De verschillen in een relatie tussen mannen en vrouwen (Man versus Vrouw)

Op deze pagine staat een vraag en alle reeds gegeven antwoorden. Op deze pagina kunt u ook zelf een antwoord of reactie toevoegen. U kunt de vraag anoniem beantwoorden maar u mag ook een schuilnaam of echte naam gebruiken. Plaatsing van vragen en antwoorden zal na toetsing door de beheerder plaatsvinden. Deze redactionele toetsing is bedoeld om de integriteit van deze vraag en antwoord sectie te bewaken en de kwaliteit van vragen en antwoorden te controleren. Hierdoor hoeft u niet bang te zijn voor beledigende, kwetsende of onzinnige reacties. De beheerder behoudt zich het recht voor stijl en taalfouten te corrigeren voor plaatsing en mag te allen tijde naar eigen goeddunken en zonder discussie achteraf, vragen of antwoorden weigeren.


2012-11-16 16:05:00
Waarom wil mijn vrouw altijd praten als ze niet kan slapen?
We zijn best gelukkig getrouwd maar er is 1 slepend conflict, als mijn vrouw niet kan slapen dan wil ze praten. Dat is niet zo erg maar ze wil praten met mij en ik mag niet in slaap vallen. Ik ben meestal moe en dommel (hoe goed ik mijn best ook doe) ik toch in slaap. Dan word ze boos op mij omdat ik zogenaamd geen interesse toon in wat haar bezig houd. Ik zeg dan dat ik met alle plezier naar haar wil luisteren maar dan morgen als ik weer wakker ben. Meestal loopt het er op uit dat we samen boos gaan slapen. Hoe kunnen we dit oplossen en wie herkent dit?
gr. Jaap

Ga naar onderwerp op de site »

Antwoorden en reacties
2012-11-16 16:05:00
Lees eens hier op de site over verschillen tussen vrouwen en mannen (waarom en luisteren mannen zo slecht en praten vrouwen zoveel?) Onder kop mens en dan man vrouw verschillen. Vrouw verwerkt haar problemen door te praten en dan kan ze pas rustig slapen. Ze heeft dan een begripvolle dierbare nodig waar ze haar "ei"" bij kwijt kan. Anders blijft ze onrustig en kan ze niet slapen. Vaak begint het duppen enz. tegen de tijd dat ze op bed ligt. De man verwerkt zijn frustraties, ruzie of ergenissen in bed door bijvoorbeeld s&x te hebben.
Oplossing is stel het niet uit en wees erg begripvol en geef haar een advies waarvan je denkt dat bevalt haar goed. Dan ben je er het snelst vanaf en kunnen jullie samen zonder boos te worden gaan slapen.

Groeten van een vrouw.
(4052) Reactie van een bezoeker van de site!
2013-05-17 12:44:00
Toon je ook daadwerkelijk je interesse op andere momenten dan voor het slapen gaan? Ben je ook op andere momenten voor de volle 100% geinteresserd in haar? Vraag je ook door op onderwerpen die jouw vrouw aandraagt? Als zij zich werkelijk gehoord en gezien voelt, geeft dat voldoening en zal dit verwijt 's avonds laat toch minder moeten zijn?
Ik herken wel het willen praten voor het slapen gaan maar respecteer ook de grenzen van mijn man.
(4150) Reactie van een bezoeker van de site!
2019-01-19 02:11:00
Het probleem, zoals ik daar als vrouw naar kijk, ligt volgens mij in de onvervulde behoefte aan erkenning door de ander. Jij schrijft over de situatie: waarom? (heb je het je vrouw weleens gevraagd eigenlijk? Zo nee, wat let je om het probleem voor haar te willen oplossen dan?), Slepend (lees ik als we doen maar alsof het er niet zijn mag, we hopen dat het overwaait, en als het niet werkt dan pas worden we wakker. Waar is de zorg naar elkaar als je dit slepende vormen laat aannemen?), conflict (jij wil je zin hebben namelijk stil vrouw dan kan ik slapen want ik ben moe, maar ik zeg niks en doe maar alsof ik luister naar je gewauwel over iets wat me niet boeit: morgen ben je weer belangrijk genoeg voor mij, mits niks meer er tussen komt. Gewoon ff wachten op mij, want ik kan door je gekakel niet slapen.----- vrouw wil dat man haar probleem probeert mee op te lossen, en ja het is inderdaad al laat maar ja eerder op de dag was je er te druk voor. Waarom zet je me steeds in de wacht? Wel normaal vinden dat je eten klaar staat en weet niet wat, maar je maakt me geen prioriteit. Altijd maar uitstellen. Het voelt tamelijk frustrerend en nu kan ik had al helemaal niet slapen omdat ik volledig pissed off van je raak. Ikke ikke ikke en je vrouw kan stikken. Weet je wat jij kan? De pot op. Als ik jou niet boei, dan boeit jouw nachtrust mij ook ff niet. De zogenaamde spiegel voorhouden heet zoiets. Dat is geen slepend conflict, dat is dat je ervoor kiest dat jouw behoeften op de hare voorgaan. Terwijl zij daarentegen al de hele avond heeft zitten afwachten op het moment dat ze aan de beurt zou zijn in jouw hoofd. Dan is het tamelijk verdrietig dat je haar jouw oprechte aandacht niet gunt. Wegdommelen en proberen, sorry hoor: dat geloof ik niet. Of val jij zittend in slaap terwijl je je vrouw in haar ogen kijkt dan wel knuffels geeft?
Dit conflict valt en staat met hetgeen wat jij bereid bent om anders te doen.
Je zou eens eerder rekening met haar gevoelens kunnen houden bijvoorbeeld.
Je zou eens kunnen bedenken wat je nou eigenlijk belangrijk vindt

En zolang jij niks aan jezelf verandert, verwacht dan ook geen oplossing.
Als je weet hoe het steeds eindigt, ruzie en allebei boos, oprecht ff je vrouw aandacht geven en je liefde tonen voor haar als mens: logisch lijkt me dat een effectievere tijdsinvestering.

Hoe staat het met jullie sxleven? Of heb je dan wel tijd voor je vrouw? O nee natuurlijk niet, je vrouw heeft je afgewezen toen zij wilde gaan slapen zeker.
(9259) Reactie van een bezoeker van de site!
Bol.com AlgemeenBol.com Algemeen


Disclaimer: Hoewel de heer Pragt de informatie beschikbaar op deze site met grote zorg samenstelt, sluit hij alle aansprakelijkheid uit. Op de artikelen van de heer Pragt rust auteursrecht, overname van tekst en afbeeldingen is uitsluitend toegestaan na voorafgaande schriftelijke toestemming. Heinpragt.com is ingeschreven bij de KvK onder nummer: 73839426 en is gevestigd in Veenendaal.  Lees hier de privacyverklaring van deze site. Voor informatie over adverteren op deze site kunt u contact opnemen met: (mail@heinpragt.com).