De website heinpragt.com is al sinds 1994 een begrip op het internet en is door de jaren heen uitgegroeid naar meer dan 330 themapagina's en een paar duizend bezoekers per dag. De website heeft drie hoofdonderwerpen: mens, cultuur en techniek.

Lichaamstaal


2013-03-19 15:31:00
Wat kan ik doen aan een norse uitdrukking?
Mensen zeggen me vaak dat ik boos kijk of een norse uitdrukking heb terwijl ik me gewoon heel goed voel en zelfs van binnen vrolijk ben. Ik wil niet de hele dag met een gemaakte grijns op mijn gezicht lopen om anderen een plezier te doen. Ik heb niet de indruk dat ik nors kijk maar desondanks krijg ik vaak die opmerking. Wat kan ik hier aan doen?
gr. Margriet

Ga naar onderwerp op de site »

Antwoorden en reacties
2013-03-19 15:31:00
Jammer is dat mensen vaak iemand beoordelingen op uitdrukkingen /uiterlijk. Zo ken ik ook iemand waarvan ik altijd dacht "wat een onplezierig mens" Dit omdat ze ook altijd nors keek. Maar het bleek juist een hele aardige vrouw te zijn. Helaas hebben mensen dus vaak al onbewust een oordeel over iemand terwijl ze die gene niet goed kennen. Je kan er gewoon schijt aan hebben en denken mensen die mij goed kennen weten wel wat voor persoon achter de norse uitdrukking zit. Wil je vriendelijke ogen dan zal ik stappen ondernemen waar je zelf goed bij voelt. Zo kan iemand misschien express meer gaan lachen en heel geinteresseerd doen naar anderen om te laten blijken " Ik ben niet nors" Iemand anders voelt zich misschien weer prettiger om botox te nemen zodat de rimpels verdwijnen waardoor die gene minder nors kijkt. Zoek uit waar je prettig bij voelt en minder nors dan over komt. Misschien vrolijke kleren dragen?
(4098) Reactie van een bezoeker van de site!
2013-05-16 12:17:00
Wellicht is het toch een gewoonte geworden om nors te kijken, terwijl dat niet (meer) nodig is. Als je oplet hoe je je eigenlijk voelt, dan doet je mimiek vanzelf mee. Als je heel goed voelt gaan de mondhoeken vanzelf meer omhoog toch?
(4137) Reactie van een bezoeker van de site!
2019-07-22 11:19:00
Beste Margriet.

Maakt u zich niet druk om wat andere mensen van u denken. Laat die mensen zich met zichzelf bemoeien. Er zijn mensen die hebben overal wat op aan te merken. Waar maken die mensen zich druk om. Sterker nog, mijn vriend kijkt ook nors/boos maar vanaf de eerste keer dat ik hem zag was ik stapelverliefd op hem. Hij is zo`n lieve man,en dat hij nors kijkt vind ik wel mooi. Aan iemands buiten kant kan u niet zien hoe de persoon werkelijk is. Wees gewoon hoe uzelf wilt zijn en heb maling aan wat anderen zeggen.
Met vriendelijke groet,
Lady.
(9419) Reactie van een bezoeker van de site!

Disclaimer: Hoewel de heer Pragt de informatie beschikbaar op deze site met grote zorg samenstelt, sluit hij alle aansprakelijkheid uit. Op de artikelen van de heer Pragt rust auteursrecht, overname van tekst en afbeeldingen is uitsluitend toegestaan na voorafgaande schriftelijke toestemming. Heinpragt.com is ingeschreven bij de KvK onder nummer: 73839426 en is gevestigd in Veenendaal.  Lees hier de privacyverklaring van deze site. Voor informatie over adverteren op deze site kunt u contact opnemen met: (mail@heinpragt.com).