Afgunst


11 - Levensbeschouwing »  -  Afgunst »
2013-05-16 11:00:00
Ik ben erg depresief door afgunst
Ik ben 64 jaar en ben al een half jaar zo depressief door afgunstigheid. Ik lijd hier erg onder en kan het niet weerstaan!

Ga naar onderwerp op de site »  Go to topic page in the site »
Reageren!

Antwoorden / Answers
2013-05-16 11:00:00
Tja, inmiddels heb ik in mijn leven geleerd dat depressie of depressieve gevoelentens in mijn geval, niets anders betekenen dan de 'pressie' niet goed kunnen uitten. Dus in uw geval lijkt het mij goed om de afgunst eens goed te uitten, hetzij tegen een goede vriend of vriendin of gewoon met de pen op papier. Gewoon alles eens opschrijven wat met deze afgunst te maken heeft, maar dan ook alles. Dus ook alle verwijten, scheldwoorden en onredelijkheden. Niemand hoeft het te lezen en het lucht wel op.
Zo komt er weer plaats voor de gezonde 'pressie'!
(4131) Reactie van een bezoeker van de site! Response by a vistor of the site!
2015-01-04 09:58:00
Probeer het eens wel te weerstaan en kijken of het echt zo vervelend is, als dat je ervoor wegloopt. Misschien wil het juist iets leren over jezelf om jezelf sterker te maken. Met een heldere blik. 4 g methode helpt vaak. Op het moment dat je het voelt, dit gevoel splitsen in:
1: feitelijke gebeurtenis
2. Gedachten die je gevoel doen ontstaan
3. Gevoel dat je werkelijk voelt: verdriet? Woede? Enz
4. Het gedrag dat je vertoont n.a.v. bovenstaande
zodra je de gedachten hebt gevonden die je zo laten voelen, kan je je gedachten onderzoeken naar waarheid en deze ombuigen. Het zijn hoedan ook je eigen gedachten die je zo laten voelen.
Mij heeft het geholpen. Hoop dat het jou ook helpt.
(5802) Reactie van een bezoeker van de site! Response by a vistor of the site!
Reageren!
Om dit snel terug te kunnen vinden kunt u door onderstaande knop deze pagina toevoegen aan uw favorieten!
Toevoegen aan uw favorieten!


Disclaimer: Hoewel de heer Pragt de informatie beschikbaar op deze site met grote zorg samenstelt, sluit hij alle aansprakelijkheid uit met betrekking tot de informatie die via deze site wordt aangeboden. Op de artikelen van de heer Pragt rust auteursrecht, overname van tekst en afbeeldingen is uitsluitend toegestaan na voorafgaande schriftelijke toestemming. Voor vragen hierover kunt u contact opnemen met: (email: mail@heinpragt.com). Heinpragt.com is ingeschreven bij de KvK onder nummer: 73839426.  Lees hier de privacyverklaring van deze site. Voor informatie over adverteren op deze site kunt u contact opnemen met: (email: mail@heinpragt.com).