duidelijk.

Richard
(8858) Reactie van een bezoeker van de site!
2018-04-08 11:40:00
opeens... nadat ik inmiddels een paar maanden in een andere relatie zit ... een bericht van mijn borderline ex vriendin.... Ze had me geblokkeerd en wilde me nooooooooit meer spreken of zien.... heb maar normaak gereageerd... ik weet dat ze niets kan doen aan haar gedrag..... Hoop alleen niet dat ik wederom in de rotzooi kom te zitten. Wat is nu wijze raad? ik wil niet dat dit problemen gaat geven met mijn huidige relatie.

Johan
(8859) Reactie van een bezoeker van de site!
2018-04-08 15:03:00
Dan weer je wat je moet doen Johan.
Geen contact.
(8860) Reactie van een bezoeker van de site!
2018-04-08 20:45:00
Totaal negeren is enige optie. Anders van rotzooi verzekerd. Of je moet dat toch stiekem willen ;)... Succes!
Belinda
(8861) Reactie van een bezoeker van de site!
2018-04-12 22:01:00
Zoals jullie kunnen zien zijn vanaf vandaag emoticons mogelijk in berichten op deze site, dit kan handig zijn om berichten wat beter toe te lichten. De meest gangbare emoticons zullen omgezet worden in plaatjes maar ze moeten wel met de lettercombinaties geplaatste worden, dus (aan elkaar) : - ) is :-).

Vriendelijke groet, Hein Pragt
2018-04-13 05:41:00
Vandaag is het secreet jarig.
Het begon al met twee nachtmerries en de hele dag door spanning en onrust. Inmiddels ook maar weer gestopt met roken. Nicotine pleisters .. werkt erg goed bij mij. Hele kuur wordt vergoed door de zorgverzekeraar. Wist ik een paar jaar geleden ook niet maar sommige apothekers hebben hier een overeenkomst voor met de verzekeraar. Nadeel van de pleisters is hele levendige dromen dus omdat ik ze net een paar uur opgeplakt heb kijk ik met mijn nachtmerries niet uit naar de nacht. Het beste is wel om ze te laten zitten anders word je in de nacht wakker met een onbedwingbare trek in een sigaret.

Ex2 denkt dat de rechtszaak een formaliteit wordt. Ik hoop het zodat ik eindelijk een paar mensen en agenten in de hoek kan gaan zetten. Het zal tijd worden. Ook deze nare dag is weer voorbij waarin je denkt: meisje waarom maak je het leven voor jezelf en anderen tot een hel.
Het had zo leuk kunnen zijn.

Richard
(8867) Reactie van een bezoeker van de site!
2018-04-20 06:16:00
Update:
Inmiddels is het dossier binnen. Een en al leugens, bewust verslagen van gesprekken weggelaten, bewijs van fraude door rechercheur (mijn handtekening gezet in de vorm van een kruisje), .. heel makkelijk weerlegbaar.
Leugens over ex2. Etc etc.

EMDR heeft mij nu voor 80/85% terug in balans gebracht. Wat me opvalt is een rust die ik nog nooit zo bewust eerder in mijn leven ervaren heb. Ik krijg het dossier binnen met leugens, bedrog .. genoeg reden om volledig uit mijn dak te gaan. Maar dat gebeurt helemaal niet. Ik ben rustig, kijk ernaar en denk dan prima .. de 127 pagina's zal ik zaterdag even pagina voor pagina van commentaar voorzien. Het ziet er gunstig uit.

Wat tegelijkertijd opvalt is dat ik sinds de EMDR-sessies vrijwel niet bezig ben met sksualiteit, daten of wat dan ook in deze richting. Als je continu onder hoogspanning staat heb je ook een natuurlijk drang om te ontladen. Maar de spanning is zo goed als weg en ik heb het niet nodig.

Ik begin nu de rust van het saaie te omarmen en het voelt ook niet als saai.

Ex2 is trouwens na lezing van het document des duivels. Zij wordt hierin meerdere keren genoemd maar volledig verkeerd geciteerd, in een kwaad daglicht gesteld, .. zij heeft aangegeven dat na deze procedure ze een officiŽle klacht gaat indienen tegen 1 specifieke agent: degene die mij was toegewezen omdat ik een klacht indiende bij Akerboom.

Ook zo mooi die Akerboom: je hebt dus een klacht over een corrupte agent. Hij stuurt het door naar iemand die het in het 100 laat lopen. En dan kom je uiteraard bij hem terug. Maar dan lees je dus in de stukken dat ik onder druk gezet moet worden om me te laten stoppen met emails te sturen. Terwijl je een terechte en officiŽle klacht bij hem hebt neergelegd, wat gewoon te bewijzen is.

Alles trekt de politie uit de kast om een kwaadaardig narcist het hand boven het hoofd te houden. Ze weten dat zij meerdere persoonlijkheden heeft, maar nog valt het kwartje niet dat ze een dader aan het helpen zijn. Of .. dat weten ze wel, maar ja .. vriendjes helpen.
Schandalig.

Ook ex2 is inmiddels op het punt dat zij voorstelde om na overleg met de advocaat ook de weg naar de media te bewandelen. Zij is helemaal klaar met de leugens, corruptie .. temeer omdat wij vrijwel alles kunnen bewijzen en aannemelijk kunnen maken.

Richard
(8875) Reactie van een bezoeker van de site!
2018-04-21 18:46:00
Nou, daar gaan we weer.
Nieuwe aangifte .. deze keer smaad, belediging, laster van een ambtenaar in functie.
Klopt allemaal. Ik scheld ze helemaal de moeder. Het punt is alleen dat het ook terecht is. Alles wat de rechercheur gedaan heeft is strafbaar. De korpschef weigert getuigen te horen die alles kunnen bevestigen, bewijs wordt genegeerd en de waarheid mag niet gezegd worden. Het is een kwestie van tijd totdat dit door de mainstream media opgepakt gaat worden. En jullie zitten op de eerste rang.
Gefeliciteert!

Dit wordt lachen, want ik ben voor niemand bang en ik ga door totdat ik mijn gelijk gehaald heb. Ik hou er rekenomg mee dat elk moment mij deur ingetrapt gaat worden want ik ha gewoon door. Ik heb 100% de waarheid achter me en deze menern gaan keihard op hun bek, want ook mijn juriste heeft aangegeven dat we genoeg bewijs hebben. Dit wordt heel grappig.

Richard
(8877) Reactie van een bezoeker van de site!
2018-04-27 11:52:00
Het lezen van het strafdossier met alle leugens van zowel de narcist maar ook de rechercheurs die mij bewust in een kwaad daglicht willen stellen, heeft mij 10 stappen teruggeworpen in mijn positieve ontwikkeling. Ik loop weer te ijsberen door mijn huis, uitpuilende ogen .. en jawel net op dat moment gaat mijn begeleider 5 weken op vakantie. Dat ging dus totaal niet goed.

Ik heb nu tijdelijk een nieuwe begeleider. Ik heb hem in ruim een uur verteld hoe mijn leven is veranderd en ik volledig ben ontspoord, volledig arbeidsongeschikt geraakt ben, volledig kapot gemaakt ben met behulp van politie. Hij kende mij wel van teambespreking maar dat ging nooit zo de diepte in. Zijn conclusie is dat ik zowel door de narcist als door de politie ernstig beschadigd ben.

Maar ja, toen was het uur voorbij ..

