Vragen over Ziektewinst (Menswerk)

Op deze pagine staat een archief van een vraag en alle reeds gegeven antwoorden. Deze vraag en antwoord sectie is niet meer actief maar staat nog op de website om te kunnen lezen. U kunt niet meer actief deelnemen en geen nieuwe vragen of anntwoorden toevoegen.


2012-11-16 15:43:00
Is dit een vorm van ziektewinst?
Onze dochter heeft vaak last van buikpijn, ze heeft er medicatie voor maar die helpt niet. We zijn al naar het ziekenhuis geweest maar ze kunnen niets vinden. Wat me de laatste tijd opvalt is dat de buikpijn vaak begint als ze iets moet doen wat ze niet leuk vindt. Volgens haar is dat grote onzin en komt het toevallig zo uit, maar hoe meer ik er op let valt het me op dat ze dingen ontwijkt door weer een dag thuis te blijven met buikpijn. Ze slikt wel medicijnen en heeft volgens mij ook echt pijn (of ze moet wel er goed kunnen simuleren) maar volgens mij ontwijkt ze zo wel minder leuke dingen. Is dit een vorm van ziektewinst?

Ga naar het onderwerp op deze website »

Antwoorden en reacties
2012-11-16 15:43:00
Ik durf er geen oordeel over te geven maar psychische klachten kunnen soms ook voor echte lichamelijk klachten zorgen. Soms geven dokters wel eens een nep midicijn en die werkt dan ook. Geef je dochter eens bijvoorbeeld stiekem multivitamine tablet en zeg dat het geen multivitamine tablet is maar een tablet tegen buikpijn die nog beter moet werken. Heel positief op reageren. Zegt ze dat het helpt dan weet je dat het psychisch is. Ik zag v.d. week een programma waarin de vrouw vertelde dat ze bang was op een dodelijke ziekte. Ze was helemaal in paniek want ze had gegooled en ze had al de symptonen en haar neef had het ook en was eraan overleden. Ze hadden het getest en bleek dat ze het niet had en is doorverzen naar een psycholoog. Bleek dat ze een trauma had van haar neef die was overleden en dat ze dat niet goed had verwerkt. Kortom toen ze het had verwerkt verdwenen de klachten ook. Misschien hier met haar samen over praten met een psycholoog? Wordt toch vergoed? Ik denk dat zoiets niet kwaad kan. Helpt het tablet niet dan weet je echt dat het wat lichamelijks is. Misschien iets alternatiefs?
(4050) Reactie van een bezoeker van de site!

Etiquette op deze vraag en antwoord pagina's

Deze vraag en antwoord pagina's zijn een eenvoudige vorm van een forum, u kunt vragen stellen, reageren op anderen en de beheerder van deze website beantwoord zelf ook vragen. Om te zorgen dat de kwaliteit een beetje op peil blijft zijn er aan aantal aanbevelingen die ik graag wil doen aan de mensen die hier willen reageren. Voordat u uw vraag op een plaatst wilt u dan eerst even controleren of deze vraag al niet eens is gesteld, dubbele onderwerpen zijn wat vervelend. Probeer bij het onderwerp te blijven en niet "off topic" te gaan. Typ niet in HOOFDLETTERS, wanneer u dit doet, zal het lijken alsof u schreeuwt. Probeer cynisme en sarcasme zoveel mogelijk te vermijden, niet iedereen begrijpt dit altijd. U mag het met elkaar oneens zijn maar probeer een beetje respect te blijven tonen tegenover de ander.

Probeer geen onzin te plaatsen of misinformatie, dit zal bij de controle voor plaatsing al zoveel mogelijk worden weggehaald maar voorkomen is beter. Probeer een beetje kort en bondig te schrijven en gebruik alstublieft leestekens en afgesloten regels in uw tekst. De beheerder zal berichten enigszins formatteren maar u kunt de beheerder hierdoor veel werk besparen. Controleer ook even de meest recente opmerkingen voordat u op een oudere opmerking reageert, aangezien het probleem mogelijk al is opgelost of de meningen zijn gewijzigd. En natuurlijk is vloeken, vulgaire taal en schelden niet toegestaan, deze berichten zullen ook niet geplaatst worden. Het is de bedoeling om kennis en ervaring te delen, hou dit ook in uw achterhoofd wanneer u wilt reageren.

Acute (psychische) problemen hulplijnen.

Wanneer u een acuut ernstig probleem heeft dan zult u waarschijnlijk het antwoord niet vinden op deze website. Er zijn echter een aantal gespecialiseerde websites en telefoonnummers die meestal dag en nacht te bereiken zijn voor mensen met acute ernstige problemen. Ik zal deze lijst proberen zo goed als mogelijk uit te breiden.
Disclaimer: Hoewel de heer Pragt de informatie beschikbaar op deze site met grote zorg samenstelt, sluit hij alle aansprakelijkheid uit. Op de artikelen van de heer Pragt rust auteursrecht, overname van tekst en afbeeldingen is uitsluitend toegestaan na voorafgaande schriftelijke toestemming. Heinpragt.com is ingeschreven bij de KvK onder nummer: 73839426 en is gevestigd in Veenendaal.  Lees hier de privacyverklaring van deze site. Voor informatie over adverteren op deze site kunt u contact opnemen met: (heinpragt@outlook.com).