Liefdesverdriet (Liefde)

Op deze pagine staat een vraag en alle reeds gegeven antwoorden. Op deze pagina kunt u ook zelf een antwoord of reactie toevoegen. U kunt de vraag anoniem beantwoorden maar u mag ook een schuilnaam of echte naam gebruiken. Plaatsing van vragen en antwoorden zal na toetsing door de beheerder plaatsvinden. Deze redactionele toetsing is bedoeld om de integriteit van deze vraag en antwoord sectie te bewaken en de kwaliteit van vragen en antwoorden te controleren. Hierdoor hoeft u niet bang te zijn voor beledigende, kwetsende of onzinnige reacties. De beheerder behoudt zich het recht voor stijl en taalfouten te corrigeren voor plaatsing en mag te allen tijde naar eigen goeddunken en zonder discussie achteraf, vragen of antwoorden weigeren.


2013-04-24 15:08:00
Reacties op de pagina: Liefdesverdriet
Hier kunt u reageren op het onderwerp van deze pagina!

Ga naar onderwerp op de site »

Antwoorden en reacties
2013-04-24 15:08:00
Ik had 9 maanden een vriend en alles leek in orde te zijn. Maar hoe langer we samen waren, hoe meer hij aandacht van andere meisjes nodig had. Wanneer ik hem hier dan mee confronteerde, vertelde hij mij dat hij zich te min voelde voor mij en daarom bevestiging zocht bij anderen. Ik heb het hem iedere keer weer vergeven tot hij me vertelde dat hij s&ks wou met een ander. Toen zijn we een tijdje uit elkaar geweest maar hebben we toch weer de weg naar elkaar gevonden. Ik was/ben kei verliefd op hem maar voelde altijd al dat dit niet was wat ik wou. Hij maakte nooit tijd voor me, ik kwam altijd op de tweede plaats, deed soms echt gemeen tegen me. Onlangs (een week geleden) maakte hij het gedaan omdat hij ineens niets meer voelde voor me. Maar diezelfde dag heeft hij nog tegen me gezegd dat hij me graag zag en me miste. Ik was dus echt geshockeerd door wat hij zei. Voelt hij dan helemaal niets meer voor me? zelfs niet een klein beetje? Ik snap het niet. We hebben samen stage dus ik ga hem nog 2 maanden lang elke dag zien. Als ik hem zie, smelt ik gewoon. Wat is er met me aan de hand? Ik weet dat het geen goede match voor me is maar toch ga ik eraan kapot. Ik eet niet meer, ik heb nergens meer zin in, ik huil alleen maar. Wanneer ik dan denk dat het beter met me gaat, dat ik hem aan het vergeten ben, denk ik aan hem en blijf ik gedurende lange tijd aan hem denken en voel ik me echt k*t. Wat moet ik doen om dit te vergeten?
(4128) Reactie van een bezoeker van de site!
2013-05-16 11:20:00
Leuke dingen doen met vriendinnen is ook een mogelijkheid! Dan ben je even met alleen maar leuke dingen doen bezig zonder te bedenken wat nu goed is of niet. Dan vergeet je even alle rompslomp, weet je weer wat je zelf in je eentje helemaal leuk vind (en daar valt dan wellicht een leuke jongen weer op!).
(4133) Reactie van een bezoeker van de site!
2014-02-02 10:51:00
Na 10 jaar huwelijk met mijn eerste ware liefde, is mijn vrouw (?!) verliefd geworden op een jongen welke wij bijstonden met een hulpproject. Na een jaar van relatieproblemen heeft zij mij nu verlaten en is veranderd in een soort koude steen. Ik heb er grote moeite mee dat iemand zo kan omkeren, maar dat doet verliefdheid: het maakt egoÔstisch tot en met. Ergens gun ik haar het geluk, maar ze stort mij hiermee in diep ongeluk. Ik ga nu verder met mijn leven, maar worstel wel enorm met gevoelens van verlies, rouw, verraad en nog wat emoties. Heb al veel en vaak gehoord: het leven gaat door, kom op joh, er zijn vrouwen zat e.d. Niet iets waar ik nu wat aan heb. Zo makkelijk gezegd, maar ik ben wel m'n beste maatje kwijt...
(4468) Reactie van een bezoeker van de site!
2014-03-30 13:55:00
Het is inderdaad net afkicken. Mijn partner is klaar met onze relatie na 25 jaar. Altijd maar druk geweest met onze zaak. Dat gaf veel druk op de relatie. Ik vitten en hij star en er niet uitkomen. Je denkt tijd genoeg te hebben, dus niet. Onze gesprekken nu zijn beter dan ooit en we hebben nog steeds een intieme relatie, maar je moet beide het gevoel hebben dat er nog iets uit voort kan komen. Hij wil weer verliefd zijn, maar niet meer op mij. Het gekke is dat ik het ergens wel snap na zoveel jaren, maar mijn god wat doet het pijn. Kon je die persoon maar uit je hele systeem wissen. Onvoorstelbaar dat mijn maatje er straks niet meer dagelijks zal zijn. Want ondanks alles, was hij dat wel.
(4667) Reactie van een bezoeker van de site!
2014-06-08 11:55:00
Wat mij opvalt is dat liefdesverdriet vaak genoemd wordt met betrekking tot mensen die verlaten zijn. Zelf ben ik na een relatie van bijna 30 jaar weggegaan omdat ik helemaal vastliep. Ik worstel al 2 jaar variŽrend van een periode van onvoorstelbaar verdriet (nooit geweten dat een mens zoveel verdriet kon hebben) tot nadenken over wat er nu toch precies fout is gegaan. Mijn partner heeft ook heel veel verdriet en we proberen voorzichtig weer tot elkaar te komen. Tot op heden is mijn hart geblokt terwijl mijn wil er wel is. Mijn verstand zegt maak een eind aan deze slopende periode maar altijd is er dat stemmetje van probeer het is zus of zo. Het verhaal is lang en dit bericht compact. Wil ik ook nog even melden dat de gevoelens van schuld over het verlaten van je partner ook echt lichamelijk en geestelijk slopend zijn. Rest mij nog te vertellen dat ik een schat van een man heb/had en er niets is voorgevallen van ontrouw van beide.