De aanklachten worden gecombineerd, dus ik hoef niet alsnog weer mee te doen aan een mishandelend verhoor. Maar mijn vertrouwen in deze zaak is NUL, KOMMA, NUL.

Wetend dat daar aan de andere kant toch weer een '66-rechtertje zal zitten, die beide partijen een beetje tegemoet wil komen ongeacht wie er nu echt gelijk heeft.

En voor mij is het heel simpel: ik accepteer geen enkele straf, ik accepteer geen enkel onrecht meer, mijn grens is bereikt. Van mijn advocaat krijg ik het advies niets meer te uiten op facebook. Dat was mijn laatste uitlaatklep. Nu is er niets meer.

Ik heb mij voorgenomen dat ik ook niet meer ga uiten. De volgende stap: DADEN!
Niemand brengt ongestraft schade toe aan mij of de mensen om mij heen.

Richard
(8882) Reactie van een bezoeker van de site!
2018-04-30 10:24:00
Sinds mijn vorige post ben ik weer volledig in balans geraakt.
Ik slaap op dit moment 10-12 uur per nacht, zonder dromen. Nog steeds zonder probleem gestopt met roken. Het is net alsof de laatste 2 weken van extreme gevoelens me weer gereset hebben. Dat is echt fijn en komt ook goed van pas. Ik communiceer ook veel effectiever als ik niet elk moment op de rand van emotionele stress sta.

1 mei gaan we de strategie bepalen hoe we de narcist gaan uitschakelen, ontmaskeren en ervoor gaan zorgen dat eindelijk de waarheid ruimte krijgt. Nog een week of 5 en dan is het zover. Dan gaat alles omdraaien. En kan ik het hopelijk eindelijk en voorgoed achter me laten.

Richard
(8886) Reactie van een bezoeker van de site!
2018-05-06 21:04:00
Een van de twee rechercheurs die mijn verhoor afnam, moest voor het strafdossier een dossieronderzoek doen.

Wat is gebleken:
Zij heeft moedwillig geprobeerd om de data van de eerste meldingen stalking weg te poetsen door pas een eerste melding te doen na bijna 4 weken en vervolgens een samenvatting te geven van de periode 11-9-2016 - 4-10-2016. Er worden wel twee eerdere nummers van meldingen opgegeven, maar verder wordt daar niets specifieks over gezegd.

Doordat een andere collega later wat heeft toegevoegd werd duidelijk dat de eerste melding stalking op 15-11-2016 plaats vond.

Ok, .. dan moet je dus nagaan dat ik op donderdag 8 september met haar 2 uur aan de telefoon zat. Helemaal niets aan de hand, leuk gesprek. Vrijdagavond 9-9-2016 zou zij gaan mediteren met een vriendin. Zaterdag 10-9-2016 zouden we samen naar de bioscoop gaan en Zondag 11-9-2016 waren we uitgenodigd om bij twee vrienden te komen eten.

Op 9-9 krijg ik om 23.00 uur een bericht dat ze niet goed in haar vel zit en het weekend af wil blazen. Ik bel, ik app .. wordt niet opgenomen. De volgende dag belt zij niet voor zij naar haar werk gaat. Na haar werk belt zij niet. Ik bel haar om 20.00 uur omdat ik er niets van begrijp en wil weten hoe het met haar gaat. Zij zegt dat ik haar met rust moet laten. De volgende dag belt zij niet en om 12.00 uur bel ik haar toch op, want ik kan hier niet mee omgaan .. wordt direct uitgemaakt, telefoon geblokkeerd ..

Ik stuur een brief op maandag, ze loopt me straal voorbij. Op donderdag probeer ik via een vriend met haar in contact te komen. Wat doet zij? Zij gaat mij die donderdag 15-9-2016 aanmelden bij de politie voor stalking. Terwijl ik er niets van begrijp en ik geen enkele kans op een gesprek heb gekregen.

En dat wil deze rechercheur dus verbergen voor de rechter, want hiermee is natuurlijk direct duidelijk dat er kwade opzet in het spel is. Bizar, dat je politieagenten gewoon niet kunt vertrouwen. Een opsomming van wat ik met de politie heb meegemaakt:

Zonder hoor en wederhoor je als dader aanmerken, nog voordat er uberhaupt met je gesproken is worden agenten langs je huis gestuurd: pal na een hartaanval en pal na uit huis gehaald te zijn na 35 dagen niet slapen: zelfmoordneigingen met als doel zo lezen we in het dossier: OM HEM SCHRIK AAN TE JAGEN, waaattt iemand schrik aanjagen zonder dat je hem gesproken hebt pal na een hartaanval??, bewijzen negeren, getuigen niet spreken, niets doen met het feit dat zij psychisch volledig gestoord is, welwillende rechercheurs worden overruled, aangiftes worden tot 4x toe onmogelijk gemaakt, je wordt tijdens een verhoor psychisch mishandeld zonder enige aanleiding, de waarheid mag niet verteld worden en steeds word je afgekapt als je richting oorzaak wilt gaan en er wordt fraude gepleegd omdat in het verslag hier vervolgens niets over vermeldt staat, handtekening die vervalst wordt, verslag uit je handen rukken voordat je de laatste aanpassing kan nalezen en laatste aanpassing kan doen. Tijdens het verhoor aangeven dat ze mede-daders zo goed kennen, Klachten die niet serieus genomen worden, emails die niet beantwoord worden, afspraken die niet nagekomen worden, liegen, intimidatie, machtsmisbruik, data die weggepoetst worden in het strafdossier, jou ten onrechte in een kwaad daglicht stellen, subjectieve oordelen geven over materiaal wat niet is opgenomen in het strafdossier: iets wat alleen een rechter mag doen. Aangiftes opnemen voor stalking terwijl overduidelijk is dat het geen stalking is, maar een roep om een normaal gesprek en een uitleg.
In het hele dossier is niets terug te vinden over wat nu precies de schokkende reden is waarom het uit is. Er lijkt haar geen enkele kritische vraag gesteld te zijn ook niet toen duidelijk was dat zij meerdere persoonlijkheden heeft.

Kortom: je zit in het dader hoekje en wat je ook doet, je komt er niet uit, terwijl het totaal ten onrechte is.

Inmiddels zijn er 4 agenten door mij aangeklaagd. Deze week volgt een gesprek met de klachtenbehandelaar. Hij krijgt nog 1 kans. En daarna is het klaar. Nu niet omdraaien, dan is het aan de mood van de dag hoe dit bij mij gaat landen. Maar dan ligt het hier maar weer even vast: dat ik dus volledig kapot gemaakt wordt juist ook door de incompetente en corrupte agenten van Politie Haaglanden.

Ga zo door en je creŽert vanzelf een moordenaar.

Richard
(8889) Reactie van een bezoeker van de site!
2018-05-07 20:49:00
15-11-2016 moet zijn 15-09-2016, dus na 4 dagen zonder dat er dus enige mogelijkheid op een gesprek of uitleg geweest was, na een zeer merkwaardige actie uit het niets en na 3 weken van psychische mishandeling.
(8890) Reactie van een bezoeker van de site!
2018-05-08 07:33:00
Beste Hein, Richard en anderen,

Het is wel duidelijk dat jij Richard volledig in je eigen wereldje leeft waar boosheid en haat regeert.
Op die manier heb je het hels forum plat gekregen. Ik denk dat de meer kwetsbare borderliners of (ex)partners van, geen feeling meer hebben met deze site door deze continue agressieve berichtgeving.
Ik denk ook dat jouw narcistische kant de boventoon voert. En ik wil je vragen daar te gaan posten.
Ik hoop dat je dat geen probleem vind, maar jouw wereld staat iets te ver af van wat hier normaliter gebeurt, denk ik.
Ik vond dat zonde. Want het was een mooi forum waar mensen elkaar hielpen.
Ik weet niet hoe jij Richard, Hein en anderen hierover denken.

