Partnerkeuze


03 - Liefde »  -  Partnerkeuze »
2013-06-19 13:09:00
Blijven uiteindelijk niet alleen de slechtste partners over?
Ik heb een theorie en die wil ik hier wel eens toetsen. Voor een goede relatie heb je twee mensen nodig die beschikken over goede relationele eigenschappen. De mensen die beiden over deze goede eigenschappen beschikken hebben een lang en gelukkige relatie of huwelijk. Ongeveer een derde van de relaties gaan uit elkaar en dan is er dus minimaal één van deze ex partners (soms zelfs twee) die niet over goede eigenschappen voor een fijne relatie beschikt. Deze twee ex partners gaan weer relaties aan met nieuwe (vaak ook andere ex) partners en dan begint het gewoon opnieuw, de helft lukt wel en de andere helft zit opgescheept met de persoon die geen goede relationele eigenschappen heeft. Wat er na een aantal van deze relaties nog op de vrije relatie markt is zal voor het overgrote gedeelte dus bestaan uit mensen die geen relatie goed kunnen houden omdat ze gewoonweg daar niet toe in staat zijn. Wanneer ik dit dan projecteer op de huidige relatie markt van een veertig plussen dan is de kans op een lange liefdevolle relatie toch bijna nihil? Bijna alleen de mensen die niet in staat zijn om een langdurige relatie op te bouwen zijn nog wanhopig op zoek naar elkaar. Wie kan hier iets zinnigs over zeggen?
Reageren!

Ga naar onderwerp op de site »

Antwoorden en reacties
2013-06-19 13:09:00
Of het zinnig is wat ik hierover te zeggen heb, is voor mezelf wel waar. Voor de ander weet ik het niet. Ik denk zelf namelijk dat de mensen die geen langdurige relatie hebben, ook gewoon pech hebben. Niet de juiste persoon op het juiste tijdstip tegenkomen. Het zegt volgens mij niets over de goede relationele eigenschappen. Want er zijn vele mensen die wel een relatie hebben maar in mijn ogen niet relateren, maar gewoon bij elkaar wonen en daar dan genoegen mee nemen. Terwijl de alleenstaande persoon vaak hechte vriendschapsbanden heeft, die intenser zijn dan de hierboven genoemde relaties. Het krijgen van een relatie op latere leeftijd heeft volgens mij juist veel voordelen omdat beide partners beter weten wat ze wel en niet willen. De mensen die alleen blijven gaan niet een relatie aan waarmee ze ongelukkiger zijn, dan dat ze alleen blijven. Liever een los eindje dan een rot knoop....
(4159) Reactie van een bezoeker van de site!
Reageren!
Disclaimer: Hoewel de heer Pragt de informatie beschikbaar op deze site met grote zorg samenstelt, sluit hij alle aansprakelijkheid uit. Op de artikelen van de heer Pragt rust auteursrecht, overname van tekst en afbeeldingen is uitsluitend toegestaan na voorafgaande schriftelijke toestemming. Heinpragt.com is ingeschreven bij de KvK onder nummer: 73839426 en is gevestigd in Veenendaal.  Lees hier de privacyverklaring van deze site. Voor informatie over adverteren op deze site kunt u contact opnemen met: (mail@heinpragt.com).