Vragen over Jaloezie in de liefde (Liefde)

Op deze pagine staat een archief van een vraag en alle reeds gegeven antwoorden. Deze vraag en antwoord sectie is niet meer actief maar staat nog op de website om te kunnen lezen. U kunt niet meer actief deelnemen en geen nieuwe vragen of anntwoorden toevoegen.


2013-04-24 15:00:00
Jaloerse naasten?
Hallo.

Ik ben ene vrouw van 43 jaar en al héél mijn leven heb ik het gevoel dat mijn moeder en broer afgunstig op me zijn. Als kind was mijn broer "onze Piet" bij mijn ouders, en alles werd met hem besproken....waar te gaan op vakantie...welke auto te kopen enz... Ik moest altijd mijn mond houden en asl mijn broer me kon verraden o.i.d. dan kreeg ik slaag. Ik mocht niet leren van mijn ouders en ik was te dom en te lelijk..en dat is me met de paplepel ingegoten. NU na al die tijd, ben ik er al bijna 10 jaar achter, dat ze gewoon ordinair jaloers waren op mij!!
Ik heb vreselijk geleden onder angsten en een grote minderwaardigheidscomplex.
Maar nu pas besef ik me de " grote ontrafeling van al die tijd!!" Toen ik mijn rijbewijs haalde op mijn 32e, werd mijn broer belachelijk boos..samen met mijn ouders.. En toen ik een eigen zaak begon als alleenstaande moeder...konden beiden dat moeilijk hebben, en kwamen (omdat dat zo hoort) pas na een maand even kijken. Ik woon in dezelfde woonplaats als mijn broer met gezin, maar mijn moeder is hier 1x langs geweest in 2 jaar. Ik verlang soms zo naar een liefdevolle familie, vooral als het ff niet goed gaat,,,,maar ben er na al die jaren aan gewend.
Misschien heeft het er ook mee te maken dat ik niet bepaald lelijk ben..en best zelfverzekerd overkom.
Maar het ergste vind ik, dat ik soms hetgevoel heb dat mijn oudste dochter ook jaloers is op me... Ik heb haar bijna verloren aan een hartafwijking als baby en zij is toen geopereerd. Tot ze puber was, he ik alles eraan gedaan om het haar naar de zin te maken. Ging mee naar de manege, had een eigen pony, ik organiseerde zomerfeesten in onze tuin...deed alles voor haar, totdat ze in de pubertijd kwam..
Ze wilde geen jongens hebben bij ons thuis...omdat die over mij zouden praten..
En toen ze ouder werd en vriendjes over de vloer kreeg, zei ze dat ik weg moest, anders zouden ze mij leuk gaan vinden. Ik heb erg veel moeilijkheden met haar ondervonden en op haar 17e verliet ze ons huis, omdat ze geen regels wild evolgen. Ze sliep bij allerlei vrienden en was aan de drugs...en ze nam 3 maanden geen contact met ons op... Toen ze 14 was, raakte ik zwanger van onze 2e dochter en dat wilde ze absoluut niet. Omwille van de rust, was ik toendertijd blij dat ze weg ging..hoe erg ik het ook vond en vindt, mijn jongste en ik gingen er ook aan onderdoor en mijn ex man deed er nooit iets aan...had ik geen steun aan...
Nu ze wat ouder is...(23) merk ik vaak dat ze jaloers is..terwijl ik altijd zeg dat ze mooi is,,en veel kan. Maar als ik iets zeg wat haar niet bevalt, dan ben ik een stom wijf enz Ze komt alleen langs of neemt contact op als ze iest nodig is en geeft helemaal nix om haar jongtse zusje, die erg lief is....
Ik heb daar zoveel verdriet van....wat kan ik hier toch aan doen? Een verdrietige moeder.

Ga naar het onderwerp op deze website »

Antwoorden en reacties
2013-04-24 15:00:00
Altijd maar weer extra laten blijken hoe dol op je bent. Dat je erg veel van haar houd. En altijd maar laten blijken dat de deur voor haar openstaat. Meer kan je denk ik niet doen.
(4126) Reactie van een bezoeker van de site!
2013-05-16 11:29:00
Bovenstaande reactie lijkt mij ook heel goed, liefdevol blijven i.p.v. je teveel laten meeslepen door verdriet of jaloezie of andere emoties. Want daar reageren anderen ook weer op, waardoor jullie verdrinken in de emoties.
(4134) Reactie van een bezoeker van de site!

Etiquette op deze vraag en antwoord pagina's

Deze vraag en antwoord pagina's zijn een eenvoudige vorm van een forum, u kunt vragen stellen, reageren op anderen en de beheerder van deze website beantwoord zelf ook vragen. Om te zorgen dat de kwaliteit een beetje op peil blijft zijn er aan aantal aanbevelingen die ik graag wil doen aan de mensen die hier willen reageren. Voordat u uw vraag op een plaatst wilt u dan eerst even controleren of deze vraag al niet eens is gesteld, dubbele onderwerpen zijn wat vervelend. Probeer bij het onderwerp te blijven en niet "off topic" te gaan. Typ niet in HOOFDLETTERS, wanneer u dit doet, zal het lijken alsof u schreeuwt. Probeer cynisme en sarcasme zoveel mogelijk te vermijden, niet iedereen begrijpt dit altijd. U mag het met elkaar oneens zijn maar probeer een beetje respect te blijven tonen tegenover de ander.

Probeer geen onzin te plaatsen of misinformatie, dit zal bij de controle voor plaatsing al zoveel mogelijk worden weggehaald maar voorkomen is beter. Probeer een beetje kort en bondig te schrijven en gebruik alstublieft leestekens en afgesloten regels in uw tekst. De beheerder zal berichten enigszins formatteren maar u kunt de beheerder hierdoor veel werk besparen. Controleer ook even de meest recente opmerkingen voordat u op een oudere opmerking reageert, aangezien het probleem mogelijk al is opgelost of de meningen zijn gewijzigd. En natuurlijk is vloeken, vulgaire taal en schelden niet toegestaan, deze berichten zullen ook niet geplaatst worden. Het is de bedoeling om kennis en ervaring te delen, hou dit ook in uw achterhoofd wanneer u wilt reageren.

Acute (psychische) problemen hulplijnen.

Wanneer u een acuut ernstig probleem heeft dan zult u waarschijnlijk het antwoord niet vinden op deze website. Er zijn echter een aantal gespecialiseerde websites en telefoonnummers die meestal dag en nacht te bereiken zijn voor mensen met acute ernstige problemen. Ik zal deze lijst proberen zo goed als mogelijk uit te breiden.
Disclaimer: Hoewel de heer Pragt de informatie beschikbaar op deze site met grote zorg samenstelt, sluit hij alle aansprakelijkheid uit. Op de artikelen van de heer Pragt rust auteursrecht, overname van tekst en afbeeldingen is uitsluitend toegestaan na voorafgaande schriftelijke toestemming. Heinpragt.com is ingeschreven bij de KvK onder nummer: 73839426 en is gevestigd in Veenendaal.  Lees hier de privacyverklaring van deze site. Voor informatie over adverteren op deze site kunt u contact opnemen met: (heinpragt@outlook.com).