Groet
Belinda
(8891) Reactie van een bezoeker van de site!
2018-05-08 08:01:00
Ik denk Belinda, dat je je belerende toon moet matigen. Je bent zelf bezig om het forum plat te leggen door nu al een paar weken niet te reageren. Meelopers als Trea dachten toen .. oh ja, dat ga ik dan ook doen.

Ik heb denk k de meeste mensen geholpen en wordt nu na jullie boycot wederom in het verdomhoekje gezet. Ik beschrijf hier gewoon wat er gebeurt als je een relatie gehad hebt met een kwaadaardig narcist en borderliner, die niet alleen mijn leven maar ook dat van mijn dochter en haar moeder volledig kapot gemaakt heeft.

En als je dan een onbetrouwbare politie treft, die een valse aangifte opneemt en mij als dader behandelt, een PsyQ treft die privacy van een gestoorde belangrijk vindt dan 3 mensenlevens dan krijg je dus dat iemand gaat ontsporen.

Maar wat vraag je nu eigenlijk aan Hein met je Borderlinegedrag? Om mij te boycotten omdat het jou met het doodzwijgen niet gelukt is? Ga je manipulatie elders uitvoeren.

Richard
(8892) Reactie van een bezoeker van de site!
2018-05-08 12:08:00
agree met Belinda ...het lijkt inmiddels wel een BLOG van Richard..en als iemand zijn mening geeft..wordt ie totaal tot de grond afgebrand...dus daarom volgen er ook geen reacties meer op zijn berichten.
Johan.
(8893) Reactie van een bezoeker van de site!
2018-05-08 13:48:00
Dit loopt uit de hand, ik ga toch even reageren. Ik ben het enigszins eens met het commentaar dat Richard het forum domineert momenteel, dit klopt helemaal met borderline gedrag (zelf geen grenzen kennen en de grenzen van anderen ook niet echt respecteren). Aangezien dit een goede weergave (uiting) is van borderline gedrag censureer ik dit niet. Ik laat me ook niet manipuleren om dit te doen. Dat deze thread op het forum inderdaad bijna doodbloed omdat niemand meer wil reageren merk ik ook, dit is jammer. Wanneer mensen toch over iets anders willen praten kan men een nieuwe hoofdtopic (vraag binnen deze rubriek) aanmaken waar dan een ander onderwerp besproken kan worden.

Aangezien de mensen binnen dit deel van het forum allemaal met dezelfde problematiek (borderline) te maken hebben kan het er soms iets explosief (grenzen verkennend) aan toegaan, dit weet ik en ik probeer dit binnen de perken van de wetgeving te houden, maar ik accepteer het als een gevolg van het onderwerp.

Het is jammer dat sommige mensen zich geheel terugtrekken, er is uitwijk mogelijk op dit forum en accepteer dat "grenzeloosheid" nou eenmaal een borderline gevolg is. Ik hoop dat andere bezoekers toch een weg vinden om over "hun" specifieke zaken te praten.

Vriendelijke groet, Hein Pragt
2018-05-08 13:48:00
Tja...
Ik wilde het gewoon opmerken. Het is mijn mening. Verder is het aan de beheerder. Ik wens je veel sterkte Richard

Belinda
(8896) Reactie van een bezoeker van de site!
2018-05-08 15:19:00
Ik lees nu jouw commentaar Hein. Maar ik vind dit echt niets meer met Borderline te maken hebben. En ik vind het gewoon erg zonde van deze plek, want ik kwam hier graag nog af en toe :)...
Maar je reactie is duidelijk. Ik voel zelf niet direct de behoefte meer tot het aanmaken van een nieuwe topic. Maar voor anderen is het inderdaad misschien een idee, mochten zij hetzelfde gevoel krijgen bij de zaak. Want dat hoeft natuurlijk niet :)..

Groet, Belinda
(8897) Reactie van een bezoeker van de site!
2018-05-08 16:17:00
Pardon, meeloper! Richard, ik ben afgehaakt op het moment dat jij de cel in werd gezet en vervolgens alleen maar anderen mensen hier verantwoordelijk voor stelden. Dat ging mij te ver en daar wil ik niets meer mee te maken hebben. Meeloper, pffff. Ik maak hier altijd nog gewoon mijn eigen beslissingen ongeacht hoe iemand anders daar over denkt. Jij hebt jouw grens, ik de mijne. En jij hebt door je uitingen mijn grens bereikt. Ga er gerust mee door, doe wat je niet laten kan maar op jouw verhaal verder aanhaken zal ik niet meer. Zo, en foeter me nou maar weer lekker verder uit want iets anders schijn je de laatste tijd de laatste tijd niet op kunnen brengen. Trea
(8898) Reactie van een bezoeker van de site!
2018-05-08 19:39:00
Prima Trea.
Als je op basis van valse aangiftes als dader aangemerkt wordt en je advocaat geeft aan: niet gaan, is niet in je voordeel. Dan kun he inderdaad opgehaald worden voor verhoor. Dat jij dan mij al veroordeeld dat is dan volledig aan jou.
Maar laat ik je 1 ding vertellen: ik ben 100% onschuldig. Ik werd daar psychisch mishandeld, mijn handtekening is vervalst, de waarheid mocht niet gezegd worden .. en waarom? Omdat de betreffende agent goed bevriend is met de mede-daders.
Morgen hebben wij een gesprek bij het hoofdkantoor om deze agent op staande voet te laten ontslaan. Van een bevriende wijkagent weet ik dat wat hij gedaan heeft een dwingende reden voir ontslag op staande voet is .. een absolute doodzonde.

Maar veroordeel mij maar .. en ja, je bent een meeloper, want het moment viel samen met de actie van Belinda .. en zie daar de borderline poging om mensen te manipuleren, stemming te maken en tegen je op te zetten. Behandeling heeft maar een beperkt effect. Uiteindelijk verval je toch in natuurlijk gedrag.

