Jaloezie in de liefde


03 - Liefde »  -  Jaloezie in de liefde »
2012-07-22 22:58:00
jaloers op ex van vriend
hi, ik ben 2 jaar lang gelukkig met mijn nieuwe vriend. hij steunde mij door dik en dun toen ik in mijn vorige relatie te maken kreeg met huiselijk geweld en hielp mij om er vanaf te komen. soms heeft hij het over een ex van hem met wie hij omging maar niet verliefd op was andersom wel. ik ben erg jaloers geworden nadat hij vertelde dat hij ooit met haar naar een hotelletje ging hij plande van zo'n tijd tot zo'n tijd om met haar door te brengen. mijn vriend zegt vaak dat hij nog nooit zo'n iemand als ik meegemaakt heb. we zijn echt smoorverliefd op mekaar. bij mij is het probleem dat hij het naar zijn zin had met haar terwijl niet verliefd was. ken je nagaan dat het lang lang geleden is. voordat wij wat kregen. hij zegt dat ik niet jaloers hoefde te zijn wat geeest was is geweest. terwijl ik denk van nou was ik maar in de plaats van haar, ik wil degene zijn met wie hij het meeste naar zijn zin heeft. wat moet ik nou doen om er niet op jaloers te worden als hij wat vertelt over 1 van zijn exen?????

Ga naar onderwerp op de site »  Go to topic page in the site »
Reageren!

Antwoorden / Answers
2012-07-22 22:58:00
Exen kunnen aardig gaan spoken in een nieuwe relatie, zeker als de partner aangeeft dat het met die ex heel goed was en ze af en toe nog afspreken. Ik weet uit ervaring dat exen en ook praten over exen gevaarlijk terrein is. Het is dan ook verstandig om over leuke en intieme dingen van exen niet zoveel los te laten omdat dat vaak inderdaad jaloerse gevoelens losmaakt. Dit is een natuurlijke reactie op de eigen onzekerheid die aangewakkerd kan worden door verhalen over dat het zo goed en lekker was bij een ander. Het sleutelwoord hier is toch eerlijk en open zijn naar elkaar (in het nu) maar waarbij het soms verstandig is om details te laten voor wat ze zijn en rekening te houden met de gevoelens van de ander. Eerlijk zijn is niet opzettelijk kwetsen en uiteindelijk altijd de ander gerust stellen dat het verleden het verleden is en dat het oude ook mooi was maar het heden het mooist is. Dan zullen gevoelens van onzekerheid en jaloezie niet zo de kop opsteken. Probeer dit duidelijk te maken aan uw vriend en geeft eerlijk aan dat dit soort verhalen u onzeker maken en kwetsen.
Ik wens u veel succes, vriendelijke groet Hein Pragt
2012-08-11 21:03:00
Exen in het spel kan een gevaarlijk terrein zijn. Onbewust weet je dat en dat maakt je jaloers. Ookal is het als hij er alleen al over praat. Hij is dan met zijn gedachten dus nog bij haar. Praten en respect voor elkaar hebben is de oplossing. Vind je het niet leuk vraag dan of hij er niet meer over heeft.
(4015) Reactie van een bezoeker van de site! Response by a vistor of the site!
Reageren!
Om dit snel terug te kunnen vinden kunt u door onderstaande knop deze pagina toevoegen aan uw favorieten!
Toevoegen aan uw favorieten!


Disclaimer: Hoewel de heer Pragt de informatie beschikbaar op deze site met grote zorg samenstelt, sluit hij alle aansprakelijkheid uit met betrekking tot de informatie die via deze site wordt aangeboden. Op de artikelen van de heer Pragt rust auteursrecht, overname van tekst en afbeeldingen is uitsluitend toegestaan na voorafgaande schriftelijke toestemming. Voor vragen hierover kunt u contact opnemen met: (email: mail@heinpragt.com). Heinpragt.com is ingeschreven bij de KvK onder nummer: 73839426.  Lees hier de privacyverklaring van deze site. Voor informatie over adverteren op deze site kunt u contact opnemen met: (email: mail@heinpragt.com).