Relativeren


01 - Menswerk »  -  Relativeren »
2012-11-16 15:52:00
Word je van te veel relativeren niet emotieloos?
Ik ken een paar mensen die extreem alles relativeren en ik heb de indruk dat ze amper nog emoties kunnen tonen. Alles relativeren ze weg en volgens mij vlak je dan zo af dat je totaal emotieloos door het leven gaat. Volgens mij is dat ook niet gezond, of wel? Groet Eva.

Ga naar onderwerp op de site »  Go to topic page in the site »
Reageren!

Antwoorden / Answers
2012-11-16 15:52:00
Door te relativeren kunnen vooral binnenvetters zo beter met hun emoties om gaan. Binnenvetters gaan vaak relativeren om zo de emoties te verwerken. Ben je geen binnenvetter dan zal je waarschijnlijk erom huilen of erover praten om het op te lossen of door er beter door te voelen. De emtoies zijn er evenveel zowel als binnenvetter of geen binnenvetter maar mensen uiteten het gewoon anders. Ik denk dat binnenveters juist te maken hebben met meer emoties omdat ze het sneller opkroppen en het dus alleen of door hun relativatie het proberen op te lossen. Niet binnenveters kunnen juist beter van emoties af komen omdat ze erover praten en het soms letter en figuurlijk uit hun lichaam gooien. Binnenvetters zijn vaak mensen die relativeren en juist gevoelige emotionele types. Ze kunnen er maar moeilijk mee omgaan en daarom proberen ze de emoties niet te uiten en lijken ze erg nuchter. Het is veradelijk als iemand die nuchter reageert omdat er dan erop lijkt dat die haast geen emoties heeft en iemand die zit te huilen etc. juist heel emotioneel is. Maar onderschat dit dus niet. Binnenveters laten express niet hun emoties zien omdat ze zo gevoelig zijn en er moeilijk mee om kan gaan.

Groeten van een binnenvetter die alles relativeerd!
(4051) Reactie van een bezoeker van de site! Response by a vistor of the site!
Reageren!
Om dit snel terug te kunnen vinden kunt u door onderstaande knop deze pagina toevoegen aan uw favorieten!
Toevoegen aan uw favorieten!


Disclaimer: Hoewel de heer Pragt de informatie beschikbaar op deze site met grote zorg samenstelt, sluit hij alle aansprakelijkheid uit met betrekking tot de informatie die via deze site wordt aangeboden. Op de artikelen van de heer Pragt rust auteursrecht, overname van tekst en afbeeldingen is uitsluitend toegestaan na voorafgaande schriftelijke toestemming. Voor vragen hierover kunt u contact opnemen met: (email: mail@heinpragt.com). Heinpragt.com is ingeschreven bij de KvK onder nummer: 73839426.  Lees hier de privacyverklaring van deze site. Voor informatie over adverteren op deze site kunt u contact opnemen met: (email: mail@heinpragt.com).