Richard
(8899) Reactie van een bezoeker van de site!
2018-05-08 20:19:00
Ik ben al enige tijd niet meer in beeld op deze site. Ik merkte dat ik voor mijzelf een niveau had bereikt van "nu moet ik mijn leven zelf weer kunnen opbouwen/oppakken". Tevens merkte ik ook dat ik geen bijdrage meer was voor borderliners. Het contact was voornamelijk op Richard gericht en ik herinner mij dat ik zei:"waar je het meest mee bereikt voor jezelf en waar je M het meest mee straft is te laten zien dat het GOED met je gaat"
Richard's energie zit zo verkapt/vastgebonden in haat/revance/wraak etc, i.p.v. die energie positief aan zichzelf en aan zijn dochter te geven. Het inzicht dat je met je haat-energie niets bereikt komt niet bij hem op en dat begrijp ik ook gezien zijn problematiek. Wel geeft het mij aan dat ik niets meer kan betekenen voor hem. Waarschijnlijk , met de nadruk op waarschijnlijk, geniet hij van deze aandacht op deze site. Richard besef dat je mensen wegjaagt van deze site. Het gaat hier, volgens mij, om inzicht te krijgen over BL'ers en over hoe partners inzicht kunnen krijgen om wel of niet met een BL'er om te gaan.
Ik weet wel dat ik, met name van Trea, veel inzicht heb ontvangen. Daar ben ik duidelijk verder mee gekomen. Dat is toch de bedoeling van deze site??
Nogmaals bedankt Trea!
groet aan iedereen
Huib
(8900) Reactie van een bezoeker van de site!
2018-05-08 22:41:00
Een prettige bijdrage aan het geheel Huib.
En ik dacht inderdaad wel dat je je leven weer zelfstandig aan het oppakken bent. Ik ben daar nog niet. En de reden is tweeledig. Enerzijds veroorzaak ik hetzelf en anderzijds wordt het me ook niet makkelijk gemaakt door politie en valse mensen om haar heen, waardoor de dingen weer verder verergeren die mijn ziekte daarmee ook in stand houdt.

De gedachte voor mij om alle schade te nemen en er boven te staan is zo niet hoe ik ben. Ik zal haar daar vast meer mee hebben, maar ja .. valse aangiftes, schade aan mijn kind, dat is onvergeeflijk. Anyway .. elke keer veer ik weer een stukje dichter naar mijn vroegere zelf. Het is jammer dat ik mensen kennelijk wegdruk, maar zoals je ziet reageer ik normaal als je me normaal benadert.

Ik kan me de opmerking van Trea nog herinneren: de politie doet dit niet voor niets. En daarmee zeg je dat de politie mij vast terecht vervolgt .. en als je het echte verhaal kent dan weet je hoe vals dit groepje heeft gehandeld samen met een bevriende rechercheur die al 10 maanden aangifte onmogelijk maakt. Ik zou dat ook niet snel geloven dat dit kan, maar ik heb hem op facebook, en meerdere sites openlijk neergezet als corrupt en frauderend .. en hij heeft me niet durven aanklagen. Dat zegt al genoeg. Twee collega's deden dat trouwens wel die ook in het bericht genoemd werden. Maar ook voor hen ligt er een aanklacht op het hoofdbureau. Het is een gigantische waslijst van gedrag dat gewoon niet hoort bij intehere politieagenten.

Ik ben behoorlijk uit balans ja ..

Richard
(8901) Reactie van een bezoeker van de site!
2018-05-09 08:46:00
Beste mensen,

Ik verlaat dit forum. Hoe ik ook mijn best doe. Ik kan gewoon niets meer met jouw reacties Richard. Het geeft een naar en soort machteloos gevoel.. Erg onprettig..
Fijn de anderen nog even te hebben gehoord trouwens... Dat deed me goed...
Ik wens een ieder het allerbeste! Ja ook jou Richard :)..
Een prachtige zonnige zomer gewenst!

Liefs, Belinda
(8902) Reactie van een bezoeker van de site!
2018-05-09 09:37:00
Wil je aub, als je Trea citeert, dat rechtstreeks naar haar doen? Wij lezen allemaal mee maar het staat wel zo netjes als je haar niet via mij aanspreekt. Stel nu even dat je in het gelijk wordt gesteld. Wat levert dat nu daadwerkelijk voor jou op??? Een uurtje vergenoegdoening?? Alles blijft gewoon bij wat het was. Wat drijft je? Rechtvaardigheid?? Dit proces levert alleen maar verliezers op. Soms, in je goede doen, las ik dat je op een positieve manier deze "zaak" aanpakte. Toen dacht ik ook "YES!" Maar meestal zit je in de strijd van het gelijk willen hebben. Je bent dan in mijn ogen een klein jongetje dat tegen alles aan schopt om zijn zin te krijgen. Gelijk hebben is iets anders dan gelijk krijgen.
Ik wens je veel positiviteit toe. Ga positief in het leven staan. Dat je dochter weer een positieve vader voelt en ziet. Dat je je zaken weer oppakt enz. Je bent je leven aan het verkloten voor jezelf en voor je dierbaren. Het lijkt er een beetje op dat als iemand je been breekt dat je dan kiest om diegene die je been gebroken heeft het leven zuur te maken als revanche.(negatieve energie) Je kunt je energie ook gebruiken om zo snel mogelijk je been weer te laten genezen en weer aan de slag te gaan. (positieve energie) Geloof mij, bij negatieve energie zijn er alleen maar verliezers.
Succes
Huib
(8903) Reactie van een bezoeker van de site!
2018-05-09 12:31:00
Het volgende kastje naar de muur.
De klachtenprocedure van de politie waarvoor je de naam van de betreffende agent moet opgeven en hoe je bejegend bent moet je opgeven, maar het mag niet over de agent gaan.
Bijzonder.

Kortom, weer een poging om het straatje schoon te vegen. Maar daar nemen wij geen genoegen mee. Om te kunnen doen wat nodig is zullen we aangifte moeten doen tegen de agenten bij de afdeling interne zaken. Wat we dus ook gaan doen. Advies was om even te wachten tot de strafzaak tegen mij is afgerond. Prima, dat zullen wij doen.

Gelukkig kon ik mijn verhaal redelijk ontspannen en zonder al te overweldigende emoties over het voetlicht brengen en daar waar zij aan het begin van het gesprek nog duidelijk in de startblokken stonden om met hand en tand de collega's te beschermen, merkte je aan het eind van het gesprek dat zij volledig inzagen wat hier nu precies aan de hand is. Het dossier is niet gesloten .. halverwege juni wordt de volgende stap gezet.

Richard
(8904) Reactie van een bezoeker van de site!
2018-05-09 22:10:00
Dank je, Huib. Lief. En fijn te lezen dat je je leven weer hebt kunnen op pakken op een wijze dat je weer vooruit gaat en de mooie dingen weer kan zien. Echt fijn om te lezen.

@Belinda. Ik snap je keuze al vind ik het natuurlijk jammer. Het proces wat je de afgelopen jaren hebt doorlopen, de confrontaties en de keuzes waarvoor je gestaan heb...dat is zo te bewonderen en je bent hierin een inspiratie voor velen. Ik voel me bevoorrecht een gedeelte van dat proces mee te hebben mogen lezen. Veel plezier en liefde in alles wat er op je pad komt.
Geniet van het mooie. Gr Trea
(8905) Reactie van een bezoeker van de site!
2018-05-10 09:22:00
Wauw Trea... Dat is nog eens mooi afsluiten. Dank hiervoor. Het gaat je goed. Je voelt als een warm mens..
Liefs Belinda
(8906) Reactie van een bezoeker van de site!
2018-05-12 07:55:00
Een klein jongetje die ergens tegenaan schopt omdat hij zijn zin niet krijgt.

Gewoon even een vraag dan Huib: Ben jij het type persoon dat over zich heen laat lopen? Als jij morgen een rekening van EUR 10.000,- naheffing belasting in je bus krijgt en je weet dat dit 100% zeker een fout is, waar jij niets mee te maken hebt. Betaal je hem dan? Of ben jij het type dat na twee aanmaningen en een boze deurwaarder voor je deur dan denkt .. laat ik die rekening dan maar betalen, dan houdt het tenminste op?

