Ziektewinst


01 - Menswerk »  -  Ziektewinst »
2012-11-16 15:43:00
Is dit een vorm van ziektewinst?
Onze dochter heeft vaak last van buikpijn, ze heeft er medicatie voor maar die helpt niet. We zijn al naar het ziekenhuis geweest maar ze kunnen niets vinden. Wat me de laatste tijd opvalt is dat de buikpijn vaak begint als ze iets moet doen wat ze niet leuk vindt. Volgens haar is dat grote onzin en komt het toevallig zo uit, maar hoe meer ik er op let valt het me op dat ze dingen ontwijkt door weer een dag thuis te blijven met buikpijn. Ze slikt wel medicijnen en heeft volgens mij ook echt pijn (of ze moet wel er goed kunnen simuleren) maar volgens mij ontwijkt ze zo wel minder leuke dingen. Is dit een vorm van ziektewinst?

Ga naar onderwerp op de site »  Go to topic page in the site »
Reageren!

Antwoorden / Answers
2012-11-16 15:43:00
Ik durf er geen oordeel over te geven maar psychische klachten kunnen soms ook voor echte lichamelijk klachten zorgen. Soms geven dokters wel eens een nep midicijn en die werkt dan ook. Geef je dochter eens bijvoorbeeld stiekem multivitamine tablet en zeg dat het geen multivitamine tablet is maar een tablet tegen buikpijn die nog beter moet werken. Heel positief op reageren. Zegt ze dat het helpt dan weet je dat het psychisch is. Ik zag v.d. week een programma waarin de vrouw vertelde dat ze bang was op een dodelijke ziekte. Ze was helemaal in paniek want ze had gegooled en ze had al de symptonen en haar neef had het ook en was eraan overleden. Ze hadden het getest en bleek dat ze het niet had en is doorverzen naar een psycholoog. Bleek dat ze een trauma had van haar neef die was overleden en dat ze dat niet goed had verwerkt. Kortom toen ze het had verwerkt verdwenen de klachten ook. Misschien hier met haar samen over praten met een psycholoog? Wordt toch vergoed? Ik denk dat zoiets niet kwaad kan. Helpt het tablet niet dan weet je echt dat het wat lichamelijks is. Misschien iets alternatiefs?
(4050) Reactie van een bezoeker van de site! Response by a vistor of the site!
Reageren!
Om dit snel terug te kunnen vinden kunt u door onderstaande knop deze pagina toevoegen aan uw favorieten!
Toevoegen aan uw favorieten!


Disclaimer: Hoewel de heer Pragt de informatie beschikbaar op deze site met grote zorg samenstelt, sluit hij alle aansprakelijkheid uit met betrekking tot de informatie die via deze site wordt aangeboden. Op de artikelen van de heer Pragt rust auteursrecht, overname van tekst en afbeeldingen is uitsluitend toegestaan na voorafgaande schriftelijke toestemming. Voor vragen hierover kunt u contact opnemen met: (email: mail@heinpragt.com). Heinpragt.com is ingeschreven bij de KvK onder nummer: 73839426.  Lees hier de privacyverklaring van deze site. Voor informatie over adverteren op deze site kunt u contact opnemen met: (email: mail@heinpragt.com).