Midlifecrisis


01 - Menswerk »  -  Midlifecrisis »
2013-05-16 13:31:00
Is webcam (lichamelijk intimiteit) overspel?
Mijn man zit in een midlifecrisis. Nu ben ik er achter gekomen dat hij webcam contact heeft met een meisje dat zijn dochter had kunnen zijn. Daarnaast heeft hij een emotionele band met haar opgebouwd door te mailen, chatten en zelfs een echte brief te ontvangen van haar (die hij laat bezorgen op een adres van een vriend). Hij deed dit terwijl ik gewoon thuis was en beneden zat. Na de confrontatie zei hij dat het toch moest kunnen, hij ging toch niet vreemd. Zocht wat spanning, afleiding en hij kon zo goed met haar praten. Ze maakte hem blij en gelukkig. Eerst gaf hij alleen de chat toe maar ik kwam er achter dat er dus ook die webcam sks was. Na die confrontatie werd hij enkel kwaad omdat ik in zijn spullen had gezeten. Alsof dat erger was dan zijn overspel. Het is geen onschuldige chat meer vind ik, ze delen intimiteit (emotioneel als lichamelijk), hij geeft haar opdrachten voor handelingen en zij voert ze uit (sm getint) en ze zegt dat ze van hem houdt. Ondertussen raakt hij mij al een half jaar niet aan, wil niks van me. Het is alsof ik al die jaren (meer dan 20) met een vreemde heb geleeft want het heeft niet alleen met zijn midlife te maken biechte hij nu op. Hij wil al jaren sm, onvervulde verlangens enz.. Het is alsof de grond van onder mijn voeten wegzakte. Ik wil dat hij z'n spullen pakt en vertrekt en heb dat gezegd. Nu begint hij opeens te beseffen wat hij kwijtraakt en vraagt wat hij moet doen, hulp moet zoeken. Dit heb ik vanaf het begin van z'n crisis al gesmeekt of hij dat wilde doen maar toen schold hij me enkel uit. Voor mij is het klaar, er is een grens overschreden van vertrouwen. Had net zo goed met iemand vreemd kunnen gaan hier uit de buurt, ik vind het geen verschil uitmaken of het 1 op 1 online is of in real life. Bedrog, leugens en geheimen zijn het!

Ga naar onderwerp op de site »  Go to topic page in the site »
Reageren!

Antwoorden / Answers
2013-05-16 13:31:00
Wat is je vraag nu eigenlijk?
(4140) Reactie van een bezoeker van de site! Response by a vistor of the site!
2013-05-16 20:09:00
Mijn vraag is of ik overdreven ouderwets reageer, moet ik dit normaal vinden dat hij dit doet? Hij heeft niet alleen lichamelijk contact via de cam maar ontvangt ook een (echte) brief thuis, mailt en chat met haar over zijn gevoelens en zegt dat ze hem gelukkig maakt. Maar vind het zelf geen overspel maar onschuldig vermaak. Volgens mij is er een grens overschreden, dit is niet meer enkel kijken naar vrouwen op internet maar het dringt dieper ons leven binnen. Wat vinden jullie van mijn reactie was mijn vraag? Is dit overspel of niet?
(4142) Reactie van een bezoeker van de site! Response by a vistor of the site!
2013-05-17 12:24:00
Ik vind het ook overspel. Het woord overspel zegt volgens mij al iets. Je speelt in een relatie een soort spel met elkaar met bepaalde intenties of afpraken over hoe je het spel speelt. Wellicht zijn deze intenties of afspraken niet altijd duidelijk naar elkaar en worden ze in de loop van het spel duidelijk. Voor jou valt deze situatie duidelijk onder overspel, wat er gebeurt hoort niet meer bij het spel en daar zou ik volledig vanuit blijven gaan; het is immers jouw gevoel en jouw mening en die mag er zijn. Jouw partner denkt daar dus anders over als hij dit niet als overspel ervaart. Jullie verschillen van mening en de vraag is of hij met jou rekening wilt houden in de toekomst? Jij wilt het in ieder niet op deze manier met hem.
Hulp van een s&ksuologe zou zeker een hulp kunnen zijn.
(4147) Reactie van een bezoeker van de site! Response by a vistor of the site!
Reageren!
Om dit snel terug te kunnen vinden kunt u door onderstaande knop deze pagina toevoegen aan uw favorieten!
Toevoegen aan uw favorieten!


Disclaimer: Hoewel de heer Pragt de informatie beschikbaar op deze site met grote zorg samenstelt, sluit hij alle aansprakelijkheid uit met betrekking tot de informatie die via deze site wordt aangeboden. Op de artikelen van de heer Pragt rust auteursrecht, overname van tekst en afbeeldingen is uitsluitend toegestaan na voorafgaande schriftelijke toestemming. Voor vragen hierover kunt u contact opnemen met: (email: mail@heinpragt.com). Heinpragt.com is ingeschreven bij de KvK onder nummer: 73839426.  Lees hier de privacyverklaring van deze site. Voor informatie over adverteren op deze site kunt u contact opnemen met: (email: mail@heinpragt.com).