Nee, Huib .. dat is niet een klein jongetje die overal tegenaan schopt als je ten onrechte voor stalking en laster beschuldigd wordt en je er tegenin gaat. Het is niet kinderachtig als je je recht wilt halen. Het is zeker niet kinderachtig als je er niet mee akkoord gaat dat je door politieagenten psychisch mishandeld wordt. Dat heet karakter hebben, Huib. En onverzettelijkheid en eerlijk zijn en als je eerlijk bent niet over je heen laten lopen.

Dan vinden jullie me maar een lul. Ik reageer inderdaad soms fel, maar dat heeft bijna altijd te maken met onrecht. Zoals hierboven ook weer in de reactie van Trea .. (en Huib, omdat jij in de war raakt als mensen jouw voorgestelde nummertjes en hokjes niet volgen, wil dat niet zeggen dat ik dat ook zou moeten doen) staat te lezen: ik zat in de cel en ging alles en iedereen daar de schuld van geven.

Ja, Trea .. dat klopt. Dat doen onschuldige mensen. En daarom kan ik het ook 20 maanden volhouden. En inmiddels zijn ze bij Politie Haaglanden er ook echt wel achter dat ze hier gigantisch op hun bek gaan, omdat ik alles kan aantonen en ook niet schuw om de media hierbij te betrekken. Ga zelf maar eens ervaren hoe het is als je ineens zonder enige aanleiding mee moet maken wat ik heb ervaren, aangiftes tegen je krijgen van mensen waar je prima contact mee had als je hen een berichtje stuurt pal na uit huis gehaald te zijn met zelfmoordneigingen, psychisch mishandeld worden door agenten, die tijdens het verhoor aangeven dat ze de mensen zo goed kennen, die tegen jou aangifte doen. Nou, daar krijg je echt het gevoel van dat je dan eerlijk behandeld wordt hŤ.

Helaas voor deze mensen ben ik onverzettelijk. Ik laat me niet intimideren, ik laat niet over me heen lopen. Ik heb een hele goede advocaat, net zo'n pitbull als ik zelf ben.
Dus wij gaan dit winnen en dan alles omdraaien. Ik heb op dit forum laten zien hoe een borderliner/narcist denkt en doet. Ik heb heel veel mensen geholpen. Ik heb heel veel steun gehad aan jullie opmerkingen, maar op de een of andere manier zijn jullie uit het oog verloren dat ik soms reageer zoals ik reageer door mijn stoornis en daar word ik dan voor veroordeeld en gaan we nu lekker met z'n allen tegen Richard en kennelijk voelt dat voor jullie heel goed.

Prima, dat samenspannen, mensen tegen een ander opzetten en ander vals gedrag zit gewoon niet in mij en wil ik ook verre van blijven.

Richard
(8907) Reactie van een bezoeker van de site!
2018-05-12 20:26:00
Beste Richard, ik lees je stukken tekst nog slechts oppervlakkig door. Als een saai boek scroll ik er doorheen. Meer en meer van hetzelfde. Je stoornis wordt heel duidelijk, maar stoot tegelijkertijd ook mensen af. We proberen allemaal te delen over ons herstel, zowel de mensen met een BPS als de (ex) partners. Hoe lang is het terug dat jij over je herstel heb gedeeld? Of ben je gestopt met je behandeling en richt je je alleen nog maar op de rechtzaak en wraak en gerechtigheid?!?!? Zo voelt het voor mij wel als ik je stukken lees. Jammer, want ik denk dat je ons meer boeide toen je over je herstel deelde. Veel belangrijker nog, ik denk dat het veel beter met je ging toen je je eigen herstel als prioriteit boven alles zag en daarnaar kon handelen. Ik hoop echt dat je die weg weer terug gaat vinden en daarin net zolang blijf volharden tot het echt echt echt langdurig en stabiel beter met je gaat.
Warme groet, Divera
(8908) Reactie van een bezoeker van de site!
2018-05-12 23:33:00
Dank je Divera,

Het grote probleem is dat ik sinds Misha mij mishandelde eigenlijk geen eerlijk mens meer ben tegen gekomen. Politie die je niet kunt vertrouwen, mensen uit je omgeving die als het slecht met je gaat niet meer thuis geven. Nu de rechtszaak dichter en dichterbij komt, merk ik dat het alles overheerst. Natuurlijk is mijn balans nu veel beter dan hiervoor, maar ik kan ook heel erg in paniek raken als ik dan ineens weer merk hoe onze financiŽle situatie verslechterd en verslechterd.

Ik heb al geen auto meer, waarmee ik op de slechtere momenten nog wel eens naar het strand reed of zomaar even .. Ik loop nu meer en om eerlijk te zijn, dat is eigenlijk ook wel prima, maar toch .. als ik er dan over nadenk wie hiervoor verantwoordelijk is .. dat moet ik maar niet doen.

Nu kun je zeggen probeer te werken en te bouwen. Nou, dat probeer ik elke week weer, bijna elke dag maar dan merk ik dat ik gesprekken met mensen allemaal gewoon niet aankan. Helemaal psychisch kapot zijn nota bene door de politie dat is te bizar voor woorden. Ik dacht de politie te kunnen vertrouwen, hoe naief was dat .. die kijken niet naar de waarheid, .. die proberen je gewoon bewust een straf aan te smeren, terwijl mensen die kunnen bevestigen wat ik zeg niet gesproken worden.

Kortom, .. fijn dat je me gewoon normaal benadert en ik zal het ook ter harte proberen te nemen. Maar ik maak me grote zorgen over wat er gebeurt als ik daar ook nog eens een foute rechter tref. Ik dacht ook dat de politie betrouwbaar was, ... dus totaal niet!

Anyway, het is wat het is.

Richard
(8910) Reactie van een bezoeker van de site!
2018-05-13 12:36:00
reactie 8907:
Richard, vanuit je ziektebeeld (stoornis) is het duidelijk dat je de hele wereld wantrouwt/veroordeelt. Dat alles aan de buitenwereld ligt en niet aan jou.Er is toch niemand in de wereld die gelooft dat jij een heilig boontje bent. Kom nou zeg!
Neem nou eens verantwoordelijkheid voor jezelf en je leven man!
Daar kom je verder mee.
En geldzaken zijn van een heel andere orde dan letsel schade Richard (zie mijn vorige reactie)
Zoals ik eerder stelde kan ik geen meerwaarde meer zijn op deze site en stop ik deze conversatie.
Succes
Huib
(8912) Reactie van een bezoeker van de site!
2018-05-13 16:14:00
Ja, jammer Huib.
Dan gelooft maar niemand het. Ex2 die alles van dichtbij gezien heeft en mij kent gelooft het wel. Maar ik laat me niet in het hokje drukken om als onschuldig persoon door jou schuldig verklaart te worden.

Pff . Moet ik me weer gaan verdedigen?
Alsof het normaal is om zo behandeld te worden pal na een hartaanval door een waanidee .. ben ik het nog aan het doen ook.

Dag Huib!
(8913) Reactie van een bezoeker van de site!
2018-05-13 19:56:00
Oh, .. het heeft ook een naam wat jij doet Huib.
Zoek het maar even op: het heet: Victim blaming.

