De website heinpragt.com is al sinds 1994 een begrip op het internet en is door de jaren heen uitgegroeid naar meer dan 330 themapagina's en een paar duizend bezoekers per dag. De website heeft drie hoofdonderwerpen: mens, cultuur en techniek.

Manipulatie, slachtofferrol en martelaars


2013-07-11 12:51:00
Straf van manipulator
Na de stappen in praktijk te hebben gebracht ( eindigend met stel je eens voor.........) viel het emailcontact tijdelijk weg tussen mijn manipulerende collega en mij.
Wat korte tijd daarna weer door hem werd voortgezet met de mededeling dat ik een half uur eerder op de zaak mag verschijnen i.v.m. een sollicitatiegesprek.
hij eindigt wel met de woorden: als je bezwaar hebt dan hoor ik het graag.

Ter verduidelijking: het is voor mij moeilijk een half uur eerder te beginnen en deze man weet dat.

Hoe kan ik het beste op dit verzoek reageren?
-instemmen met deze tijd of juist vasthouden aan mijn eigen tijd.
- doen alsof mijn neus bloedt en niet op deze mail reageren.

Ik heb tenslotte vakantie, een andere collega heeft dienst.
Ik heb dit jaar te kennen gegeven dat ik niet in de vakantie zal werken, vorige jaren heb ik dit wel braaf gedaan, ook nadat had aangegeven dit niet te doen. het is nu dus voor het eerst dat ik voet bij stuk hou.

Hoe denkt u hierover?

Hartelijke groet, Tosca

Ga naar onderwerp op de site »

Antwoorden en reacties
2013-07-11 12:51:00
In mijn vakantie zou ik zeker niet naar mijn werk gaan voor een sollicitatie-gesprek. Een collega zal dat alleen verwachten als hij daar van te voren met u over gesproken heeft. Als er misverstanden zijn tussen collegaas onderling is er altijd nog een leidinggevende waar je naar toe kan gaan.
(4161) Reactie van een bezoeker van de site!
2013-08-29 21:21:00
Allereerst dank aan degene die op mijn verhaal reageerde; helaas zag ik dit nu pas. Ik moet nog even wennen aan de werkwijze van deze site.
Het gebrek aan overleg was één van de redenen dat voor mij de maat vol was! En als reactie op de vorige reactie: deze persoon is de leidinggevende.
Maar ik wil graag delen met anderen, die hier ook ervaring mee hebben, hoe het na mijn vraag is verlopen:
Ik heb te kennen gegeven dat ik niet van plan was om een half uur eerder te beginnen, maar dat de hij vrij was dit te doen. Ik zei hem te vertrouwen op zijn visie en dat ik om 9.30 uur zou 'aanschuiven'.
Voorbereid op een sollicitant kwam ik op kantoor................
Iedereen was present, behalve, jawel, de sollicitant. Het gesprek was uitgesteld tot een latere datum, dit i.v.m. met de komende vakantie van de leidinggevende.
Het zij zo! Wat me nu opvalt is dat de manipulator mij niets meer vraagt te doen, dit wordt nu door een andere collega gedaan.
Ik raak verward door het gedrag van de manipulator; enerzijds doet hij het liefst alles zelf, geeft moeilijk werk uit handen, sterker nog, hij blijft maar werk aannemen. Anderzijds geeft hij te kennen dat het hem allemaal teveel wordt en gaat naar anderen wijzen: "ik moet weer alles doen" de ander doet niets/te weinig of verkeerd. Ik vermoed dat anderen het nooit goed zullen doen in de ogen van deze man. Ik ben na één dag werken alweer moe, niet zozeer van de arbeid, maar meer van de energie van de man. Ik ben dankbaar voor deze les, welke ik nu mag én kan leren.
Maar ik hoop dat mezelf trouw kan blijven en mijn energielevel kan behouden................
(4202) Reactie van een bezoeker van de site!

Disclaimer: Hoewel de heer Pragt de informatie beschikbaar op deze site met grote zorg samenstelt, sluit hij alle aansprakelijkheid uit. Op de artikelen van de heer Pragt rust auteursrecht, overname van tekst en afbeeldingen is uitsluitend toegestaan na voorafgaande schriftelijke toestemming. Heinpragt.com is ingeschreven bij de KvK onder nummer: 73839426 en is gevestigd in Veenendaal.  Lees hier de privacyverklaring van deze site. Voor informatie over adverteren op deze site kunt u contact opnemen met: (mail@heinpragt.com).