(4898) Reactie van een bezoeker van de site!
2014-06-16 09:47:00
Ik ben kapot van verdriet na zeven jaar mij verlaten zonder reden ik blijf achter me onze dochter die ook mijn pijn voelt en onhandelbaar is het is zo hard iemand verliezen die je oneindig graag ziet
(4933) Reactie van een bezoeker van de site!
2014-06-25 21:53:00
Tja liefdesverdriet.....lang geleden dat ik dat gevoeld had. Na een huwelijk van ruim twintig jaar eindigde mijn huwelijk omdat ik mijn partner verloor. Hij koos ervoor om uit het leven te stappen na een ernstig ongeluk waarbij hij beperkingen opliep. Kapot was ik van verdriet....maar ik moest verder in het leven, ook voor onze dochter. Na een aantal jaar kwam ik een lieve man tegen. De klik was grootst en ik voelde mij weer intens gelukkig. Maar na een jaar was het gedaan met het geven van complimentjes en de aandacht en het samen ervoor gaan. Onderuit gezakt en verzorgd wilde hij worden. Geprobeerd het bespreekbaar te maken, maar hij was geen prater zei hij. Een relatie betekent ervoor een ander zijn, werken aan is mijn mening in voor en tegenspoed. Uiteindelijk heb ik de knoop doorgehakt en de relatie verbroken...en wat doet dat een pijn zeg!!! Nu zes maanden later zijn er nog steeds dagen dat ik er niet doorheen kan komen, huilend op de bank zit. Er is geen weg terug...weet inmiddels dat ik te maken heb gehad met een narcistische persoon en dat het nooit zal opleveren wat ik verwacht in de liefde. Weet wel dat ik trots ben op mijzelf dat ik mezelf en mijn dochter het beste in het leven gun. En hoop dat er nog onvoorwaardelijke liefde bestaat!
(4980) Reactie van een bezoeker van de site!
2014-07-15 18:47:00
Ik "lees" het vaak terugkomen, onvoorwaardelijke onzelfzuchtige liefde. Als je dat kunt geven overwin je jezelf, geef je jezelf het grootste geschenk wat er bestaat, eigenwaarde en zelfrespekt. Het lijkt wel alsof we alleen door leiden echt gelukkig kunnen worden.
(5091) Reactie van een bezoeker van de site!
2014-07-27 23:41:00
ik verliet mijn man naar twaalf jaar huwelijk. terwijl ik al ruim twee jaar met de gedachten rond liep en aan het idee kon "wennen" (natuurlijk wist ik niet of het zo ver zou komen en ik ooit de moed had om het te doen), krijg hij het ijskoud op zijn dak. ik zou zo graag zijn verdriet over willen nemen maar dat kan niet. ik voel me schuldig omdat ik hem alleen liet. voor mij loopt alles verder en hij is zijn maatje kwijt, zijn vrouw en zijn alles. ik heb ook liefdesverdriet, alleen anders. MIJN hart breekt als ik moet horen hoe emotioneel slecht het met hem gaat.
(5129) Reactie van een bezoeker van de site!
2014-11-14 18:57:00
Mijn partner beŽindigde onze relatie van 11 jaar eind augustus. We hadden mondeling een huis gekocht en omdat we nog niets geregeld hadden zouden we kosteloos gaan trouwen. Daarna een klein feestje. Naar keukens kijken, meubeltjes enz... Mijn geluk kon niet op. Hij was mijn grote liefde en ik dacht dat ik dat ook voor hem was. Hij heeft mij al die 11 jaren laten geloven dat dit zo was. Na onze vakantie in KroatiŽ bij zijn zus en via ItaliŽ naar huis terug, zei hij 2 dagen na thuiskomst dat hij niet meer genoeg van me hield om verder te gaan. Door de jaren heen heeft hij regelmatig zijn twijfels gehad zei hij maar nooit uitgesproken naar mij toe. Wel had hij een hele lijst met ergernissen naar mij toe. Ook mijn zoon en dochter van 18 en 20 jaar die bij ons thuis wonen, hebben nooit iets gemerkt!
Ik heb altijd gedacht met hem oud te worden en dacht echt dat dit wederzijds was. Hij heeft dit ook altijd uitgesproken naar mij toe. Ik ben letterlijk ziek geworden van verdriet zowel lichamelijk als psychisch. Dit was echt het laatste op aarde wat ik verwacht had. Ben keihard in mijn depressie terug geworpen waar ik nog herstellende van was en aan het reÔntegreren was op mijn werk. In het ziekenhuis opgenomen wegens ondervoeding en uitdroging en daarna 5 weken intern bij GGZ. Ben nu weer thuis maar nog steeds kapot van verdriet. Volg nu therapie bij GGZ om te leren alleen verder te gaan en mijn relatiebreuk te kunnen verwerken. Ik voel mij nog steeds niet goed en heb nog heel erg veel verdriet. Ik weet dat ik het moet accepteren maar weet gewoon niet hoe. Hoe kom je zoiets te boven en gaat het echt weer goed komen met mij? Ik wil zo graag verder maar denk echt dat dit nooit meer goed komt... Alle tips of steun in de rug is welkom!
(5525) Reactie van een bezoeker van de site!
2014-12-13 01:02:00
Ik ben zelf getrouwd geweest met een Amerikaan. Ik ben blij dat ik van hem af ben. Ik mocht geen coca cola drinken en geen gebak eten. Mijn Sonja bakker dieet was niet goed. Hij dreigde mij dat als ik niet veranderde hij terug zou gaan naar de vs. Ik moest zijn achterlijke kinderen ook accepteren. Als wij naar bed gingen stonden hun op en als wij op stonden gingen hun naar bed. De hele nacht kon ik niet slapen omdat ze spelletjes waren spelen met de volume vol open. Ik kan een heel boek over die man schrijven. Ik heb daar heel veel verdriet van gehad en nog steeds wat iemand iemand anders aan kan doen. Hij sleepte mij ook naar de dokter omdat ik last van mijn hormonen had. Terwijl er niets was. De dokter wilde hem nog niet meer zien. Maar ondertussen kreeg ik ook nog de schuld van dingen die ik helemaal niet gedaan heb. Hij gebruikte drugs maakte een groot vuur achter in de tuin enz.