Richard
(8914) Reactie van een bezoeker van de site!
2018-05-14 15:08:00
Het slachtoffer de schuld geven, waar komt dat vandaan?
Waarom denken mensen zo? Volgens sociaal psycholoog Melvin Lerner komt die neiging voort uit wat hij noemt the just world-theorie. In de jaren zestig liet hij proefpersonen kijken naar hoe een ander persoon stroomstoten kreeg. Het viel Lerner op dat naarmate de toeschouwers daar minder tegen konden doen, ze het slachtoffer meer gingen belasteren en kleineren. Lerner verklaart dat uit ons rotsvast geloof in een rechtvaardige wereld (Ďjust worldí), waarin de dingen met een reden gebeuren. Als je je best doet, word je beloond. Als je er met de pet naar gooit, ben je de klos. In zoín wereld moeten de slachtoffers het onheil wel over zichzelf hebben afgeroepen.

"De politie doet dat vast niet zonder reden."
Nou, .. in de praktijk blijkt de politie dat dus wel zonder reden te doen of zoals in dit geval: ze kennen de daders, hebben na vier dagen haar valse aangifte voor waar aangenomen en sinds dat moment zit je in het hokje dader .. wat ik ook zeg, bewijzen getuigen die ik aandraag .. er wordt niet echt geluisterd, een eenmaal ingenomen standpunt wordt niet gewijzigd.

Kortom: dan zal het wel aan het slachtoffer liggen.

Iedereen op deze site heeft zijn portie wel gehad met een borderliner of narcist of beiden.

Als je met een mes door je partner bedreigd wordt en je zou dan horen. Dan zal je het er wel naar gemaakt hebben kan erg naar en vervelend overkomen als je weet dat je al maanden op je tenen loopt om deze persoon maar niet uit balans te laten raken.

Kortom: iemand blindelings vertrouwen hoeft echt niet, maar iemand veroordelen en uiten dat niemand geloofd dat ik er zelf geen schuld aan heb is een typisch geval van victim blaming en laat ik echt niet over mijn kant gaan.

Richard
(8917) Reactie van een bezoeker van de site!
2018-05-14 21:39:00
Richard, nogmaals probeer eens te delen over je eigen herstel. Ik lees daar al bijna maanden niks meer over. Dit is weer eenzelfde hoofdstuk in een steeds saaier wordend boek. De titel van het boek is: de ander.
Schrijf eens een hoofdstuk over jezelf, je therapie, je inzichten, je valkuilen, je leerpunten, je pijnpunten en wat jouw helpt. Niet wat een ander moet doen zodat jij je beter voelt, maar wat jij kan doen.

Ik ben met een mes bedreigd en kan evengoed naar mijn aandeel kijken, hoe bizar dat ook lijkt.

Lees projectie nog eens door. Anderen eigenschappen toeschrijven die te pijnlijk zijn om bij jezelf te zien.

Probeer te genezen van je stoornis, ipv de stoornis te laten winnen.
Zoals Belinda altijd zei; wie staat er aan het roer?
@ Belinda, ik ga je missen. Ontzettend fijn om een deel van jou genezingsproces mee gemaakt te mogen hebben. Heel hoopvol en mooi om te zien dat het mogelijk is. Ik wens je heel veel liefde en rust voor je vedere leven.

Warme groet, Divera
(8918) Reactie van een bezoeker van de site!
2018-05-14 22:54:00
Hoe kan ik over herstel praten, als ik dag in dag uit, zolang ik wakker ben, continu dwangmatige gedachten heb, die mij tot in mijn kern raken. Dan zie ik weer voor me hoe ik mishandeld werd. Zelfs na 18 maanden ik mensen die ik om niets geholpen heb bij solliciteren, die mij, mijn dochter en ook ex2 bewust nog extra schade willen aanbrengen bovenop alle schade die er al door haar is, door mij niet te helpen, maar juist verder de grond in te trappen door aangiftes te gaan doen.

Hoe fucking gestoord en vals ben je dan? En dat heeft me nog een extra knak gegeven. En dan nog weer een knak door valse corrupte agenten, die goed bevriend zijn met deze zelfde mensen. Die me bewust mishandelen tijdens een verhoor, die mijn handtekening vervalsen.

Voor jullie is het inderdaad een langspeelplaat, die is blijven hangen. Voor mij is het de wetenschap dat de persoon waar ik zo van hield mij willens en wetens kapot aan het maken is en mijn angst is natuurlijk dat ik ook nog een valse rechter tref, die ook weer niet mijn verhaal op waarde schat of bewust de andere kant op kijkt.

ik heb door haar een hartaanval, ik heb door haar blijvende psychische schade, mijn kind heeft blijvende psychische schade, ik ben door haar arbeidsongeschikt geraakt, ik heb door haar geen auto meer, ik heb door haar 50 euro om van te leven per week en de bodem is zo goed als in zicht, en deze persoon is ook nog bezig om mij bewust een straf aan te smeren.

Besef het even ..
Van 3x modaal naar helemaal niets en ook geen idee of ik ooit nog normaal kan functioneren, werken en weer een papa kan zijn, zoals hiervoor. En dan tegen mij zeggen neem verantwoordelijkheid voor je leven man .. gast, je hebt geen idee waar je over praat idioot. Heb jezelf een stoornis Huib? Nee? Hou je fucking bek dan.

Ik zou dolgraag willen praten over herstel .. maar ik ben al blij als ik een dag heb dat ik even niet 14 van de 16 uur dat ik wakker ben in dwangmatige gedachten zit. Ga dan maar eens een klant bellen, ..
En als je van die gedachten hebt, dan voel je ook wat het met je zal doen als je daadwerkelijk failliet zou gaan, als je straks te horen krijgt dat ze weliswaar je verhaal begrijpen, maar inzoomen op dat stukje wat je dan gedaan of gezegd hebt in je borderline/narcisme (die door haar volledig geactiveerd is) en je daarvoor willen straffen. Nou, .. de gedachten die ik dan heb, daar word ik doodsbang voor want in dat scenario overleefd helemaal niemand meer.

Als een kat in het nauw komt, als je iemand maar dag in dag uit blijft treiteren en sarren en kleineren etc etc .. dan staat iedereen een keer op die dit overkomt en dan is de reactie niet heel beleefd, "Zeg, zou u daar eens mee willen stoppen". Ik heb gisteren me verdiept in het huiswerk van deze week .. en we hebben het nu over interpersoonlijke vaardigheden ..
En dan zie je dat er heel veel meer bereikt kan worden als je een bepaald patroon volgt in communicatie met mensen. Daar moeten we nu elke week rollenspel voor voorbereiden. En het heeft me ook al wel geholpen .. ook in het gesprek bij de klachtenbehandelaar .. maar wat ik gewoon continu op mijn pad heb zijn onbetrouwbare mensen, die bewust bezig zijn om mij te dwarsbomen .. en dat komt doordat de eerste agent niet aan hoor en wederhoor gedaan heeft en de kwaadaardig narcist omgeven is met valse achterbakse onbetrouwbare mensen.
Zoals ook die eerste agent. Een vrouw met een zielig verhaal gesteund door vriendinnen .. allemaal gebaseerd op leugens, maar ja .. ga dat maar eens aantonen.

