Mannen van een zekere leeftijd


01 - Menswerk »  -  Mannen van een zekere leeftijd »
2013-01-28 13:40:00
Is het normaal om weinig of geen lichamelijk intimiteit te willen?
Ik ben een man van 52 en ik heb een gelukkig relatie. Tussen de dertig en de veertig jaar was ons intieme leven zeer goed maar vanaf ons veertigste werd het minder. Ik had ook minder zin en nu we beiden over de vijftig zijn is de lichamelijke aantrekkingskracht voor mij bijna verdwenen. Ik hou veel van mijn vrouw en ze is mijn maatje door en door maar ik vind haar lichamelijk niet meer zo opwindend en de behoefte aan s&ks is bij mij bijna verdwenen. We knuffelen wel en we liggen lekker tegen elkaar aan maar verder dan dat komt het niet meer. Ik merk dat mijn vrouw er soms nog wel zin in heeft en dat ze de lichamelijk aandacht wel mist maar ik kan toch niet doen alsof. We zijn beiden niet meer zo aantrekkelijk en ook ik vind mijzelf niet meer zo aantrekkelijk. Hebben anderen dit ook? Ik hoor ook verhalen van stellen die op hoge leeftijd nog een bloeiend lichamelijk intiem leven hebben? Ik zou graag eens wat ervaringen van anderen willen lezen. vriendelijke groet, H van K.

Ga naar onderwerp op de site »  Go to topic page in the site »
Reageren!

Antwoorden / Answers
2013-01-28 13:40:00
Als mensen elkaar net kennen dan komt er een soort stofje vrij waar je verslavend werkt. Je ziet dan alles rooskleurig en wil niks anders dan bij de ander zijn en wil dan graag lichamelijk contact. Want alles is nog spannend.

Ben je langer bij elkaar dan wordt dat stofje zeg maar minder. Er kunnen zelfs irritaties ontstaan omdat je niet meer alles rooskleurig ziet. Je ziet dus dan ook de negatieve dingen.Ineens vind je je partner bijvoorbeeld minder aantrekkelijk of een bepaald negatief karaktertrek waar je aan kan ergeren. Sx met elkaar hebben is niet meer uitdagend of spannend. Meeste mensen hebben zelfs geen behoefte meer aan intimiteit of zoeken de spanning bij een andere partner of de spanning op via beelden op Internet etc. etc. zodat het stofje weer vrij komt en ze daar prettig bij voelen.

Dat kan ook zijn in een hobby bijvoorbeeld gewoon zwemmen. Daarnaast speelt vermoeidheid ook vaak een rol. Om een relatie uit de sleur te halen of voor te zorgen dat het niet in de sleur terecht komt is het goed om eens samen iets te doen wat je normaal gesproken niet samen doet. Verplicht een tijd eens in de zoveel tijd s&x met elkaar te hebben ondanks vermoeidheid of geen zin kan ook helpen. Aan een relatie moet je blijven werken vooral na veel jaren. Als de relatie weer goed zit dan komt de gevoel voor intimiteit etc. weer terug. Ga dus bijvoorbeeld met je partner verplicht 1x in de week zwemmen en daarna uit eten en intimiteit dan wel delen ook al heb je geen zin of ben je moe. Stel het niet uit als je geen zin hebt en doe dit eens 2 maanden je zal zien dat de behoefte aan intimiteit terug komt en je alles weer wat anders gaat zien.
(4087) Reactie van een bezoeker van de site! Response by a vistor of the site!
2013-02-27 13:43:00
Ik kan me goed voorstellen dat de intimiteit op oudere leeftijd maar ook na zovele jaren samen, minder wordt door allerlei factoren. Wat het allerbelangrijkste is, is denk ik de communicatie tussen man en vrouw. Op de ene of andere manier bestaat er nog altijd een taboe, een bepaalde vorm van schaamte om met je partner openlijk over je s&ksleven te praten. Ik merk het ook om me heen. Mijn eigen man kan ook maar moeilijk praten over ons s&ksleven terwijl dat toch wel heel belangrijk is. Gek genoeg lijkt vreemdgaan tegenwoordig makkelijker en lijkt eerder aanvaardbaar dan een goed gesprek met je eigen partner. We raken er eigenlijk al aan gewend dat vreemdgaan bij de samenleving hoort. Als je kijkt naar TV series of films dan is het normaal dat er verhoudingen spelen. Is onze relatie dan niet meer zo waardevol dat we onze ware gevoelens liever wegdrukken en ons liever laten misleiden ?

Groeten uit Twente
(4095) Reactie van een bezoeker van de site! Response by a vistor of the site!
2013-05-16 12:33:00
Wat bij mij ook goed werkt is het totaal accepteren van het 'geen zin hebben' en dat in contact brengen bij elkaar. Het is een idee-fix om altijd maar zin te hebben wanneer we dat willen. Soms is de aantrekkingskracht om wat voor reden dan ook, er niet. Het is een verademing om dat er gewoon te laten zijn. Het hoeft niet onderdrukt te worden of het moet niet anders. Dat geeft mij veel ontspanning en een goed gevoel van oprechtheid.
Bovendien is een ja dan weer een echte ja en leer ik ook dat de kwantiteit van intimiteit wellicht minder is, maar de kwaliteit meer.
(4138) Reactie van een bezoeker van de site! Response by a vistor of the site!
Reageren!
Om dit snel terug te kunnen vinden kunt u door onderstaande knop deze pagina toevoegen aan uw favorieten!
Toevoegen aan uw favorieten!


Disclaimer: Hoewel de heer Pragt de informatie beschikbaar op deze site met grote zorg samenstelt, sluit hij alle aansprakelijkheid uit met betrekking tot de informatie die via deze site wordt aangeboden. Op de artikelen van de heer Pragt rust auteursrecht, overname van tekst en afbeeldingen is uitsluitend toegestaan na voorafgaande schriftelijke toestemming. Voor vragen hierover kunt u contact opnemen met: (email: mail@heinpragt.com). Heinpragt.com is ingeschreven bij de KvK onder nummer: 73839426.  Lees hier de privacyverklaring van deze site. Voor informatie over adverteren op deze site kunt u contact opnemen met: (email: mail@heinpragt.com).