Relatieproblemen


03 - Liefde »  -  Relatieproblemen »
2013-02-14 16:50:00
Jezelf leren kennen door relatieproblemen!
hoe moeilijk kun je het jezelf maken, vraag ik me tegenwoordig af. ik kom uit een lange relatie van meer dan 20 jaar waarin mijn partner last heeft van depressieve buien. aangezien ik ook samen met hem werk in ons bedrijf, is me dit erg zwaar geworden. de optimist die ik altijd was, heeft me er altijd doorheen geholpen. tot ik verliefd werd op een ander, en niet zo n klein beetje ook. echter, ook al zei mijn verstand dat ik het met die ander moest proberen en ook mijn gevoel. toch kon ik het niet. ik zag mijn partner veranderen in een hoopje ellende, en dit deed mij teveel zeer. ook het kapot gaan van het eigen bedrijf door mijn verliefdheid, kon ik niet aan. de relatie met die ander is gestopt door vervelende omstandigheden, het bleek niet zo n geweldige man te zijn als ik had gedacht en ik ben het gaan uitzoeken met mijn relatie. deze is echter door alles nog depressiever geworden, wat zich ook heeft geuit naar agressieve uitingen naar mij toe. zelf heb ik het bedrijf weer op de rit gekregen en ook met hem gaat het nu wat beter nadat ik veel energie in onze relatie heb gestoken dmv gesprekken en hem mee naar buiten nemen om hem uit zijn depressie te helpen, en hij gaat in therapie.. Persoonlijk ben ik best moe van alles, maar heb ook mijn eigen zwakheden ingezien, dat ik niet graag alleen ben en slecht met stress en druk kan omgaan. ik doe mijn best dit te overwinnen. Ik weet dat er ergere dingen zijn dan persoonlijke omstandigheden, ben tenminste nog gezond, maar het leven kan toch best zwaar zijn. Natuurlijk is het mijn eigen keuze dat ik in deze situatie met partner en bedrijf blijf, maar ik zie geen betere mogelijkheden, iets waar ik gelukkiger van zou worden. dus inmiddels denk ik, alleen gezondheid en vrede met jezelf is al een hoog goed om te hebben. Het leven is een leerproces en hoewel zwaar ook best mooi om mee te maken. Ik probeer mijn eigen rust momenten te pakken en zelf leuke dingen te doen, mezelf te ontwikkelen. En dan hoop ik dat ik er beter uit kom. Soms vraag ik me alleen af of ik het mezelf niet te moeilijk maak en wanneer de grens is bereikt? (ik ben 46)

Ga naar onderwerp op de site »  Go to topic page in the site »
Reageren!

Antwoorden / Answers
2013-02-14 16:50:00
Om te weten of jij jezelf het niet te moeilijk maak en wanneer de grens is bereikt kan jij alleen zelf oordelen. Jij kan alleen naar je eigen gevoel luisteren. Je gevoel geeft het aan. Om tot jezelf te komen kan je gaan mediteren of yoga of iets anders ontspannends doen om tot je eigen gevoel te komen. Je krijgt dan vanzelf antwoord op je vragen.
(4093) Reactie van een bezoeker van de site! Response by a vistor of the site!
Reageren!
Om dit snel terug te kunnen vinden kunt u door onderstaande knop deze pagina toevoegen aan uw favorieten!
Toevoegen aan uw favorieten!


Disclaimer: Hoewel de heer Pragt de informatie beschikbaar op deze site met grote zorg samenstelt, sluit hij alle aansprakelijkheid uit met betrekking tot de informatie die via deze site wordt aangeboden. Op de artikelen van de heer Pragt rust auteursrecht, overname van tekst en afbeeldingen is uitsluitend toegestaan na voorafgaande schriftelijke toestemming. Voor vragen hierover kunt u contact opnemen met: (email: mail@heinpragt.com). Heinpragt.com is ingeschreven bij de KvK onder nummer: 73839426.  Lees hier de privacyverklaring van deze site. Voor informatie over adverteren op deze site kunt u contact opnemen met: (email: mail@heinpragt.com).