Ik had vroeger met ex2 ook zo'n moment: zij was na de zwangerschap nogal agressief. Dat geeft ze tegenwoordig ook toe en heeft toen een cursus agressiebeheersing gevolgd. Op een bepaald moment gooide ze de salontafel naar me toe, een vrij zware tafel. Hierop belde de benedenbuurvrouw de politie met een meldingscode waardoor ze met getrokken pistolen voor mijn deur stonden. Die buurvrouw werkte als ondersteunend medewerkster bij de politie en had al voor ik ex2 kende met haar ruzie en was continu ons aan het terroriseren, dus die dacht mooi dan kan ik ze op deze manier pakken of treiteren en maakte misbruik van haar politiekennis. Ik doe dus open. Ik werd meteen opgetild en razendsnel door het halletje geduwd en tegen de muur gezet. Terwijl ik volledig onschuldig was en juist het slachtoffer van mishandeling als je daar over komt spreken (ja, dat was het eigenlijk wel :) )
Uiteindelijk gaf Marieke toe dat zij degene juist was die mij mishandelde en de tafel gegooid had en heeft die agent toen zijn excuses gemaakt. Maar de natuurlijke houding is gewoon dat de man wel de dader zal zijn. En ik tref elke keer van die 'gestoorde types' en deze keer dus een hele valse, die in zo'n geval gewoon jou de schuld gegeven zou hebben, net als ze nu aan het doen is.

Morgen hebben we weer een sessie. Ik ga twee keer per week nu naar psyQ .. ik doe netjes mijn huiswerk en probeer veel te lopen, wandelen, fietsen .. Maar als je psyche kapot gemaakt is, dan is herstel niet zoiets als: geef jezelf een schop onder de reet, of pak je verantwoordelijkheid. Tegen iemand met dwangmatige stoornissen als 6x de deur open en dichten doen zeg je ook niet: Hey, zou je niet eens stoppen met de die deur open en dicht doen. Dat is namelijk geen keuze. En zo werkt het bij mij met die gedachten net zo.

Maar ik stel je reactie zeker op prijs. En geloof me, ondertussen doe ik echt wel mijn best. Maar deze hele rechtszaak die brengt heel veel onrust.

Richard
(8919) Reactie van een bezoeker van de site!
2018-05-15 00:33:00
Ik volg al bijna een jaar dit forum omdat ik een partner met borderline heb.
Maar ik moet zeggen, ik lees over de reacties van Richard heen en dikwijls stoort het mij gewoon. Ik ga op zoek gaan naar een ander forum waar meer mensen zoals Belinda, Trea enz opzitten. Het is niet meer hetzelfde forum als vroeger... Ik heb hier nochtans veel van bijgeleerd in het verleden. Spijtig ....
Groetjes, Sandra
(8920) Reactie van een bezoeker van de site!
2018-05-15 10:43:00
Hallo Sandra, spijtig dat je niet meer kunt vinden wat je zocht op dit forum, ik ga een nieuwe thread aanmaken waarbij ik het onderwerp iets meer ga beperken en dan kan deze thread gewoon doorgaan zoals het gaat. Ik zal dan de nieuwe thread aan de pagina koppelen. Ik vind het jammer dat mensen gaan om de redenen die jij aangeeft maar de site heeft de mogelijkheden om meerdere threads binnen ťťn onderwerp te maken. Het moet dus mogelijk zijn om een iets meer gerichtere thread over het onderwerp te maken.
Ik hoop dat jullie willen blijven reageren en lezen, ik wil graag dat een ieder zich hier thuis kan voelen.
Vriendelijke groet, Hein Pragt
2018-05-15 22:26:00
Hoi Sandra.Als je wilt dan Kun je toch gewoon je verhaal kwijt/doen?Ik heb ook een (ex)partner met borderline en heb juist veel van Richard geleerd!😏
(8923) Reactie van een bezoeker van de site!
2018-05-16 06:24:00
Nou mensen, ..
Ik zou zeggen blijven jullie lekker zitten hier.
Het is je gelukt Belinda .. het forum werkt niet meer voor mij. En daar mag jij eens goed over na gaan denken hoe dat komt en hoe dat past in al je trainingen en therapieŽn. Maar iets zegt mij dat dit nu precies een uiting is van de echte borderliner met een valse negatieve inslag, die met haar manipulatie spelletjes mensen tegen je opzet. Zo herkenbaar en vergelijkbaar met het gedrag van Misha.

Ik ben volledig geactiveerd en kan hier dus kennelijk niet mezelf zijn. Eerlijkheid staat bij mij voorop, hier geen valse rat. En ik laat mij niet Victim Blamen. En Sandra .. who the fuck ben jij? .. ik zit hier al 20 maanden en ik heb geen woord met je gewisseld, dus dat Hein daar nu ineens als een knipmes voor gaat buigen .. ik denk dan, voor wat dan? Iemand die een mening over me heeft die al 20 maanden mij negeert en dan denkt iets over mij te kunnen zeggen? Het is mooi geweest .. dan hou ik de ontknoping gewoon voor mezelf.

Richard
(8924) Reactie van een bezoeker van de site!
2018-05-16 19:46:00
Niemand buigt voor je, er wordt gewoon nog een topic naast dit topic geopend waaraan het woord "positief" is toegevoegd. Iets wat gezien je situatie op dit moment niet altijd mogelijk voor je. Op dit topic kan je gewoon je verhaal weergeven. Maar als je daar vanaf ziet, is dat je eigen keuze.
(8927) Reactie van een bezoeker van de site!
2018-05-16 20:39:00
Voordat hier de zaak weer uit de hand loopt, mijn enige reden om dit topic te splitsen is om het weer "on topic" te krijgen. Ook werd deze thread te lang en was het tijd om een nieuwe start te maken voor dit onderwerp. Ik ben en blijf altijd onpartijdig en integer maar bewaak wel de kwaliteit, de fatsoen regels en de wettelijke regels op mijn site. Een ieder staat het vrije een eigen onderwerp te beginnen op deze site binnen elk topic. Laten we ophouden met persoonlijke aanvallen en ons weer op het onderwerp waar het om gaat richten.
Vriendelijke groet, Hein Pragt
2018-05-17 18:09:00
Beste Hein,
Mag ik een suggestie doen?

Is het geen oplossing om een topic "ontknoping Misha/Richard" te starten? Daar kan Richard al zijn verhalen kwijt over Misha en haar meeheulende vriendjes, agenten, overheid, hulpverleners, rechters enz. kwijt en kan iedereen voor zich beslissen of hij/zij deze ontknoping wil volgen.

"Borderline en relatie" kan dan gewoon blijven bestaan.
Mijn gevoel zegt mij dat de mensen dan weer willen/durven te schrijven op deze site. Nu wordt men geremd door de overvloed aan negativiteit m.b.t. archivering en de mogelijke ontknoping van de zaak Misha/Richard.
groet
Huib
(8929) Reactie van een bezoeker van de site!
2018-05-17 19:13:00
Beste mensen,

Ik ben peet en heb een jaar geleden een heel verhaal gepost met beginnend over 5 jaar relatie ten einde etc etc rond begin april 2017. Na het plaatsten heeft het voor mij 3maand gekost om de ogen weer eens de kost te geven met wel via sms en mail contact met haar want de rest was geblokt maar wel nog contact met mijn lieve ex die me een hel achterliet.

Wat kost het zoveel moeite deze mensen los te laten en zelfs dus na 3 maand liep ze nog met die gast waarmee ze er vandoor ging en mij en de kids liet zitten .....

Rare eraan is zodra ze merkte dat ik op een milde manier uit getreurd was en me open stelde voor iemand ze er weer stond ineens in juli. Heb haar paar dagen kunne afhouden voor ik weer in de ban van was .... De persoon die ik had leerde kennen was kansloos en zelfs zij werd erin betrokken.