Kortom liefde kan omslaan in haat. Ik haat deze man wat hij mij allemaal heeft aangedaan. Hij stapt in het vliegtuig laat mij achter met een beschadigde auto en alle andere shit. Ik heb ook geen behoefte meer om deze zieke persoon tegen te komen ooit in mijn leven. Maar goed dat hij ook niet zo maar kan komen. Ik heb hier heel veel verdriet van wat hij mij heeft aangedaan. Maar ben blij dat ik van hem af ben
(5676) Reactie van een bezoeker van de site!
2016-10-24 21:15:00
Eindelijk een volwassen boek over liefdesverdriet. Met Liefdesverdriet - zeven bijzondere ontmoetingen met jezelf - helpt psycholoog en relatietherapeut Petra van der Heiden iedereen met een gebroken hart. http://www.hulpbijliefdesverdriet.nl
(7553) Reactie van een bezoeker van de site!
Bol.com AlgemeenBol.com Algemeen


Disclaimer: Hoewel de heer Pragt de informatie beschikbaar op deze site met grote zorg samenstelt, sluit hij alle aansprakelijkheid uit. Op de artikelen van de heer Pragt rust auteursrecht, overname van tekst en afbeeldingen is uitsluitend toegestaan na voorafgaande schriftelijke toestemming. Heinpragt.com is ingeschreven bij de KvK onder nummer: 73839426 en is gevestigd in Veenendaal.  Lees hier de privacyverklaring van deze site. Voor informatie over adverteren op deze site kunt u contact opnemen met: (mail@heinpragt.com).