Jaloezie in de liefde


03 - Liefde »  -  Jaloezie in de liefde »
2013-04-24 15:00:00
Jaloerse naasten?
Hallo. Ik ben ene vrouw van 43 jaar en al héél mijn leven heb ik het gevoel dat mijn moeder en broer afgunstig op me zijn. Als kind was mijn broer "onze Piet" bij mijn ouders, en alles werd met hem besproken....waar te gaan op vakantie...welke auto te kopen enz... Ik moest altijd mijn mond houden en asl mijn broer me kon verraden o.i.d. dan kreeg ik slaag. Ik mocht niet leren van mijn ouders en ik was te dom en te lelijk..en dat is me met de paplepel ingegoten. NU na al die tijd, ben ik er al bijna 10 jaar achter, dat ze gewoon ordinair jaloers waren op mij!! Ik heb vreselijk geleden onder angsten en een grote minderwaardigheidscomplex. Maar nu pas besef ik me de " grote ontrafeling van al die tijd!!" Toen ik mijn rijbewijs haalde op mijn 32e, werd mijn broer belachelijk boos..samen met mijn ouders.. En toen ik een eigen zaak begon als alleenstaande moeder...konden beiden dat moeilijk hebben, en kwamen (omdat dat zo hoort) pas na een maand even kijken. Ik woon in dezelfde woonplaats als mijn broer met gezin, maar mijn moeder is hier 1x langs geweest in 2 jaar. Ik verlang soms zo naar een liefdevolle familie, vooral als het ff niet goed gaat,,,,maar ben er na al die jaren aan gewend. Misschien heeft het er ook mee te maken dat ik niet bepaald lelijk ben..en best zelfverzekerd overkom. Maar het ergste vind ik, dat ik soms hetgevoel heb dat mijn oudste dochter ook jaloers is op me... Ik heb haar bijna verloren aan een hartafwijking als baby en zij is toen geopereerd. Tot ze puber was, he ik alles eraan gedaan om het haar naar de zin te maken. Ging mee naar de manege, had een eigen pony, ik organiseerde zomerfeesten in onze tuin...deed alles voor haar, totdat ze in de pubertijd kwam.. Ze wilde geen jongens hebben bij ons thuis...omdat die over mij zouden praten.. En toen ze ouder werd en vriendjes over de vloer kreeg, zei ze dat ik weg moest, anders zouden ze mij leuk gaan vinden. Ik heb erg veel moeilijkheden met haar ondervonden en op haar 17e verliet ze ons huis, omdat ze geen regels wild evolgen. Ze sliep bij allerlei vrienden en was aan de drugs...en ze nam 3 maanden geen contact met ons op... Toen ze 14 was, raakte ik zwanger van onze 2e dochter en dat wilde ze absoluut niet. Omwille van de rust, was ik toendertijd blij dat ze weg ging..hoe erg ik het ook vond en vindt, mijn jongste en ik gingen er ook aan onderdoor en mijn ex man deed er nooit iets aan...had ik geen steun aan... Nu ze wat ouder is...(23) merk ik vaak dat ze jaloers is..terwijl ik altijd zeg dat ze mooi is,,en veel kan. Maar als ik iets zeg wat haar niet bevalt, dan ben ik een stom wijf enz Ze komt alleen langs of neemt contact op als ze iest nodig is en geeft helemaal nix om haar jongtse zusje, die erg lief is.... Ik heb daar zoveel verdriet van....wat kan ik hier toch aan doen? Een verdrietige moeder.

Ga naar onderwerp op de site »  Go to topic page in the site »
Reageren / respond!

Antwoorden / Answers
2013-04-24 15:00:00
Altijd maar weer extra laten blijken hoe dol op je bent. Dat je erg veel van haar houd. En altijd maar laten blijken dat de deur voor haar openstaat. Meer kan je denk ik niet doen.
(4126) Reactie van een bezoeker van de site! Response by a vistor of the site!
2013-05-16 11:29:00
Bovenstaande reactie lijkt mij ook heel goed, liefdevol blijven i.p.v. je teveel laten meeslepen door verdriet of jaloezie of andere emoties. Want daar reageren anderen ook weer op, waardoor jullie verdrinken in de emoties.
(4134) Reactie van een bezoeker van de site! Response by a vistor of the site!
Reageren / respond!

Disclaimer.

Hoewel de heer Hein Pragt de informatie beschikbaar op deze pagina met grote zorg samenstelt, sluit de heer Pragt alle aansprakelijkheid uit met betrekking tot de informatie die, in welke vorm dan ook, via zijn site wordt aangeboden. Het opnemen van een afbeelding of verwijzing is uitsluitend bedoeld als een mogelijke bron van informatie voor de bezoeker en mag op generlei wijze als instemming, goedkeuring of afkeuring worden uitgelegd, noch kunnen daaraan rechten worden ontleend.
Op de artikelen van de heer Pragt op deze Internetsite rust auteursrecht. Overname van informatie (tekst en afbeeldingen) is uitsluitend toegestaan na voorafgaande schriftelijke toestemming van de rechthebbende. Voor vragen over copyright en het gebruik van de informatie op deze site kunt u contact opnemen met: (email: mail@heinpragt.com). Dit is mijn