Maar goed ze beloofde me bergen en zag ineens wel in dat ze tamelijk problemen heeft en het leek een stuk beter te gaan. Alleen lijkt er echt iets kinderlijks in te zitten want ik hield wel de boot af voor mijn kids die net gewend waren zonder haar.

Dit leek ze ook te begrijpen maar na een week of 3 wou ze weer in een versnelling gaan en alles samen gooien. ... ik wou dit niet ivm de kids zowel de hare als de mijne ...

Ze meende echt na 3 maand compleet weg te zijn geweest...paar vrienden van me en familie geblokt..ouders achtergelaten zonder iets dat het zo maar even opgelost zou zijn....tot kinds aan toe meende ze dat dit op een dag was opgelost na maanden weg te zijn. Achteraf bleek er weer gelogen te zijn en dat ze zelfs een woning urgent toegewezen had en dit achterhield .... En begreep het meteen want samen wonen met die gast en haar kids deed ze niet gelukkig maar wel te angstig om alleen te wonen.

Voelde me weer nodig en de helpende hand en het rommelde wat tot ze weer in een soort fase van onzekerheid raakte en me betichte van vreemdgaan etc waardoor rond november er ineens een kerel uit haar hoedje kwam... Middels gesetteld in haar eigen huis en maakte het wel makkelijke dan samenwonend. Maar wil ermee zeggen dat de gedachte van veranderen en ga in therapie weer terug bij af was en onze nieuwe kans weer verprutst werd.

Ze trof dus weer een maar zodra ik zei....dan ga er voor en ben ik verlost bleef ze me contacteren en de problemen die ze al had thuis met ex-man werden weer erger en erger ... Die man die trof was niets meer en wilde mij weer. Dit ging dus nog een jaar door tot heden en ben op een punt dat ik het zelfs accepteer. Want zodra ik zeg...dan ga maar ..blijf weg en laat me dan wil ze alles weer ...zijn ook lopende patronen hoe ze doet en herken alles wel nu. Ze zegt dat ze intens van me houd en me nooit kwijt wil. En geloof haar ook en denk dat ze dit meent...

Ze heeft nu een punt dat ze haar gedrag zelf ziet en niet goedkeurt maar toch die stap om naar een psycholoog te gaan doet ze niet. Ergens heeft ze de kloof die ontstaan is door haar abrupte breken vorig jaar met familie en vrienden zo groot gemaakt....en ze noemde alles verdiend en wraak en inzicht daden ....maar normale mensen zien dit anders en verklaren mij voor gek dat te accepteren ....
Ben wel verder als voorheen en zeggen...ga maar weg...laat me gaan als ik zo een smeerlap ben in je ogen helpt wel echt.....

Kan het zelf relativeren ...maar nu ...familie vrienden etc willen haar alleen accepteren als ze proberen gaat via therapie nog beter te worden maar dit doet ze niet en als er begonnen word over woord therapie dan wil ze weer wegrennen. Moet je dan accepteren of je liefde aan de kant zetten want ik zie wel dat ze echt van me houd en doet ze ook ...alleen haar ander kant komt wel met vlagen van weken aanzetten.......

Na 5 jaar en een aan rommel jaar creŽerde ze eigenlijk meer afstand met akkefietjes naar familie en vrienden om nu redelijk rustig en stabiel te lijken...... Zijn me aparte mooie mensen maar slurpen je leeg.. Kan er nu goed mee omgaan maar voel dat een toekomst zonder therapie niet vast staat en weer zal knakken ....

Geniet nu een beetje van dag tot dag ervan en wacht soms op volgende wat ze me mededeelt waardoor niets tegen valt meer. Maar hoelang accepteer je dit ook al relativeer ik dit nu beter. En ben zo bang als je echt breekt wat dan terecht komt want ze heeft ergens een hart van goud/

Wat is dan nog normaal om te doen ....tijd lijkt weg te vliegen zo...
(8930) Reactie van een bezoeker van de site!
2018-05-18 20:53:00
Beste Peet,
Vanuit mijn point of view kan ik je zeggen dat je in wereld leeft met een gespleten vrouw. Een vrouw waar je zielsveel van houdt en een vrouw die je wel achter het behang wil plakken. De vrouw waar je van houdt is een heerlijk mens en alles in je zegt dat je deze vrouw wilt behouden voor je leven. Die andere vrouw is ziek, heeft een stoornis. En dit is wat er is voor jou. Je hebt nu de keuze om deze gespleten vrouw te accepteren zoals zij IS. Zij heeft het meeste last van haar "buien", waar deze ook vandaan komen. Het grote probleem is natuurlijk dat zij met haar buien nergens naar toe en het is allemaal te veel om te behappen. Dus keert zij zich tegen diegene die het dichts in haar buurt is. Dus naar jou of een andere man die zij dichtbij laat komen.
Voor jou gaat het er dus om wat je kan accepteren, wat je kunt toelaten zonder uit de ban te springen. Zij wil alleen maar veiligheid en een arm om haar heen. Haar uitingen zijn uitingen van angst en daar kan zij moeilijk mee omgaan. Jij krijgt alle shit over je heen en dat voelt natuurlijk niet fijn/prettig. Als je het vermogen hebt om die shit te accepteren met de wetenschap dat deze shit NIET van jou is maar van haar, dan zijn er mogelijkheden om iets wat op relatie lijkt op te bouwen. Je moet je dus NIET aangesproken voelen in haar "buien" terwijl zij jou wel aanspreekt in haar emoties.
Ik heb hier ook mee te maken gehad. Het is de kunst om los te laten wat NIET van jou is, terwijl je wel in directe zin wordt aangesproken. Ik heb een korte therapie gevolgd om dat te kunnen/willen inzien. Als je haar "buien" haar "buien" kan laten zijn kan je voor jezelf grote stappen maken.
Blijft natuurlijk het grote probleem dat zij in therapie moet terwijl zij dat niet wil. Als zij niet in therapie gaat zal zij altijd haar ellende bij jou droppen want zij kan het allemaal zelf NIET aan. Dus blijft zij projecteren op jou.
Ik hoop dat je een mogelijkheid kunt vinden om haar in therapie te krijgen.
Veel succes!
groet
Huib
(8932) Reactie van een bezoeker van de site!
2020-06-19 09:16:00
Wie kan mij een goede advocaat adviseren? Borderline-ex is geniaal in onze dochter van 1.5 weg te houden, de instanties te manipuleren,mij vals te beschuldigen van ernstige zaken etc etc. Rechter bepaalde hoofdverblijf bij moeder, 3 dagen omgang vader.
Zoek een echt goede adoicaat met kennis van de borderline kenmerken voor een hoger beroepzaak. Wie mailt me voorstellen op papapapa1973@yahoo.com
(9488) Reactie van een bezoeker van de site!

Disclaimer: Hoewel de heer Pragt de informatie beschikbaar op deze site met grote zorg samenstelt, sluit hij alle aansprakelijkheid uit. Op de artikelen van de heer Pragt rust auteursrecht, overname van tekst en afbeeldingen is uitsluitend toegestaan na voorafgaande schriftelijke toestemming. Heinpragt.com is ingeschreven bij de KvK onder nummer: 73839426 en is gevestigd in Veenendaal.  Lees hier de privacyverklaring van deze site. Voor informatie over adverteren op deze site kunt u contact opnemen met: (mail@heinpragt.com).